Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.736
    Допаѓања:
    213.836
    Еден куп од алишта испеглан :whew:,кажвајте кај да идам дури сум во форма,за друштво бесПлатно разбира се:D

На Skorpija25, ivi1987, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @referentka Рефи мене убавината ми е поврзана со спастреност. Сум видела убави жени кои биле мрсни во главата, имале несредени нокти и лоша шминка. Е нив не ги паметам по убавината, туку по несреденоста.
    Ама затоа пак сум имала прилика да запознаам жени кои изгледаат сосема просечно, а ги паметам по убавината. Облека која одговара на градбата, средена коса и нокти, одмерено однесување и ред други ситници кои ми се 'пријатни' за око.
    Срамно е на денешно време да не се избањаш и да не мирисаш на чисто, па и ноктите да ти се лакирани пред три месеци.

Ми се оди во Дизниленд. ^_^

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Убавината е релативна работа.
    Минлива.
    Една иста жена на некого може да му е убава,на друг не.
    Ама педантноста е таа-една особина.
    Особено ја ценам кај луѓето.И во работата и во домакинството и во изгледот.Немора да е бренд или ново.Сладно нека е,чисто и пеглано.
    Колку пати имам приметено-убава кошула ама прслукот што ѕирка,рамката-од бела,кафена станала:|..или,убава сукња,ама сарма направена или конци висат ..

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    ^ja toa go vikam neguvana zena/maz ;)
    (Pedantno,cisto,meka neguvana koza,bez podrasnati nadusnici,cista kosa....)

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Е баш така, релативна е убавината, ама убавиот изглед се памти. Една личност, колку и да не е убава (зборам за онаа физичка убавина), доколку е средена и спастрена, изгледа убаво и околината го забележува тоа.
    Или убави, па и скапи чевли, ама прашина фатиле, кал, флекната излизгана од одење... :|

На ivi1987, kuc, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    леле мори мајко, ве читам и срам ме фаќа:$
    Мрза ме фатило или боли ме брига ситуација..по дома одам облечена како за на нива, за копање..катастрофа...море и за на работа веќе не се лицкам толку, бели гаќи, црн прслук, отпарани доле на ногавици панталони, една иста ташна, флекница излижана....Незнам ни јас сама како западнав во оваа состојба?
    (facepalm)

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Имам периоди кога ич немам мерак да се средам.Дури и шминката не ми стои.Ми доаѓа во пижами на работа да заминам.
    Среќа ретки и кратки се.

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Tо Маре,Дерек 4ever:l:Ако не знаеш што е убаво прашај што е секси, не за џабе го велеа Mr.sexy:inlove: @stetoskop Дерек се црно-мањест:lol:

Поздравa многу ми е убав животов,@referentka се искапив в море,да. За убавина,релативно е тоа и е микс од внатрешна воздржаност,самодоверба и херизма,ама и одржување лина хигиена на хивоу не е на одмет,за комплетен убав прв впечаток. Ама па знам и несредени особи кои ме плениле од прва со смиреност,елоквентност,сестраност и особено се од областа на наука па не го трошат времето премногу на хигиена,црна маичка таа па таа,тие се8)

Последна измена: 13 мај 2018
    На Skorpija25, kuc, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Aha...cviker za sonce ke mu stavam radi plavo okoi kosata da mu ja sredam (facepalm)
    Padjam u iskusenie slika od mm da stavam(facepalm) :|... ubavo mi rece drugar ,takov covek nema nikogas da najdes,ne go baraj u drugi :|

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Стетоскопке еве истомисленичка:lol:
    Е сега ако сакаш црно око момче не ти се мешам јас со форсинг на око плаво мој сафире:)
    Инкау јас лично еднаш сум помешала еден да барам у друг и нормално сам себе утепала.
    И некако не сакам да барам некој во некого,секој е уникатен на свој начин иако на изглед и идентични близнаци да се,карактерот е битен:DХумор најбитен и способност да ме:rofl:

На Skorpija25, kuc, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    @CaraMia
    U pravo si i ti.:|
    Ja so ,,zelbite" , podobro u koleno da si pukam otkolku da baram :|.

Nema vrska,aj koj e za
    received_2052090818153415.jpeg
    Pa posle golem g.z imal Cacko....pa ke ima (facepalm)

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    @stetoskop :*
    @JuLleE си се фарбала со фарба без амоњак? За да исклучиш дали си или не си алергична на него..
    @CaraMia Ова не е Плаза хотелот? Таков поглед како да имавме:rofl:
    Ритуал ми беше зјапање сабајле во 5 на балкон:rofl:
    Не е ладна водата?
    Времето какво е? Изгледа убаво..

Ракомет изгледан..на крај ме изнервираа и со пола око гледав..
    Вагата вика 13кила во минус за овие 10 недели... и така
    Јас се повеќе удолу одам психички ама живот иде даље.. :yawn:
    Од утре викам да почнам еден онлајн курс по германски.. да утепам досада(facepalm)

П.С...патам и плачам по слатките од Стетоскоп;(

На ivi1987, mal.ecka, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    @Dust ама ете чистам со Доместос, а он има амонијак.
    И тие фарби што се без амонијак имаат други алергени.
    Страв ми е, парчето со к'на се кине.
    Најдов решение, ќе ја шишам скроз кратка, да биде мојата.
    Не си играм со алергии.
    Вака нешто планирам
    54bc0066a3c67_-_hbz-pixie-natalie-portman.jpg

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    ^Јас мислам многу убаво ќе ти стои ваков фриз.

На ivi1987, mal.ecka, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Многу го сакам Белград. Утре би можела да се преселам таму. Каков народ, каква култура...

На Skorpija25, lovestoneddd, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    И јас тивко патам по слатките на Стетоскоп;(
    Не сум многу по благо,ама сега на диета,10ти ден без грам шеќер:x

Избањата,спастрена,нокти исечени ко за на класен час:D
    За педантна сум некоја средина,за разлика од маж ми на пример(болно педантен е).Јас знам и со врзана коса подизмрсена да истерам ден,со чкљ комбинации,црн прслук под светла маица итн.Ама испотена и со нечисти заби никогаш не сум излегла:!:

Добра ноќ:o:
    И се моли @CaraMia да не ни предизвикува јадови со морски слики:emo:

На Skorpija25, ivi1987, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^мори чупе не се за јадови за мерак се,ај ќе сменам слики со морски плодови:D
    HRANAskolki.jpg
    Избањата по капење в море,сушам коса и ве читам и мечтаам за благине:inlove::inlove:
    Дасти сликО е на гости,јас сум во близина со базен кај што имаТ зш не знаев дал е ладна ил не па си велев в базен бар да се акнам(poolparty)
    BAZENkafe.jpg значи тука сум јас:*
    Топло е дури отпојќе за оваа доба,иако кога бирав кога да трошам слободни дни за одмор,намерно следев месечна прогноза и таму пишеше оваа недела сончево и прилично топло време повремено по ден-два со локална облачност и температура од 23-27миот степен.
    Влажноста в воздух благопријатна и ветришта не ќе дуваат или умерен до слабо умерен приморски ветер-маестрал во вечерните часови.
    Ах златна промашена струка-метеролог на ПМФ-џиографи.
    Кратка коса-јас:shake:,скарани сме уште од прваче кога за домашно мама ме шиаше нокшир фриз8-|(facepalm)
    Запаличу пола града излезе (facepalm) тоВа сликче прваче со тај фриз од негде сада.

На Skorpija25, M&M, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.556
    Во поглед на средени жени се е релативно:но сакам убаво облечени спрема возраста и местото каде се појавуваат.
    Пример за средени жени ми се во последно младите албанки.Алал да им е ,секогаш дотерани,нашминкани,штикла,сукња,а бре се по ред...90% живеат со свекрви кои им ги обавуваат сите обврски дома само невестите да им се убави.Сега тоа име е како некој престиж...
    Негативен пример за несредени жени ми беа еден период разни предавачки од некои проекти по семинарите кои беа актуелни.Меѓу нив имаше и професорки со титули доктор на науки.А бре кога ќе дојдеа замрсени во косите,по влечки,без грам шминка,незнам ...како некој тренд и тоа да им беше....

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Ах, грејс анатоми. Колку само ги следев. Мк Стими омилен ми беше. Го отепаа и престанав да гледам.
    Ама од домаќинките ко го видов градинарот Џон во живо, на гз паднав. По сексапилен маж во живо немам видено. Том Харди ми е неколку места подолу. Малку е ситен за мој вкус, ама во лежечка положба тоа не е многу битно

Денов прекрасен. Нозеве ко да не се мои. Ама душава полна.
    Ми се бања в море, ми се плаче.
    Ама ќе начекам и јас. Еден ден.

Почнав пак со алергии да се расправам. Синоќа нешто на грб ме касна изгледа. Цел ден ме чеша.
    Од поленот носот ми е затнат. Инсекти, комарци, се по мене трчаат. Апчиња, креми, и пак сум искасана.
    Пука нежноќа. Сонце ме гори во рок од 20тина мин, пепел ме прави.
    Ми се иде на одмор ама ко се сетам што ме чека, па и не ми се оди баш

Среденост поштуем. Искапена, чисти алишта, прикладни алишта на снагата. Шминки, надградби, се ми е ту мач.
    Со машките е лесно, знаеш дека се е реално кај нив.

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@LejlaD те излажав за слика ама имам оправдување:wasntme:не покоси дома сите стомачен вирус, со Матео си завршивме во болница на инфузии од дехидрираност, на сите бактерии други што ги носат дома од училиште сум имуна освен на стомачниот, ме убива во појам, само што ќе видам едно од децата почнува знам што ме чека, спремам кофи, легени, две вециња а 5 души повраќаме.:x
    И уште една причина зошто му се лутам на мм за возачката, во сред ноќ омалаксавме со Матео, не можам јас да возам, не ќе го будам татко ми во 2 сабајле, ајде не однесе до болница без возачка ама има веќе одговорност кон семејството и затоа требало да си внимава а не да се однесува како беќар да е, секакви ситуации излегуваат кога си со мали деца и возачката ти е неопходна.:swear:

Вчера беше кај мене ден на мајките, си добив преубави подароци од децата, најубав подарок е истуреното кафе направено од 6 мали рачиња и јес да пие мама благо кафе ама децава мислам ставиле цела тегла шеќер во кафето ама нели е од нив најслатко ама баш биквално најслатко:lol: ми беше,
    Излеговме на ручек надвор, па вечера со родителите на мм, на свекравата да и се честитаат деците, мм, се прибравме дома и во кома паднавме сите.
    Иако немате тамѕ ден на мајките јас ќе ви честитам зш треба и таков ден, да си мајка е најтешката а најубавата работа на светот.:)

maxresdefault (1).jpg

ДАј Боже што побрзо да ти се исполни желбата и да видиш две цртички ама нема врска дека ќе немаш време за пеглање, еве со три деца пак пеглам постелнина, не само мојата туку и нив си ги науив да си легнуваат во пеглана постеленина, нема поубаво чувство од тоа кога ќе си легниш во пеглана постелнина, пробав еднаш во непеглана ама не можев да заспијам, болест.:lol::lol::lol:

Кај мене камен ладно на сабајле, преку ден е докај 22-3 степени, сабајле кога го носев мм на работа, магла свуда око нас и 5 степени, дефинитивно нема веќе топли денови.;(

30A097C2-8DFB-4B44-9870-A2A772CB0731.jpeg
    Да ви разбијам де сликите од море.:wasntme:

Леле кога ќе зборите за средени жени срам ме фаќа, како сираче се чувствувам, ноктите ми се скроз кратки и нелакирани ради работата, косата ми е миена, некогаш чешлана некогаш не:wasntme: секојден, најчесто врзана во пунџа на врв глава да не ми смета, алишта перени, пеглани ама најчесо сум во униформа и тренерки, така ми е најудобно, шминка од Велигден на Велигден:lol:на работа не смеам со шминка, по дома па и и кога ќе видиш џабе имам толку шминки а немам ни некоја навика и според вашите критериуми се чувствувам како несредена жена.;(:lol::lol::lol:

За Грејс Анатоми Авери гирл all the way:l: ама со ептен никакви женски го спаруваат, прво онаа Кепнер, сега Пирс:puke:може му стои во договорот женските да не му се поубави од жена му во вистинскиот живот.:wasntme::rofl:

Мене никој не ме барал, ако, ако, мене ми фали @Emy867 се заљуби и ја снема, @malerozna немој и ти по стапките на дада ти да одиш со твојата шпанска серија.:wasntme::lol:

На Skorpija25, M&M, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.