Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.842
    Да се убацам во муабетов, не за друго ја обожавам серијава :)

Си го заборавила Алекс Карев или можеби пак не е твој тип :)
    Прво му се заљубив во карактерот(лош дечко-мој тип) потоа и во изгледот:inlove:
    119709a6e0e53e358a6b783c300885eb.jpg :inlove:

Иначе my all time favorite Др.Марк Слоун a.k.a Мек Стими:inlove:

@bittersweet
    Дали имаш видено слики од жена му(сега веќе екс жена) на Ејвери(Jessie Williams), катастрофа
    jesse-williams-et-sa-femme-aryn-drake-lee-sur-tapis-rouge_122354_w620.jpg
    Јас ја немам ни почнато да ја гледам последнава сезона, ќе чекам да заврши па да ја стават на нетфликс .

Последна измена: 14 мај 2018
    На Skorpija25, ivi1987, Bubce38 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @ane.bella Карев не е баш мој тип, ептен е лош дечко и ми делува несериозно, а секси е. Ја би некој озбилен тип, може и постар да е.
    Знаеш дека Слоун сум го заборавила, Ејвери го гледав пред некој ден, а Марк одамна не глуми, а и не го спомнуваат баш често. А најсекси улога имаше, таква харизма има. :inlove:

Од сите серии кои ги имам гледано, оваа е нај.

@bittersweet мене ни онаа у реалниот живот не ми се свиѓа. Кепнер е најсекси, ама ако молчи. :rofl:

На ivi1987, Bubce38, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    Не знам @JuLleE .. немам проблеми со амоњакот и искрено не ни читам кое средство има амоњак. Згора на се користам и гумени ракавици...
    Мора да си алергична на нешто, ама немам решение :(

Од Грејс Анатоми мене Карев ми се свиѓаше:whew: плус нели "наше" презиме имаше... абе да не зборам8) :D
    Ама не ја гледав нон стоп, кога ќе ја начекав тогаш...
    @CaraMia мене ми имаше убав поглед тој хотел:lol: а мислам дека знам и ти кај си:D убав провод, мило ми е што времето е погодено..

Јас еднаш бев од 26 мај абе не памтам поубаво да сум си поминала.. Ладничка беше водата ама додека влезеш. Таа година бевме во Полихроно во Посејдонио, скоро речи цела плажа за нас беше:lol: дури и пола од кафичите не беа отворени..
    После први дојдоа србите и се раздвижи селцето:lol:
    Јас уживам кога нема гужва. Абе не мора да се бањам, ете така да лежам и да дишам морски воздух доста ми е.. Ама од кај 10ти јули до кај 15ти август НЕ одам на море па што сака нека е.. се гушам од гужвите|(

Јас за средена, никад не сум (facepalm) Барем не овака како што ги опишувате средените жени..
    Испрана сум, испеглана, избањата, ама со вишоког кг не можам да кажам дека сум и средена(facepalm) Бирај бирај и пак нешто штрчи|(
    За шминка не праам ни муабет, од свадба на свадба се шминкам.
    АМА си ветив дека штом се оправам ќе набавам квалитетна препаративна козметика и по нешто од декоратива. СЕ треба да се обнови, на пола роковите се при кра(facepalm)
    Да сум здрава и жива ама ќе си обрнам внимание, да заличам на жена и да не го брукам мојов.. Јес да никад нема да ми рече грда и несредена си ...ама психа...]:) :D

Денес пиев вино дома. Не пијам веќе ксарелто па испив повеќе од што треба:D
    Утре сабајле ќе ги чекаат сликите во натпреварот:wasntme: ама сега да ги ставам шубе ми е..
    150 пати го корегирав пишаново па да не уплескам нешто:lol:
    Добра ноќ од мене и од другар ми што црцори надвор за без пари:party:

На Skorpija25, M&M, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро:sun: сонце дига,
    Ај кафе за сите NA plazaaa.jpg KAFINJAAAA.jpg
    Денот преубав,морето мирно,душава полна(poolparty)
    Карев ммм,го заборавив:inlove:
    Убав понеделНИК:D

На Skorpija25, M&M, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    D. utro
    ponedelnicko raspolozenie na nivoU

Brojam denovi do kraj,godinava se razvlece u pm.

Na povidok ubavi vesti ,uste administrativniot del da se zavrsi .

Aj :hug:

edit-shefice @CaraMia dosta so kafinjava,daj nekoj crnomanjast visok ;)

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Се замолува @CaraMia да не ни крева јадоЈ.

Добро утро девојки, имајте убав ден и недела.
    Наредната скратена ќе биде.

На ivi1987, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки, допивам кафе, беба нана, се мислам кај да се пие второ кафе денеска.
    Средени жени: себеси се сметав за средена жена, нефарбана и без нокти средени не сум била никогаш. Бањање/ туширање пред одење на работа и после враќање, зимо/ лето. Се дотерувам, штикли обавезно, до 9 месец на раб со чизми на штикла одев во декември. Откако се породив, овие 6кг плус што никако да ги симнам ме уништија, за ништо немам мерак, 4месеци не сум си купила ништо за себе ете толку сум во "депресија". Ни нокти ни ништо, ептен се запуштив и многу ми е криво. Се си викам ќе се оправам од нареден месец ама јок. Ќе чекам на работа да тргнам па да се средам изгледа. А мм се лути, он одсекогаш сакал авион жена. Сега има џамбо џет :lol: .
    Греј не ги следам редовно ама најсекси маж ми е Бен Ворен, на Бејли мажот. Многу ми е секси и каков глас има :inlove:, само за шепкање на перница. Дерек ми е многу грд, никаква харизма според мене нема. Авери е премногу убав за сечиј вкус, јас сакам специфична убавина, овој е ко од плакат, другиве се многу плави за мене.
    Убав ден на сите :)

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Бен Ворен стварно. Гласот секси упм...
    @EuHenIa со 6+ си демотивирана??? Не зезај! Вади лакови, турпии, шминка, фарба ]:) дотерај се за себе и за лепотанот твој 8)

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Еве чекам @LadyC да ми пише термин и да и се "тупнам" на улепшавање :wasntme:

На Skorpija25, ivi1987, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.186
    Добар ден од мене, понеделнички со брускети и чајче почнува денов...

Си вртам во глава некои планови за патување на подалечна дестинација, па дај Боже да се остварат, ама само да сме здрави и живи.

За Грејс Анатоми сте збореле... мене лично никој не ми е нешто посебно, со исклучок на Бен, ама си ја сакам серијата, чекам до крај да ми излезат сите епизоди од последнава сезона и на раат да ги изгледам. Кога ми го утепаа Дерек мислев дека нема повеќе да ја гледам, ама си продолжив. Отсекогаш мислев дека главната глумица ич не ја бива за носител на серијава, но како сум навикната на неа, и би ми било чудно друга да биде на нејзино место.

@JuLleE спореди го составот на фарбата и к'ната, сигурно имаат нешто заедничко што ти смета, освен амонијакот (ако не си се фарбала со фарба без амонијак). Повеќето drugstore фарби се сега без амонијак, па мислам дека нешто друго ти пречи. Ама дали добро те разбрав, косата ти се кине од к'ната? :o Сите се фалат дека к'ната им ја разубавува косата, поцврста, посјајна, поубава ја правела, кај тебе слушам обратно. Да не е нешто до пакувањето, рокот, начинот на чување?

За средување, има денови кога не ми се сака ни да станам од кревет, не па да се средувам. Ама се трудам да не излегувам несредена од дома, ако ништо друго, барем чиста и исчешлана. Дома не сум секогаш средена признавам, ама се трудам да бидам. И јас не сакам да гледам луѓе кои не се средени, не е пријатно за око, а богами ни за останатите сетила.

Се изнапишав... бар да кажав нешто паметно...

Убав ден и убава работна недела!

На Skorpija25, M&M, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро женски!!!
    Нова работна недела на повидог ,вчера ќе возев со точакот ама ништо од планот град истури ,ајде денес ако имам време ќе повозам....
    За средување сте правеле муабет секогаш зависат од расположение но за туширање,фенирање лакирање тоа е за мене основна хигиена ,нешто што секој дневно го правам...
    Не сум тип од жена што седи дома со штикли и сарми на глава но одржување на хигиена треба задолжително посебно на +40степени..
    Заминав да се спремам да не закаснам...
    Убава работна недела на сите и на оние кои не работат:!:

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро .
    Сабајлево се справувам со болки во стомакот, очигледно сум настинала, башка ненаспана од детево, се одра од кашлање цела вечер и едвај станав пред пола саат. Денов преубав денес.
    Не сум се пуштила неколку дена на Фемина од трчканици.
    @EuHenIa мила, ти кажи кога ти одговара и без проблем ќе се договориме. :D :makeup: :*
    @Ane-Goki1 не сум те заборавила и иако те прочитав немав кога да одговорам. Да дојдеш! Кога сакаш само кажи ми и те чекам на кафе/какао. 8):D:*
    Пијам кафе моментално, кој е за бујрум. :D

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Дoбрo утрo друшки!

Прв пoнеделник безрaбoтнички зa мене...

Утре вo зaвoд ќе oдaм a денес oдaм нa синкo дa зaкaжaм термин зa нoв пaсoш и дa зaвршaм ситни oдлoживaни oбврски

Ми пуштијa "мувa "зa нoвa рaбoтa синoќa...aмa имa еден прoблем...oдмoрoт ми е зaкaжaн...кaкo дa пoстaпaм?!
    Дaли дa aплицирaм или е непрoфесиoнaлнo јaс дa oдредувaм услoви?!
    Ај сoвет?!

И другo нештo...СV кaквo пуштaте?! @SV1911 скoрo средувaше aкo не се лaжaм...
    Ај некoј пример aкo не ти е тешкo прaти ми...

Пoимoт зa среденa женa ми е различен и зaвиси oд приликата...генерaлнo тoa е чистa и склaднo oблеченa сo нежнa шминкa...јaс сaкaм дa се вбрoјaм oвде...
    Туширaње и среденa кoсa -секoгaш...мaскaрa,креoн и сјaј зa усни истoтaкa...чистa и приклaднa oблекa сooдветнa нa приликaтa...
    Финaнсии зa фенси скaпи нештa немaм aмa сметaм oти денес мoжеш и зa ефтини пaри дa се стoкмиш сo вкус...

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.186
    Ако ти е за одморот - може да го искористиш, само да немаш ни еден ден прекин во стажот, ама тоа кај тебе не е возможно. Јас така направив, кога менував раобтно место, се договорив и со едните и со другите газди околу одјава/пријава да немам ни ден прекин во стажот, и плус си донесов на новото работно место потврда дека не сум користела годишен одмор, со потпис и печат од управителот на фирмата.
    Инаку, ако е мала фирма и газдите се фер луѓе, може да збориш со нив и да се договориш, па не би требало да ти пропадне одморот. Ако не, нека помине тоа, па здравје Боже, ќе излезе нешто друго.

На ivi1987, kuc, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.736
    Допаѓања:
    213.836
    Добар ден и имајте убава работна недела.Терасата така убаво си ја средив што дома не ми се влегува,арно ама кој да ми брка работа подома за јас да уживам.Битерке нема проблем воопшто,најважно е вие да сте добри :hug::hug::hug:.Прашинке те читам за килажата,ами 13 кг минус зарем малку се,а велиш килажа плус,таман си,издржи уште малку,воопшто не е важно некое кило плус-минус,само биди подобра:hug::hug::hug:.Да одам дете да преслушам физиологија,сакам распуст да почни уморна сум.Ворид се надевам дека правилно ќе пресечиш :hug::hug::hug:

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    Прво пишуваш основни податоци,
    име презиме,
    адреса,
    место,
    тел.бр,
    маил
    десно сликО

па образование
    средно (име на установа, струка, и период кога си го учела
    исто и за факултет

работно искуство
    хронолошки подредени сите работни места кај си работела со мал опис на задачите и обврските шо си ги имала

други вештини со кои располагаш (пр. работа со компјутери (Microsoft Office, PhotoShop itn)

сертификати

Јазици

Oд к'ната во последно време немам сретнато човек да се не се поплакал од неа. И јас ја знаев како нешто што ја јача косата и е корисно за неа. Ставав и јас, а тоа што имав зголемено опаѓање препишував на хормони |( Од коа и други се поплакаа прекинав да ставам и стварно го немам проблемот више. Дали е до неа или до психата ама више не би ставила. Од постари што имам слушано к-ната може да е само црвена, а денес има доста нијанси па неќе да е баш природно нешто.

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Дел од работата завршена, па сега да средам низ куќа малку.

Нарачав таблет за графички дизајн :party: не е тој што сакав првично, ама би требало да биде ок. (fingers)

@JuLleE се надевам наскоро ќе ја најдеш причината за тие алергиски реакции. Чувај се! :hug:

@EuHenIa твоето кафе не се рачуна ако нема слика од бебуш постирана тука :!: :D :hug:

Едит: @WORRIED.BT ти пишав ПП со линкови од резимиња.

Имајте убав ден! :f:

На M&M, ivi1987, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.291
    Допаѓања:
    226.850
    Добро утро.
    Немам многу што да кажам.
    Освен дека се испружив од лулашка. Сосе дете. Среќа го стегнав за мене. Се смееше многу. Јас се истрауматизирав.
    А да. Гласот на Бен а изгледот на Џексон.
    Убав ден.

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ден друштво!! :coffee:

Малиша се ѕвери на вртелешката, јас на спална кафе пијам. Станати со петлите.:yawn: Ама и со нив го легнав синоќа. :D
    Те им гука, па им писка на играчките.

Сонцето се мачи да излезе. Ќе фатиме патот на некаде , воздух да не фати.

Поручек одам коса и нокти да средам.
    Во средените жени да влезам. :D
    Има жени кај кои кога да ги видиш влакно не штрчи. Така ја замислувам Рефка. :makeup:

Во саботата непланирано шетање сами со маж. Искрено, ми фалеше. :)
    Читам во друга тема камени се фрла по родителите што оставаат деца со бабите.:?:

Денес мисија сами да слеземе до со количката и мали долу. Ај со среќа да ни е. :rofl:

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    @Annath к'ната има амонијак и бариум пероксид плус. Само парче офарбав, не отеков ама парчето лом. Сега фризерот ми кажува дека к'ната содржи најмногу амонијак.
    Страв ми е да пробам било каква фарба, еве читам дека поголеми алергени биле вештачките пигменти кои ги содржат. Затоа не сакам да си играм со алергии и ќе ја скратам па нека расте мојата се додека немам потреба од фарба поради бели влакна.

На ivi1987, kuc, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.