Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.225
    Не знaм дaли сум јaс лoш рoдител или децaвa не знaaт кaкo дaсе oднесувaaт нaдвoр oд виртуелни мрежи....

А бе нa игнoр сме стaвени и јaс и мм ...сaмo желби испoлнувaме и пaк не сме удoстoени сo убaв збoр и убaвo oднесувaње...

Oд вчерa и гo oдзедoв телефoнoт...целa нoќ и денес цел ден плaче...знaчи не мoжaм дa пoверувaм кoлку е зaвиснaoд негo...и уште тoлку ме фaќa инaет...a oд другa стрaнa ми е жaл дa јa гледaм тaквa...

Не сум пaметнa кaкo дaсе пoстaвaм сo детевo...
    Акo е вaквa нa 12 г.штo ли ме чекa нa 16-17?!

На Rebecca_R, CaraMia, LejlaD и 25 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    85.143
    Добро утро !!!
    Остави ја така и јас така и правам ...ова децава секој ден стануваат се поднепоносливи ,дали ние ги направивме така или самиот начин на живот појма немам..
    Добар ден и од мене...
    Да прошетаме уште една тура па кафе ќе се пие...

На Rebecca_R, Val-Dim, CaraMia и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.698
    Допаѓања:
    175.409
    Лелеее многу жешко,а:whew:.
    Се прибрав дома. Ставена во хоризонтала и јас како и Рефка чекам да заврне. Мада у наше село тоа тешко.
    Ми се јаде блачко , ама нема . Мислам има дома , ама за мене нема . Ќе издржам уште некое време без овој порок:muscle:.
    Го гледам купот алишта за пеглање , ама изгледа ќе ме почека до утре. Маже дежурен , па тоа ќе ми биде утре на репертоар.
    Да забркам некој Нес ајде . Без шеќер ми е:devil:

На Rebecca_R, M&M, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Tuka sum redovno citam a me mrzi da pisam.Setam, igram so malata koga e budna, se optegnuvam do nea koga spie...ja duskam i gledam....svesna sum deka ova e sreka....i taka minuvaat denovite...fala ti na pomislata.

На Tajnaotrovna, ivi1987, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Денес на изложба за летна колекција на една пријателка. Ја земав камерата и направив неколку слики за неа, ептен се израдува. ^_^ Да се вратиме дома, па ќе ги средам набрзинка за да може да ги користи.

Колку богати луѓе има овде! Изложбата беше во куќа во која што има дрво внатре со се трева околу и зеленило. Слуги еден куп, само чистат и готват.

IMG_20180505_184608.jpg

@WORRIED.BT и тетка ми има ист проблем со малиот, а уште нема 4 години, изгледа епидемија е ваквото однесување. :|

На ivi1987, Dust, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Хелоу друшки:*:

Си купив едноделни купаќи,малце така ко виршла пред пукање сум ама неме везе,не сум лоша,како што не вежбам..:makeup:

@Bubce38 ,супер што сте имале убава вечер,ти посакувам од срце наредната годишнина со плодче на вашата љубов да си ја славите:inlove::angel:

@WORRIED.BT не се секирај,не е до тебе,и да си ангел-мајка,и да тепаш,џабе е,времето во кое живееме сега и технологијата,доведоа до тоа да не се знае кој е кој,изместени вредности колку сакаш,а деца како деца,битно им е само да се прифатени од средината и да се ИН.Ке и помине со време,сега ако е тинејџерка е во фаза кога домашните се непријатели а светот надвор е кул:).Ке свати дека сепак вие и мислите најдобро,и ке биде благодарна што има такви родители.Не мора да збориш,доволно е да си добар пример само,верувај ми(highfive)

На ivi1987, Dust, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    До сега на работа...пукнав..се мислам да мењам професија, но ...некако сум неодлучна, кафе да пијам, да си дојдам на себе...

@WORRIED.BT истата мака ја имам и јас, се расправаме секој ден, ама џабе..се плашам само лош пат да не фати..

Плата има, па се мислам дал да тркнам до молот, или некоја седенка да се организира..

На ivi1987, Dust, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.449
    Ама Тодор требаше вчера или денес да дојде...колку тешко времево денес и не ме остави да се провртам низ продавници..
    Барав маички а купив балетанки.И тоа два пара.Ама ми се допадна калапот ,удобни се а тоа ми е најважно.
    Барав и некое интересно фустанче,маички како за деца со шљокици и Мики Маус...нешто сведено нема.Или јас не умеам да најдам...

Многу ја сакам саботата,кога се враќам од работа дури и не дремам...се ми е убаво,и небото и сонцето...тоа дека утре сум слободна,како да се откачувам од нешто засекогаш а всушност до понеделник.

ММ фати на викендичка јас пак ќе си бидам сама .Ама и потребно ми е да се осамам.
    И тоа се фаќам се повеќе сум сама,некако ја бирам осаменоста отколку дружење...и тоа се заради некој внатрешен страв да не ме повредат...ах,длабока тема,за разговор со мојот психијатар...

Романтики во мојов живот немало,се е некако сурово реално.А и јас не сум се обидела,зашто знам дека нема да има позитивен фидбек.

Разбирање за @WORRIED.BT .Еднаш кога син ми беше мал го казнив со исклучување на интернетот.А тој ми се скри,и тоа над терасичка на влезната врата.Се убивме од барање,навечер беше,цели 2 часа,секакви црни сценарија ми протекоа пред очи...за на крај мирно да си влезе во соба,а јас цела побелена бев.Што сакам да кажам?Дека интернетот ,телефонот ствараат зависнот.И ако одеднаш тоа им го прекинеш,ти ќе бидеш казнета.Мора да најдеш друг начин,разговор,повеќе обврски по дома...сакам да речам да и го ограничиш времето на телефонот а не воопшто да и го укинеш.

Јас @Bubce38 не сум ја сретнала досега,ама топло добредојде....

На Tajnaotrovna, ivi1987, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Zdravo,bezbedno sletavme.Mene vozbudata v stomak mi trae dodeka ne poleta,a gore uzuvam,citam,fotografiram,ama creva cvorv mi se ne mozam da jadam eve castam blago 20180505_131413.jpg i rucek,ova se predjadenja-salati;)glaven obrok se ocekuva.PO shoping kako sum gladna i nejadena po avionot vol ke izedam cel na eks:D
    20180505_185023.jpg
    Ubav den na site:)

Последна измена: 5 мај 2018
    На ivi1987, Dust, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.311
    Допаѓања:
    278.331
    Ех кога ни велеа мали деца мали маки големи деца големи маки не верувавме.
    Ама ни дојде на глава ...
    Не знам што навистина да кажам секој ден се нервирам еднаш за едно еднаш за друго.Се не им чини,се незадоволни,море побеснати ни се оптшо генерациски,а и ние премногу им попуштаме.
    Само што се вратив од чаршија со малата,барав нешто да и земам тоа како помало позапоставено како да ми е.Големата многу повеќе и посветувам во секој поглед ама не знае да го цени.Се мислев дека ќе созрее дека ќе свати ама не ,карактер а и некој лош ген ќе да е :x(facepalm)
    И зедов на малата едно кошулче и едни фармерски шорцеви.Ги бендиса шорцевите и големата(носат ист број)Сега ке има кавга зашто во ист ден двете ќе сакат да ги носат.Едната за роденден другата за на екскурзиај.Оф леле....(facepalm)
    Туку во село мое кај ништо нема избор кај се прескапо:кошулчето 700 шорцевите 950.Незнам може мене ми е многу...:|
    А јас пробав 6-7 панталони ниедни не ми стојат убаво,и не да сум пребрилива ама имам таков чуден крој на телото што ептен тешко наоѓам пантолони.:devil:
    Ете се си искажав како во дневник што вели Вориед.
    Сега да одам на роденден сум...

На ivi1987, Dust, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.037
    Само да Ве поздравам :f:
    Од новиот телефон... Ме частеа дечките мили на мајка, не сакаат да не сум во тек со технологојата:tmi:
    Покасно ке читнам што сте муабетеле и ке Ви се придружам на саботната журка:hai:

На Tajnaotrovna, ivi1987, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.345
    Допаѓања:
    261.631
    Flashdance на Foxlife

На ivi1987, Annath, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.992
    gledajte i vezbajte koreografija ;)

u selovo grmi pa rastura :worried: ,duri jezivo

На ivi1987, Annath, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Јас краставица салатка и едно ракивче.
    Денес Рефче така добро ме изора,неможам да си дојдам при себе.
    Врне.
    Шо ми е убаво.
    Тивко и мирно.
    Дури се плашам од хармонија,зашто задолжително после сонце дожд доаѓа.

На Tajnaotrovna, ivi1987, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.128
    Ненаспана, ни кафе не испив, излеговме фамилијарно на ручек, па на шопинг. Една е мајка си доби неколку роденденски поклони. Таа среќна и задоволна, јас дупло повеќе.
    До скоро се растажуваше и се лутеше за секој добиен подарок, сега малку се "цивилизира" и не ми прави скандали. Ама неколку пати и подметнував подароци и пари, па сфати дека до кавги нема да не сопре да и купуваме.
    Ама не пропушта да прокоментира дека и тато така правел

Растегната сум на неколку страни. Баба на 100 ума. Се надевам дека се ќе е ок на крај. Ако не е ок, значи не е крај.

Денес главна атракција сум им на колегите. Масажерка бев, им демонстрирав што како.
    Сега ме боли глава. И такаа

На ivi1987, Dust, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Само јас и Ленче од СЈО по дождов, друг човек нема. Ама она со точак, хааааа

На zhap4e, ivi1987, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.573
    Добра ви вечер и од мене.Денес цел ден од рано сабајле кај комшиите,за да не закаснам,небаре мене ме чекаа.Си го сакам Солунот,ете ништо од мојот патриотизам,си поуживав во морскиот воздух со кафенце во рака,море да можам да се преселам таму,ама не ме сакаат комшииве:tmi:.Попусти има,се наоѓа намалено,но поради ограничување во џеб само едни сандалки си купив за 9.90 е. доста ми е,летото може да почни,иако во моментов врни истура,а и таму малку дожд не фати,не ми ни сметаше:).Да бидам искрена не ми се враќаше назад.Кафе пијам на тераса и баш ми е убаво,си сакам дожд имам веќе кажано.

На ivi1987, Skorpija25, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Решив да излезам, почна да врне....сакав сандали да носам, ама чизмичките ќе си ги вратам од шифоњер....

На ivi1987, Annath, malerozna и 15 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Денес се нaрaбoтев,и се изнaвежбaв дo дaскa,ја искoпaв бaвчaтa на мајка ми,решилa да сaди некoе пaтлиџaнче и пиперче.Вака не сум кoпaлa,не се сеќавам oд дете,oд кoгa не нoселе баба ми и дедo ми на нива.
    Па ме бива бе за мoтикa и aшoв,aкo некогаш не работам слoбoднo мoжaм да се занимавам сo земјоделие.

Сега ме бoли секoе кoвче,нoзе дигнати на кревет и пo некoј плускaвец на раце.Дoбрo штo деца не дoсaѓaaт,зaнесени се вo кoмпјутерoн.

Светкa,јaкo врне....дoлaзи Тoдoр..:o

Да пoбaрaм некoјa свеќa у случај да снема струјa...:worried:
    Дoбрa нoќ ви посакувам

На Tajnaotrovna, ivi1987, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Сфаќе кога ќе си ги удомиме децата јас и ти ќе си гледаме зеленчук и јагоди под фолии.
    Ашовчето во рака и ред муабет-ред копање,па ред очи вадење:D
    Битно пари ќе правиме:D

Денес си купив пантолони.
    Интересни.
    Ама морам троа стомачни да покажам.Затоа сеа вежбам.
    Мислиш за два дена ќе ги створам|(.
    Важно имам желба:)

На EuHenIa, Tajnaotrovna, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.