1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.612
    Допаѓања:
    138.216
    @Izdrzliv Sreken rodenden,site zelbi realnost.

@ivi1987 Srekem rodenden na sinceto,golem da raste i da ve raduva cel zivot.

Denes super si pominav,so drustvo na otvoreno.Lugje eden kup,pesni od site strani,skari.....ubavo mi e seto toa,za na kraj uste eden problem sto mi go unisti denot.Kaj edvaj prezivuvas pa na kraj mora nekoj trosok plus da iskoci....Znaci ,od Avgust lani kako ni trgna ,mir da se nemalo.I posle glavobolki ,more dobro e sto uste mi stoi glavata :@

Dobra nokj

На green.eyes, mal.ecka, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, не беше вака, ама ако сменам увод, не би било тоа- тоа. :D Вака одеше, банана, кафе и шминкање. Уз кафе се нашминкав т.е. постанав поинаква Ребека, ама у луѓе бев, сакам да се средам кога одам у гужви. :makeup:

Со друштвово сме биле секаде и у речиси секоја комбинација. Овен она старото палење кола и некаде се паркираш па вадиш маси и шаторски крило, секакви викенди сме терале. Генерално можам да кажам дека зависи од финансиите тој период. Сме биле на викендица и сме собирале некоја мала сума за јадење, сме печеле скара и сме јаделе салата директно од пластеник, ама сме биле и у ресторани, па и сме биле на викенд со преспивање.
    Мене нерва ме фаќа кога некој маж ке си го д**и и ке чека жените да му принесат јер они пие ракија, дури и поодвратно ми е од жени кои ги мрзи да работат. Цурите у друштво се фини, си имаме муабет. Никој не кажал - А ја не пијам од пластична чаша или Ауу не можам ја газоза, мора кока кола да е.
    Ептен океј е некој да каже дека не сака таква и таква комбинација и да си седи дома, небитно дали затоа што е свилен или затоа што нема пари. Ама глуматање и припаѓање кога се знаеме кои сме и какви сме - јок.

На гола маса јадам само ако е нешто што се јаде од чинија, пример правам шопска и јадам без ништо да ставам. Ама ручек јадеме на мушама, на маса секогаш има чаршаф (шарен, модерен) и врз него ставаме мушама, собираме трошки со оние крпчиња за собирање вода и по јадење ја диплиме. Купуваме нова на 2-3 месеци. Бел чаршаф само за пред гости ставаме. :D

@Izdrzliv најсреќен нека е! :party: :^: :beer:

На green.eyes, malerozna, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    61.359
    Кафе? cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Денес сум во филм уредување на двор :)
    Два часа гледам идеи на нет...
    Сакам нешто оригинално, ама сама да можам да го направам! И секако, да не е скапо :!:
    Секогаш доагам до вакви идеи кога ке почнат да ми растат расадите за цвекенца, чили, шери... Иии кога ке треба да ги реализирам идеите, немам време (facepalm)

Први мај... Ке им се придружам на другаЧките што почнаа со... на времето...
    Денес цел ден бевме дома, сами со мм и старите! И дома може да се направи пикник т.е скара :tmi:

На времето, кога децата не дружеа за први мај правевме прошетки низ нашата ни убава татковина. Охрид, Маврово, Дојран, Мариово... Сме оделе и во некои не баш туристички градови, и таму има убави места за пикник и прошетка Куманово, Св.Николе, Тетово... Околината на Скопје цела ја имаме „прочешлано“, а и во двор многу скари сме направиле, најчесто кај нас...
    :^) Ухууу колку први мајови си освежив во моментов, изгледа имааам баагимити годинки :D

Свилена... Не, не сум, мкнам столчиња, скара, торби со пијалоци... Седам на трева, трчам по деца, играм одбојка, правам скара, салати, кафиња, се снаогам ако треба нешто да се замие :tmi:
    Ииии... мразам кога некој ми глуми, да, да, глуми принцеза со круна на глава :punch:

На green.eyes, malerozna, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    И јас како нинџа. Не гледам дека денес требав да одам на излети и да јадам скара. А скара не ни јадам.. не ми е слатко.. воопшто со тек на годините се помалку и помалку месо јадам а и не ми е нешто нај нај слатко.
    Па така по дома си пројдовме убав ден.

Периодов што хаос што лудило па сега деновиве одмарам како никогаш досега кога имам можност и сеуште не сум отспиена а ми се спие .. тоа е.

Само гледам патот да го фатам далеку од целиот овој хаос наречен роден крај мој!!!!!!!!

На green.eyes, Ariel, malerozna и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    И овој празник помина. Сега следен неработен ден 24 е?...:?:
    Јадени, пиени, бањати...се со ред. Деца спијат, ...се мислев да прошетам по булеварот, ама сама не ми се одеше, па си останав во кревет. |(
    Колку да сакам да не мислам на работата, пак си ја носам дома умствено, и сега место да кулирам, да одмарам...јас правам план, работен за утре :sweat: .. е тоа е...:!:.
    Чаршафче на маса задолжително:!:

Последна измена: 1 мај 2018
    На green.eyes, malerozna, ninja35 и 27 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.578
    Site na carsaFce jademe ...drugoto sekoj so svoj um i navika :)
    ,,Svilenosta " ne ja gledam kako nesedenje u treva ili nekoristenje na plasticen pribor...sekoe vreme-si nosi svoe breme .

Sedam na terasa ,koncert u zivo -pici ,,Ruzmarin" od krovna terasa na zgrada u komsiluk...interesni vokali :wasntme:...prvomajski :beer:

На green.eyes, malerozna, ninja35 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.715
    IMG_20180501_215759.JPG
    Нашата мала ама вкусна тортичка :D
    Фала ви на сите за честитките, да сте живи и здрави :hug:
    Денов помина супер, дома со гости па со сестра ми и внуците во парк. Сите испозаспаа, а јас од среќа уште сум ококорена :D
    @Izdrzliv среќен роденден, се најдобро :)
    @EuHenIa секогаш да имаш убави работи за кажување и частење :hug:
    Добра ноќ на сите|-)

На Bitter-Sweet, Skorpija25, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    @ivi1987 среќен нека му е роденденот:party: жив и здрав, гордост на мама и тато да е:)

На malerozna, mal.ecka, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712

Аи леле и рачето мало. :inlove: Нека му е среќен роденденот! Секогаш да е весел и насмеан! :party: :^: :pizza:

На Val-Dim, malerozna, ninja35 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.825
    Јадам на мушама, ја постилам за јадење само, полесна ми е за одржавка од платнена покривка. Што и да покапи на покривката, а нас често ни покапува нешто, таа впива, мушамата не, само ја пребришувам после јадење и ја кревам.

Помина и овој Први Мај. Најадени, напиени, прошетани. Без испади од типот кој колку ќебапи лапнал и како ќе се деле останатото - ова го имаше до пред некоја година и тоа од возрасни wanna be госпоЖи.
    Свилена не сум, се прилагодувам на услови, еве оваа година чекан(толчник) за месото никој не се сетил да земе, па во чисто кесе замотавме камен и го ,,истепавме,, месото.
    На земја баш и не сакам да седам, никогаш не сум седела, имавме од секогаш фул опрема за излет, столчиња, маса и кревет на расклопување, можда за тоа и не се навикнав на кебенце на земја да седам. Излет со кристални чаши не ми се уклапа во мојата слика за излет туку пластичен прибор за јадење, имам и од поцврста пластика ама вака со поголеми друштво прибор за една употреба купуваме, освен вилушки пошто не боцкаат тие пластичните.
    Мене друго ми е главниот проблем за излет
    нема вц, мора да се клекне и тоа врз трава, па ако е повисока троа боцка :$:rofl:
    Инаку загледувам вака поголемо друштво коа сме некои потези, пример дали некој мие зеленчук пред сецкање и дали коа ќе се врати од вц мие раце. Да има и такви шо не мијат :tmi: Ако по х време не се измие нудам влажно марамче као демек ти треба ли пошто кнап сме со вода. :tmi::tmi:

@ivi1987 Нека му е среќен роденденот на малиот

На Skorpija25, green.eyes, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.124
    Се јавувам од хоризонтала. |-)

Го истеравме убаво и ние денот. Мцнавме скара нели кусо да не сме.:D
    Колку не ја сакам скарата толку ме потсетува на убави дружби. Па затоа и апнувам, за атер.:mm:
    Беби му приеше воздухот па го отспа цел ден. За мајка му и татко му раат да уживаат.:tmi:

@EuHenIa бабите се млади, а и прв внук е од двете страни. Па мерак голем имат за гледање.
    И денес ме тераа да го оставам, а ние да одиме сами. Ама мене 1ви мај ми е фамилијарен ден па си го земавме прцулот со нас.^_^

@Izdrzliv Среќен нека е!:party:
    @ivi1987 здраво и живо да е малото!:inlove:

@referentka даската преубава, сигурно и многу вкусна.:mm:

На Skorpija25, green.eyes, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    96.491
    Нека е жив и здрав Иви!:^:

На malerozna, Dadusicka, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  13. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Без желба да напишам нешто на темава,само да го честитам роденденот на малото ангелче @ivi1987 да е здрав и жив.Додека се мали ги пазиме и чуваме кога ќе подпркат мислат дека се силни и можат се:( Ние празникот на ургентно си го поминавме ;( се испотресов со синми но ќе помине само бог да ги чува.Додека се мали со мали проблеми потоа како растат поголеми.
    Имајте убава ноќ

Последна измена: 1 мај 2018
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.794
    Допаѓања:
    270.585
    Да пишам и јас дека убаво го истеравме денов.
    Девојчињата задоволни ,ги прошетавме по планина,направивме скара ...Со мерак спремав првпат за друштво на децава...
    Од утре пак со рутината,работата,има ,нема ,...
    Далеку сум од свилена ама искрено сега во овие године не би да се тегнам по ќебиња,со пластични чаши кои стално ми се истураат,да варам кафиња на плинско во природа.Се во свое време.
    Искрено во мој крај и незнам одкога не сум видела така во природа да одат ,сега сите се збираат по викединчки или па и постари куќи на село.
    Јадеме на чаршавче кое стално е исфлекано,и постојано купувам нови.Убава идеја ми дадовте за муша,ече кое се брише и суредува...
    @N.2106 со помин само нека е ,потполно те разбирам дека како растат се помалку можеш да го допазиш.
    Додека се прибра големава не бев цел ден раат...

На Skorpija25, green.eyes, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Јас поминав да кснам од тортите и да честитам роденден на малото на @ivi1987 и на @Izdrzliv . Среќни и весели да се и големи да растат! :D

На malerozna, ninja35, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.189
    Добро утро! :sun:

Дали јас ова конечно се прилагодив на оваа временска зона? :lol:

Што убаво сте се размуабетиле предходните два дена, мерак ми е да ја отворам темава. :)

За денес на мени сок од лимон, па вежбање и после појадок, па работа.

Јас би овде денес, со ледено кафе и прибор за цртање.

images (29).jpeg

Имајте убав ден! :f:

На Skorpija25, green.eyes, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.715
    @N.2106 со помин нека е :hug:
    c40c6b2ecdb3e0ba1afe4da0028f1950.jpg
    Добро утро на сите. Денес наспана, деца однесов во градинка, мали ќе се части со другарчињата :D
    Конечно дојде денот кога ќе одам со големата да се шишаме, ќе мењаме фризури :makeup: Само да видам дал од новиов фризер ќе бидам задоволна или и тој ќе ме утне :worried: Стискајте палци за мене денес ;)
    Убав ден да имате :f:

На Bitter-Sweet, Skorpija25, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    @ivi1987 Среќен роденден на мали да е здрав и жив.
    @Izdrzliv Среќероденден најсреќен да си сите желби што ги сакаш да ти се исполнат.
    @N.2106 Со помин нека е побрзо опоравување.

Поздрав до сите.
    Заврши уште еден пикник.
    Готово скарата се изеде,пивцето се испи,и опет јово на ново работа и глава пука,што од сонце што од пијалок.
    Уживајте во денот
    За славениците.
    710 × 481 - balonmarket.rs

На green.eyes, CaraMia, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.299
    Добро утро!

Среќен роденден на малиот @ivi1987 да е жив и здрав!
    Среќен роденден @Izdrzliv нека се множат!

Јас еве, работно, се прибравме вчера во Скопје... не отидовме никаде, дома си бевме, средував, распакував и така... убаво времето во Охрид, невообичаено топло за овој период иако цело време дуваше некој ветер, ни ладен ни топол. Битно деца се изнашетаа, завршивме обврските и толку, летна викендот. Следен продолжен е 24-25 мај, Св. Кирил и Методиј, заедно со Духовден се паѓаат годинава, па четврток и петок нема да се работи.

Немам ништо посебно за кажување, само ви посакувам убав ден!

На Skorpija25, green.eyes, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.762
    @N.2106 со помин нека е:hug:

Синоќа со гости, скоро до сабајле:tmi: плус мојов донесе преубаво испечено месо од диво прасе:wasntme: тоа им било на мени, па нели не смеам покуса да останам а да не пробам:rofl:
    Згора на се, од друг крај на "светот" донесено .. (читај: берово е еден крај на "светот"..тетово друг, струга трет, гвг четврт:lol:)
    Абе едно вкусно..мераци..
    Јас сакам месо.. во секаква форма. Ок варено нешто помалку го сакам, стално викам - еее што не го потпржи на крај:rofl:
    Мавнав и малку винце синоќа..така во лежечка положба, уште ми вика - а да не сакаш сламка за виното:?: :D..абе пијаница со тапија:D
    Чекам да стигне нешто по карго, дали ќе биде денес или утре..да го израдувам мажлево^_^

Се мислам на моиве да им уплатам едно апартманче кај соседиве за прва недела на јуни..стално така си одевме, почеток на јуни и средина на јули, малку и гужви да се избегнат нели...
    Ама не знам веќе каде по крациве:?: скоро секаде имаат отидено.. а не сакаат апла пензионерско да е, со еден маркет и една таверна:D

На green.eyes, CaraMia, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.