Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас сум во Лептокарија. Ако си за бујрум кафе ќе пиеме, примам јас гости. :D
    Добро вечер. На малеров нема крај. Ми се расипа електричната турпија. (facepalm)
    Што ли згрешив на Господ се прашувам што се надоле тргна. Крај немаат издатоците. ;(
    Ќе одам да се протнам по мантија на поп, ќе постам 10 дена и ќе запалам 3 свеќи. Ваљда ќе тргне, а? :@

2. mareane

mareane Форумски идол

@Bubce38 за ќотек си,на некои безосетни ќе им се правдаш и покажуваш модринките,
    А бре чепни ги и ти во некоја нивна слаба точка да ги здоболи и да не знаат од која страна да излезат.

Има и луѓе кои без лоша намера туку од безмапет така знаат нешто да издрндаат:Пример имаме колешка која нема деца ама е во поодминати години,во случајов преку 52 имаше ,И кажува дека заминуваат со мажот на одмор а една друга онака без осет и вика Па ај таму направете едно бебче.Оваа и се пули и вели мори јас две години циклус немам ти што ми велиш.
    Ние остаатите останавме озарени, па кога ја подбраа после;а бре од кај знам дека таа е во менопауза вика...(facepalm)

3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Ок дасти,ти си знаеш кој што заслужил од тебе.
    Јас не би со агресија,дека тргам од премиса агресија раѓа агресија итн.
    Иначе ако е толку дебелокожец некој нит на мајтап се смее и разбира нит на игнор се учи ич бре не го сакам околу мене,будала да ме праи побудала па уште во јавност?:^)
    (Имам и јас искуство,залепено ама знаеш што после почна да глуми жртва и од тогаш јас добив лекција,добра лекција,такви до мене но-но:shake: ајт нек си тераат по патот подалеку од мене)

duffi, dunika, Annath and 11 others like this.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@LadyC ептен ми одговара Лептокарија, а јас озбилно барам место за нокти правење, пиши ми пп каде поточно во Лептокарија си или тел за да си закажам термин.
    @Bubce38 ко за себе да читам. Такви прашања до 1001 и назад сум добивала. Еднаш во кафана на Св.Трифун до мене седи една девојка со иста мака и муабетиме. И викам не се замарај, уживај си со мажето, што е твое ќе си дојде, еве и јас 10г чекам па не се секирам, си искористувам максимум од чекањето. Ко ми се џитна една, како така сум и зборела, ако сум била јас среќна без деца не значи дека и она ќе е...300 чуда ми изнакажа, ме остави без збор, тогаш прв и единствен пат сум плачела во јавност. Фала богу па темна кафана беше и сите беа камења пијани. Друг случај, мајка ми го шетала кучето на брат ми и еден комшија и се свртел и и рекол, госпоѓо да фатиш да шеташ внучиња, а не кучиња. Женава да не може да се соземе од плачење, јас со проблеми, а снаата само што имаше спонтан. Кога го начекав, кога го подбрав, до денешен ден глава ведне ко ќе ме види. Прости луѓе невоспитани. А кога ја земавме големава ќерка коментарот на луѓево, ајде сега па и едно ваше ( ко да ова не е мое) ме вадеше од контрола.
    Мирен сон ви посакувам, отидов и јас да легнам.

5. Dust

Dust Game Over

Е оваа мојава ме чепна кај што ме болеше.. ме видела во една од приватниве клиники а јас излегував од една мала операција тој ден.. не се поздрави, не ја ни видов.. А таму е медицинска сестра..
    После раскажала на некои други фаци, па ми отвори проблеми.. Со оглед на тоа што и мајка ми е медицинско лице, дијагнози ми бараше после тоа а јас бев решена за себе да си го зачувам проблемот..
    Не заслужуваше шамар, туку да земам да ја претепам. И око да не ми трепне.
    Па ме начека во еден кафич брзо после тоа, аууу мауу, како си, се опорави, па си оперирала тоа и тоа.. јас со подзината уста останав. Па знаеш тоа тешко се лечи ама добро што си пробала, па може после тоа ќе имаш успех ...
    Алооо будало, која си мори ти да ми откриваш дијагноза сред кафич додека седам со друштво што врска немало дека сум се оперирала?!?
    Ја отпеав убаво, ама на крај кога ми рече дека тешко се лечи, ја зачукав и заминав..
    Ако има лице нека раскаже зошто ја удриле.. Секоја приказна има две страни, а богами мене ич не ми е гајле што мислат другите за мене:D

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Последен ден дружба со дијаспората. 14 години поминаа, а се уште тешко ми е кога треба да се разделиме. Мило ми е што и покрај далечината, се гледаме релативно често и децата ептен ни се дружат.

Уморна сум, ама среќна. Утре требаше да не одам на работа, ама се смени планот. Ќе си завршам заостанати работи сабајле, па после ќе се видам со луѓе што ми значат.

7. CaraMia

CaraMia Истакнат член

@Dust мене најмалку ми е гајле кој за мене што мисли,ама нејќам за парталки да се валкам себе си,дека тие праталките знаат и да си се по*ерат и забришат:lol:
    Јас ако ми е далечна некоја би ја пријавила на раководно лице дека тоа што го направила е непрофесионално и неетично-оддавање на медицинска тајна. Ама има да ме запамти убаво со поздрав и од шеф и на плата8)
    Шамар боли ама казна на плата повеќе боли.
    Да ве прашам што ве мотивира на работното место да издржувате на долги стази?
    Платата?
    Навика дека нема нешто подобро на нашиов пазар на трудот?
    Работната атмосфера ли?
    Гордоста дека работите таму и таму во таа и таа фирма-бренд??
    Екстра работава и болкиве в глава ме збудалеа какви мисли ми се вртат бре:@

8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Не ми се верува колку злобни луѓе има! :x @Bubce38 еве и јас ќе ти кажам, не се нервирај поради празноглави створења. Не чекај да ти се собере па да се исплачеш, туку секој пат кога некој ќе те навреди, плесни им во лице - демек на шала, саркастично, дрско и директно.. како и да е, битно не држи во себе.

Додека бев во Мк поради обврски подолг период без маж ми, ми вадеа муабети дека сме се развеле. Па за тоа што немаме деца, а сме долго заедно, се и сешто слушнав. На никому не се правдам, им одговарам саркастично, обично поврзувам со нешто што знам дека нив ќе ги заболи.

@Dust те замислувам како си ѝ рокнала шамар :D

Лично не би удрила никого, освен во самозаштита, ама имам желба на моменти да испотепам некои луѓе. :tmi:

9. Dust

Dust Game Over

Нема што да ја пријавувам.. децата дома да и трпат затоа што таа е нездрава?! Ќе си расчистам со неа и готово..
    Немам душа да им скратам од лебот дома
    Парите се печалат, мене не би ме здоболело и цела плата да ми ја земат ако сум крива..

Платата не ме мотивира..ама шетањето што можам да си го дозволам со платата - и те како ме мотивира:rofl:

А сега како сам свој газда, ме мотивира моето бебенце (фирмата:!:) да ми работи успешно:D
    Од пари никогаш доста..

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Bozica1980 ја гледам сликата со точакот и попладнево го џапнав на маж ми точакот и се издував на стаза после цела година. Сега мускули на нозе ме болат,сабајле ќе биде весело :D
    @Bubce38 никогаш на никој немој да му се правдаш за ништо. Ти си знаеш најдобро која е причината за сите работи што ти се случуваат и нема потреба на други на тацна да им сервираш за да те разберат и остават на мир. Кој што сака нека мисли и збори, твој живот, твои правила.
    На нас на глава ни се качија за станбениот кредит, па зошто толку далеку, па лоша населбата, па мал бил станот, не сме мислеле на иднината, па не сме размислувале и делувале паметно, па со кој памет второ дете сум родила и се така до недоглед. Се објаснував исто како тебе ама искрено се изморив, зошто на секој мој одговор ново уште поглупаво прашање што ме вадеше од кожа и правеше дома да плачам како дете. Сега, не дозволувам никој да ми чепка по работите и да ме нервира, никој не заслужил.
    Реков рано ќе легнам, ама не успеав. Веќе сум во кревет, ви посакувам добра ноќ :hug:

11. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@Bubce38 Ако си будала пак плачи. Јас си имам спремен одговор
    кога ќе ме прашаат што чекам за дете одговарам дека не се земавме за приплод, нек звучам колку сака дрско, не сум дужна да објаснувам
    кога ме прашуваа кога работа, одговарав со ,,кој ти рече дека барам,,
    Колкава ми е платата сега кога ме прашуваат кажувам дека е изнад просек шо нема врска ама нек се нервираат малку нели се радознали итн

12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

@Dust потполно те разбирам за муабетот зошто заради непрофесионалното однесување и казна на плата да трпи семејството. И јас така размислував кога во поранешната фирма ме викаа на разговори за евентуално унапредување при што раководителката со деца и фамилија се тоа ќе се стави на моја позиција. Јас се превртував на спиење на моментот да треба да го јадам лебот што го заработува таа. А таа да ти имала кодошче и знаела што планираат не ми намести ооогромна сопка без око да и трепне,а да не спомнам за одмори летни кога се бираше термин таа јавно во подружницата велеше ај ти си без деца ти јуни или септември смееш ние другиве колешки со деца имаме предност за јули/август(facepalm)
    Е од тогаш не се потресувам за ништо и не жалам никого.
    Како мене што би ме повредил туѓ непрофесионализам па и него нека го здоболи грешката ама со болка од удар не,нека го боли тоа што законски му следи за непрофесионален однос кон мене како пациент апропо на твојов случај. Еве и банкар да шири колку имам кредити наоколу и да ме теши у кафич пред сите да не се грижам дека пола држава тој кредит го отпаќа нема да му влепам ама ќе се потрудам да биде поздравен на плата.
    Се разбираме претпоставувам:lol:
    Плата гледај како сакаш скратена или не скратена и тоа многу мења.
    Скратена и за тебе скратено задоволство т.е.пиша шетања сакаш,не скратена па имаш слобода да бираш со заштеда каде ќе сунчаш заби:D
    Инаку за шамар во јавност имам направено пишав и зијан испаднав јас лошата а тој жртвата:lol:
    Порано сум мислела арно направ и убаво му покажа ама последниве години имам стигнато до размислување дека не сакам да дозволам да изгубам контрола и да ми промкне добар бон-тон ради било кој.
    Не сакам да бидам неандерталец поради никој и поради ништо.
    Хакуна матата:nod::D8)

13. mareane

mareane Форумски идол

Заспавте?
    Јас се ококорив:.мм дојде нервозен(а знаев дека таков ќе дојде)и успеа да ми ја пренесе негативната енергија ,тој си легна а јас ќе се мачам сега на кенди краш...

14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

^не спијам,работам на случајот со папири ама главава ме дупна од болки,се зачитав мислев релакс теми на толку пишано а овде плачки,нервози уште повеќе ме здоболе,апот му е мајката и ко ќе прекине креветот.
    Не за џабе речено работа не се носи по дома ама пуста мотивација побрзо да завршам се неделава петок да си залепам до викенд и да сунчам заби и тело на некоја плажа во соседство:D8)

15. malerozna

malerozna Форумски идол

Денов, поубав не можеше да биде.
    Сега секое ковче и мускул на телото ме болат, ама имам насмевка на лицето.
    Се понашам ко да сум милионерка деновиве. После ќе треба да стегнам коланот
    IMG_20180509_174330.jpg IMG_20180509_170831.jpg IMG_20180509_162429.jpg

За убаво само да се арчат пари, доста давав за болници. Шетнавме денес, сонце очи да ми видат. И очила

Мразам кога ми се мешаат во животот. Обично со сарказам ги одјебувам одма. Ама пуста скорпија во мене, враќа и кога не сакам, непланирано. Некои така се местат што си го добиваат со скок шут. Доста бев културна наивна мивка. Некогаш ќе осетам дека сум претерала, ама мразам кога еднаш ми се прави дама и елита, а после као ее знаеш колку сме моќни ние..

Шпанската серија полека започнува. Ќе има пиштење вриштење. Абе ќе кријам, гајле ми е.

Skorpija25, green.eyes, Peco and 25 others like this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Хола трета смена. :hai:

Јас такви муабети слушам за факултетот и за мажачката... |(
    Прашуваат до кај сум и почнуваат со примери кој, каде и во кој рок завршил. Е врв е примерот со колешка која предаваше празни испити и дипломира у рок, нема потреба да кажувам како е тоа возможно. Мислам сериозно, за глупа ли ме сметаат, они ли ми плаќаат партиципација па зборат, ништо не ми е јасно.
    Е мажачката е друга тема. Едни велат зошто одиме толку време, сме се нашетале, деца да сме правеле; други се сомневаат дека тој се мисли... :x

@LadyC не е магија, ја би го дефинирала тоа како негативна енергија. Шубе ти е јер ти кажале дека прави магии, ама и да не ти го кажале тоа, факинг не е нормално некоја личност со која немаш никаков контакт да ти даде било што, без некоја причина... :|

@lunicka неписмено звучам, сум избришала дел од мислењето. (facepalm)
    Сакав да кажам, луѓе кои се некултурни, не почитуваат ниту келнери, ниту администрација, ниту доктор, значи луѓе со средно и луѓе кои добиле признание од битни фаци. Нешто у фазон "Знаеш ли кој/а сум јас?". Никаква почит кон возрасни луѓе, луѓе кои работат за да услужат други луѓе или луѓе кои имаат знаење кои тие никогаш нема да го имаат.

@CaraMia парите. Имам кажано многу пати до сега, работам за пари, од љубов не знам дали некогаш ке работам. Чувството кога ке подигнам пари заработени со мој труд е едно од подобрите. Мотивација ми се парите и начинот на кој ги трошам, задоволствата кои можам да си ги дозволам и удобноста која ја чувствувам. :cash:
    Ова можеби звучи како да летам во облаци, ама навистина ми е убаво кога знам дека, не само што можам да трошам пари на луксузи, можам да им изнудам насмевка на моите, брат ми, дечко ми а покрај тоа имам пари и за црни-дани. (fingers)

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Трета смена активна? Ја завршив на дежурен со малиот. Опет обструкција на гради, бронхит. Кога го пуштив у градинка, кога фати. Арно сите ми викаат Дефендол да купам дека мн помагал при заштита од вируси.. Мада може да е и заби. Се мислам тројки ќе вади, тие се најмали ко што знам, а сите се подуени. (facepalm)
    А топ си беше детето цел ден. Крајов од денот повраќање, тт и сл.
    Идам да легнам до него, се читаме утре.
    Добра ви ноќ

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Од каква глупост завршив у болница .
    Јас која цел живот функционирам со притисок 80-60 , сношти коа се вцрвив, главоболка , повраќање. Мериме притисок , што да видам 140-100. Ајде таблета, ама у меѓувреме маж мораше Скопје, имаше случај. Страв го беше да ме остави дома сама . Па .... најсигурно во болница :).

Инфузии две и сум заспала . Не сум го ни сетила кога дошол да ме види од како се вратил од Скопје. Сега ми кажува сестрата отишол дома да поспие . Сакал да остане до мене ,ама сестрата го разубедила дека нема потреба. И убаво направила. За греота , уште и со мене да се сеќира .

Чекам визита :). Срце ми тупка :inlove:. Ми се враќаат спомени. Се појавија пеперутките во стомак.
    Ќе ме погали ли пак по главЧето ?!:inlove::inlove:.

Ако даде доктор зелено светло , викендов би сакала вака 8539.900.jpg
    Ви благодарам на сите за советите.
    Мислам ќе ме опаметат.
    Поготово после ова сношти што ми се случи, дефинитивно веќе сите такви душегрижници ќе бидат ставени на игнор .
    Имајте убав ден друштво

19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добро утро! :sun:

Ненаспана, мускули затегнати од укоченост, очи едвај држам отворени, а ден полн со обврски ме чека. Само да го направам кафево прво. :coffee::coffee::coffee:

Јас пак не можам да работам нешто ако не ме исполнува. Не е битно колку пари ми плаќаат, ама ако не се чувствувам среќна, нема пари што ќе ми го купат тој внатрешен мир. Маж ми е тотална спротивност од мене во тој план, па се трудам да разберам како може да биде таков за да се научам и јас, ама не ми иде. :wasntme:

@LadyC побрзо да оздрави малиот лепотан! :hug:

@referentka ја нема да пише овие ден-два (или па мене меморијата ми е во минус сабајле и не се сеќавам добро).

images (39).jpeg

Имајте убав ден! :f:

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Тука сум цело време, се метлеам како некој дух низ темите:D

Добро утро.
    Немам што да кажам:x

Thread Status:
Not open for further replies.