Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Немам ништо паметно да кажам :|
    Тапа период за мене.
    Деновите кога ми се тука дечињата летаат експресно. Кога ги испраќам останувам со грутка која секоја наредна разделба е поголема и поболна:(
    Ноќва сон не ме фаќа. Ми доаѓа да одам по нив сега...
    Благослов се!! Се!

На Tajnaotrovna, Skorpija25, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.232
    Се прибрaвме пред еден чaс...едвaј децaтa ги разделивме..желни се зa дружбa...
    Туш ,чaшa млекo и сите в кревет сoсе тaткo им(тoј и без млекo спие:))

Мене сoн не ми иде...
    Пред мене е тешкa неделa...пoследнa нa рaбoтa...плус гaздaтa ќе биде oвде пa ќе мoрa и негo oтчет дa му дaвaм...
    Ќе јa oдaм сo кренaтa глaвa и кнедлa вo грлo oд пoвеќе причини...

Дoбрa нoќ!

На Tajnaotrovna, ivi1987, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    I nie se pribravme pred dva casa,se raspakuvavme,sobrav ves za perenje,utre ke se pere po denot-ponedelnicki.Se navrakam preku sliki kaj bev,sto vidov.Se na se preubav vpecatok mi ostavi Bec:lol:,becka skola nije sala:rofl:
    Kaj i da e ke zaspijam,vazno vo dome slatki i mil dome.
    Prijatna nok.

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.701
    Допаѓања:
    175.441
    Прва сум,а ? Епа ај добро утро :f:. Понеделник:wasntme:, не ми мења ништо,дури ми иде дека е недела денес. Можда зошто маже ќе е дома цел ден. Ама што ако е дома,ќе го преспие цел пола ден. Тек на ручек ќе ме дружи .

Имам закажано фризер и масажа. Конечно после 2 месеци и кусур почнав да уживам во масажите. На почетокот ич не ми беше убо. Дали дека "морав" ,некако не можев да се опуштам. Сега ми се топ.
    Па ќе одам да испеглам коса:makeup:.
    Срам не срам ќе си кажам. Цела недела ја "носам" фризурата. Имам густа жбун коса,не се мрси никако. Зимата можам и десет дена да не ја измијам и не мрда. Се туширам со коса умотана во Фротир и гајле нема. Ама лошото е што ако не идам на фризер,дома сама ништо не можам да и направам. Како буф сум.
    Јас незнам има ли некој кој е влакнест како мене ?! Катастрофа сум во тој дел. Сегде имам влакна:@. Лице,раце,и нозе до колена трпам депилирање. Ама од колена нагоре и препони ми е смрт. Затоа тие делови само летно време ги депилирам,зимата бричот.

Да го послужам кафето прво овде,па да земам да здробам некоја салатка. Маже ќе дојде ,а прва работа му е една ракиичка да мавне. Не смее да пие,ама нема разбирачка. Една чашка било добра за циркулација. Како не !!!! Зборев ,зборев,уста пена ми фати, ама џабе . Толку се нервирам некогаш . Ич не се пази,ич.

Ајде повелете,првото секогаш ми е со млекце . Од козите :rofl:е да си кажам. Нем некој да не пие козјо , па да ме пцува овде:) caj2.jpg

На ivi1987, Skorpija25, CaraMia и 26 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.343
    Што убаво вака уште в кревет кафе плус по мој вкус,со млеко.
    Ако не призаспијам ќе викам другарка на кафе во 8.30 дур е на пауза.А после може јас да појдам кај другата ,попладне сум на работа,а ручек денес не правам.
    Така да дојди ми појди ми планирам за денес.

На ivi1987, Skorpija25, CaraMia и 21 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    D.utro
    Ja pojdov a dali ke stignam-neznam.Mi tropa nesto kolata pozadi (facepalm) .
    Aj ubav dennñ

Semaforive se samo za :makeup:

На ivi1987, Skorpija25, CaraMia и 25 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро!
    Сношти до ниедно време гледав еден филм, драма, се изнаплакав дур очи ме држеа.
    Демек се наспав па уште и пред зори се ококорив, сега цел ден ќе ми биде безвезе, а пат ме чека.
    Студено и облачно, мрзам вакви утра.
    Од 6 го почнав постов (facepalm)
    Јас па за разлика од тебе @Bubce38 имам косуле тенко рамно ретко... Се мијам и дур ја исушам мрсна е.
    И должината ми е ни ваму ни таму. Криво ми е шо од до г'з ја скратив до уши.
    Ај да се спремам
    Кафе?
    71c68f02123252cbe6898c4e4c4a57fe--food-tour-nyc-new-york-food-tour.jpg

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Добро утро! :sun:

Со мажето кафе и линдт, немаме деца па не мора да чекаме вечер за да заспијат :D

Пак ненаспани, ко што е редот секое понеделничко утро. :yawn: Колку брзо поминува викендот, секогаш ми фали бар еден ден плус.

За денес планови напишани на тефтер, само да не заборавам дека постои :D

Имам и за средување низ дома малце, ич неќам да го трошам викендот на тоа, а маж ми кога чисти не можам да издржам и да не му зборам каде пропуштил, како треба и за на крај пак да поминам, па така најчесто средува работи за кои знам дека ќе ги направи како што јас сакам да бидат. Малце сум опседната со перфекција на моменти :wasntme:

Мене косата ми е густа, не се мрси, ама тука морам да ја мијам на секои три-четири дена бидејќи има многу прашина. Не одам на фризер поради фризура само, затоа што нема ништо од тоа да остане за некој саат. :emo:

Познавам една фризерка од Скопје, колку би сакала да налетам на некој со приближно пола знаење од тоа што таа го знае во врска со коса, шишање, одржување. Уште една причина зошто ме мава носталгија по Мк. :D

images (36).jpeg

Имајте убав ден!
    :hug::hug::hug:

На Yowannty, ivi1987, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, беба нана јас кафе допивам па да јадам се спремам. Ако не ме просветлите вие нема кој, појма си немав дека вчера било Ѓурѓовден :). Фала богу што не ми текна да чистам ( ретко ми текнува си признавам) цел ден кај мајка си бев. Мм во Штип на ден на полиција, јас по повод денот на двајца им изнакажав што треба и не треба (facepalm) па ко ме подбра после мм, како не ми било срам ово оно, по жешкото надвор стоеле, а тие едни арогантни, што да ви кажам. Сте пробале ли од Влае до Козле преку Драчево да одите? Епа јас вчера ради маратонот, со две деца во кола одев по тој пат.
    Цел ден наопаку, за на крај да ми се јави другарка да ме праша кога ќе дојде струја во Аеродром :@ , а јас успивам деца. И реков за 30 мин или за 5 саати не знам. У мое село секогаш струја има :mm:.
    Денес ќе се чисти, генералка е на дневен ред, само бебка да стане и да се почнува. Викаат ќе врне цела недела? Епа пролет е редно е :)
    Убав ден девојки и момци
    Едит- чоколадите на децава не им ги јадеме ама еднаш цела фамилијарна пица смачкавме со мм и ни едно парче на ѕверкава не и оставивме ( неродители )

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.653
    Нова доза љубов невозвратена
    Screenshot_20180507-083558.png
    Добро утро девојчици! Кафе на ред, јадев веќе...гладна година. Маж, точак ми купил па да одам да го довозам до дома од продавница. Се надевам скопскиот сообраќаен хаос ќе е нежен со мене денес. Не сум возела точак 20години (facepalm)

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Добро утро жени и по некој маж!

На тема деца и чоколади, помали кога беа јадеа само млечни без додатоци и кога отваравме пакетче одма си ги делевме, кое е за мама, кое за нив. Тоблероне секогаш кај мене завршуваше.

После неколку години пробуваат тоблероне и очи им светнаа - Мамо, ова твоево многу убаво било! :D
    Од тогаш навака сите чоколади ги пробуваат пред да ми дадат некое :D

На Tajnaotrovna, ivi1987, Skorpija25 и 33 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Дојдов да ве поздравам :hai::f:
    Сте послужиле се по ред, да не вадам сервиси и јас :D
    Кај мене добро моментално. Тргаме на страна многу ствари за да останеме при себе :) Се збогувавме со една личност, нека му е лесна земја. Мислев ќе крахирам, ама ме растеретија луѓево :) Се надевам навистина ќе нема повеќе лоши вести. Сакам сите да се здрави и среќни. И вие.
    Имам некои луди идеи за косава, едвај се стискам да не почнам да се занимавам со тоа. Сакам да си купам патики, опседната станувам со пешачење. Временцево сабајле дополнително ме повикуваше, проклета работа :)
    Да видиме што ќе донесе денов. И неделава без празник во неа :)
    :hai:

На ivi1987, happygirl, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    85.144
    Добро утро и од мене !!!
    Кафе допивам и да се исфенирам детево денес имаат смотри па ќе одам да ја гледам попладне ќе настапува...
    За мене мини одморот заврши е сега ќе го чекаме август ...тука е бе за малку не се брзаме...
    Ама убав дожд падна вчера во најава цела недела,а јас имам алишта еден куп за перење ....ништо ново не кажав туку помалку јадете чоколадата лето иди купача треба да се облече...
    Имајте убава работна недела !!!

На ivi1987, Skorpija25, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро и од мене..
    денов само за спиење, ама мора да се работи.
    За чудење дури, многу тивко почна:^), како ќе е до крај, ќе видиме.

Се изшљакав синоќа, во 1 се миев..ама кога ќе ми удрат бубачките во глава, тоа е. Мора одма.|(:)
    Не е баш ко што сакав,:?: скроз друга ми излезе,(facepalm)...ама убаво ми стои8-|... тоа е најбитно:$
    Нареден пат ќе биде:D.

Убав остаток од денов:hug:

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Добар ден, да ве поздравам и јас... ме немаше да пишам деновиве, ама немав ништо паметно да кажам...
    не дека сега имам, ама да не ми пишете минус :!:

Кој ме потсети со купови алишта за перење, и јас ги имам, како се собираат, уф... почна да ми тече вода од машината, изигравав сам свој мајстор да видам дали е до цревото или има нешто заглавено во филтерот. И тоа и тоа средив, пак пушта вода... денес ако не ми дојде мајсторот, ќе морам на чешма да перам :?:

Неделава ќе ми биде доста напорна, мм на службен пат ќе биде. Ќе се издржи, само не ко синоќа да ми снемува струја, оти големово си има трауми од грмење и прекин на струјата, тешко се смирува после.

Си размислував вчера да почнеме да шетаме барем секој втор викенд, да ја прошетаме државава надолж и попреку. Ако чекам деца да пораснат, може и никогаш нема да одиме. Баш тоа ми беше мислата, цело време чекам нешто (инспирирана од Рефка), а животот си врви, не чека.

И јас кафе ќе ставам, за оние што покасно ќе не дружат...

На Tajnaotrovna, ines.h, ivi1987 и 29 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Кој чекал-ќе дочекал, ама некој од чекање и ....

Добар ден

Ако не сакаш да ти го води некој есапот, тогаш не ,,врти,, такви муабети и не ставај на јавна дебата колку трошиш секојдневно, зашто ќе му дадеш простор на секој да те ,,плесне,, првиот момент кога ќе почнеш да кукаш дека немаш.
    Ако секој втор муабет ти се балетанки од Офис Шуз од 11 000 денари и 7 ол инклузив дена во Турција со 5 звезди, и како 30 0000 месечно само за храна трошиш дома,а притоа кога ќе побараш 100 денари на заем, изгледа ептен безвезе, а уште побезвезе е кога заемодателот ќе ти ги побара назад зашто поминало време а ти се правиш мутав дека си ги вратил.
    Па после кукаат - ,,ми брцкаат во џеб...ми го водат есапот...они мене ќе ме офираат за 100 денари,,

Понеделничка ,,журка,, на шалтери, меѓуколегијална дебата и расправа.
    Слушам, ама глава ме фркна, па излегов да свртам круг.
    Се враќам назад-уште истата тема ја вртат.

Да се немало мир.

Убав ден да имате, да си уживкате, навртете си ја капата на страна и гледајте си ја својата чергичка.
    Од тоа поарно немало.

На Tajnaotrovna, mira.mira, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.582
    Добар ден и имајте убава работна недела.Никогаш ама никогаш туѓ есап не правам,ама затоа пак вечно мојот есап друѓи го прават(facepalm).Свежичко денес под Пелистеров,убаво ми е дури нема големи жештини,за после ќе му ја мислиме.Главава ми е тапан,се некакви идеи за тоа што да се работи ми се врти низ црпкава,а таман светнало ме пресекува мисла дека ништо во селово не оди како што треба,секој ден по некој бизнис се затвора.И се така во круг,знам дека треба храброст да се пресечи,но и во долгови да завлези човек,а притоа да не можи да излези од нив на денешно време е погубно за фамилија,додуша и во години не сме баш прва младост,па уште стресови не би знаела дали ќе издржиме или недај боже ќе не стрефи нешто.Ко на ринѓишпил да сум,се во круг се вртам,од тунел кој е предолг на ринѓишпил:tmi:

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    ^ tie u spojlerot mi se ,,najjaki"- prvi se u ,,imanje" a koga ke treba da se sobiraat pari (dali za dobro ili za loso nesto) nigde gi nema:^) .Imavme edna na rabota ,,,prva u se". Amaaaa....Si vrtese krug ,sekoj den po 200-300den od nekoj barase ,do utre neli posto novcanikot go zaboravila |( (facepalm) ,a dushicka cesto go zaboravase.Da ne pisuvam kolku bese,,rechita" koga nekoj ke i gi pobarase nazad parite |( |(
    Ova u ogovaracki muabet spadja???:$

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Е зошто оговарачки ?!
    Ја не рекла, само казала:D некој што рекла:D

Шала на страна, неубави работи.
    Не рекле џабе ,,молчењето е злато,, и ,,фалбата е краста,,:nod:

За себе да си кажам.
    Колку имам-имам.
    Од некои помалку, од некои повеќе.
    Се случува и нешто крупно да купам, и џабе пари да фрлам, и да се однесувам економично, ама и раскалашано.
    Во канцелариски муабети несакам да истакнувам расфрлање со пари, имоти и коли, зашто несакам да ги иритирам луѓето.Има и такви кои од нашата плата и себе и на синот фамилијата ја крпат.
    Зошто да ме гледаат под око?
    Ќе добијам крила ако мафтам со евра ?!
    Ќути си и врви си, не се чатали.
    Тоа ми е мото.

На Tajnaotrovna, VladeMila, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    ^ kako mm da go citam (facepalm)
    ispravno (y)

На Tajnaotrovna, VladeMila, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.