1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.584
    Во право си Рефи,не е добро ниту чаталење по многу,поготово на денешно време кога секој втор едвај крај со крај врзува.Ама ми нема логика никаква,од една страна се чатали,а од друга вечно позајмува.Научена си сум колку чергата толку нозете,ако имам ќе си пуштам душа за по некој ќејф на душа,ако не,не,но никогаш не сум завидувала на оние кои можат да си го дозволат трошењето,но од друга страна им се чудам на оние кои трошат и се фалат,а од друга страна позајмуваат.

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.655
    Јас затоа на подарен коњ мани не наоѓам.
    20180507_103103.jpg
    Сега @Ariel да каже како вози со фустан. Да сподели типс енд трикс ;)

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Бошке, со здравје да го возиш :) Јас 26 години не сум возела точак, и нема ни да возам пак. Знам да возам, ама ич не ми се свиѓа активноста :shake: Научив ко мала, возев едно лето и завршив со точакот :D Овде има идеални услови за точак, возат во секое време ( и во зима на мразовите од -20), ама јок, не се наоѓам таму. Ролерки може (y)

Леле брцање во туѓ џеб..... до ден денес не прогонуваат со прашања :devil: Ние наивни, мислевме се иселивме и завршивме со тоа, ма јок бре, сега уште поинтересно е за прашување, зашто овде стандардот многу е висок, а со тоа и платите.... а на никој не му текнува да праша за трошоците па барем до крај да ни ја заврши математиката дека многу/малку штедиме :@ Осет да се немало :envy:

Тешка недела ме чека, чекам едни резултати за малиот, прилично сериозно е ако не се добри, затоа срцето во петици ми е нон стоп...... ;( Се обидувам да мислам дека ќе бидат во ред, ама секогаш ми доаѓа мислата “а што ако не се добри”..... Ќе полудам од мисли и грижи додека не дознаам :@ Се извинувам на негативноста, ама многу ми е тежок периодов :(

Убав ден на сите :f:

На VladeMila, ivi1987, happygirl и 29 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Dobar den ,
    Srekna rabotna nedela na tie sto rabotat,a uste posrekna na tie sto se doma:):D

Jas i denes na pregled,doktorot mi rece iskrivena mi e koskata vo nosot i za toa treba operacija.Jas se tresam od strav od takvi nesta ,ama odma vo glava mi se svrte film deka ke mozam formata na nosot da ja popravam i da bidam poubava:rofl:(oti iskreno mislam deka nosot da mi e poinakov ke bidam poubava). Ne znam koj vikase-" Imash ubavi crti,ama pogresno rasporedeni:rofl:
    Ama na kraj mi rece ,do sega si ziveela vaka pa ne e e nesto itna operacijava(osven ako ti sakas). I toa .
    Mi se smeat deka odam se po lekari i imam eden kup upati,pa tatko mi me zafrkava da ne sum zaboravila i od veterinaren doktor upat da zemam:D

Ama mu vikam na mm i negovite i moite me nerviraat za toa,ama stareat i oni,samo da se zivi i zdravi od nas ke cekaat pomosh pa da ne gi prakjam i ja kaj vetereinar(mala shala:)).

Sega uste so malata da se ubedime da zaspie i taman ke se namestam da ja gledam emisijata sto kupuvaat kukji( mi tekna nemam nisto za grickanje,ne e isto bez gricki:))

Ubav den :coffee:

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    За вакви девијации (пластична) операцијата на нос на клиника е БЕСПЛАТНА.
    Денарче нема да те чини !

На Skorpija25, mal.ecka, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Fala ti,doktorot mi rece ako se resam za operacija da idam kaj nego da mi preporaca koi doktori se najdobri.Valjda ke e nekoj i od klinika.Ama za ova z a klinika ne znaev

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.584
    Бошке со здравје да си го возиш точакот,уште да ми кажиш како се снајде,пошто напомена дека 20 г. немаш возено,мене ваков со корпа напред во гаража ми стои,пробав тешко ми оди,губам рамнотежа,не 20 г. туку преку 30 г немам возено(facepalm).green.eyes се надевам дека нема да има место за грижи со резултатите:hug:.flower30 носната коска ми е искривена веќе 20 г,детето при напади ме удри со глава па пукна коската,дури имав желба немав време,сега ниту сакам да го средувам,како некој спомен од него ми е.Ако имаш желба да си го средиш,иста информација како Рефи што ти кажа имам,на клиника бесплатно преку фонд,барем нема на приватно да плаќаш :*

На VladeMila, ivi1987, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.655
    Супер Лејла, ко вчера да сум возела. И брзо стасав, ептен.

На ivi1987, mal.ecka, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.701
    Допаѓања:
    175.446
    Масажа истерана,ама фризер одложен. Го оставив дома божем да поспие маже,ама не бре, ми дојде пред салон , до Лидл да сум го однела. Сирењето му било на попуст и убави кокошки имало(facepalm).
    Купив уз пат и некои тракатанци. Мојов ужива да тргува у Лидл. Сите Грци кај нас идат у маркетиве,ние таму:). Ама се наоѓа и кај нив нешто поефтинко. Од Лидл без фанта не се враќам.Скапа не скапа,ја сакам бе.

Туѓ есап не водам. Ама мојот и те како ми го водат. Најмизерно ми е последно оговарање што слушнав за мене. Сум си ја наредила јас демек. Маж ми ќе работел по 280 ч месечно,а јас ќе сум се дотерувала. Па зошто не сум одела на работа , нема кој ме нема прашано. Мм им вика - да бе за 20.000 ќе ми се маче љубовчето:).
    Еееее што се не се изнаслушав овие 3 години за нашиот брак. Па само за пари сум го зела, или за функцијата , па што ќе сум правела со толку "стар". Има и муабети па и тој што видел во мене. Можел да ја има која сака . Аман!!!! На почетокот се нервирав, сега не ги множам со нула 8).
    Само уште долго да можам да уживам во оваа љубов, другите што сакаат нека мислат и нека кажат.

Ручек коковче ќе се пече . Ќе одоцни , ама па нема да се вечера.
    Ако и денес не заврне ќе пукнам :whew:.

На VladeMila, ivi1987, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.584
    Тогаш до мене е проблемот,шантам Бошке :rofl:,маживе мои се паднаа од смеење,ај јас што ќе сум се струполела туку и некого на душа ќе сум го земела:tmi:

На ivi1987, Skorpija25, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Vikajte me i mene za vozenje :D
    jes da poveke od 10 godini ne sum sednala da vozam,ama znam :D
    Dole u garaza se dva u vozna sostojba,edniot na sinko i drugiot na mm:(. A i mojot poni be e tuka,mi go kupija u ll odd.deka so 5 sum pominala,kao nagrada (facepalm) (facepalm).Majka mi se bese zapnala da go frla ,nemala mesto kade da go cuva ,pa ja si go donesov ovde (facepalm) (facepalm) (facepalm)

На ivi1987, Skorpija25, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @flower30 И ти како мене со девијација веќе како ми е откриена 2 години.И ми предложија операција ама пак кај мене е друга работа башка и алергија имам односно алергиски ринит и ми рече докторот како и да се решиш да се оперираш кога ќе настапи алергија пак мака ќе имаш ова ти го кажувам за доктор од 8 септември др.Горан Караиванов.

Добар ден радни народе
    Денес празнувам ден на полиција па по тој повод да го поздравам @ninja35
    Сакам да си одам порано дома ама не пуштаат ќе си седите до 16.30
    Од утре на диета решив само тонус леб да јадам.
    @Bubce38 Да дадеш предлог на тоа грците и у Скопје Лидл да отворат.
    Пусти људе нек говоре за добрим коњем прашина се диже.
    Затоа пак јас сум со западноевропски сваќања така да и за мене збореа се и сешто како сум можела дете да посвојам.

Последна измена: 7 мај 2018
    На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @LejlaD @fina erika doktorov mi vika,pa kako do sega nikoj ne ti kazal|(A mu vikam na mm ,nosot samo 10% go koristam za dishenje(ne mozam da disam ubavo). A mi vika doktorot,do sega si ziveela taka ,mozes i od sega:DOva zboram za doktor vo Voena Bolnica.I mene nesto mi spomna rinitis(mi dade Flexosonase,Sereptetase i VitaminC od 1000mg.) Ama mi rece i da se operiras,ne ti garantira nikoj deka ke ti prestanat glavobolkite,pa taka izgleda nema da bide operacija.
    A odma si vikam vo sebe (juhu nov nos :D(hollest))

На ivi1987, Skorpija25, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    @Bozica1980 со здравје да си го возиш :l:.
    Лесно се вози со фустан, само да не е широк и да не е пократок од до колена. Ако е широк се крева, па ептен среќен народ има по улици :D.
    Јас некогаш возам и со бициклистички под фустан, ако не ми се пази. Поголем проблем е ако ти се гужва фустанот, тогаш лошо изгледа згужван на газот. Ама јас не купувам облека што се гужва :D.

На ivi1987, bittersweet, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @flower30 и ЈАС ТАКА СИ РЕКОВ НОВ НОС.
    Ама пак кога ми ги кажа сите пос оперативни работи закочив.
    И онака незнам на уста да дишам.

На ivi1987, kuc, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Ден прекрасен. Шопинг се тера на големо, дури и јас некој партал си зедов. Се вратив во старата бројка, тесно ми е, ама се вратив. Пресреќна сум.

Туѓо гајле не берам, ни моето неможам да си го соберам. Мене ми го берат, ама почнав да кријам.
    Не дека и досега кажував де. Кријам како змија нозете. Оти доаѓаат да ми го кудат либето. Тие од мкд збор да нема...

Среќен роденден на @sanjaeva
    Да не се крие туку да почести трпеза и коктели.

Последна измена: 7 мај 2018
    На ivi1987, bittersweet, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    И јас како мажот на @Bubce38 сакам да пазарам во Лидл.. веќе ми фали! Од Скопје се кревавме со другарка, само за да си испазариме:rofl: :whew:
    Нон стоп ги следам промоциите, има апликација за андроид и бркам работа:lol:
    Исто и на бугарското Метро, има и таму по нешто:wasntme:
    Едни ножеви меркам од Метро ама многу поени бараат, плус доплата(facepalm)
    Јас на муабети од страна само се смешкам, нека дојдат тие да ги работат неговите 280 саати па нека кенкаат:)
    А јас не се срамам да работам ни за 5000 ни за 50.000.. ама еве сега колку ќе заработам толку ќе имам. Па нека зборат, ме заболе...
    Што вика мојов, ако дојде ден да треба да работиш за други за 12.000 подобро дома седи и колку можеш од дома работи, отколку некој газда да се изживува со тебе:!:

@Bozica1980 со здравје да си го возиш.

Нов нос не сакам..ама ново здраво тело..ухх:whew:

Убава работна недела на сите:hug:

Капкејкс ми се јаде ама мажлево милка, јагоди и цреши ми даде:D
    Многу ги сакам јагодиве, ама веќе вториот ден се...леле мајко:drunk:
    20180507_145353.jpg

На Tajnaotrovna, ivi1987, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Сочен трач ги обединувал жените од секогаш,си има шмек во таквите собиранки.АМА кај нас е тоа во други размери,и најчесто е простачко алапачарење,предизвикано најчесто од завист..
    Мешање во туѓи штипки е веќе друго,и од наивни подбуцнувања,може да дојде и до распад на врски/бракови и тн...
    Уште не успеав да сватам зошто кај нас сите се мешаат во туѓи животи.Туѓи мислам и на сопствени деца,чим се возрасни,смеат и мора да мислат со своја глава.Нездрави врски,како и да е...

Ај добар ден:D
    Расположение на нивоУ,изглеа ке настапи овулација,ме “пука” некоја неоснована самодоверба..

Бошке,среќно пливање во велосипедските води(y),нанижи си убави спомени од скопските улици:inlove:

@green.eyes ке биде се во ред,ке видиш:hug:

Среќен роденден на @sanjaeva :f:

На ivi1987, bittersweet, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.352
    @Bozica1980 со здравје да го возиш. И јас се *моторизирав* скоро, малку тешко првите денови ама се навикнав. Како раат е посебно на враќање од работа, пушташ мозок на пасење и тераш. Ем негативна енергија да испукаш. Сабајле се мислев ама она дождон вчера ме уплаши си викам ак да не ме фати, гледам прогноза може да приврнува. Сега чмаам на автобуска 20м и пцујам, уште повеќе си го ценам бајкот. Море има и на 40С да возам само да не врне.
    Со фстан не сум возела шубе ми е. Ќе си го истерам летово по пантолони :)
    Па пола недела ќе сум сама си деца весело ќе биде, издишав последниве неколку недели, неможам на раат до продавница да претрчам, ама ќе се издржи

На ivi1987, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.584
    @sanjaeva Среќен роденден,да ни си здрава,жива,секогаш силна како што впрочем и си:hug::*:f:

На ivi1987, kuc, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.