1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    И за на планина човек треба да биде погоден....а ти од кај знаеш може и со некој прстен да те изненади,па после ете ти свадба...

На ivi1987, Izdrzliv, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Ахаа, одма се затрчавме ние за свадба..
    И двајцата сме зелени, тоа не е за нас:rofl:
    Кој е луд трн во здрава нога да си стави:lol: ние двајцата иако без памет, ама не сме толку луди:D

На Peco, ivi1987, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    ^маж ми обично им вика, жени се. Зошто да живееш подобро од мене :devil: а фина сум јас нема врска муабетот |(

На Skorpija25, Peco, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.738
    Допаѓања:
    213.859
    Добар и убав ден имајте.Надвор дува ветер и свежичко,но убаво е да се седи.Ручек за свекор од рани зори спремен,па можи да се пие кафе со убавите мириси на терсава,ме релаксираат ако мм ме зеза.Цела ноќ се отепав од чешање,небаре болви имам,нерви ли се што ли е.Прашинке и не е толку лошо во брак,ако човекот е погоден,зетко како што читаме се труди околу тебе,ќе го биди и во брак,за луди сите по малку сме луди,ама без тоа лудило досадно би било:* :hug:

На Skorpija25, Peco, mira.mira и 23 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @Bozica1980 тоа е тој муабет. :rofl:
    Браво за утринско расположение. @Dust само луди влагаат у брак. :rofl:
    Одам кафе да правам очигледно не сум пиена. :D

Морав да се редактирам. Му викам пред некој ден на мм да се вратиме назад дали би се земал со мене. Знам дека е НЕ, ама се мислам тоа ДА го кажува од страв.:rofl:

На Milobebence, Skorpija25, mira.mira и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    @Dust имаш среќа со дечкото. Да беше мојот се што сакам ќе ми купуваше и ќе станев 150 кила. Па после ќе си ја чукав главата.

Како не ми се падна мене некој што ми брани да јадам... сама ич не можам да си забранам :D

На Peco, ivi1987, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.738
    Допаѓања:
    213.859
    Кај нас пак мм цел живот манекен па откако знам само на диети сум,маки.Две години уште малку како ѓи откажа цигарите и килца плус си кладе,сега почнува од кај него кај мене во пајнца да става,ама не се предавам му враќам назад,вели се зезнал што ѓи откажал.Е ако де,доста се мачев со диети,вака нека изгледам барем еднаш послаба:lol:

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Исто, и јас сакам некој што ми брани да јадам... сама не бива... а мојов само купува, ова сакаш, она сакаш... не прашвајте некни што донесе кога се врати... демек за децава, а уствари за мене, бар така ми шепна... и ела после слабеј :| :worried:

Добар ден... расположениево ми е ко времево... од сабајле лева рака ме чеша, треба лото или спортска да уплатам... ама ќе да е некоја алергија, тешко дека ќе земам пари....

Кафенце?

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден женски! :sun:

@EuHenIa :inlove:

Јас завршив со дел од работата за денес, ептен сум брза во последно време :D сега цел ден слободен, па може ќе прочитам нешто или некој филм-два да изгледам. :smirk:

Не би го проверувала маж ми од скриен профил, не ми дава ников повод да се сомневам во него.

Јас па го знаев Вил ко поштен човек :D @malerozna ми скрши филм ;( :rofl:

Како би на одмор во планина! Со точак во багаж, едно 15тина дена.. Ќе биде. (hollest)

За среденост сте пишувале.. со мрсна коса ми се случило еднаш на лекар да отидам, и тоа дека предходно ставив кокосово масло на косата, а ми се слоши после и немав време да ја измијам. Нокти порано лакирав секој ден, сега веќе не, освен лак за зацврстување повремено. Во врска со шминкање, тука е многу жешко речиси цела година, па кога излегувам преку ден ретко се шминкам, дури и во студио кога работев се шминкав најмногу ако имав битни состаноци. За мене лично битно е да бидам чиста, облеката испеглана, ташната да ми одговара и да биде во одлична состојба. Кај другите го приметувам истото, слабост ми се ташните, што да правам :wasntme:

Имајте убав ден! :f:

На Skorpija25, Val-Dim, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не се лажи ко мене. Ми играше десно око пред некој ден, купив 5 грепки и ништо не ми падна. Ќе да е алергија.:D

На Skorpija25, Val-Dim, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мм како ме убедува да си купам хамбургер од 7ца. Не за друго туку за он после пола да го дојаде оти еден му е малку. Ама затоа ко ќе ме види благо да јадам мрчи до 1001 и назад. Не знае он што е мака они генетски се слаби цела фамилија.

На Skorpija25, Peco, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    За такви работи стипса сум... ич не давам пари за лото или грепки, не дај Боже спортска... помина времето кога правев такви глупости...
    дека е алергија, тоа сигурно, почна цела подлактица да ме чеша... од саатот изгледа...

На ivi1987, Izdrzliv, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Pak pisuvam samo radi @Bubce38 (znaci Bubo kakva inspiracija otavaras za diskusii alal vera).
    WTF so muabetov 14godini smee razlika a????Inaku ima grupni vencavanja vo manastir kaj Matka sve najnormalno kakvi godini kakvi vragovi. Za v crkva brak mora da ste hristijanski veroispovednici i da ste krstevani vo ime na crkvata znaci da imate Krstenica,posle se popolnuvaat formulari vo crkva za termin za vencavka i normalno ubavo ke ve oderat kolku vie,kolku kumot,kolku ovaj-onaj plaka.
    Nie plativme za site naednas da nema ona na sam den nemam sitno,pa ne planirav tolku itn.
    I pamtam v oci vencavka koga proveruvavme dal pamtat deka v tolku i tolku sme nie ni rekoja pokacena e tarifata taka od Skopje rekoja i doplativme uste upola od prethodno platena suma(facepalm)pobozni tie za pari zinati:cash:
    Aj za crkva se mora. Iako baba mi velese vera sakam ama popoi ic od ic.
    I da se za zalenje kakvo bre toVa site se dzip mafija,pa i so Boki13 se potepaa za parking mesto:D
    Denot ubav,kafinja 2dosega,ke se odi na plaza.
    Denes ne duva,mirno more nek se plovi dodkle srce voli(poolparty):sun:
    edit-Ne veruvam vo igri na srekja za mene licno zboram,ne sakam takov adrenalin tuku naprotiv mi stvara anksioznost. Se sum specalila so svoj race i tug grb ili tug vetar u grb kon mene nasocen:D(sve na karierno pole sto e pozitiva dobredojdeno e:nod:) taka da veruvam pari se trosat i pecalat:D
    Sakam da imam poveke ne deka ne,ama toa poveke nosi i poveke okovi eve kakvi :)
    the_kissing_asses_hierarchy.jpg
    Parite se otepuvacka ama i tesko na toj sto gi nema.

Последна измена: 15 мај 2018
    На Skorpija25, Val-Dim, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    И маж ми е таков, секогаш ми вика, сакаш ова, сакаш она - јас нормално сѐ сакам :D ама најдов(ме) решение :!: процесирана храна не купуваме, па сега колку и да ми се пријадува сладолед, маж ми одма - знаеш што се договоривме :devil: и така, само овошје и темно чоколадо од благо јадам ;(

Чичко ми порано ни купуваше лото на мене и брат ми ко мали, па заедно седевме пред ТВ и заокружувавме :D мислам дека купуваше од што му беше мерак да не гледа такви возбудени :D

На Ariel, ivi1987, Izdrzliv и 21 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И ти ли имаш таква фрка? И мене од саатот константно ме чеша раката. Се црвенеам мислиш ќе си пуштам крв. (facepalm)
    Не знам како да си помогнам. Башка имам некоја алергија, носот овој период многу ме чеша ми иде да си го откорнам.:(

На ivi1987, Izdrzliv, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Немав мака досега од овој саат, нема никел. А порано имав, од еден сребрен саат, цела бев егземи. Од никелот што го содржи накитот, особено среброто. Тоа излезе на испитувањата пред години. Затоа бижутерија можам да носам, злато можам да носам, ама не секое сребро можам да го носам без да ми прави проблеми.

На ivi1987, Izdrzliv, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Здраво другарки :)

Одамна ме нема, ме фати "сезона" па не можам крај да фатам :)

Дојдов да ве поздравам уз цигарка, се надевам дека сте сите добри.

Јас во недела конечно на моренце, дааааалеку од болницава :)

f93565fbc49cf430f27d4ea70dcc5616.jpg

На Skorpija25, happygirl, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    И јас имам алергиска реакција на никел, посебно ако го има во обетки. Бижутерија ни под разно на уши, на врат и рака можам, не ми пречи. Баш ме зачуди ова со среброво, мислев дека нема никел во составот :o

На CaraMia, ivi1987, Izdrzliv и 9 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    @Annath дали знаеш може ли да се користи крема за изгореници, не отворена предходно, а и поминал рокот на траење пред неколку месеци?

Сега се изгорев на зејтин и имав крема при рака за таков случај. Само што ја отворив и намачкав, ама после гледам рокот ѝ поминал во јануари. Да не направам беља поголема. :?:

На CaraMia, ivi1987, Izdrzliv и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Не би требало да имаш проблеми, рокот обично се става како временска рамка. Обично се на база на масти, масла, па ако не мириса лошо, веројатно не е расипан. Ако е расипано, ќе мириса многу, многу лошо, затоа што мастите ужегнуваат.
    Ама купи си нова, толку од неа нека биде.

За никелот - па обично во среброто го има, бижутеријата скоро ич. Сребрената руда во составот содржи никел, така одат заедно во природата, па за накит би требало да се прочистуваат, но не секогаш се прави тоа. Јас од бижутерија немам мака секогаш, само од одредени парчиња. А од сребро ако содржи никел, имам обавезно проблеми. Кога бев полуматурантка си купив сребрен сет од прстен, обетки, ланче со привезок, се сребрено. Прстенот и ланчето без проблем уште ги носам, а обетките нема шанси да ги ставам, одма лом се правам во ушите. Тоа лето кога ги купив, од едно ставање, три месеци шетав со живи рани на ушите. Одвај ми помина.

На Val-Dim, CaraMia, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.