Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Коа сме кај црковна венчавка последно инфо... Пар плати +3000ден пошто не се венчале во црквата во општината кај што живее момчето. Нели во божји храм нема врска кој од каде, шо, како, има место за сите... кое лицемерие. Платен благослов па и не ми треба баш

На Skorpija25, Dust, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.575
    Имам чувство дека полека но сигурно ќе не оттргната со сила од црквата,,,
    Секогаш во време на слаба држава силна била црквата...

На Dust, LejlaD, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Ви недосасуваше моето ноќно кафенце? cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    @kuc во саботата „ѕирнав“ на темава и мислев дека ке Ве дружам... Нели, на одмор сум, нооо...
    Периодов сум презафатена, прерастрчана, ненаспана... Дури и книги читам послабо (facepalm)
    Вистината е, ми недостасува Вашето друштво :tmi:
    Аааа... и кафе би сакала да пиеме некаде надвор, на сонце :coffee: :sun:

Читнав малку наназад... Уредност...
    Според мене шминката, лакот на ноктите и штиклите не се доволни за една жена да биде уредна :!:
    Треба многу повеќе! Уредноста се гледа и во чистотата на домот, среденоста на работното место...
    И, да, не е уредна онаа жена која е скоцкана од глава до пети, со фризура од најскапиот салон, со брендирана облека... а во исто време сопругот и се шета со непеглана кошула, а дечињата со исфлекани маички!

Инаку, ваква сум... Сакам просторот во кој се движам да биде секогаш чист и се да биде на своето место. Знам дека понекогаш претерувам со „се под конец“, но тоа е посилно од мене, јарец (facepalm)
    Ретко се шминкам, но без кармин не одам никаде. Сама се фенирам, но се трудам тоа да изгледа убаво.
    Во последно време и помалку се лакирам... Не сум тип на жена што сака штикли, па ги носам само кога морам, во панталони се чувствувам најпријатно, сукни сакам дооолги и лелејави, маичките и кошулите не сакам да ми го откриваат прслукот, обожавам хаљини... и чанти!
    Уффф... се потсетив, оддамна не сум си купила нова чанта :(
    Ке си пишам на списокот „КУПИ“ 8)
    Упс... Од уредност отидов на „желби“ :D

Ни се приклучиле @LiliBoz @Bubce38... Ве знам и двете од готвачката тема, добредојдовте во 40-ката :f:
    @Bubce38 алергијата на рацете најверојатно ја предизвикува детергентот за садови... Ако се ситни, црвени и многу чешаат, смени го!
    Ииии...
    Овој дел мнооогу ми се допадна :rofl:

@EuHenIa имаш најубаво дрштво за кафе :hug:

@CameliaMiller имај убав одмор :sun:

@vitamina идат подобри времиња, верувај во тоа и ке се оствари... успат, и бори се за тоа :hug:

@Bozica1980 мммм, нов аватар 8-|
    Прекрасно ти стои црвено, ти реков веќе неколку пати... Тоа си ти, Божица :f:

@Peco... Поздрав во спојлер :hai:

Не, не е загатка :!: :)
    Имаме уште 16 трки до финишот на сезона 2018 ^_^

4211745.jpg

Добра ноќ +/- 40 :hug:

Последна измена: 16 мај 2018
    На Skorpija25, CameliaMiller, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    Ај добро утро. Стандард станати од 5 и веќе навика ми стана. Гледам дека ќе почнам ручек да правам од сабајле а не од вечер :D
    Вчера истеравме шопинг ама пола работи што планирав да ги земам ги изумив :worried: па ќе треба пак да одам дали денес дали друг ден..
    После сме кај мајка ми на гости а таму има едно дуќанче за сандали ^_^ оди па не земи си нешто.

Иначе во црква не сум венчана а дете е крстено. Изгледа и тоа задолжително ќе стане во државава , бог да чува. Немам ништо против верата ама ова поповите се понашаат ко да сме во секта. Уплав имам веќе. Додуше овие кај мене во маало се многу фини и културни. Не се некои да напињат. Надам се така ќе остане.
    Тодорче иначе не импотентен -пренепотентен испадна . Ко комшија да ми дува во врат ветре. Го најавија ко Циклон не знам каков а тоа.. пролетен дождец..
    Правам второ кафе сега за сега толку. Убаво утро на сите :f:

На Skorpija25, Val-Dim, malerozna и 19 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    [QUOTE="LiliBoz, post: 3924035, member:
    Тодорче иначе не импотентен -пренепотентен испадна . Ко комшија да ми дува во врат ветре. [/QUOTE]
    Лили ма од душа се смеам на глас. Види сега па и од комшијата зависи нАли :rofl: некој може и од кожа да те извади.
    Добро утро кафе на мени, бебка во раце спие, остаткот го испративме по бизнис.
    Колку сакам еден шопинг ама проклетово породилно уште не ми го пуштиле а во понеделникот сите земале. Ќе им пишувам во ФЗО денес со големи букви :)
    Ми се шета некаде а далеку ми е 24 :) за Охрид. Едвај чекам езерото да го видам, да се надишам убав воздух, а и на плажа ќе одиме 8)
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Val-Dim, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    Лили ма од душа се смеам на глас. Види сега па и од комшијата зависи нАли :rofl: некој може и од кожа да те извади.
    Добро утро кафе на мени, бебка во раце спие, остаткот го испративме по бизнис.
    Колку сакам еден шопинг ама проклетово породилно уште не ми го пуштиле а во понеделникот сите земале. Ќе им пишувам во ФЗО денес со големи букви :)
    Ми се шета некаде а далеку ми е 24 :) за Охрид. Едвај чекам езерото да го видам, да се надишам убав воздух, а и на плажа ќе одиме 8)
    Убав ден на сите[/QUOTE]
    Абе не за џабе е тоа ЧЕ во името . Да не капнеше ич дожд ЧЕНЦЕ ќе беше. Ќе ви кажам нешо искрено . Дур не добијат женско име урагани и циклони-не се опасни. Се чукат у гради само. Е така.
    Иначе коа ќе ми текне колку сакаше мали да се вози ко бебе.. се изнашетавме. Во грчка бевме секој втор викенд. А сега релација центар кисела вода не издржува. Ај ќе речеш семафори. Ама ни до велес неќе бре. Не можам нигде да мрднам сама со него мора некој да го анимира позади а и тогаш е знак прашалник. Не знам како ќе се оди на одмор годинава. Изгледа Буфче ќе мора. Не дека ќе ги задржам да седи...
    Пак почнав само за деца а ? Ај ќе поќутам малце а уште сакав да кажувам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Знаете ли дека имињата на циклоните, бурите, невремињата...ги добиваат по азбучен ред ?
    Имаше емисија за тоа.Објаснуваа дека обично ако е појак ставаат женско име, зашто жените биле лоши-прелоши]:).
    Па и во право се:)
    Жена што може да ти приреди-никој друг:lol:

Добро утро:hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Ова изгледа е модерно на секој дожд име да му се даде. :?:

@LiliBoz е што ако пишуваш за детето, пишувај, интересно е за читање :hug:

Се чекам кога ќе ми стигне таблетот за цртање, ко мало дете кога ќе се запне за играчка сум. :D

images (40).jpeg

Имајте убав ден женски! :f:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    Добро утро и од мене.
    Ве читам, ама толку сум у хаос што ретко имам време да пишам на широко :) Освен некој злобички коментар по другине теми, шо вика мајка ми, да ти испадне осилото .
    Бијам битки на многу полиња, ако верувате не знам што попрво, ама успевам.

За швалерка, немам проблем. Порано ко девојка, викав аууу, да ме изневери, одма го оставам. Ама не, сеа слободно нека дојде и втора жена да биде, платата да ја носи, да мие садови и да подзаметува, а ноќе ич не ми е гајле шо прави. (се зезам де). Нит проверувам, нит ми е гајле. Нека е жив и здрав, само по мажи да не оди, по жени нека оди. Каква бев порано по ова прашање.... аууу... сеа изгледа неам живци за вакви работи и не се замарам.

Ние не се венчавме у црква, ама ќе биде некогаш, желба ми е. Да бидеме венчани и на тој век, да можам да го јадам :) Вчера Тодор јак беше едно 3 минути. Тоа не е импотентен маж, само брзо завршува работа. Не се жалете :0

Одам да војувам битки. Поздрав до сите, и многу освени битки имајте. Војната на крај сите ја губиме.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро,кафе пиено KAFENCE.jpg
    Тука денес ни Тодорче нит Тодорица,прекрасноооо да ве поздравам и идам(poolparty)
    Цркви-попови тука вредни превредни кога го чукна звонотоооо ооооо оооо
    ПОП1.jpg ПОП2.jpg
    Не му броев колку пати го мандалеше ортомиштето,ама ушиве звонааат.
    Сепак обожавам звук на камбани и убаво ме раздрма по сабајлечки,арен ќе е денот почнат со сонце и попoи в зори;) :D
    Инаку утре СПАСОВДЕН имендени,црковни слави ќе има таму:nod:
    Убав најубав ден и сиктер тоа ветриштата,нек идат наваму дека тука не импотентни тука се воајери само зирка ништо не праи:D8):sun:

Последна измена: 16 мај 2018
    На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво девојки
    Ситно бројам неможам да стојам.:rofl:
    Вчера ни Тодор ни Тодоровица бидна ама пак денес времево тапа ми е.
    Инаку вчера на еден настан бев сакав да ви го доловам пунчов. P1013311.JPG P1013312.JPG Беше интересно,беше забавно,Пунчов благ,благ ама дома :drunk:.
    Имајте ми убав ден.
    @LiliBoz Пиши си за детето баш сакам да читам и јас на таа возрас и релација ги правев истите глупости.Во центарот сум пешки за 10 минути ама ја ја буткам количката и дете во раце носам од што неможеше толку мирен да седи.:*
    Имајте ми убав ден лепотици.

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159

Рецепт за пунчот
    - вотка (по можност смирноф)
    - сок , џус од црвен портокал
    - енерџи дринк, секако по можност ред Бул или Гуарана (оваа не знам дали ја има се уште)
    - по желба по некое парче црвен портокал
    - сосем малку кисела вода
    - мраз

Има и точен сооднос, ама прави си го по твоја желба :rofl:
    рецепт за садот
    Тоа се специјални калапи, кои се полнат со вода (во овој слујчај и со некој цвет) и се стават во големи комори (баш оние хотелски, ресторантски) и потребно е таму да стојат минимум 48 саати, за добро да замрзнат.Сум видела по свадби ледени статуи од лебеди, делфини и слично, и изгледаат многу фино, отмено, ексклузивно.

Ама рецептура дадов а? :lol::lol: А не оти ме праша некој ...

Добар ден на сите. Денес имам многу работа за по телефон и низ град. Офисот послабо ќе дружам, а и ми се допаѓа тоа. малку размрдување. Срамота е уште сега да мрчам, ама веќе е жешко. Цела зима сонцето го барав, а сега, ем не е најјак уклучено, има уште бајаги за до најјако а мене ми жежи :worried:
    Ви посакувам на сите убав ден. :l:

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Што има врска го долови рецептот и онака ми беа вкусовите измешани,се прашував што се ставиле се обидував ко дегустатор да ги препознаам,да можеме и дома вака само кој би го пиел.

На mareane, Dadusicka, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.488
    Дечки ми треба еден брз совет, има некој искуство да откажал резервација на booking по истек на free cancelation датум, а да може некако со букинг да се исконтактира да не се повлече цела сума?? Знам дека не е за овде прашањево ама ми треба брзо одговор
    Тенкс

На kuc, Rebecca_R, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Најдобро контактирај го издавачот.
    Инаку по правила и прописи они ќе си ги повлечат сретствста без разлика .

На kuc, Rebecca_R, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.488
    Го контакорав ми рекоа средете си тоа со букинг :(

На Rebecca_R, LejlaD и CaraMia им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Резервирани ли се парите?
    Букинг работи на принцип резервирани се додека не се појавиш во хотел. Плаќаш таму , сопственикот дава налог на букинг дека е платено, да се вратат повторно на сметка кај тебе.

Контактирај и со букинг.

На M&M, kuc, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    pretpostavuvam imaat penali po odtkazuvanje nadvor od period na canseling,na primer zadrzuvaat 30%od sumata za rezervacija,no najdobro i edinstveno samo so Booking,sopstvenikot nema veze so toa,raboti po izvestuvanje od Booking za kolku luge da spremi prestoj i se.

На M&M, Rebecca_R, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Ако ти е поминат периодот на откажување а ти повлекле пари, толку е
    Па и со резервирани средства горе долу исто е..
    Не се расположени многу за разговор кога станува збор за пари..
    Така мене за Копехаген ми пропаднаа еден куп евра, уште ме боли срце;(
    Тие па од Данска ни муабет не сакаа да прават:lol:

Инаку мене ми беше целата сума полечена од страна на хотелот. На изводот од банка си стоеше назив на хотелот а не како пред тоа една резервација, називот на букинг..

На mira.mira, boomsleng, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле кај го спомнавте букингов,преку таа шема ќе идеме продолжениов викенд до наше море, којзнае какво чудо сум пазарила:Dа плаќање,дента на стасување:?:што и да се случи,не му ја мислам за спиење од толку плажи и лежалки:D
    Тукууу денеска ми е од оние денови кога се чувствувам многу убава,ама ептен:rofl:дури и колегиве забележаа:makeup:Сте се почувствувале така некогаш или јас сум полудена:tmi:
    Всушност,денеска сум слика и прилика на негувана жена:Dовде и да сакам не иде да се шетам со патики и скинати фармерки.Ете една од работите која ми фали од прошлиот живот и работа...:worried:

На Skorpija25, bittersweet, CaraMia и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.