Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.492
    Не немам на кого да дадам да ми зачисти :) . А обично кога одиме негде како фурии со децава обавезно подрастурено останува позади нас убаво би ми дошло да ми среди некој :) .
    @WORRIED.BT нема поубава од домашна пица, мммм ми отвори апетит со сликава :smirk:

На ivi1987, mal.ecka, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Мајка ми дојде пред некој ден дома да разместиме нешто и некој стручен совет да сподели. Влезе во спална демек да поднамести маана и најдов, фати нешто да забриши и за тоа. Ми рече среќа свекрва што не сум ти, очи ќе си извадиме. Ова сефте и беше.
    За клуч оставам. Еднаш и реков да помине и од фрижидер да земе овошјето да не скапе дур сме на одмор. По 10 дена ми кажа дека не ми е баш чист фрижидерот да сум си го исчистела...таков однос имаме, јас кај неа гостинка она кај мене бетер. Нит ми помага нит ми буричка нит се меша. Некогаш кога ги читам во снаи и свекрви се чудам на очекувањата кои ги имаат од старите.

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    мама е уште попроблематична, свеки бар пред мене ќе преќути, мама ќе ми плесне се, нема да ровари со цел да најде нешто туку ќе отвори да види дали ми е се под конец ко што ме учела

имаат клуч, имам клуч, не влевам да им чистам - нема шо да влеваат кај мене

На ivi1987, mal.ecka, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Пријателка ова го смета за нормално.Ќерка и 30 годишна,деца немаат, штом ќе мрднат на одмор или викенд,мајката трк на чистење..пеглање.

Јас не сум дала клуч.Ниту имам намера.Па да ми чисти??...никако.

@RainBow кога те видов,си велам "има некоја белаја во темава":D

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.492
    Клуч мора кај некој да се има за не дај боже нормално, кај најблиски од доверба ама не очекувам дека ќе ни средат нешто. Ако имаат желба слободно :)
    Да заспие зверлево, да мијам коса, да пружам алишта. Му с'ржев на мм што не му текне еднаш вака попладне да подраскрене кујна, за викенди обавезно средува готви ама преку недела после работа не го рчкај, ама не иде вака неможам на два дела да се поделам. Баш да видам кога ќе излезам од спална дали имало ефект ржењето :)

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Ај мама/свеки идат да зачистат кај вас...ок. Вие кај нив одете? :^) Ако јас на 20 и некоја не можам да се организирам во домот, шо да очекувам од мама на 50+?

На ivi1987, Annath, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.802
    Ne davam kluc nikomu, i ne sakam da mi cistat ,da mi se pletkaat doma.
    Ednas odamna mi se spoija zicite koga svekrva mi, mi iscistila se, dodeka ne sum bila doma, pa i kupatiloto ,generalka bez moe prisustvo .E tuka bese krajot.
    Sama sreduvam, cistam, gotvam, no ne sum strasna pedanterija ,imam del od stanot vo koj e moeto studio kade ima umetnicki nered, boi, cetki,listovi i toj del e takov, komu smeta neka ne go gleda,ako ja pustam majka mi ili svekrva mi tamu, ke gi klasificiraat cetkite po boja i golemina, ke ne mozam nisto da najdam. :D

На ivi1987, Ane-Goki1, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хелоу жени.
    Ми фали времето кое редовно ве читкав и пишував. Се нема време; не е работава у администрација ко порано. Место 2 кафиња джсеа 4 се пијат :devil:
    Мала шала...Како расте малово се помалце време за себе се има.
    Се пуштив да видам некој рецепт за Крчко на Корал, ама по навика тука свратив.
    Интересни теми ме заголицкаа да пишам...
    Не им чистам не ми чистат. Клуч имам, имаат. Чисто ради прозори отворени затворени итн за во случај на потопот на дедо Ное. Понекогаш посакувам да ми е очистено коа ќе се приберам дома од одмор или викенд, ама ми текнува дека и свеки ја има истата работа кај неа, никој не ја одменува, па јасно ми е дека неможе да постаса. А и, ако ја жалам мајка ми дека неможе итн зашто да не ја жалам и свеки? И таа е мајка на едниот. Не ми влага во спална, не ми чепка. Ако замолам да испере нешто да не мувлоса; уредно ќе го најдам здиплено во дневна. Доволно е.
    Единствено пто ми смета е со детево коа играат сите можни играчки ги растураат и така ги оставаат. Ама то е то. :mm:

На Tajnaotrovna, ivi1987, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.881
    Кај мене клуч ниту на една врата нема,хотел промаја,кој сака влегува и излегува.Арно ама за чистење никој кандидат.Додуша што ќе чистат кога мене ми е психотерапија,тоа ви е познато(facepalm).Знаејки колку е тешко и на работа и со мали деца,би помогнала секако без звоцање на снаата идна,се разбира ако сака,пред се за да имаат повеќе време заедно да си поминуваат.Доколку не сакаат ќе си уживам на старост и со вас кафенце ќе си пијам;).Нема потреба да одам кај свекрва,живеејќи во иста куќа нормално дека и кај неа кога треба ќе зачистам,не очекувам ниту пак треба жена на 70 г,на скала пердиња и сл да тегни,уште тоа фали скраја да е беља некоја.

На jok, ivi1987, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.577
    Искрено никогаш не сум имала таква помош од мајка да ми чисти,суредува...Порано посакував кога беа деца мали ама сега и не сакам.Еве сега пред Велигден намерно ништо не исчистив в кујна оти знаев дека додека сме ние на ат таа ќе биде дома.со децата и ќе се метка низ кујна и после пак ќе треба да пречистувам.Еден капак од тенцере уште од тогаш не го најдов.|(
    Се е навика ама додека се деца мали не е на одмет некој понекогаш да ти помогне на било кој начин.Мене деца ми чуваше тогаш мајка а тоа многу ми значело,можев кога сакам и каде сакам да појдам и да ги оставам на сигурно ,со денови одев на семинари а децата на сигурно ми биле.

Последна измена: 16 мај 2018
    На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Друштво поздрав
    Заспаа малишаните одамна. Ја видов пицата на worried и се залетав во кујна, па дур скролав други сториња налетав на Каролинка, ја обожавам женава и гледајќи ја така свртив налево круг и еве ме сега зобам мастика и правам план - од утре шо да почнам да вежбам :rofl:

Јас во екс-животот живеев посебно со маж а неговите живееја на 2 мин.од нас и имаа клуч и често си отклучуваа сами. Рака на срце, свекрвата се најавуваше. Дури и дома да бев секогаш наоѓаше нешто да ми пофати низ дома, или да измие или алишта да дипли.. кога остававме деца да ни почуваат секогаш нешто потсредено прередено наоѓав. таква си беше жената. на одмор немав к'смет да одам така да не сум искусила куќа да оставам празна.
    Порано многу месев. Секој ден домашно лебче за децава а секоја втора вечер кифли. Уживање ми беше. Сега се менаа времињата или пак јас. Дури и за роденден од ќерка ми се мислам да порачам торта, а порано по два дена украсував.
    Друго шо да кажам немам

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.714
    Допаѓања:
    175.640
    Гледам фудбал и почнав да славам веќе . Четири лиФчиња имам . У сите можни варијанти го имам Атлетико (facepalm).
    ДрЖте среќа да издржи до крај :clap:

Клуч на мајка би дала. Ама штета, далечко ми е :worried:. Ама кога доаѓа на гости , редовно ми прави генералка. Не се бунам. Си кротам и мува не ме лази. Не иде често , ама на два- три месеци пак доаѓа .
    Затоа па јас кај свекор и свекрва се "покажувам" . Редовно им подзачистувам . Им пуштам и машини. Е сега не им пеглам , ама не ни сакаат толку тинтрење они.
    Презадоволни се само тенџерето што им го носам .

Кога не сме дома свекрвче надгледува . Највеќе се плаши да не дојдат крадци и да ни го украдат алкохолот . Имаме бааѓи алкохол на еден шанк и жената уплав има што стоел на видно место. Или да сме го носеле во подрум или да сме го покривале со некој чаршаФ. Ќе види некој , ќе се научи дека имаме " многу' и ќе ни се пикне дома да ни краде :rofl:.
    Старост- лудост :).

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Не очекувам ништо од нив. Неспособна па ич не сум. ;)
    Се што прават е на нивна добра вољја.
    Гашти не ми бројат фала Богу.

Моментално најнитни ми се очињата на детето да се смеат. Оно да е намирено. Јас и маж видени. А дома ако прооди, нека.
    Се додека ние тројцата сме среќни и задоволни од страна кој што сака нека мисли.

Клуч имаат и едните и другите. Злоупотребен не бил.

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.830
    Јас мајка ми кога ја гледам преморена се понудувам да измијам барем тура садови, ама не сака. Ме жали и она мене и така меѓусебно си се жалиме. :D
    Ме нервира и некогаш на гости ако сме повеќе парови и жените стануваат да помогнат на домаќинката во кујна. Зошто?
    Јас сум отишла на гости, не и таму да помагам, а нит знам што и каде стои. И секогаш така измеѓу се наоѓам, а не станувам и јас. Кај мене кога ќе дојде некој не сакам воопшто така да ми се плетка во кујна, а и дошле кај нас дома, јас и мм ќе ставиме што треба. И ќе се пикнат така жени во кујна, мажите демек со ракиичка седнати не мрдаат.|(

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ааа и јас не сакам гостите да ми помагаат низ кујна.
    Се нудат,ама секогаш ги одбивам.
    Сакам гостинот-гостин да ми биде.

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.802
    I jas ne pustam gosti da mi pomagaat, ne gi pustam ni da vlezat vo kujna. I za nova godina koga doadjaat sama se spremam ,ne sakam recki stavanje koj kolku napravil ili ne, bitno da pomineme ubavo.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.714
    Допаѓања:
    175.640
    09_1000x0.jpg Ајде повелете
    Да почастам од добивката .
    Задоволна сум .
    Заработив просечна неделна платичка :party:.
    Немам поима што е офсајд , ама баратам ги воа утакмиците:rofl:.
    Маж не знае , сабајле ќе го "израдувам":lol:.

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.881
    Бубче со здравје да си ѓи трошите :)

На ivi1987, Ane-Goki1, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.714
    Допаѓања:
    175.640
    Збирам ги . Не ги трошам добиените од спортска веќе два месеци.
    Ќе ги лупнам на Реал . Или ЏА или БУ:)

На ivi1987, Ane-Goki1, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.802
    Inaku drug del osven pomaganje doma sto ne go razbiram ,e nosenje majka ili svekrva na odmor za da ima koj da pravi rucek tamu. Koga gi prasav edni komsi/prijateli zosto taka pravat ,mi velat em starata ke ja vidi grcka, ke go pricuva deteto navecer ili koga e toplo, a nie ke vidime odmor. :x

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.