Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    и тоа клучот од дома го остава (facepalm) гледам дека ќе плачам за некоја година овде. ..

На malerozna, kuc, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Здраво жени. Сум се прибрала од работа на време, како забушант се осеќам :D

Таман се мислев да пијам кафе, ме потсетивте дека за фарбање сум. Да си ја викнам мајка да удри некоја четка.

Не знам што е муабетот за свекрви и помош, ама дома во мое отсуство не сакам никој ништо да ми чепка. Пред некој ден и спукав на свекрва пошто земала да пегла, после жал ми беше. Што барала во спална - не знам.

На Skorpija25, bittersweet, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се испружив и машко кафе пијам :smirk:
    Денес на мени бањање и у кревет, ништо не планирам да правам зошто на работа маста ми излезе, очи ми се лепат.
    Утре е убав ден, Спасовден, моите слават па кај нив на ручече ќе одиме. Јас кога сум се родила баш се погодило да е Спасовден па можеби и затоа денот ми е посебен :sun:
    Уживкајте во остатокот од денот убави луѓе :l:

На Skorpija25, bittersweet, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Исто и јас, не сакам никој дома да ми чепка. Сакам да си најдам како што сум оставила, ама тешко. Зборено е, ама не е разбрано, немам живци да се расправам за глупости. Ете, некни кога бевме Охрид за мајот, свекрва ми испрала се што нашла, од бело до шарено, притоа само третина од детергентот ми оставила, а беше полно шишето. Пет машини пуштила и што треба и што не треба, а морав да ги преперувам оти труеја на детергент и беа лепливи како неисплавени. Дупла работа. И имам кажано дека е концентриран и ставам помалку од него, таа лупа ко за пет машини во една. И сега дупли трошок струја и вода, т.е струја малку повеќе, дека и сушарата турбо работеше. Сфаќам дека било со добра намера, ама некогаш полошо испаѓа.

@LiliBoz мене уште сега страв ме фаќа со големиот...мака ќе си имам...прави планови на 20 години да се жени.

На ivi1987, Skorpija25, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    :rofl::rofl::rofl: поарно да се жени него да вози бесен мотор :|

На Skorpija25, Ane-Goki1, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Арно со една да сакаше...секој ден различни ми спомнува..десет да не ми донесе дома, што ќе им правам.

На ivi1987, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    :rofl::rofl: да не пукнеш ме пресмеа :rofl: дете е чекај бар за женење секогаш покасно испаѓа. .

На Ane-Goki1, Dust, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Дете е, ама многу озбилен кога е заљубен. Цела недела тажен беше дека му биле скар сите другарки од клас. А да знаеш како го тинтраат кога не му се скарани, си ја има наредено. Бег ќе биде дечково (facepalm) :rofl:

На ivi1987, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    Епа да е возрасен сигурно нема да плаче. Тоа само како деца плачеме :rofl: Сериозен момак е остај ти сеа, не сфаќаме ние каква е таа љубов. :rofl: Море нека се сакаат само нека не прај дете на 17 год :rofl:

На Skorpija25, Annath, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Па тоа и јас викам. Има да го научам уште од 12 години сВе што треба, само да не станам баба за десет години. Млада сум уште :worried:

На ivi1987, bittersweet, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.712
    Допаѓања:
    175.622
    Е ајде де :).
    Демек да не го лажам .

Јас мојот да го видам у кујна ќе мислам сонувам . Нема шанси:shake:.
    Тенџерето не знае кај стои.
    Знае да ме изненади со некој појадок во кревет . Ама тоа се состои од кафе од машина , цедено сокче, овошје и некоја купена крофна , баничка, киФла. Толку !
    Ама не се жалам. Иако ништо не фаќа по дома , ама па од друга страна многу гледа да ми погодЕ:inlove:. А и не захтевен. Што се тиЧе него, он би секој ден у кафанка. Немало потреба од ручоци:).
    Мераклија е на манџа ама кафаната ја сака со сето срце :).
    Да се разбереме сам никако не оди! Не паметам од кога сме земени сам по сам да сме излегле :shake:.
    Јас додуша и немам ни една пријателка овде ( мажена сум во друг град) , па така се сме си заедно. Сенде и Бенде не викаат пријателите .

Досадно ми е нешто, ај кажете нешто да се насмееме .

@Annath брат ми беше таков како син ти. Од прво одделение желба за нова година му беше - невеста да си имал . Мајка ми секој ден ја тераше да му раскажува како се земале со татко ми, па каква била свадбата ..... И секогаш "девојки" му беа некои комшиски девојчиња бааѓи помалечки од него :rofl:.
    Се ожени на 30 и кусур . Зема 11 год помлада жена :).

@stetoskop ја нема .
    Кумооо кУде загина :P 1.jpg

Да каснеме некое овошје не е лошо

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Периодов ништо посебно не се случува, планирам да спремам еден испит за сесијава. Работа, шетање, кафе и тоа е тоа. (wfh) :toivo: :d:

Во случај да не сте информирани, во магазинот Здравје и убавина има подароци од essence (коректор, сенки, хајлајтер итн), па искористете си акција за 50 денари. :handshake:
    Во топ шоп има две перници siena за 1790 денари, одлични се. (y) Утре наддушеците ке биле на акција. :)
    Електрична турпија за пети на scholl е на акција у Зегин (1300 денари), топло ја препорачувам. :)
    Од акции толку имам за споделување. :D

Знаејќи го дечко ми, речиси сум сигурна дека нема да падне на лажен профил. Он ако ме вара, тоа ке го направи спонтано, нешто у фазон - Запознавање у диско и афтер на некое тиФко место. ^_^

Кафе? Или доцна е?

На ivi1987, Skorpija25, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Пoсетaтa нa кoлешките oдлoженa...aмa пицaтa биднa-без мaслинки oти немaв дoмa...
    20180516_212223_Burst01.jpg

Знaете синкo кaкo бaрa дoмaшнa пицa?!
    Ми се јaде пицa aмa не купенa туку oнaквa вo тaвa и дoмa дa мирисa:)
    Е aј не му нaпрaви!

Oд цел убaв ден јaс вo oсум и вo темницa пиев кaфе вo двoр...
    Без врскa се oсеќaм...

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Братучед ми коа беше мал сакаше на 22, со потенцирање тетка ми да спие со нив, да ги покрива ако им се измести ќебето :rofl:

Дома никој не сакам да ми роварЕ, нека ми е и се лом, нека е најдобронамерно, без ни еден кажан збор. Па да видам дека во спална влегол некој, биќе весело... :D Немам ни намера еден ден да влезам кај снаа или ќерка да им изигравам чистачка, нек се организираат со сопрузите или нек си викнат жена ако више не можат.
    Свекрва ми и средува се на јатрва ми, садови, алишта, буквално се. Ама точно знае и какви гаќи има ;)

Што се однесува на темата на @Bubce38 само палачинки коа правам поскаснувам инаку не, коа ќе се стаи на маса тогаш.

Последна измена: 16 мај 2018
    На ivi1987, Annath, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.489
    Турбо денов што од работа што се побрлавев да најдам нова опција за одмор и на крај успешно заврши :), здравје само од сабота пуштам мозок на пасење. Фала на сите за советите, прво тука ми текна да прашам.
    @PUPICA не му ја мисли за букинг они се супер, многу пати сме резервирале и никогаш не сме имале проблем. Ова јас ласт минуте промена у план решив да направам. Среќа ми немаа резервирано средства па ми ја прифатија молбата за бесплатно откажување.
    @Annath е овде се разминуваат синковцивее наши :) , мојов до толку се срами кога се девојчиња во прашање да урла кога ќе му спомнеш девојче, симпатија. А татко му па што мерак има да го зеза немаш појма. а како поцрвене кога сретнавме едно девојче од одделение еднаш низ маало :rofl:, па демек не ја видел затоа не и кажал здраво а него ушите му чуреа од црвенеење.

На ivi1987, Skorpija25, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Да чкртнам нешто да не ми пише некој минус.
    Рано се прибрав од работат па малку кај старите не сум била две.недели да не се зажелеле за снаата.
    Периодот матурски прослави родендени и финално спремање на ќерка за на екскурзија.Се спремаат како на еден месец да идат а.не една недела.Море блазе си им.
    Туку овие сваќите сите.ги снемува се.нешто се во гужва со обврски да не не изненадат со некое форумско сватовство
    @lunicka ,@Val-Dim ,@sanjaeva ,@stetoskop :hai::*

На ivi1987, mal.ecka, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Прашање : Дали давате клуч на мајка ,додека сте на одмор 10 дена, за таа да дојде кај вас дома,да ви испегла,исчисти...?

Дали ова го сметате за помош?

Дали вие би оделе утре кај ќерката и зетот додека не се дома да им средувате?

На ivi1987, mal.ecka, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Јaс дaвaм клуч нa мaјкa aмa сaмo рaди безбеднoст..прoверувa пo дoмa нa 2-3 денa и цвеќињa нaвoднувa...
    Генерaлкa прaвaм редoвнo пред дa зaминиме нa oдмoр пa немa штo дa чисти...

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.830
    :hai:
    Не сум шкртнала одамна во темава. Не карам никој, прво да си кажам. :D
    Муабет да си поправам, заспа малава, а прееска дремнав со неа, па не ми се спие сега.
    Дома не сакам никој да ми чепка. Оставам клуч кога одиме негде на моите, ама да имаат за секој случај, не да средува мајка ми по дома.
    Кај што паднало таму сакам да го најдам. :lol:

Се надевам добри сте сите. :smirk:

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    259.548
    Будали сте што ви смета помош. Абе сакале да помагаат, нека. Повеќе време за вас и децата.
    Ќе фаќале во спална, голема работа.
    Гледам и фали нешто на вујна ми или други кои имаат помош.
    Е на мајка ми и фали.
    Рацете ете ги, отечени, преморена на 50 години. Ама сама деца и куќа гледаше. И не сме 2 деца.
    Затоа јас сум за помош. Ако имаат волја, слободно.

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.