1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    Добро утро !!!
    Последен викенд од овај месец и те како летна и можете да ги палите скарите еве каде е 1 Мај...
    Кафенце и цеден сок утрово и работата може да почне ...
    Маж користи зимски одмор на 30 степени:lol: јас ќе го искористам килими да ми испере да ми бидат чисти..
    Уживајте во убавото време и имајте убав викенд за некој поврзан и празничен...

На Skorpija25, CaraMia, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Добро утро на сите
    Последен петок од месецот кога помина уште се чудам.
    Се спремате ли за скара?

На Skorpija25, Izdrzliv, CaraMia и 21 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.611
    Допаѓања:
    138.203
    Zdravo i od mene,
    Petok e den za penzioneri po lekari ,a i jas zaedno so niv:DMm se smee vika zosto imas 2upati ,i 2ta upati za vo petok?! Pa vikam samo jas i penzionerite odime tolku mnogu po lekari:(:D(facepalm) Vkupno si imam 4 upati (sega za sega:!:) .Vo posledno vreme se sto si kupam za nosenje,prvo za na lekar si go oblakam(hollest) Denes novite gakji so cvetovi si gi prosetav:rofl:

Bev denes na nevrolog i zenata se sto i spomnav deka mislam ,mi kaza da ispitam.I vo eden moment si rekov "super,se najde nekoj koj sfakja kolku maka imam so glavobolkata i saka se da ispita pred da dade dijagnoza".Ama posle si vikam,sto ako stvarno site se vo pravo i se mi e od nervoza i stres:wasntme:Ama ne mozam da izdrzam ,predolg period mi traat ....Kapak na se i nervozi ,i posle mi vikat od so tolku si neraspolozena ?!:?:

@Dust pocekaj ,zdravje da si imas bebus,pa da vidis kako ke zaspivas u sekunda:DJas do pred nekolku meseci mislam i stoejki da mozev ke spijam:)Ama prvite meseci ti garantiram deka ke spies samo sto ke vidis pernica:yawn::)
    @stetoskop daj boze sekoj den da ti zapocnuva taka srekno.

Dosta od moive "penzionerski " muabeti ,da odam da gledam Pepa Prase:D I izvinete na dolgometrazniot post:?:

I izvinete ama moram samo da prasam -dali znaete Neurobion i Neurobion forte se razlicni po sostav ???

Последна измена: 27 април 2018
    На Skorpija25, mal.ecka, Izdrzliv и 24 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    146.502
    Нa крaткo oд пaузa сaмo дa ве инфoрмирaм декa дo 11ти мaј ќе ми трaе aгoнијaвa нa рaбoтa...
    Дoгoвoрoт ми е дo тoгaш и мoрaм дa гo испoчитувaм..

На Skorpija25, mal.ecka, Izdrzliv и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Ако добро ме служи меморијава, само дупла доза беше фортето.

Инаку јас сум од тие со мигренозни напади, ако мене ме фати глава ни спиење на рати има ни ништо... сум седела и по 4 дена будна, сум спиела и по 24 часа...
    Тие што страдаат од мигрена, знаат како е.. другите со обични главоболки можат само да замислат.

И 5 деца да имам, ако мене главата ме фати, дадилка ми треба.. ем црева ќе истурам од повраќање, ем не можам 5 метри да изодам..
    Сега како што лежам, неподнослива е секоја главоболка ..

На Izdrzliv, CaraMia, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.611
    Допаѓања:
    138.203
    Pa eve i jas imam nekoja dijagnoza,t.e. se somneva doktorkata na migrena.Veruvaj te razbiram za glavobolkata ,sum imala mnogu jaki glavobolki i od nisto ne mi minuva.Sega mi dade Nomigren i vitamini pa ke vidime

A za spienje,spijam na rati ako imam jaka glavobolka

На Izdrzliv, CaraMia, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Како можеш да спиеш ако имаш главоболка? Кажи некој трик:D

Мене мигрената кога ќе ме нападне, ми се повраќа, рацете и нозете едвај ги мрдам, цело тело ми е омалаксано, тешко ми е некогаш и воздух да земам..ако пробам да ја свртам главата на некоја страна мислам дека светот се распаѓа :rofl:
    Ми "чука" клукајдрвецот во глава, т.е ми пулсира "мозокот":D
    Во такви моменти можам само длабоко да дишам во темно и да се молам да помине пред да добијам повторно нагон за повраќање:envy:

Тие Номигрен мене не ми помогнаа, само ладна пот ме обливаше од нив..

На Izdrzliv, CaraMia, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    134.808
    За мигренозни болки на блиска особа и помага само инхалација со кислород, ништо друго, ако од една доза не помине скроз инхалира уште една. Никакво апче не ја смируваше. Исто со повраќање беше, идеше до степен да не реагира на ништо од јака болка, само гледа бледо во некоја точка и толку. Инхалаторот од аптека го зема, само по порачка ги носеле, 100тина евра беше цената, што е релативно ефтино.

За малку ќе заглавев на исто толку загушувачко место ко @WORRIED.BT . Пишав пред некој ден дека бев на интервју, е ми се јавија вчера. Проба господинот да биде фин ама после кратко време изгуби контрола, очигледно толку му е нивото. Му реков дека одлучив да не го мењам тековното работно место, коа збесна, не сум знаела што пропуштам луѓе мака мачеле да стигнат на тоа место, фала ама не, за 50е плус мирот не го напуштам. Му затворив телефон, не ќе го слушам да ми урла и полни со негатива, ни крива ни должна. Така урлање дома само...

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 22 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Oла лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца заспани, време е за кафе пауза, уште вечер на работа па почнува и за мене викендот.:dance:

Вчера Константин изгледа пробуваше да влезе во Гинисовата книга за рекорди со спиење, заспа малку пред 6 попладне, го будевме накај седум да стане, не мрда дете, го пресоблеков, го однесов на мочање, спие гајле нема, си викам ќе му биде интересно на мм ноќта кога ќе се разбуди во ниедно време свеж, наспан, си дојдов од работа во 8.30 уште спиеше.(facepalm)
    Со батерии преполни не застана денес, ни со зборење, ни во место повеќе од една минута, цел ден пред мене, зад мене, полнам машина, тој до мене, зошто како, бришам прашина, тој прсти насекаде позади мене оставал зошто проверувал дали убаво сум избришала,(facepalm)Правев манџа и му дадов да редна морков, столче му ставив да меша и кога го земавме Матео од училиште му вика имаме дома кома манџа, каква е таа кома манџа, дека он и јас сме ја правеле првите две букви од неговото име и првите од моето, тоа дека мадам јаде само мама манџа ако и кажеш компир, грашак, не јаде, е денес оваа не била само мама манџа туку кома манџа.(facepalm):lol:

И да го акнеш, ти дома ич не си уморна, може си ја прчиш цел ден а он на работа одел па не смее дома со прст да мрдне.:@:swear:
    И дома кога бев на породилно пак си доаѓаше од работа и тоа смените му се 24 и 12 часа и си фаќаше што има да се работи по дома или околу децата, ни е домот само мој, ни па ги донесов децата од кај татко ми за да не учествува во обврските, некогаш јас повеќе, некогаш тој ама не се само јас,
    Мм мајка му си го научила се да работи по дома, не пушта само машина за перење, не знаел|(друго се работи, за околу децата немам зборови, од прв ден ги бања, пресоблекува, се што треба, ми се чини од кога станавме родители уште повеќе го сакам кога го гледам каков е со децата па затоа и замижувам на ситни работи кој ги прави а ме нервираат.:wasntme:

Јас сум таква, ми се чини уште главата на перница не ми е ставена заспивам, секогаш сум била таква, лесно заспивам, лесно станувам а спијам како труп, ништо не ми смета, ни светло, ни галама, кога ми се спие и стоечки ми се чини можам да спијам и гајле да си немам.:rofl:

Xarelto пиеш?
    Којзнае каков бизнис тераат со апчињава таму, буквално на секој втор човек ги препишуваат а чинат цело богатство за 28 апчиња, јас на дедо ми од тука му ги праќав и ги плаќав $5.20 што е околу 200 денари а таму од 4500 - 5400 зависно од која аптека ги купуваш.:swear::swear::swear::swear:

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.408
    Битер ајде бизнис ќе правиме со лекови. И мене накај Ксарлето ми иде патот па некој ќар да видам :D

Кафе пијам. За денес доста е работа.

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    9.962
    Допаѓања:
    205.199
    Добар ден и од мене.Викенд за мене одамна нема,нели дома сум,за детево важи викенд да одмори малку.За спиење веќе си кажав сум тешка,од стресови поминати сон ми се изгуби,сега почнувам да поспивам тро повеќе.За лекови и нивната цена овде кај бизнис невиден е,доста е маката што ќе ја има човек,капак е цената на се во аптеките.

На Skorpija25, mal.ecka, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Да|(
    Мислам дека 4400 се.. сега во сите аптеки цените мора да се исти..ама што дека:D
    28 дена за сааамо 4400:D
    Како секој ден да имам една порција (ручек) во кафана во градов:rofl:
    Јак бизнис е ама ајде си викам 3 месеци ќе замижам. 200+ евра за здравје..еее(facepalm)

Еве јас и Бошка први клиенти ќе ти бидеме за бизнисот:rofl:

Ако ми речат да пијам и 4ти месец, ќе ги отерам у..знаете каде:D јас ги пијам затоа што лежам, ама станав ли...отидов:hai::rofl:

Заврна изгледа(facepalm) затоа цел ден сум скапана:puke: после ќе ми рече ништо не ти е..ами ај да ти го дадам Ништото да ми го почуваш малку а јас се што тебе ти е и те мачи да си го почувам:rofl:

На ivi1987, Izdrzliv, CaraMia и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.408
    ^увозници ќе бидеме Даст ;)

На ivi1987, CaraMia, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Како што македонциве патат од сите можни болести...
    МиЉонерки преку ноќ:rofl:
    Ја замразев државава уште толку овие 2 месеци, вакви лекови МОРААТ да бидат покриени од фондот.
    Кога Клексанот може да биде покриен (со рефундација) тогаш мора и овие
    Секој мора да има право да избере кој лек ќе го користи за неговата состојба..

Патем, знам дека во Америка се поскапи него кај нас(facepalm) роднини мои од тука па праќаа таму|(

Абе златна Австралија... ем топличко ем убаво...
    Сме запнале ние МК да не ни избега... ја гледам бега..оди демек накај ЕУ:rofl:

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.408
    Во емиграционо кај Битерка, причина за посетата? Ефтини лекови :)
    Ќе не примат гарант :rofl:

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Koga imas glavobolka, pogledni se vo ogledalo fokusirajki se na desnata slepoocnica. Dokolku venata koja minuva tuka e nabreknata, glavobolkata e od migrena.

Koga se raboti za migrena, isto vazi deka od samoto budenje, vednas e jasno deka toj den ke ima glavobolki. Samo lugje kaj koi migrenata stotuku se pojavila ne gi citaat tie znaci, a onie koi ja imaat podolgo vreme, po samoto budenje znaat sto gi ceka vo tekot na denot.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Азил да бараме:tmi:
    Ако почнам да им ги редам сите лекови што ги примам, гарант ќе ми речат ---- НАААЗАД.. нема здравствено осигурување што може да покрие толку лекарства:tmi:
    Пред некој ден собирав колку пари сум дала за овие 2 месеци, со се брзата помош и лекарства, штаки, стегач.. околу 550-600 евра.. И додека поминат тие фамозни 3 месеци ќе потрошам уште 150 евра за мај..
    А осигуреник сум:rofl:
    Кога ќе станам ќе си купам маичка
    I :l: Macedonia

:l::l::l:

На ivi1987, Izdrzliv, CaraMia и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    96.484
    Јас веќе имам таква:inlove:. Not!|(

Aу, ама ми се спие:yawn:.

На ivi1987, ♡BuBaLe♡, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    9.962
    Допаѓања:
    205.199
    Бошке и Прашинке кај ќе одите без мене,азил ако барате и мене пишетеме,кај Битерка сакам со вас да идам,нема да ви правам проблем ветувам,дирек кај синко,тој нека му ја мисли:rofl:,Битерка само за кафе ќе ја бараме.

На ivi1987, Izdrzliv, CaraMia и 12 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.576
    Za migrena ,pisav ednas,samo kaj dr.Milev u Filip ll.Gospod zdravje da mu dava,me spasi od sekojdnevno pienje po edna saka apovi.

Inaku vikendot za mene zapocna.So koleski u kafana na kebapi , site u nas gledaat,a nas muva ne ne lazi...8).
    Si gi sakam epten....koleskite , ne kebapite :rofl:

На Skorpija25, ivi1987, Izdrzliv и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.