Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Морам барем на две недели на корен да ставам боја оти цела сум бела,немам темно влакно ниту едно.Од оваа причина сакав да ја осветлам,на црното белите од авион се гледаат,арно ама заглавив со оваа боја измеѓу,флизер си бара,а таа опција е солена.Во ќор сокак заглавив,абре и јас еден ден без коса ќе останам,од тоа се плашам и јас.

2. Annath

Annath Форумски идол

Црна тешко се вади од коса, да пробаш со деколорант @LejlaD? Ама не знам колку чини и кој е најдобар, ама мислам дека после таков третман било која боја може да фати.

Ај добар ден, јас веќе на работа, досега работно...
    Од сабајле се изнапешачив низ чаршија, ама така ми е кога станувам во 5:30, средив куќа, деца, го однесов големиот во школо, малото кај баба и дедо... можев една дремка да удрам, ама поарно не, вака се прошетав, window shopping правев, и онака ништо не беше отворено (за среќа).

Сакам да си отворам сметка во банка за онлајн плаќање, читај шопинг... ама се двоумам, пошто не сум многу по тоа, освен можеби за книги... ама банката беше затворена, па ништо... и сега се мислам. Ако не направам нешто кога сум загреана за истото, после нема шанси да го сторам... и најверојатно и овој пат така ќе биде... ама ќе видиме.

Доста се труете со кафиња, ајмо на појадок...

3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Успеав да ја извадам црната од косата со таа купката од бланш што ја препорачуваа на форумот,сега маката е што имам тутун нијанса на косата,а ниту една посветла нијанса не ја покрива освен кафеава,а не сум баш за таа боја.

4. Annath

Annath Форумски идол

Со Colour Be4 проба? А за фарба, да пробаш плава само blonde што пишува? Ни ash ни light ни dark... само blonde. Jас ја земам кога сакам да сменам боја на коса, а не дека се менува нешто, најблиску ми е до природната боја. Или пак лешник боја, па после со некоја медова нијанса да пробаш. Постепено да ја смениш бојата, не одма на плаво да одиш.

Izdrzliv, LejlaD, Dadusicka and 4 others like this.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Излегов по јагоди и компир се вратив со неколку блузички . Се нешто ми фали . Женска работа .

За фарбањето изгледа најјака сум . Коренот го фарбам на секое фенирање / пеглање на фризер. А тоа е еднаш неделно, зимата на десет дена (facepalm). Не паметам коса да сум измила , а да не е фарбана. Црна се фарбам. Ама многу ми е бела . На 20 год ми побеле . А и расте како луда , па тие белите за ден два ќе се поддадат . Користам фарба без амонијак, па за чудо на волку фарбање и пеглање па и здрава ми е .

@green.eyes и следните вести да бидат убави.
    @WORRIED.BT побрзо да оздрави дечкото .
    @Bozica1980 да каже колку км изврТе денес :).

И за крај , што да се руча денес?! Аман секој ден ли мора да се јаде :rock:

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

@Bubce83 денес ќе се ручаат шпагети со соја сос. Go to јадење секогаш кога ме мрзи да готвам. :angel: Маж ми работи до доцна, па така на работа руча, а за вечера овошје. :party:

Јас не се фарбам воопшто. Имам пробано омбре два пати кога беше модерно пред неколку години и толку. Баба ми на 80+ години уште ѝ е темна косата, со малку седи влакна, па се надевам и мојава така ќе ме држи. :D Си ја сакам бојава, некоја средно кафеава нијанса, а преку лето од сонцето станува мешана, со светли прамени. А кај мене е лето нон стоп 8) Овде сите ме прашуваат која фарба ја користам. :mm:

green.eyes, Izdrzliv, LejlaD and 21 others like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добар ден.
    Денов хаос, колата беше на поправка, 8000 ајт у вода. Отидоа придонесите...:party: :D(facepalm)
    Работа има, ќе се извадат пак, ама црна јас од трчканици.
    Ај сеа кажете ми дали верувате во ова. Бевме на свадба со мм кај золва ми, помина се што помина, пред да си дојдеме накај Скопје ни доаѓа рандом особа, као некоја подалечна на мм роднина, донесе за малиов комплетче, чоколадо и кафе. Мм одма ми вика да го фрлам, наводно таа магии правела. (facepalm)
    Ај што ја не верувам, ама дека малер не спотера, машина за перење се расипа, колата се расипа два пати, новчаник он изгуби, машина бела цела ја орозевев, па некако ме фати шубе и ги фрлив.:whew: :drunk: :tmi:
    Речете ме нездрава, ама некако ми олесна после муабетот. :rock:
    Не знам дал да верувам ил не, битно се надевам драмата заврши.

За ручек дома боранија. Ако има гладни бујрум. Е не е свинско, ама било здраво.:puke: :nod:
    @green.eyes со лесно нека е. Не успеав се да прочитам, но се надевам со помин ќе е. Те гушкам мила.:hug:
    Жени, мажи и оние неопределени, бујрум те на кафе кај мене у дуќан. Викаат журка ќе било. :D

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Bubce38 6.5km во една насока. Сега дома ќе одам. И убаво кажав јас фустан. Ми пукнаа фармерките од тнкиве нозе :lol:

9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добар ден. Две кафиња едно по друго испиени и тоа во кафиЌ. Муабет за мерак, беба уште спие а јас се одмарам. Се мислам и јас што да јадам за ручек, моиве грав ќе јадат ама мојот режим грав не признава :)
    За темиве: со мм се слушам по потреба, ако во моментот не може да крене или да кренам исклучуваме и се јавуваме кога има можност. Ова почесто го практикувам јас оти кај мене на работа е забрането зборење на телефон. Само ако е ептен итно.
    @LadyC кај ти е салонот? Сакам да сменам салон за нокти правење па ако си некаде накај мое село да ти станам муштерика :)
    За маѓии и сл работи и јас сум неверник ама за една колешка кажуваа дека правела глупости. И некако како подсвесно да ја избегнував цела бременост. Еднаш јадеше жената нешто и ме понуди, јас дрчна Мара земав и после тоа цела ноќ стомакот ми се затегаше, што ти е моќ на потсвест.
    Пред некој ден читав во темана за гатачки и бајачки, така слатко не сум се смеела одамна.
    Убав ден на сите

10. flower30

flower30 Форумски идол

Dobar den,
    Sabajle pred 9h izlegovme site komplet,si dojdovme so malata i za pola saat pak izlegovme.Ama puknav od zeskovo.Vekje izgleda posle 11h ke se sedi samo vo dvor.
    Zakazav i za farbanje/shatiranje . Si napraviv takvi nijansi da ne mi dvoi mnogu koga ke podnikne i mozam da si " dozvolam" da ne odam sekoj mesec.Ama drugo si e cuvstvoto koga si ides na frizer ,ama nema marke :D

Vcera przejki kompiri mi prsna zejtin na raka,sabajle sto da vidam - pluskavec ogromen ,prvpat vaka imam.I sega mi puknal izgleda i tece :doh:

@WORRIED.BT se nadevam podobar e maliot,site se nastinati periodov.A koga te citam za rabotata tvoja ,bogami i jas ti odbrojuvam uste kolku imas-znam kako e da rabotis vo slicna takva sredina i epten se sozivuvam .Taka da ,od narednata nedela barem ke uzivas malku dodeka dojde nesto podobro

@green.eyes super za rezultatite,ke bide dobro se,ke vidis .

Odam da odmaram,povelete :coffee:

Last edited: May 9, 2018
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@LejlaD те прочитав за бојата, па да ти кажам мое искуство може ќе ти се најде. И јас вадев црна боја баш поради белите влакна пред некои 3 години. Ама јас со хемиски третман на фризер, ама добив исто тутун боја. Потоа сама дома се фарбав секој месец со бела боја на еволушн или палете кога како и 6% хидроген. Е сега мојата коса впива бои и јас само со фарба успеав после 2-3 фарбања да добијам плава коса, ама верувам дека со бела боја на фарба во најмала рака можеш медова нијанса да добиеш, како јас на почеток. Само во зависност од влакното, можеби ќе треба повеќе пати да пробаш. Немој да ја враќаш црната, не се откажувај, многу е тешка за одржување, посебно со бели влакна. И мене црната ми е во срце, ама се е џабе кога природнава ми обелува...

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@LejlaD црната тешко се променува.
    јас каква бев
    IMG_20170222_124243_1487768049020.jpg
    лани е ова, со црна к'на.
    бев на 3 третмани со деколорант, па ја скратив, фарбана ми е со светла накај плава над 10 пати од тогаш, еднаш и шатирана со бланш-не фати и денес до ова стасав со блонд боја
    20180509_131236.jpg

13. Dust

Dust Game Over

И јас сакам плава, ама нема..
    Сега косава ми е сива..си се смеам сама со себе, викам - да ја поносам уште малку па цела нека стане сива, може полесно ash blonde ќе добијам:D

Денес на моиве им испорачаа нова кујна за викендичката. Прв пат лесно да се координирам со доставувачи и општо за нарачка со некоја фирма, само онлајн и по телефон. Криво ми е што нема скоро да ја видам ама нив им е убава.. се израдува. А и јас, што ја бендисаа:)
    И претходната не беше стара, ама решија во оставата да ја однесат за редење зимница:lol:

Мрчење за денес..дневна доза:D
    Порано соработував со некои фирми, изработував за нив што и да им требаше..
    Некои и ден денес се должни.. ама денес се дрзна еден да ми се јави и да ми побара нова услуга а претходната е неплатена|(
    Па му реков, пари или роба прво а после ќе правиме муабет.. Пари нема, што ќе сум порачала.. Е вселенски брод де|( ... порачав едни алати, нека стојат. Нема зијан од алат(facepalm)
    Ама 26 кила бил, каргото скапо ќе било:rofl: друже баш ме брига ама и каргото ќе си го платиш..
    Ако немам да платам, не порачувам стоки и услуги..ама фирмиве си ги пуштија нозете подолго од што им е чергата, а јас од воздух не живеам..

@green.eyes мило ми е за добрите резултати
    @WORRIED.BT побрзо оздравување:hug:
    Умрев за спиење|-)

green.eyes, Izdrzliv, LadyC and 25 others like this.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Дасти сум ти кажала дека си имам направено филм дека изгледаш како Марија Шерифович :rofl::rofl::rofl:

green.eyes, Izdrzliv, LadyC and 16 others like this.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@Dust кај акаШе цела ноќ, па сега умрела за спиење :smirk:.
    Се шалам,знаеш :!:
    :hug::*

Леле @kuc и јас исто. Можно е ова ?!:)

green.eyes, Izdrzliv, LadyC and 13 others like this.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

@♡BuBaLe♡ каква ти е убава косата на првата слика! :o

green.eyes, LadyC, LejlaD and 11 others like this.
  17. Dust

Dust Game Over

Аууу8-|
    Може со килажа:rofl: со коса не:!:
    Долга имам до под плешки, темно кафена накај црна ама ќе морам да ја кратам|(
    Од лежење не верувам дека ќе ја расчешлам некогаш.
    Топка е;(
    Јас многу рано заработив сиво-бела коса(n)
    Кој знае во чии сонови сум шетала па толку уморна сум:lol:

18. doubleg

doubleg Популарен член

WOW! :)

LadyC, LejlaD, stetoskop and 3 others like this.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина пред работа, надвор дува, врне, дома топличко, да кажам или не колку не ми се излегува од дома.:lol:

@LejlaD јас се фарбав со медова/лешник нијанса ама еднаш не знам дали некој внатре ја сменил фарбата излегов темна, темна, како со боја за кондури фарбана изгледав.(facepalm)
    Земав еден деколорант, малку бев скептична за успешноста бидејќи пишуваше дека е на природна база без бланш, малку поскапа од другите деколоранти ама целата темна боја ми ја извади, без портокалови нијанси. без оштетување на косата и со прекрасен мирис, ако сакаш ќе го сликнам утре пошто не ми текнува како се викаше па синко нека те почасти сега кога ќе си дојде дома.:lol:

Јас за белата коса лек најдов само во прамени, повеќе нијанси, темни, светли, ја правам на 4 месеци а измеѓу се фарбам сама со аш блонд. со белава коса си кубурам од младоста, без фарба ми се чини веќе целата ми е бела, кога ме фаќа нервоза од фарбање, тинтрање ми се иди да ја ишишам скроз кратка и да ја остацам таква бела.:swear::wasntme:

@Bubce38 алал да ти е како ја трпиш косата една недела немиена, јас не можам глава на перница да ставам ако ми е немиена, не ми е мрсна или нешто, кога ја мијам наредниот ден некогаш ми е уште мокра од оздоле и мириса на шампон ама ете мана некоја не можам да си легнам без коса да измијам, па уште сакам и фарбите да бидат трајни кај мене.:doh::)

@green.eyes :hug::hug::hug:
    @WORRIED.BT побрзо оздравување на синко.

20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Си се скоцкав :makeup: и сега патувам до конзулатот. Ќе има пиво, тоа знам. :lol: Тука тешко се наоѓа алкохол, а тоа што може да се најде е прескапо, затоа ова ми е доживљај, не дека сум по алкохолот, ама промена. :party:

Thread Status:
Not open for further replies.