1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.146
    @mareane јас кога јадам банани, грозје, лубеница или јаболки секогаш сум уште погладна него пред да ги изедам :D единствено дињата ме најадува, па затоа во последно време сум ѝ се нафрлила :D

@flower30 супер друштво си! :!: :hug: Верувам дека никој не си оди поради новите членови во темата, туку поради немање на доволно време или едноставно менување на приоритети. :)

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    9.960
    Допаѓања:
    205.178
    Здраво друштво.Се спремам за на роденден кај внуката од брат,десет годинки,ни порасна и најмалото:).Нешто против умор кажете,дали со пролетта или не,но уморна едвај се влечкам по дома.Никогаш не ни сметале нови членови,често знаат нов свеж бран да донесат,но ни фалат оние кои ѓи нема,би сакала почесто да се тука,едноставно ми фалат:hug::hug::hug:.Да се скоцкам па да заминвам,и од тоа скоцкување сум изгубила рутина,сосила некако ми е(facepalm),ама морам,зарем тетка не скоцкана да е:makeup:(hollest)

На Skorpija25, mal.ecka, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.470
    Допаѓања:
    201.255
    Сите не фаќаат повремено периоди кога не ни се пишува, затоа @flower30 не замерувај. Слободно пишувај си тука, што сакаш, колку сакаш, секогаш си добредојдена.
    @sanjaeva мислам рече дека не може да се уклучува од телефон, поради безбедносниве сертификати, па затоа не не дружи често. Се надевам дека е добра.

@SV1911 линкдин е супер...сегашната работа на мм е благодарение на таа страна. Фирмата сама го покани преку профилот на тестирање, го помина и го вработија. Странска фирма, наголемо влезени кај нас. Така што, ништо не губиш ако ти е фино скоцкан профилот.

На fina erika, bittersweet, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Како кутричка? Дај не збори глупости, она си го уништува детето, за неа ич не е битно, голема е и може да одлучува за себе. Штом сите се запознаени со случајот, уште подобро, гледај си ја твојата работа.
    Си има она маж, си има мајка, свекрва, сестра/ брат можеби, нека си поведат они ред, не се мешај ти.
    Да сум на твое место би се оддалечила од неа, а и кога би биле заедно не би правела муабет на таа тема.

Во нашето образование, најголем пропуст е нерешавање на проблемите со кои се соочуваат и @Annath и @Ariel . Се обрнува внимание само на учење на градивото, а имам впечаток дека никој не се ангажира да поработи на растењето како процес, низ кој, секое дете поминува различно.
    Децата не треба да се "челичат" додека се во училиште, ниту кога се кај учителка, ниту во пубертет. Не знам кој период е поопасен. А малку е потребно работите да излезат од контрола.
    Знам дека е тешко, не како родител, ама како сестра и како братучеда имам познавања од темава.

@SV1911 линкдин е многу битен ако работиш на светско ниво. Многу клиенти, особено оние сериозни пратат вакви ствари и нема штета од добро среден профил.

Во план е трето кафе за денес, ајде кој е за,

На Ariel, fina erika, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.611
    Допаѓања:
    138.200
    @SV1911 @Annath Jas ,iskreno mnogu pati sakav da pisam tuka od poodamna,ama nekako ve citav ,stvarno kako edno golemo semejstvo ste , i nekako mi bese nezgodno.Ama fala vi ,iskreno temava mi e mnogu Ok.Citav i koga pisuvavte vicovi i smeski,koga davavte soveti i si pomagavte i sega stvarno mislev deka nekoi clenovi ne pisuvaat zaradi pricinata pogore.I jas bi sakala da gi citam niv ...

@LejlaD citav na fb.prasuvase edna zena istoto i i pisaa Vitamin C (1000mg) dnevno pomagalo.Pa probaj i taka.Podobro e preku svez limon ,ama ako imas navika ,ako ne i preku tableti verojatno ke pomogne.
    I sreken rodenden na vnukickata,golema da raste

На Skorpija25, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    9.960
    Допаѓања:
    205.178
    Добра вечер,конечно се прибрав дома,децава ми пораснаа па сум се одвикнала од вискотници и пискотници:D,главата ми е тапан.flower30 ти благодарам и за честитката и за советот,секое сабајле пијам топла вода со ѓумбир и лимон,ваљда има тровче витамин Ц,пролетен умор ваљда е,барем така се надевам.На роденден и една не убава вест разбрав,зарем мора се повеќе млади со здравје проблем да имаат:worried:,душа права е ,оптимист голем,од срце и посакувам да биде подобро.

На Skorpija25, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.575
    :hai:
    Nisto posebno nemam sto da pisam|( ...kako na lanec da sum vrzana-takvo cuvstvo imam .Kade i da se odi ,sto i da se pravi ,ja na sat gledam i brzam doma.A ne bev kukno pile do pred 2 godini,doma ne se pribirav...staream izgleda|( |( |(.

На mal.ecka, LejlaD, fina erika и 18 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.790
    Допаѓања:
    270.496
    Kako никој да немаме ништо да пишеме.
    Цел ден се борам против мисливе и гладта ама не успевам,пмс тропа на врата а во последно знае да ме држи по пола месец:x
    Ајде една песМа

На Skorpija25, mal.ecka, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    Да правев и претходно КТМ и тоа беше во ред но сакав и магнет за да бидеме начисто со резултатите,и без извинувања тука сме сите да си дадеме подршка,совет,утеха...
    И се е до психата треба полабаво само и трпение кое за жал ние луѓето се помалку го имаме ...

На LejlaD, SV1911, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.611
    Допаѓања:
    138.200
    Fala ti mnogu.Bogami trpenie ni porano nemav,ama sega pa ic.Site problemi i nervozi si go zemat danokot i se se odrazuva na zdravjeto.Ama toa e,zivot ide dalje....

На Skorpija25, LejlaD, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    61.352
    Само да Ве поздравам :coffee: :f:

shutterstock_518606560.jpg

(waiting) Немам време за повеќе, касно е, треба да се спие...
    Утре сум на свадба, треба да бидам убава :makeup: 8) :hai:

На Skorpija25, mal.ecka, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.575
    Denot ne mozese poubavo da zapocne:)
    Se si e ok :)

Ajde :hug: :* ,ubav den imajte

На Skorpija25, mal.ecka, CaraMia и 21 други им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Добро утро, нема кафе а?
    Обично ова време ранобудните цела маса имаат поставено :)
    Вчера се шетавме фамилијарно до Палма и назад. Бебе во количка, дада во точак, ние пешки :) многу ми беше убаво. Не се сеќавам некогаш вака да сме шетале со мм, он и до КАМ оди со кола а на 2мин ни е. Убаво време, убави луѓе, лабав муабет, дури и комплимент од непознат добив, додека чекав на ред за сладолед :$ а комплимент не сум добила којзнае од кога, освен од маж ми, а и он е еден збор еден алтан :D.
    Ајде да поставам маса јас тогаш TELEMMGLPICT000137514892_trans_NvBQzQNjv4Bq8juO8C_Vdx2cT20LARTibjWU-KwRaHvlaJXY1texVLQ.jpeg Dorucak-2-s.jpg

На Skorpija25, mal.ecka, CaraMia и 28 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Јас го чекав бебето да го видам во позадина:inlove:

На mal.ecka, mira.mira, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Утро:hug:
    Ме боли глава од синоќа, се изнервирав|(
    Не можам веќе да спијам на "рати" .. пушти тв нека брмчи, заспиј..па те извади нешто од памет и оди заспиј пак кога веќе цел саат си спиел. И цела вечер ќе дежурам...нормално..
    За спиење треба тишина, а не филмови со чудни звуци:drunk: :D
    Алал да им е на тие што можат да спијат на рати и после 5то будење пак да заспијат само што ќе ја стават главата на перница, како ништо да не било(facepalm)

Денов изгледа долг ќе биде.. со оглед на тоа што главава ќе ми експлодира

Какао од/за мене:yawn:

На CaraMia, ♡BuBaLe♡, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Само што прочитав на тиме.мк на твитер нешто што многу ме насмеа:
    Петок е едната од двете работи кои почнуваат на П а најмногу ги сакам во животот:rofl:

Добро утро.
    Расположение на нивоУ.
    Кафица на биро, хартија еден куп.

Викендов планирам никој да не дојде и никаде да не одам]:)
    Сакам да ,,дишам,, малку од луѓе]:)

Деновиве си ќутам и си посматрам одредени ситуации.Како кога имаш моќ мислиш дека си силен и непобедлив и кога ќе ја снемаш си како пацов:fubar:
    Е..тоа ти се ситни души.
    Биди човек и со и без моќ(wtf)

:hai:Имајте убав петок:hai:

П.С....па кога ќе го чујам она ,,петак дан за метак,, ми се:puke:.Незнам зошто, ама не успеав да ја сфатам суштината на таа ,,догма,,:tmi:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, CaraMia и 25 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Таква сум, цел ден да ме остават ќе спијам, маратонски. Сабајле мм го наместил тел во 2:30 да го разбуди за да го однесе другарот на аеродром, после долго убедување синоќа, овој сакал со такси да оди. Заѕвоне тел ја го исклучив, го промрдав шефот и толку, сме презаспале. Во 3 ѕвони тел се јавува другаров да праша дали кафе да му прави на мм овој мојов кога скокна, па кај ми е клучот, панталони, блуза, главата не знаеше кај му е, ме испорастрча низ куќа, излезе, јас назад у кревет, кома. Ко да не сум се разбудила :D.
    @monik55 :hug: бебето ми е фотогенично, како што за ќерче не сум давала слики никаде да се ставаат и никој освен најблиска фамилија да нема нејзина слика ова е фотомодел од мали нозе :D.

На Skorpija25, mal.ecka, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.790
    Допаѓања:
    270.496
    Д утро .Колку убава масава на Еухенла.Како што сум гладна со очи ја изедов.8-|
    Синојка прередував плакари и се подуплашив.Децава нема што да носат ,се смалено скустрено...Посебно малава е е многу порасната годинава се и е мало.А големата па се и треба ,кај за екскурзија кај за на школо кај за излегување...Леле трошоци незнам од кај да почнам.:worried:
    А со смалениве алишта денес да се распаравем.Дел фрлив дел ке одакт кај познати мили деца а дел носам кај социјално ранливи групи.Имам каде да ги дадам без да ги носам во црвен крст...:|

Викендов и јас го мислев да го поминам без луѓе ама нече мочи.
    Во недела кај пријатели викендичка почнуваат со триста застарени церемонии.Па ќе сме биле целодневно заузети...:^)

На Skorpija25, mal.ecka, CaraMia и 22 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    @referentka Рефке, ме изнасмеа за петоков по сабајле :rofl:
    Добро утро лејдис и по некој џентлмен :hai:
    Дојдов на работа, деците конечно денес во градинка се а и викенд иде.
    Нареден месец сум на девојачко, уште од сега се радувам :D Ќе се собереме во некоја вила со базенче и журката може да почне :party:

Не можам да се изначудам колку луѓето се интересираат и душкаат по туѓи животи, колку се ги интересира. Колку се оговара и колку злоба е собрана на купче. Затоа, дистанца и молк, вистина било она -молчењето е злато.

Убав ден да имате, чудо едно колку позитивно ми влијае сонцево :sun:

На Skorpija25, CaraMia, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.146
    Добар ден! :sun:

Пак сме без струја веќе шест саати :| значи едвај чекам да се иселиме од оваа дупка, едвај! :nod: Ќе биде, наскоро, верувам во ова! (fingers)

Исчистив малку прееска, кучињата ги избањав, им дадов да јадат на сите и сега дремам. Лаптопот ми држи батерија нешто повеќе од саат време, па не се ни трудам да го вклучам за толку. :|

Ја читам The Girl With The Dragon Tattoo, па ако не дојде струја наскоро, ќе ја дочитам денес. ^_^

Пријателка една ми пиша дека е бремена, ептен се израдував за неа! :inlove:

За Први Мај тука, повелете сите (poolparty)

images (26).jpeg

На CaraMia, ♡BuBaLe♡, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.