Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Добро утро :)
    Каде тргнавте сите вака рано :)
    Не знам и ја што се разбудив а не легнав баш најрано, малоно сепак заспа накај 11:30 како спиеше до 8 вечерта мислев нема спиење цела ноќ. Да станав кафе да сварам м? Дансе размрдаме па накај 8 и ние да кинисаме.
    И ја не знам да се спремам за 2 дена ама веќе за мене не носам многу затоа за децава се дупло. Ама на свој терен одиме ак имаме у втора дома се што ни треба.
    Ајде нека почне денов важно има сонце :sun:

2. dunika

dunika Форумски идол

Добро утро:coffee:
    Чим има сонце и денот ке е убав:sun:
    Абре жени,дупло ставале,јас па намерно “заборавам” нешто за да си купам од таму]:).

Дома е се чисто,да доручкувам и ке се пуштам на скитање цел ден,онака без план кај ке ме одведе патот-таму.

Ви посакувам убав ден:hug:

3. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро :sun:!!!
    Јас денес работно е не бидува секој викенд шетање мора и работење,но вие што ќе одете убаво да си поминете...
    На заподов ништо ново да допивам кафе и со мајка ќе се шетне пред работа...
    Убав викенд да имаме..
    0C48D644-781F-4956-AC62-3330DFAD13A2.jpeg
    Букетов ми е подарок ама така убаво ми ја разубавува куќава....

4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

I jas da se prijavam vo klubot na @Bubce38 kufer za 2dena:shake:napolni go pa odi.Jas ke go zaobikolam Solun nas:Di trgam sega odma na plaza,insku isto ceking od 14ama tamam ke idi vska od krevet v more(poolparty)

kuc, ♡BuBaLe♡, VladeMila and 12 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќе мора да се преселам на море, не иде вака :devil: или бар Струга, многу мерак ми праи Дрим:bow:
    Денес ден за легачење. Освен ручек немам намера ништо да правам. Се мислам што да се облече за искачање навечер, прецизираа дека надвор ќе се седи па да буричкам пак по алиштата со долги...]:)

6. mareane

mareane Форумски идол

Убав помин на сите шетачки
    Се раБудив кон 7.30 детето ко заминуваше и сум призспала до 10.
    Што сега и @stetoskop ја нема е ќе почнам да се нервирам веќе.:^)
    А @ph.orhideja и @Jas! откога не пишале:|

Jas!, CaraMia, Val-Dim and 19 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

За Струга одма имаш компањон.
    Многу ја сакам.
    Посебна ми е.Неизвикана.Спонтана.Шарена.Природна.
    Секој ќош го знам.

Skorpija25, CaraMia, ivi1987 and 20 others like this.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoбрo утрo-дoбaр ден женски!

Безделнички ден прв пoд реден брoј...

Еднo инфo ми требa кoј знaе дa ме прoсветли...

Имaм упaт зa вo четвртoк зa физикална...вo пoнеделник ќе ме oдјaвaт oд рaбoтa...oдмa требa дa ме пријaви мм пoд негoвo здрaвственo oсигурaње или имaм прaвo дa oдaм?!
    Не ми е јaснo кoлку брзo oди прoцесoт нa прекинувaње нa ЗO?!
    Акo имa некoј рaсчекoр дaл мoже дa гo искoристaм..

Edit:
    Нa стрaнaтa нa фзo ми стoи oти имaм здрaвственo oсигурaее дo 30.06...

CaraMia, duffi, kuc and 11 others like this.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Ручек за свекор спремен,оти свекрва имам пратено на шетање на главниот ни град,и тоа веќе недела цела,ако нека се прошета жената :).Ворид млада си образована,не се секирај,ќе ти се отвори врата за друго раб. место,од срце ти посакувам побрзо да се случи тоа.Остај ме мене што си кукам,години имам,од образование само средно,така да друга и потешка е песната кај мене за работа.Среди си се сега,немој да се нервираш,доста ти се стресови и нерви:hug::hug::hug:.Да ја летнам до пазар,да се подомаќинам,нешто зеленчук и сл.да се најди за следна тура готвење,и воздух да земам малку,во свет да се смешам (facepalm)

10. M&M

M&M Форумски идол

20180512_120542-1.jpg
    Поздрав од ензеро :)
    Преубаво е, ама ако не измрчам жива не сум. Патот вечност ми се виде, ионака од гостивар до после стража ми е хорор сега па на секој чекор и се работи многу е мачно дур се стаса. Мора да се измисли телепортитање или авио линија скопје охрид подитно :)

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден женски :sun:

Денес сум нешто нервозна, може ќе ми помине до подоцна, ама изгледа ќе се испокарам со мм. :devil:

Имајте убав ден! :f:

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Тука сум јас, ве читам понекогаш, повеќе време сум надвор со мали. Шетаме, на лулашки и така.
    Безврска период, болници, испитувања, ете немам и баш што да споделам.
    Завршен и успешно спроведен проект кој израдува многу детски срца.
    Тоа воглавно.
    Овде оставив многу, осетив и дека беше злоупотребено, ама небитно, сепак може и јас немам веќе толку време да пишувам на форумот. Имам вакви периоди.
    Никому не се лутам ни пак си одам туку ете ми требаше одмор или пауза. А и обврски имам.

Купив к-на оти нели природна па се надевам ќе немам реакција. Заврши фарбањето и бланшот за мене. А ете бев зависник од фарбање.

13. flower30

flower30 Форумски идол

Dobar den
    Vcera i denes ne da sum nervozna,ne se prepoznavam vekje.A malata vika i se dere kako za inat koga mi e najtesko ona e najpalava .I togas i se karam i vikam po nea i sum najlosha majka na svet.:@
    Preeska edvaj izlegov i tamu trcajki vo dvor padna so celoto na beton i so noseto udri malku.Placese i se smiri za kratko.Pomina eden saat od togas,vesela e dobra e.Presaduvavme cvekjinja za da ne zaspie odma(oti vreme i e za spienje) i sega vlegovme doma.Gleda crtani i ke zaspie.Jas so strav sedam do nea.Ne mozam da vi opisam kolku strav imam koga je padne na glava:( Se molam na Gospod da e dobra,da ja cuva i stiti oti ,ete jas ne mozam sekogas.

I taman presadivmd nekolku saksii,jas so grb svrtena za sekunda ,se vrtam nakaj nea ona ednata saksija ja tresna na terasa-zemja i cveketo padnato.I vekje ne se dodrzuvam -vikam i se karam i nadvor(komsiite koj znae sto si mislat)....

Alal da vi e na site sto setate.Nie ne sme mrdnale od tuka.Ako otideme do moite ednas vo 2-3meseci i tolku.A i finansii nema za nadvor od Skopje.

@JuLleE i jas sum dva meseci vekje samo so ispituvanja i bolnici,te razbiram kako ti e.Se nadevam se ke e dobro kaj tebe

Izvinete na negativa ,ovoj post poveke bese za vo majcinski ama ete tuka go napisav .
    Ubav den

14. mareane

mareane Форумски идол

Ајде ,девојки главата горе таков е приодот ќе мине.Јас сум те горе те долу со емоции...
    Денеска некако убаво ми е...:)
    Малата постана официјално девојка,ми нарасна малото девојче...:inlove:ќе купувам по 6 пакувања Олвејс...:mm:
    Големата троши пари низ Пп,нашла Конверс како што сакаше аман цела година главата ми ја пукна.И викам ти останаа пари да се вратиш? да имам повратна карта вели...(fingers)
    Се радувам кога се тие среќни,па другото како даде бог...
    Сега викнав другарка на кафе и таа нешто ми вели не била на арните денес па ќе си даваме взаемна психотерапија...:nod:

Skorpija25, green.eyes, Jas! and 26 others like this.
  15. Dust

Dust Game Over

Денес пече надвор..ама кога ќе истури интересно ќе биде:D
    А и јас сум како денов..насмеана од 6ка до 6ка..
    Синоќа во депресија, денес насмеана.. вечер гарант депресија ќе ме мавне пак.. Некој од страна да ме гледа ќе помисли 2 личности живеат во мене(facepalm)
    Им уплатив во Грчка 10 ноќи на моиве во јуни..а тие ќе одат крај на мај 10тина дена, па кај роднини после тоа и ќе си спојат некако цел месец:lol:

Шмркам веќе изладен чај на кој што очајно му фали лимон и чекам да видам расположениево кога ќе почне да оди надолу .. ]:)
    Мајка вика - а да дојдеше и ти за Грција?
    Ааа мајка..би дошла ама...ај да не се жалам. :x
    Здравје крај на август си викам ќе се оправам колку толку, па први 2 недели од септември да одиме пак за јас да се попечам малку:lol:

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Еден идиот на мотор се лупна во нашата кола, па сега возачот се расправа. Цело село собрано, фаќа сеир. :D

green.eyes, Sesil, ivi1987 and 14 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Најарно во социјално да прашаш, ама мислам дека ќе ти трае до 30.06, небитно што ќе те одјават. А може и самата да се осигураш, како невработена, не мора преку мт.

Добар ден од мене...трет ден со главоболка, се надевам дека ќе прекине веќе. Обично три дена ме држи секој месец, белки и сега ќе е така. Планирав да чистам, ама оставив за утре. Се шетнавме малку, лабав денов. Ми требаше ова. А дождов демек да освежи, прсна и толку му беше.

Дури да се свртиш, летнал викендов...што не траеше подолго...

18. VladeMila

VladeMila Популарен член

Ви зaвидувaм на вас штo шеткaте викендаши преку граница.Ја секoјa сaбoтa сум на работа па сега ти види,е ај oди шетај.

Ништo нoвo,сo деца сум кај мајка,вo двoр да се истрчаат,вака затворени у стан и сaмo едни лулaшки позади зграда и тoa.

Малку залади и oдмa нoсoт ми протече.
    Немам штo другo да кажам oсвен убав ден....

19. Ariel

Ariel Форумски идол

Сакав и јас да пушам некоја слика и сфатив дека од цел цен шетање, ниту една слика немам.

Ама убаво ми е, да не ме мислите :)

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

На денот на одјава ќе ти прекини осигурувањето.
    Провери на мое осигурување ќе видиш во вторник. Па уште истиот ден префрли се на сопругот. Нема проблем да имаш.

Јас во кревет цел ден. Се изнаспав. Се предадов и антибиотик почнав.

green.eyes, CaraMia, ivi1987 and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.