Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    @Espadrila во наше село се закажува од скоро. Не даваат без термин.
    Закажи онлајн или ако имаш фиксен.
    Термини има од денес за утре. Кога сакаш.

На ivi1987, Ane-Goki1, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    @Espadrila преку фиксен тел.ме зaкaжaa...вo пoнеделникoт aплицирaв зa денес дoбив термин...другaркa ми oнлaјн зaкaжaлa..брзo oди зa рaзликa oд претхoднo..

На ivi1987, Skorpija25, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден женски! :sun:

@Dust браво! За брзо ќе можеш и саати да поминеш одејќи! :hug:

Не заспав до четири сабајле, сега сум благо кажано поспана. Комшииве во два пржеа риба, па кај нас цел спрат се усмрде. |(

Тука на гости не сакам да ми доаѓаат, ни да им одиме. Се сретнуваме во кафе или ресторан, ќе поседиме саат време, доволно да се видиме и изнамуабетиме и доволно е.

Леле, и мене многу ме иритира кога ќе видам како на слави мажи седнати на маси и разглабаат политика, а жените во кујна се пикнале.

Да бидам искрена, многу мразам такви собиранки ко слави, кога покануваат комшии и некои х роднини со кои баш и не се поднесуваат многу, многу. Па после се оговараат, оваа вака направила, онаа така. Одам само кај многу блиски роднини од што морам, и тоа на пола саат.

Немаме плинско, прв пат после толку време ни исклучија, сигурно има некој квар. И сега не можам кафе да направам! :envy: А имав kettle на струја, ама не го користев и сега не знам каде е.. сигурно сум го фрлила. :|

Постов на рати го пишувам, почнав од осум сабајле, веќе речиси два ме фати. :D

Завршив работа, па една дремка и сега дали да чистам или да пуштам некој филм. :wasntme:

На ivi1987, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.297
    Допаѓања:
    226.884
    Еве ме со второ кафе. Првото го пиев во лет. Не дека ова ќе е подобро, ме чека куп работа дур спие дете.
    Гости? Од гости само кумови дома и баби дедовци. Ништо друго. А и кумовите гледам поретко да ги канам зошто ми нема осет некако кумата (со цигара во уста зема да му облака патика на дете и димот се во него. Јес да на тераса ама..) Да одам па и тоа не ми е омилено. Со тие што имаат деца најчест по паркови со кафе за носење поминуваме. Со други во природа на излет. Ресторани со дете избегнувам зашто не ми е омилено на секоја маса да отидеме од што е 'мирен'.
    Затоа само природа.
    По грешка отиде мислењето пред време ама ќе пишам пак. Да пружам чаршави јер домаќинка сум до вторник .

На Val-Dim, WORRIED.BT, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.742
    Допаѓања:
    213.886
    За многу години да ни е денот.Топла вода со лимонче испиено,сега кафенце ќе се пие.На темата одење по гости,порано се одеше повеќе,а и ни доаѓаа повеќе.Сега се е изменето,секој со своја трка па послабо.Гости кога имам не сакам никој од нив да ми помага,ми дошле нека уживаат.Кој е за кафе нека повели:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:,на тераса со мирисот на темјан,босилек,лаванда и рузмарин:tmi:,мене ми е рај за душа:nod:

На ivi1987, Peco, stetoskop и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Поздрав друштво... одвај се довлечкав на работа, ама се мора... што од неспиење, што од вирозава што ме дрма.. .среќа не се пренесува преку екран :D

Клуч имаат, ама не за чистење, туку да проверуваат дали е се во ред, да отворат/затворат прозори и слично. Без разлика дали е за мајка или свекрва, исто е, не сакам никој да ми чепка. Ама јас и помагав на мајка ми постојано кога бев на гости кај моите.

Не сакам да ми чистат, ќе си плата сервис/жена за тоа, зошто да се малтретираат? Не би одела кај снаите да им чистам, освен ако самите не ме замолат за помош, сама да се натурам не сакам.

Не ми смета мене што ми помага, нека ја, досадно и е, завршила кај неа, па ајде и кај мене. Не сакам да се мачи оти има здравствени проблеми, зошто да се малтретира. Доволно е што со свекор ми ми ги чуваат децата, гледаат да бидат згрижени додека сме на работа, друго не ми треба.
    Моментот што ме изиритира беше перењето, и што морав да ги преперувам алиштата, оти беа ептен лепливи и неносливи, поради преголемата количина детергент што ја става. Башка што ми има уништено неколку парчиња облека со перење на несоодветна температура, ама ај преминав преку тоа.

@Val-Dim нека се здрави и живи, па кога сакаат нека се женат. И се надевам со триста очи отворени оти не е секој дома да го донесеш.

За гости, па да, се собираме, ама не многу често, за жал. Сакам со мерка и со луѓе што ми се драги. Не сакам гужви, и луѓе без осет, во смисла ги канам на целодневна седенка што почнува да речеме од пладне, и би траела до приквечер, а тие заседнуваат до ниедно време. Помош не ми треба, јас и мм си го имаме редот за тие работи, заедно се спремаме и средуваме после гостите.

За многу години нека е денов, на сите што слават!

Да не заборавиме да се почестиме...
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Убав ден!

На ivi1987, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Da ve pozdravam samo...od izutrina losi vesti....a trebase da bidam tetka;(
    Ah sonista...znaev deka vaka ke zavrsi ama sepak se nadebav.
    Malata od denes pocna da jade so lazica so veli svekormi:)lazica da tropni...ama neuspesen prv obid.
    Ubav den devojki....

На ivi1987, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Здраво другарки :)

Ситно бројам, ама лудилово зема нови размери денес.
    Со 50ка Хелекс го преживувам денов.
    Искрено се надевам дека бар на одмор ќе ве дружам, многу ми фалите :hug:

Може е глупо, лигаво и клише, ама ве осеќам блиски и сум осамена што ме нема.

Денес не давам кафе, касно е, еве слика од директоров мој :)

Многу беше уморен, да директоруваш цел ден - не е лесно :)
    20180517_122003.jpg

На ivi1987, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво девојки само да ве поздравам
    Уште утре на работа и потоа ФРАЈ.
    Сабајле боса дојдов на работа мислам дојдов без улаопки не без кондурчиња.
    @mal.ecka Многу ми е жал го знам тоа чувство го почувствував на своја кожа,за жал многу набрзо се случуваат такви работи во нашава држава.
    Се надевам и овој пат нема да ми биде страв од летање,секој пат како да ми е првпат.

На ivi1987, Val-Dim, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    @CameliaMiller поздрав до директорот! :hug::hug::hug: Едната моја шефица цел ден само растура. Она бутни, јас врати на место, и така во круг. Сега седеше кај парфемите на мм, мириса ко од каталог. :D

Јас морално се подготвив, сега ќе средувам низ куќа. После планирам да учам германски.

Не најдов ефтин курс, ќе треба на Goethe да се запишеме. Ама одлучна сум, се селиме од овде годинава, ме уби менталитетот и жешково време.

Порано (до буквално месец дена) уживав во летото, а не ми е прва година овде, ама сега веќе ми е преку глава. Ми фалат сезони. Искрено, во моментот не ми ни текнува кој месец сме бидејќи цело време е жешко! :whew:

На ivi1987, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, јагоди, кафе, обврски. :coffee:

Го тегнам кафето број 2 и правам план 'што денес'. Ми фали енергија, ми фали сон или пак можеби викенд за да наполнам батерии? :wasntme:

Периодов имам матури, апсолвентски, родендени за полнолетство, па ме фати и мене носталгија за тие периоди. :sun:

Во некое дрво близу мене има славеј, црцорењето негово ме успива и буди. :inlove:

@fina erika среќен пат! Почести не со некоја слика од пејсажите таму. :f:

@CameliaMiller Kaмии, ај мис ју! :hug: @manja666 Двојничке број 2, го забележав лајкот, кај си? Мис ју ту! :hug:

Повелете кафе,

На ivi1987, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @Rebecca_R Обавезително за прв пат ќе ме носат на нијагарини водопади.

На ivi1987, Ane-Goki1, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Како за чудо - шминки не бута.
    Ама ако сака внимание една по една четките за шминкање во кревет ми ги носи :)

Не знам дали и други така прават, ама лопатката и метличката за гомца си ги носи во песокот и ги закопува.

На ivi1987, ♡BuBaLe♡, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Мојата кога сака внимание ме масира. После местото цело изгребано :D мм ми вика, ја вака да ти направев би ме испотепала, а на мачката не ѝ се лутиш :rofl:

Секоја мачка е посебна на свој начин и има свои навики. Немам сретнато некоја така да носи лопатки и да ги закопува. Имав мачка порано што ми ги крадеше големите четки за пудра, ѝ беа ептен интересни да ги дави изгледа.

На ivi1987, Peco, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Здраво женски:)

@CameliaMiller и ти нам многу ни фалиш:hug:
    Мавни тоа хелексот те молам:smoke:

@SV1911 ај преселете се навака:angel:
    Нема море,и климата не е нај нај,ама имаш Алпи за да си возиш точак,и пејзажи за да фотографираш;)Плус ке учиме заедно германски8-|

@Espadrila на Кето сум.Тоа вика мевце,риба,полномасни млечни производи,јајциња од такозвани (free range) шетани кокошки:D,путер,маслиново,и зеленчук што расте само над земја,со приоритет на бел и зелен.Житарки никакви,нит па шеќер.За неколку дена му правиш шах-мат на организмот,влегува во кетоза и почнува да црпи енергија од мастите по принципот клин се клином избија:)Звучи мрсно и канцерогено ама не е,оброците ми се огромни салати со малку мевце фрлено одозгора,дури и доста вегански јадам со протеин у форма на печурки.Ако сакаш детали повеќе ке ти пишам л.п.
    Ама пост растегнав,ама па не знам тоа спојлер мојлер(facepalm)

На happygirl, Eli23, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ами бананата дека е:^)
    Немој да не штрекаш вака со ненадејни промени:rofl:

Добар ден деЦки

И @zhap4e ја нема.Да не се омажи:^)

На zhap4e, ivi1987, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    261.823
    ^ со се Еми и Лилит. И Мања со 6ките :|
    Не не сакаат ]:)

На ivi1987, ♡BuBaLe♡, stetoskop и 17 други им се допаѓа ова.
  18. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Имате поздрав од @stetoskop колку да не ја мислите, супер е, само не може глава да крене од обврски.

На ♡BuBaLe♡, stetoskop, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.546
    Dobar den i od mene,
    Ne pisav den ili dva,ama nisto vazno pa i ne bi pishala.

Denovive standard doma i prosetki so malata i tolku.Rucek za malata i blago gotovo,pa sega ke odmaram.Za nas ke bide nesto kupeno.
    Denes cel den glavobolka i pritisok(ovaa e PMS glavobolka).Digitalniot aparat ne e tocen,a ni so obicniot bash ne znam da izmeram.Pa cel den na apcinja:(
    Bev pred nekoj den da odnesam kapar za fustani ,deka na svadba sme i taa shnajderkata me iznervira do maksimum.Ja prasav samo ,kulturno,dali moze da bidat gotovi 1-2porano od datata sto ja kazaa tie.Auuu lugje ,koga mi se pushti-pa kako taka,jas em vo ekot na maturite sum idela ,oni bile so turbo rabota,pred nerven slom bile a ja sum sakala porano|( Site sakale taka,ama ne mozelo. I nekoja svekrvai nevestata ne gi zemale fustanite,pa shto :@ Kasno mi e da se baftam po butici inaku nemase da me vidi poveke.
    Ne mi e jasno kako taka mozat,so lugje rabotat.Jas plakjam za tie fustani ,gratis ne mi se:@ I drugi takvi biznismsni/prodavaci imam sretnato i stvarno ne razbiram kako mozat taka da se odnesuvaat. Ama ete ,ako jas ne bi taka,nekoj maka nema...

@Dust poleka ,bitno prvite cekori si gi napravila.Ti posakuvam pobrzo da se dignes na noze,pa da pisuvas kako setas niz gradovite:)

Dosta ve zamarav,eve nesto i od blagoto(ne e mnogu ubavo na lik,ama mnogu e vkusno).

Прикачени фајлови:

На ivi1987, Peco, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Убаво да си поминеш. :)
    Слики од луѓе ми се поинтересни за гледање, отколку оние што ги има на интернет.

:rofl: :rofl: :rofl: Немав банани, а на ште срце не ми се излегува до продавница, кафе исто така не пијам на гладно. :drunk: Отварам фрижидер - јагоди - си велам Јеиии.

Ме изненади Рефи, искрено да ти кажам, од збор до збор, се' читаш. :inlove: Ја мислев воведот никој не го мари. :?:

На ivi1987, ♡BuBaLe♡, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.