Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

За ќутење,ќутам,арно ама во себе си се јадам,си пукам по шавови,не сум конфликтна личност,дури ни кога ќе ме предизвикаат.Е сега со тек на годиниве гледам дека не секогаш,и не во секоја една ситуација тоа е добро.Луѓево знаат во крајности да одат,па ако видат дека стално им поќутуваш едоставно те сметаат за будаличка,е нејзе може се да и се рече,таа ќе си поќути.Не е работата за тоа кој е будаличка,а кој паметниот,според мене онај кој тргнува со навреда,а не му е прифатена,нека си размисли ако воопшто има образ на кој останува истата навреда.На крај краева во ова денешно лудо време кој знае што впрочем е подобро.

Skorpija25, ivi1987, CaraMia and 13 others like this.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Aj dobar den i od mene (mene denov mi e haoticen),

Pijam prvo kafe duri sega, so glavobolka .Malata cela nokj ne spiese ,i denes sum kako od poplava isfrlena.Bevme na lekar -virus e.Decinja polno tamu ,aman vekje strashno vreme dojde.

Za premolcuvanje pred site molcam i se objasnuvam do 101 i nazad.Ne sakam da vleguvam vo konflikt ,ama zatoa posle kacuvam pritisok od nervoza oti ne sum kazala nesto togas .Pa se nerviram jas,go nerviram mm i taka se vo krug. Kapa im simnuvam na site sto znaat da se odbranat vo toj moment i da si kazat se .Ete,ne sum takov karakter(ustvari vo konflikt samo so moite i mm ,on si trpi od mene najveke:):$).
    @LadyC me nasmea za prevospituvanjeto so shamari :DBogami ima mnogu takvi koi "placat" za takvo nesto.

@Dust sekoj ima takvi periodi,ama jas od tvoite postovi i od porano sfativ deka si mnogu jaka licnost taka da ovoj period sto,ete mora da pomine , neka pomine ovde so nas.Eve na primer,si kukame site(jas najmnogu ,glavno za gluposti:D) pa ke ne citas i ke nema da imas vreme za depresija ili loso raspolozenie.

Sfakam vo posledno vreme deka od kako sednav doma ,zaboraviv i kako da se izrazuvam.Vo mislite tolku mnogu znam da si skockam recenica/tekst ,a ovde ko nekoja zbuneta tinejdzerka pisivam (facepalm)

Dosta bese od mene,povelete popladnevno kafe:coffee:

Attached Files:

Last edited: May 3, 2018
    Skorpija25, M&M, ivi1987 and 20 others like this.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина на стара локација во гаража па на работа.:)

Со задоцнување
    @duffi најсреќен да ти е роденденот:hug::party:
    @Izdrzliv среќен роденден:^:
    @ivi1987 среќен роденден на синко:^::party:

На работа од кога сум почнала да работам не сум се изнервирала, немало зошто, сама работам, не се мешам многу, многу со колешките, немам ни време де а ни желба, имав едно време претпоставена гркинка која се нешто префрлаше на национална основа, еднаш, два пати отидов ја пријавив, после и една друга македонка ја пријавила и си летна од работа.:wasntme:
    Со колешките сум на хај, бај, работам само тоа што е моја работа, ни повеќе, ни помалку, права Aussie сум кога станува збор за работа, ако ми фали нешто си барам да ми се донесе, можам и сама ама не е моја работа тоа, стигнувам точно на почеток на работно време, 99 посто си одам точно во секунда, не е на татко ми болницата да и се секирам.:?::lol:

За преќутување, зависи од ситуација ако мислам дека немам потреба да се замарам си ќутам и си се смешкам ако не си го кажувам тоа што го мислам и си продолжувам понатака, што викаше дедо ми, кавга не барам ама и од кавга не бегам.:lol:

Мадамицата моја преска на поминување бутна кутија една полна со коцки и реков да ги собере и лута ги собира и после една минута ми вика ме болаааааааат рацете, од што те болат мама рацете, ме гледа луто па од соберам.:rofl::rofl:

Надвор дува, врне, дома убаво топличко а јас треба да излегувам за арбајтен.;(

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 26 others like this.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

@Dust пишувај си тука.. Ако треба и поразговарај си со психолог. Нема штета од тоа. Јас си закажав термин кај психолог ама сум преоптоваренс си термини со децава па немам време за да почнам.
    Душата исто треба си ја лечиме. Психата де

Инаку преку ден кога сум дома сум толку непродуктивна, мрзлива да не речам А ќе речам :D
    Инаку по старо се. Се стопли пак. Убаво е.

Со седам со децава имаат тв тајм. Јас го гушкам Малово. Толку е мекан и мил тоа чудо :inlove:

Сеа кафе мож да напраам.. И то
    Убав ден жеМски:*:

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Подобро лечење на психа за мене нема од убав долг разговор со него.
    Незнам дали ме сфаќа, ама барем не ми противречи, не ме негира..
    И секогаш знае да даде совет.
    И јас знам на друг да му дадам, ама за себе скоро никогаш не го правам најдоброто.
    За себе секогаш е преурането, избрзано, ненадејно, спонтано...и на крај глупаво.

Денес запазив една човечка особина-радозналост.:headbang:
    Има неколку типа радозналост и секој од нив ме нервира, посебно оној тип кога радозналиот сака итер да испадне, да не те праша а ти сам да му дадеш одговор|(
    Еден друг тип, одма препознатлив е кога уствари цел ден ќе се вртка пред тебе-зад тебе за да начека погоден момент да праша нешто:tmi:
    Трет тип се оние кои плескаат во лице прашање..овие со дрскиот потег мислат дека се факмани
    ...
    ...
    И оние-ѕиркачите.Кои ќе ти тарашкаат низ се што е твое се додека не дојдат до заклучок.А нема да те прашаат.

Радознала сум во врска со децата, него и моите родители.
    Ни брат ми не ме занима ете.Возрасен си е, немам што да се интересирам за пикантерии од неговиот живот.

6. duffi

duffi Форумски идол

Хелоу! :hai:

Дреме дете и јас со него. Маж на пат, па ние при мајка. Си велам да бев дома ќе си пофатев нешто.
    Ама работата сам се лажам , сам си верувам.:tmi:
    Кога ќе дремне бебето магично се почнува чисто да ми изгледа. :D
    А алишта за средување еден тон.
    Само на беби се средени.

Времето шантаво затоа денес само низ двор се вртевме.

Деновите ако не исти, слични се. Затоа нема ништо посебно за кажување.

@Dust ко ќе ти дојдам таму горе.:devil:
    :hug::hug::hug:

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 24 others like this.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Сaмo да напишам па ќе дoчитaм.Дoдекa гo чекам синкo на лoгoпед пред мене мoднa писта.Алал на девојките кaкo се дoтерувaaт,ја врска немам oд кoмбинирaње,нити па имам некoј стил.Штo снимaм,a ми се дoпaдне тaквo купувам.

Last edited: May 3, 2018
    Skorpija25, M&M, ivi1987 and 19 others like this.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Грлото партал, и од воздух ме боли. Една рака апчиња не ми помогнаа. Баш сега најдов па и јас. Ми растури еден куп планови.

Времето малку се подстопли и одма топлес мажи во паркот. Очи ќе извадев за малку. Деновиве сум ептен трапава. Прво телефонот ми падна на платформата, арно што не се докрши, после часовникот ми се откопча од рака и падна на раб на шини, се наведнав да го земам и за малку возот не ме лупна во глава. Ептен фајнал дестинејшн беше моментот.

Грбот и тој ме боли. Прво мислев од пмс е, ама тоа помина болката си остана. Страв ми е да гуглам, пак за срцев удар ќе се симптомите.

Ми треба бања и масажа, да се релаксирам од се.
    Ама немааа.
    И така.

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 22 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

И јас врска немам од комбинирање, ниту пак користам модни додатоци или шминки, па рачунај како изгледам... Во било кој момент, ко да сум за по дома :)

M&M, doubleg, duffi and 9 others like this.
  10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Добар ден народе...
    Спиен сум само три часа, едвај гледам, а знам дека ќе окапам денеска на работа... |(
    Туку, денеска на работа имав неочекувана, интересна ама и пријатна случка.... На едно место случајно се најдовме со @PUPICA ... 8)
    она ме препозна, јас каснев неколку секунди...ама и јас ја познав...:D
    Туку, најинтересно беше кога ме престави на колешката, кога објаснуваше од каде ме знае... од интернет бе...(facepalm)
    Како и да е, сега ќе се дружиме повеќе службено...(highfive)

joy1, Skorpija25, M&M and 31 others like this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Bidejki ni trgna biznisot so banka,na red e da si kupime banja.Katlanovska ja zatvorile,moz ke moze tuka nesto da prezememe :D 8) (facepalm)

Na rabota |( se i sesto ima ama najjako mi e koga ke dojde nekoe novo mladunce i ke se obrati na postar so tetke X ili cicko X :devil:...

Tuku sakav da prasam ,prifakate li na fb ,,drugarki" na vasi sinovi ? |(

M&M, ivi1987, Yowannty and 18 others like this.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Кафе пијам на тераса, ветер дува.. ги гледам децава змаеви летаат, колку се само безгрижни...

Една колешка постара порано викаше, каква тетка, не сум на мајка ти сестра.. тука сите исти сме

13. malerozna

malerozna Форумски идол

Бања со спа центар, со сВе.
    Се пријавувам како прв пациент.
    Кој се осмели да ме масира, диплома да му се даде.
    Има да се изнаплачам за 4 години уназад што немам плачено.

Мама има многу од моите пријатели, си ги додава и си комуницираат. А "другари" и немам пријавено за да знае кој е кој. Оти не престанува да ме зеза, ко тинејџерица да сум.

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 17 others like this.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Isto e ama ne e isto :rofl::rofl:(facepalm)
    Ti maftam od terasa,a ti ne me reckas 2%,gledas negde u nebo |(

Tuku ...daj da si pocastis nesto,golem den deneska,ne zabusavaj ;) :hug:

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 16 others like this.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Забрана имам за прифаќање на ,,другарки,,од фб.,дозвола добив сега за една;),додуша детево е заљубено со се уши,за малово кажувам,големиот абер нема,не му требале проблеми плус во живот(facepalm).

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 19 others like this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Што сакам да кажам? Всушност ништо конкретно...
    Не знам дали е до годиниве ама мм станува чуден како остарува.Постојано е расположен за кавга,препирка убедување без потреба.Како климакс него да го фаќа,денес му велам дека не е лошо да земе нешто за смирување.Само подмолчувам и превртувам очи.
    Исто и син ми ме плаши.Одкако почна да работи нема социјален живот.Не излегува,нема девојка...а време му е.Пробувам да дојдам до него ама и тој ставил препрека преку која не можам да поминам.
    Ќерка ми не шие во секој поглед.Шета троши и гајле нема.Се ми се чини дека децава сум ги згрешила.
    Трошоци многу имам периодов,се нервирам дека ни за една маица ќе немам да купам...
    Аман ќе ми се смири ли некогаш свеста?Да си речам е Луно конечно немаш проблеми.

На работа не се препирам и расправам од проста причина што немам време за тоа.Постојано сум зафатена и ако имам време да голтнам две голтки кафе ,гледам тоа да биде во мир.
    Она што во последно време ме нервира е колешка која треба да замине во странство да живее,ми ги отече јајнициве со муабети колку таму е добро и како лесно се заработува.И тоа секојдневно веќе 3 месеци исти муабети.
    Аман жено оди и не врти се назад.:bandit:

Подршка за @Lejla8 и @Dust ...

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 24 others like this.
  17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Истово важи и за мене, од почеток до крај. :D

Со колеги никогаш не сум била во конфликтна ситуација, иако ги имам фаќањо во повеќе наврати како сакаат да ме провоцираат да кажам нешто што не треба. Тогаш ме нервираше, иако демек на шала ама им го плескав во лице и продолжував со работа.

Нареден пат кога ќе работам заедно со други луѓе во една просторија, планирам да ги игнорирам целосно ]:) освен поздрав при доаѓање и заминување, друго јок. Нека мислат дека сум мистериозна. :rofl:

Синоќа правев втора тура путер од кикирики и не испадна таков течен ко што сакам. Затоа од него ми испаднаа вкусни колачи за со кафе или чај. :smirk: Денес тоа ни беше за доручек и за вечера. :D

18. Peco

Peco Форумски идол

Добро што е Тодор, да беше Тодорица, тешко нас ќе беше. :rofl::rofl::rofl:

Еве една мозгалица. Пишувајте одговори, ќе поминам покасно да ве проверам. :D

19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

29 :D

Skorpija25, dunika, CaraMia and 5 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Стетоскоп ќе пише одговор ние ќе излајкаме и ќе искочи не било петел било кокошка некое...Пецо мајтап тераш со нас :devil:
    Мене секако ме мрзи да мислам...да ви кажам сакам сладолед или со знаете?!
    Време за вечера затоа вакви глупости трескам :!:

Skorpija25, M&M, ivi1987 and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.