Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Значи ако има реална потреба за помош секој би помогнал. Нема ваљда да дозволам некој да не може да стани од кревет, а јас госпожа па круната ќе ми падне ако фатам нешто да средам. Ама да си тера некој одмор ја да одам хаосот да му го средувам дома - јок.
    За раскревање после гости маж ангажирам, јер он не е гостин. Он раскрева маса јас чистам ѓубре и ги редам садовите во машина. Нема потреба да ги запослуваме гостите да ни работат по дома.

На ivi1987, Ane-Goki1, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.497
    Помагаат маживе кај нас, колку толку. Снашка како го има истренирано брат ми капа и симнувам :bow:

На ivi1987, Skorpija25, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    А ви доаѓаат гости по дома често?
    Дружби, седенки, родендени, рандом кафиња...?

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    просек еднаш неделно,од оние што ги рачунам за гости,
    онака кафе со мајка, баба, братучеди, другарка секој ден имам по некој да ми дојде, тоа не го ни рачунам за гости

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.497
    Искрено не често. Преку недела ич се нема време, за викенди најчесто се договараме со луѓе да се видиме, кај нас, кај други. Родендени детски обично славиме некаде а за нашите доаѓаат поблиските. Се сеќавам порано нонстоп бевме со гости ама некако се имаа време стариве, друго беше.
    Решив да ја исчекам машинава а ми се спие, ќе плачам утре на работа гледам јас

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Мене па не ми смета гостите ако станат да ми помогнат. Во наше друшво мажите готват (facepalm). Често ручаме заедно за викенд, па заеднички се спрема и се јаде. Најчесто е кај нас, остана од времето така, први почнавме сами да живееме. Нови години, велигдени, рандом дружби, се било кај нас. Не дека после ми средуваат се, ама ако некој стане да стави некоја чинија во машина, не се расправам. Блиски ми се сите тие, нема незгодно.
    До душа до лани беше секогаш кај нас, сега потесно ни е дома, па се собираме најмногу 3 фамилии.
    Ова само за викенд, преку недела секој во свој филм, се нема време за дружба.

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Зa жaл ,се пореткo...
    Пoрaнo пoвеќе се дружевме...
    Сегa 2 пaти месечнo aкo се видиме сo пријaтели нa пoдoлгa дружбa е премијa...
    И тoa сaмo вo викенд...сред неделa е незaмисливo...
    Сите сo oбврски ...
    Се "aмерикaнизирaвме" aмa сaмo вo oтуѓувaњетo не и финaнсиски..

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.497
    Можеби е различно ако зборам за сега од оваа гледна точка, фамилијарни средби и слично. Но порано, уште од младинско студентски денови :), со брат ми бевме меѓу првите што живеевме сами. И нормално цело друштво кај нас секој ден, те мои те негови те заеднички. На почетокот ми беше супер, но за некое време ми дојде преку глава, се правеше хаос а ретко на кој му текнуваше да помогне да се среди. Почнав да барам изговори да избегнувам да ми се собираат, барем за некои луѓе затоашто стварно се немаше осет

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Не ми пречат гости ама сакам и да ме поканат. Имам пишувано за една другарка шо секоја недела беше кај мене. Дека она на работа, она со обврски, она со дете... и само она никој друг, па само нејзе и треба да излезе од дома. Помини - замини секоја недела кај мене, јас лани кај неа околу велигден бев последен пат едвај низ уста маж и не покани. Ама затоа секое излегување до чаршија беа кај нас. Значи не бројам кој каде колку пати, нека дојдат 5 пати по ред, јас еднаш кај нив, ама нека бидат луѓе и нека поканат барем. Е инат ме фати, штом се јави и рече слободни ли сте прво кажував не сме дома, послето од коа се стопли времето им викав да слободни сме ајде да шетаме, за шетање сме.
    Не замерувам кој колку пати дошол, колку време седел, ништо, сакам секој да се осеќа пријатно како гостин коа е кај мене, ама со тек на време сфатив кој го прави истото, а кој сака само да се тупни некаде но кај него да важат строги правила и прописи и да се осеќа човек ко на трња. Затоа по гости само со првите, со вторите гледање низ град.

Последна измена: 17 мај 2018
    На ivi1987, Anarchy, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Здраво девојки :f:
    Додека исчитав што сте мАабетеле денес, саатот летна (waiting)

Кога ке има 20 години нема да размислува како сега, не се грижи, нема да бидеш млада свекрва :)
    Поголемиот син сакаше да се жени на 5 години, беше толку многу заљубен во едно девојче од градинка!
    Дури ме праша дали можам да чувам две мали деца :) (помалиот син сеуште не ми беше роден)...
    Сега на 28, не ни помислува на женачка :nod:
    Ноо... Една пријателка беше многу загрижена кога нејзиниот син имаше 20 години и врска „за сериозно“! Синот на нејзина колешка се ожени затоа што бебе било на пат! Па пријателкава, од страв, почна кондоми да остава по дома за синко да ги види и земе, за секој „случај“ :lol:. Инаку, нејзиниот син сега има 30 и сеуште му е рано за „обврски“ :nod:
    Ноооооо... Имав колега во бившата фирма кој се оженил со другарка од класот на 17 години! Во матично младите сопружници морале да одат со родителите за потпис - одобрување :!:
    Се земале, бебето се родило, а нив „памет“ не им дошол, па следната година си имале уште едно бебе...
    Станаа баба и дедо на 40 :nod:
    Живот... Навистина пишува романи :)

Помагање дома... Како личи „тоа“ некој да ти исчисти дома, се да ти испегла и ручек да ти зготви?
    Освен последново, никој, ама баш никој и никогаш не ми направил вакво добро дело по дома... Немаше да се бунам!!! Затоа, здравје кога ке дојде време, ке помагам колку можам и колку сакаат...
    Изгледа, добра свеки ке бидам :)
    Иии, да... Многу грдо ми изгледа кога ке видам млади парови со тенџерчиња во рака како се прибираат од работа! Поминале кај „старите“ и си земале ручОк (facepalm)
    Иии, да... Мислам дека мајките на женската половина се тие што не дозволуваат керката да им порасне и да си се грижи сама за семејството! Затоа, бабите се секогаш подобри од свекрвите ]:)

(waiting) Се расприкажав, да скратам...
    :?: Мислиш „заговор“ се прави во позадина на темава, зад ваш грб :^) :rofl:
    Јас да си кажам за сватовството...
    @lunicka понекогаш ја читкам на темава :)
    @sanjaeva скроз ме „откачи“, ја нема оддамна :(
    Еднаш @mareane се пријави за резервна сваќа, паа... ^_^
    Убаво е што на време си резервирав три сваки за два сина 8) (fingers) :rock:

@Dust мила, многу се радувам што имаш напредок... Ден по ден и ке бидеш подобра :hug:

(waiting) Пак сум последна на темава...
    Добра ноќ :hug:

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Добра ноќ :*

И добро утро на останатите:lol:

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Има будни? :D

Гостите сакам да ми се гости, на гости сакам да сум гостинка. Ако не можам да угостам 10тина госта, до тука. Ако некој не може да ме угости како што е редот, поарно нека не ме вика. Мене ми е океј и на вечера да излеземе, па макар и на по еден сладолед. За поголеми собиранки океј ми е мајка да дојде на помош, свекрва, ама тоа за спремање, за раскревање не е ич тешко. Маж да не ни спомнувам, мора да работи и тој, инаку на нос ке му излезе не-помагањето. ]:)
    Е мислам дека еднаш баш спомнав, многу ама многу ме нервира кога некој при мене ке ја досредува масата. Та мајку му, не сум дошла изненадно на гости, цел ден имаш, прави, пусти, а не ја на маса седам како гостинка, а домаќините од кујна и се надвикуваме. Ние дома и пијалоци на маса имаме спремено, изладено, се со ред. 8)

За средување по дома не знам како би реагирала во иднина, ама знаејќи се себе каква мрза сум, глас нема да ми слушне свекрвата доколку среди нешто. Било перење и пеглање, било чистење, маана нема да најдам, ниту пак ке мрчам јер гаќи ми броела. Попис нека прави, заедно со мајка, ако тоа значи дека ја ке имам повеќе слободно време, нема проблем. :D
    Ама ова го кажувам затоа што знам дека идната ми свекрва е навистина прекрасна личност, па веројатно затоа не ми пречи.
    Во принцип, ниту сега во собата кријам нешто, ниту пак сметам дека има нешто што би можела да го скријам за да никој друг не го најде или види. Не ми е проблем да ми чачкаат у плакар, ништо интересно нема да најдат. :D Добро, има по нешто што не е за пред сите, ама тоа нештото и ја едвај го наоѓам кога ми е потребно. :lol:

На ivi1987, Val-Dim, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.715
    Допаѓања:
    175.672
    Морнинг (highfive)
    Да ставам кафе , а?
    Ајде изволте , послужете се пред да одите на работа img666103.jpg Млеко немам. Сношти цело го потквасив сега капка немам . Го гледам свекор заврши со молзење , ама не побарав. Па и дур го сварам ќе се стресам за кафе .
    Ќе ми донесе свекрвче попосле :party:

На тема гости , одење идење :wasntme:.
    Дали два пати годишно одиме на гости некаде , а и толку ни идат. Ние такви дружби, поседенки , обавуваме уф кафанка . Еднаш месечно одиме во мојот крај . Кај мајка сум права госпожа. Не дава ништо да фатам. А пак зетот колку го тинтре тоа е друга приказна .
    Ама и зетот се покажува кога тие идат кај нас . Ги шета и многу се труди да им угоди. Мајка вели толку во ресторани немала одено ни во младоста , колку што зет ја носел овие 3 год:).

Денес ни е пазарен ден.
    Ќе врие од соседите . Ако ,нека идат, нека трошат и тие кај нас , не само ние да ги полниме :cash:.

Во план Дојран. Ќе извадам од купот некоја иљадарка. Ќе частам маже салатка и чорба . Нели заработив сношти:)

Го чекам од дежурство да се врати. Да станам да ставам едно ракивче со нешто ситно за мезење . Да не пие на суво де :lol:. Шо му е слатко уште од сабајле со петлите да дрмне една љубовна ја вика , кој го знае :headbang:. Туку ми доцни , требаше до сега да е дома :o:.
    Ај да го барам:mp:. Да не е заспал таму :).

Убав ден друштво

Последна измена: 17 мај 2018
    На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро!!!
    За многу години Спасовден честити слави и имиња на тие што слават...
    Многу муабети сте свртиле вчера клуч имаат старите и кај нас во иста куќа сме ..генералка правење нема неможе жената ,само ќе пушти правосмукалка и прашина и тоа е доволно иако јас не ја терам....
    Гости ни идат и одеме ма да се изменија времињава но битно да се одржува комунакација и дружба....
    Се спремам ќе одам до црква и на работа кафе таму ќе се пие....
    Имајте убав ден!!!

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305

Многу ретко. Еднаш на 1-2 месеци.
    Ни одиме многу по гости, ни ни идат.

На kuc, malerozna, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    На Skorpija25, kuc, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Добро утро од работа. Денес со мало каснење од 45 минути. Некако не ми се доаѓаше - појадок, кафе...

Убав ќе биде денот, последен пред продолжен викенд за мене. Сите следната недела ќе имаат продолжен викенд, а јас оваа :D.

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Дoбрo утрo и oд мене...

Вреднa сум oд сaбaјле(oд шo мoрaм не oти сaкaм)
    Се бaњaв,ручек се крчкa, дoпивaм кaфе и се спремaм зa тaлкaње пo бoлнички шaлтери....
    А пoплaдне синкo нa сликaње зa пaсoш требa дa гo нoсaм...
    Имaјте убaв ден и некa ви биде пoзaбaвен oд мoјoт!

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И јас денес задоцнив на работа, некои 15 минути. Никогаш во мојот живот немам задоцнето, освен кога сум се најавила, а најчесто заради некои здравствени прегледи, контроли или лабораторија за себе или децава. А не се ни успав, нит бутур, Ваљда се зашуткав по дома, па дур се спремам себе и малата, па на градинка да ја носам...Дешава се. А нејќам да доцнам ич.
    И ние сме за вадење пасоши за децава. @WORRIED.BT Како оди сега? Некој ми беше споменал дека исклучиво он лајн и телефонски од фиксен. У наше село,дека мало, до сега беше на лице место. Дали ова е само за Ск или и за остали места?

Дома никој не ми помага, да ми исчисти, испегла, испере или слично, освен маж одвреме на време. Он знае да ми се замеше у штипки. И искрено, ми смета ако не ми помага, односно не соработува, пошто нели не треба да помага, туку и он да работи дома. Ама исто понекогаш и ми смета и кога работи, односно ми помага, пошто или не е како шо треба завршено, или се е на сосем друго место, па оди та најди го...ама не се бунам. Викам Супер е ;);) А понекогаш си посакувам, да, да дојде мајка додека сум некаде на шетање, па и на работа, да ми исчисти, џогира, прозори да среди...и да влезам дома во топ стање. Ама пошто овој филм не го гледам ни од мајка ни од свекрва, и не знам како би ми било. Можда би ми сметало. Помагаат поинаку, кој со што може. Фала им и на тоа,за мене не е малку.

Денес на мени кросасан...а џоа ќе продолжев со диетата. @dunika ти чинам се пофали дека ослабна? Каква диета држеше?намалив и јас околу 5-6 кг, и не би да ги вратам, ама нешто не се понашам така :lol::lol::lol::lol:.

Имајте убав ден денес.

На ivi1987, Peco, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Тука на истоков се тупнеш во мвр и се сликаш:wasntme: :rofl:
    А јас во Скопје се изначекав тогаш само за термин а не па после тоа:D
    Сееее ме боли.. Новост е што рамово почна да е боли:D се распаѓам, џабе терапија за коски пијам:rofl:

За мн.години Спасовден:hug:

На ivi1987, Ane-Goki1, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.