1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    270.467
    @stetoskop ваљда со годините иде и и освестувањето.Ние повозраните така ли бевме воспитани незнам ама многу грешеле кога не воспитувале во стилот поќути,трпи,постари се...И порано сум кажала дека во тој поглед им завидувам на помладиве што се самосвесни,не трпат си го кажуваат и бараат своето од старт:и во брак и со блиските и на работа секаде
    @flower30 со тек на време ќе научиш да велиш ако и пак по свое ама труди се побрзо и за твое арно и за твоите околку тебе.
    Не дека сега не поќутувам и не се давам себеси ама во далеку помала мерка...

Се откпавав денес од ринтање низ дома ама и тоа мора.

На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.541
    Ne veruvam deka osvestuvanjeto ide so godinite tuku od,, tovarot"-vleces kako magare nekolku dushi na grb,a oni cupala(sto bi rekla baba mi)pocnuvaat da si igraat so tebe.Molcis,trpis,a kicmata puka.Ti sku.cuva se i sekoj ,krevas racna i vikas-razlaz drugovi,dosta bese.
    A toa da ,,vikas ako,dobro, a pak po svoe da teras" , ne e moj stil.Ili dza ili bu,treto nema.
    Zatoa momentalno sum najlosata snaa u familijata kaj mm a bogami i vo mojata |( ,ama mir mi e na dusata.

На Skorpija25, Izdrzliv, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Времето прекрасно ама јас некако дома останав. Утре може да се шета. :wasntme:

На тема канење сум ептен осетлива. Тие што ми се битни секогаш се викнати на време. Еднаш направив мала греша, повеќе е пропуст, личноста се налути ама во прашање беше недоразбирање. Не сакам никој да се почувствува изоставен затоа јасно и прецизно дефинирам кога, каде, како и зошто.
    Имам пишувано за моите приоритети, во срцево навистина ми е така, а истото го кажувам гласно, сакам зборови, ме нервира тоа читање меѓу редови. :l:

Мислам дека пишував пред некое време за случка слична на онаа на @Sesil . Многу добро знам да почитувам рокови, па тука влегува и работно време. Во големи маркети, од тип Веро, Тинекс, Рамстор си има строга дефиниција за тоа како се третира клиент, работно време е до 10, тогаш се затвара каса и се почнува со чистење. Доколку машина за месо или за сецкање е исчистена, тие мора да ти исечкаат макар и 100 гр. и потоа одново ке ја чистат. Нивна грешка е тоа што исчистиле порано од потребното.
    Во локални маркетчиња прават вакви глупости, у 10 планираат дома да се, што е крајно безобразно за потрошувачите.

Сте збореле и за премолчување. Во реалниот живот не премолчувам, особено не за теми кои лично ме засегаат а во кои остантите си го пикаат носот. Пример, не разглабам дали сум атеист и зошто не одам у црква, не е тоа некоја битна тематика која би ги интересирала роднините и пријателите. Ама, од друга страна, за теми како мажење, факултет, работа и ред други работи за кои пошироката маса е заинтересирана со цел оговарање, сум прилично дрска. Не дрска и безобразна, ама културно одје****м.
    Една од темите, јер по случајност на природата сум женско, е - ама ние сме женски, што има врска ако направиме тоа и тоа, не е тешко. Ниту татко ми, ни брат ми, ни дечко ми, не ме третираат така, зошто кога седам со скроз небитни фаци да функционирам така?

Повелете кафе,

На Izdrzliv, ♡BuBaLe♡, vitamina и 25 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    Добар деенннн друштво :)
    Денес шетња до парк, сега деците си играат а ние кафе пиеме.
    Ме фатила некоја мрза, ништо не чепнав по дома.
    @WORRIED.BT штом работата ти била измачување, правилна одлука си донела. Ќе биде добро, ќе најдеш подобро сигурно. Сега одмори глава од се и малку уживај во мирот :hug:
    Убаво попладне да имате :hai:

На Izdrzliv, ♡BuBaLe♡, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.759
    Најадена, напиена.. и десерт ми донесоа..
    Да ги каснам додека не се прибрал мојов, па низ нос да ми ги извади принцес крофниве:worried:
    Сте збореле за премолчување:?: еднаш имам кажано дека како минуваат годиниве, научив каде треба да преќутам и до кој степен.
    Не е секогаш најпаметно плескањето во лице, некогаш политика - не замери се, е најдобра..
    Такво време дојде, зошто да му откријам на некого што ми смета со тоа што ќе му плеснам кога ќе ми згазне на нерв, па после да го користи како моја слаба точка за да ме изнервира.. Тоа не.
    Ама затоа онака слатко, лезетски им вадам низ нос наместо да плеснам во фаца....

Денес едно сонце што имаше тука.. посакувам да можев да излезам 15мин, да си го заработам витаминот Д, наместо преку капки да го внесувам:D

На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.610
    Допаѓања:
    138.178
    Jas ne znam da se snajdam vo situacija i molcam i togas koga sum najnervozna oti strav mi e da ne kazam nesto sto ke se kaam posle.I posle se nerviram cel den.A lugje od moja bliska okolina "pleskat " vo faca i posle najnormalno terat,taka se nauceni od doma.Ne e ubavo i ko sto kaza @Dust samo da kazuvas i sto treba i ne,ama lugjeto nekogas ne znaat za dosta,ne si gi znaat granicite i na takvi treba da im se pokaze mestoto kaj im e.

На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.625
    Допаѓања:
    7.468
    Лелее јас колку ќутам:x
    А не можам другачие:(

На Skorpija25, vitamina, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.759
    Плескањето во фаца некогаш (често) знае да те доведе до проблеми..
    Знам луѓе на деловен план што го практикуваа ова, па изгубија клиенти ...
    А како човек што работи сама за себе, страшно многу ме нервираат такви непромислени и избрзани истрчувања(facepalm)

На Izdrzliv, vitamina, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Да од местото на настанот.
    Денес уживанција ми е во природа. Па и интернет фаќа.
    Ја во Охрид во мај планирам
    Го обожувам градот секој пат ми е ново доживување,незнам зошто така сигурно зошто мм го запознав прв пат таму.

На Skorpija25, Izdrzliv, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    146.444
    Дa се пoтпишaм дур не се прибрaле индијанците мили...

Шoпинг истерaн..бaaги се пoднoвив(стaвив некoе сликче)...."селo гoри бaбa се чешлa" рaбoтaтa...ми е гајле...
    Сo другaркa ми и децaтa нa слaдoлед и кaфе -и кo нoвa сум...

Утре скaрa вo двoр ќе се прaви..уживaнцијa зa мене вo пoглед нa гoтвење...aмa не и вo суредувaње oтпoсле..

Ќутaм и јaс...
    Вo дaдени мoменти и кo будaличкa испaѓaм зaрaди мoлчењетo...
    Тaкa ме вoспитaле..мaјкa ми цел живoт сo "aкo "гo пoминa и мене тaкa ме учеше...штo не сметaм декa е прaвилнo...
    Некoгaш требa и дa се кaже и дигне глaс чистo дa знaaт oти немaaт рaбoтa сo глупaк...aмa дa не е импулсивнo и вo aфект реaгирaњетo...

*Нa 6 рaти гo пишувaв пoстoв

На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.541
    Abe ne da pleskas,tuku da ne premolcuvas.Tenka e linijata pomedju dobar i budala ...

Kupiv luster popladnevo (facepalm) ,posluzavnik i dve sardeli (facepalm) a izlegov demek nekoj fustan da kupam.
    Sta reki,a ne zaplakati?(facepalm)

На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    270.467
    Jaс признавам дека сум тип што ќутам премолчувама ама си терам по свое,Увидов дека со некои луѓе џабе е да им речеш ,да се расправаш.
    И искрено не сакам кавга,не сакам со никој да се замерам од типот да не зборуваме.Ги игнорирам таквите особи колку можам...

Туку ај кажете како беше она чистењето на рерна со сад полн со нешто(сода и оцел ли беше) кое требаше да испарува...

На Skorpija25, Izdrzliv, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    ^Ја отидов друштво да правам, се вратив со сандали, ташна и фустан..уствари фустанот во понеделник ќе го земам, оти не беше сигурна продавачката дали ми повлекла пари од картицата(facepalm)|(

Се чудам на младиве, незнам таква ли е модата и кај нас во градов:?: матурска славеле три вечери....|( па и три фустани купија...:wasntme:

На Izdrzliv, vitamina, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    Добро вечер !!!
    Читнав на брзина утрово ни кафе не пиев брзав за на работа ...турбо цел ден и попладнево и на парк бевме сега туш удрив и пред тв ...
    Премолчувам онаму каде треба ,ама некои работи ги кажувам во лице несакам некој да мисли дека сум глупава ...
    Матурска кај нас два вечери слават и една дома или кафана (facepalm) абе тоа е вешта невидена ...се описмени младинава и на весело се слави ,со два фустани,сарми на глава нокти шминки и триста чуда..
    Абе деца парите во џеб и на шетање е таму се спомените,а не по кафаните...

На Skorpija25, Izdrzliv, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.610
    Допаѓања:
    138.178
    Jas na primer imam bliski koi koga ke pocnat da me ubeduvaat nesto, ne prestanuvaat dodeka ne napravis po nivno.A jas pa ,i toa sto se odnesuva za mene,koga pocnam da se objasnuvam-verglam non stop.Mm mi vika budala si,ne objasnuvaj ,samo reci dobro i pak teraj po svoe.Jas taka ne sum ucena,i zatoa mi e maka posle,se nerviram sto ne razbiraat sto im kazuvam.
    E zaradi toa si mislam deka nekogas treba i drsko ili da povishis glas za da te razberat i sfatat deka dobolno e mislenje i sovet da dadat,a ne da me ubeduvaat i da ne razbiraat za dosta.

@WORRIED.BT so zdravje da si nosis se sto si kupila.Majka mi taka vika-pari se za da se trosat,mora da gi potrisis tie sto gi imas za da dojdat novi :D

Za maturskite sega se slavi mnogu poveke otkolku za diplomska/magistratura.Za nekoe vreme i za polumatura ke se pravat vakvi slavenja.

На Skorpija25, Izdrzliv, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    147.113
    Аман бе 3 вечери 3 фустани, тешко на родителите што треба да го плаќаат сето тоа. Ние не славевме така на времето :)
    Сабајле малку на работа, деца со татко во зоолошка, ептен им праи ќејфови сам кога ги чува. Попладнево го преседовме дома и на балконче и супер ми дојде иако времево беше рај за шетање ама има и утре. Сабајле планираме уште 10 сити мол да фатиме, мм запнал затоа што сака за него нешто да најде инаку оди натерај го, се надевам и јас ќе ќарам нешто по пат, ако успеам нешто од децава да видам.
    Јас сум од оние што обично преќутуваат, за жал, мада знае некогаш да ми пукне филм. Ај да го приберам ѓаволчево ако е сабота време е да ја легнам

На Skorpija25, Izdrzliv, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    146.444
    Вo oгнooтпoрен пoдлaбoк сaд тури вoдa,сoдa и oцет...вклучи јa рернaтa дa зoврие сoдржинaтa и некa врие дур не испaри нa пoлoвинa oтприликa...
    Некa се излaди и пoсле триј..ќе oмекнaт нечистoтиите..

На Skorpija25, Izdrzliv, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    134.808
    Да дополнам само, додај и сок од еден исцеден лимон

За преќутување - ако се работи за мене, мешање во мој живот и кроење мои планови не ќутам. За се друго баш ме брига, порано се докажував подоцна сфатив дека нема потреба. Сега сум у стање дури и глупа да се правам и да климам со глава само. Се додека нешто не ме тангира мене гајле ми е како е. Крај краева пак ако јас мислам поинаку не значи дека мислам правилно ;)

Се фаќам како ситничарам превише, па и блиските ги замарам до даска. Денес дојдов до степен татко ми да рече дека морам да сменам професија и да запишам друг факултет, тој ќе подмирел трошок само да не ме слуша :D Ама па стварно сум бев во право :angel: Да сме оделе на сладолед. Порција 80ден, кило сладолед од Кам со три врсти чоколада шо мене баш ми е убав 88ден. 5 * 80ден = 4 стотки, по мојата математика и ручек и сладолед ќе истераме :tmi:
    Ама човекот заборави дека не само факултет, и средно друга струка треба да упишам :D

На Skorpija25, Izdrzliv, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    147.113
    Ама меракот да си седнеш некаде на сладолед е друг, инаку математиката дома е секогаш поисплатлива :), кај спомна сладолед, знам дека има во фрижидер сега ќе му отидам
    Луѓе @PUPICA ја нема? Сакав нешто да ја прашам и порака и пратив ама не одговара :shake:

На Skorpija25, Izdrzliv, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Охрид градот на убави спомени први впечатоци,слични спомени делиме со тебе @fina erika на тема мм и ох,ама јас и од она буквално ох:lol:
    Нашетана,најадена,напиена во Охрид,евоцирени спомени од еден поодамнешен април во ох.
    Сончев ден и ме изнасмеа еден тамошен,зел го шета куцо и му вели скокај в езеро:toivo:
    Кучево убаво се избања 3-4пати и му минуваат комшии му дофрлаат комшија кучево да не ќе го капиш,а тоа сето мокро.
    Ама од газда кад је пала наредба какво премолчување.
    Рипај и ќути:D
    Јас нит имам газда,нит рипам,нит ќутам,нит премолчувам ако јас тоа не сакам да го правам.
    А кога сакам и за кого сакам се можам. А и друг се ми може ама дотаму до кај што јас сакам;):nod:
    sve moz.jpg

Поздрави и пријатна ноќ|-)
    @M&M аха спиење како не,кај спомна сладолед и кај мене има дома корнет,сендвич и на црпење од кутија.
    Е сега кој да бирам,на големи маки сум ставена:?:

Последна измена: 21 април 2018
    На Skorpija25, Izdrzliv, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.