Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Да ве поздравам друштво :hai:

Ве читам на рати понекогаш, колку што можам...
    Ми фали Рефи со муабетите од сабалје, Божица со кратките муабети кои многу кажуваат, Дафи и Малечка да ги читам како се справуваат со бебките, Сесил со нејзините прашања за тема за муабети да се редат, Мареане, Вориед, Ариел, Анатх, Даст и сите останат кои не ве споменав :)
    Секогаш велам ќе гледам да најдам повеќе време и на крај ништо:doh:

Се расонувам уште :$ па ќе треба да се издржува втора смена |(
    Ручек нешто набрзина ќе биде, колку да има да се касне нешто.

Месецов ми е полн со спомени само си се присетувам на некои моменти :inlove:

На eli25, Ane-Goki1, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    @CaraMia i @Offspring , за Џонатан Рис Мајерс ( или како и да се чита правилно), сакав нејќев, слушнав уште пред едно 17-18 години. Другарка ми се опседна со него од филмот Кадифен рудник на злато, или Velvet goldmine. Така малку рок негламур, малку прљавштини од музичка индустрија и слични ми ти работи, а беше и наградуван во тоа време. И од тогаш го знам.А ако сте веќе симпатизерки на типацов, погледнете го и овој филм. мене подзаборавен ми е, ама не знам дали сакам да го повторам :D.

ЕЕ ворид, шо збориш за екскурзии и возбуди. А бе на еднодневна ќе не носеа за Скопје или некое блиску место, па цела ноќ не спиевме од возбуда....:D

На Ane-Goki1, referentka, malerozna и 13 други им се допаѓа ова.
  3. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Добро ве најдов Ворид :hai: се надевам на одлична дружба а со тебе можи и едно кафенце да истераме 8)

На Ane-Goki1, malerozna, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.944
    Добар ви ден и од мене.Машко кога ќе се разболи познато ви е,тешко ја поминавме ноќта :tmi:,сега едвај на нозе стојам.Многу ме сакаше ноќва детево,тука да сум,не можев да мрднам,ама тоа е само во вакви тешки за него моменти(facepalm),иначе кога е здрав само за паричка,каснувалце и испеглан да е,додуша така и треба не ќе го носам со папочната врзан за мене:D.Добредојде за чупето битолско @majicka Бошке не си сама и јас дознавам последна.Моник душичке со лесно да е:hug::hug::hug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.662
    Јас ќе чекам Моникче да се изјасни па ќе честитам.;):hug:
    Денов ми почна емотивно па натака кој знае.Мајка е една само здрава и жива да ми е уште многу години.
    За екскурзија што да кажам децава се во еуфорија а гледам и мајки и баби.На работа четири мајки и една баба сме кои имаме од овие екскурзијантиве големи и не знаеш кој е повозбуден.Ново се купува до ситница.И после Цацко ни е крив што децава ни се побеснати...
    Мајичка добредојде.

На lunicka, Skorpija25, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Samo za arno neka e,ne brojam kumstva ...

:clap: :* :hug: :party:
    Gorazd ili Vojkan? :$
    Marija ili Ana?:$
    Aj ke se dogovorime,liberte ke bidam ma...postuvam zelba na roditeli

Poveke mi odi na nervi toa sto nekoj se shunjal vo dvor otkolku samiot cin na ,,madjesnistvo".Inaku,ova na sporeden vlez naodjav, znaci deka u igra e nekoj blizok koj znae deka go koristime toj vlez.Senzori na svetlata izvrteni bea znaci nekoj dobro se snasol u temno niz dvorot :^).Ama znaes kako vikaat-Toj sto pravi -1grev ima,toj sto se somneva -1.000greva nosi.

D.den.Deneska mi doadjaat decata,ljubi gi majka .
    Prazna mi bese kukata :( ama pa sreka ne se pribrav mnogu poradi obvrski pa izgurav nekako:|

Polneti piperki,kremenadli i mlad kompir,zaluceni piperki,tarator i svezi salati-na meni za u 18h.Za blago nisto na um ne mi ide ...ama ke se smisli nesto ,da se precekame domakinski .

I toa,mi puknaa stapalata u baletanki,|(...ramni tabani i niski cevli ubitacna kombinacija mi e

Aj :hug:...vreme e za cetvrto :coffee:i :smoke:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 21 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.944
    Не сакам со такви работи луѓе кои се занимаваат,бајачки и др,пред се само заради негативата која ја шират,потсвеста е тешка кога човек се сомнева.Татко ми лесна нека му е земјата имаше обичај да ми речи-не се плаши од умрените,од живите да се плашиш,оти од луѓето и животните знаат да избегаат.И во право беше,она што на лош човек на ум ќе му падни да направи,на никој друг.Арно ама стапот има два краја,онај кој го кренал едниот крај,често другио крај знае по грб да го акни.Така да не сакам лошо на никого да направам,онај кој се решил да прави нека му ја мисли.

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Хелоу, хелоу ^_^
    Вчера имав многу убав ден, се собравме кај моите со сестра ми и клинците, рај за душа :sun: Плус конечно ни го одобрија барањето за кредитот, пет години намалени, мене ми се продолжи животот мислам :D
    Плус убава вест слушнав, на мајка ми и платиле стаж од старата фирма кај што работеше, па има години за старосна пензија, претходно немаше и баш бев насекирана. Убав периодов, само да слушам убави работи, душата ми е полна :inlove:
    Денес требаше на роденден да идеме, ама пак кај моите на седенка, ни се уарни собиранката :D

Гледам сте свртеле за еден ден многу теми.
    Клуч од дома не даваме, нема потреба некој да ни се шуња кога не сме присутни. Порано помагаа мајка и свекрва ама прекинаа, не за друго туку затоа што секоја жена си има посебен ред и фат по дома, сакам да ми доаѓаат на гости и седенка, ама да не средуваат ништо, тоа си останува на мене. Дури и ретко кога ми чувала мајка ми деца, само чувањето било на неа, јадење, чистење, пеглање и останато си било пак на мене.
    Кога ми доаѓаат луѓе на гости се само гости, не сакам никој да ми помага, спремам се пред да дојдат и после си седиме заедно сите. Ако некој треба да помага, тоа е маж ми и никој друг. Инаку, си имаме блиски другари и другарки и си одиме и доаѓаат. И, никогаш не сум гледала колку пати сум отишла или ми дошле. Почесто доаѓаат кај нас луѓе него што одиме и тоа ми е ок, затоа што се разботи за навистина блиски и драги луѓе со кои години одржуваме пријателство и комуникација.
    Прочитав тука одмор со свекор и свекрва, тоа ми е искрено незамисливо. Одморот го сакам со маж ми и децата и никако поинаку. Да им се посветам на нив максимално без притисок од стана за ништо.
    Делот за магиите ќе го прескокнам, ми се превртува стомак од истото. Нит се замарам нит верувам во истото.

@majicka добредојде :f:
    @monik55 ајде израдувај не девојче :l:
    @CameliaMiller фалиш девојче :hug:
    И, ајде малку да се заблажиме и кафенце да пивнеме, за кредитот ова :party:
    7ac0dda3a179c1c21bfa2a7a865e9931.jpg be7d3069842812ad8ba98f26e1203c14.jpg f8b61cf9e6681364916767af61e97c09.jpg
    3014f09a569e6a5a99a32934fe9a667c.jpg f5bd508c010511a317edce5a5633627e.jpg
    Убав ден да имате :hug:

На EuHenIa, Skorpija25, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.578
    Еве вaкви ситници мoже дa ме нaпрaвaт среќнa...oтидoв 3 дa си купaм зa вo вaзнaтa a чoвекoт oд кaј кoгo редoвнo купувaм цвеќе зa 50 ден.ми ги дaде сите 11...
    Кo дете дo нoвa игрaчкa се рaдувaм 1526640584038880418700.jpg

На EuHenIa, eli25, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    РАЗДРМУВАЊЕ АЈДЕ СТЕ СЕ УСПАЛЕ.

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Преубаво :inlove:
    Нема ништо поубаво од букет свежо цвеќе:f:

Пред некој ден си набрав шумски цвеќиња и ми ја краст собата :$

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.834
    Допаѓања:
    99.394
    Добар ден девојки:coffee:.

Да ве поздравам и да ви кажам дека повремено ве читам, ама периодов не може да ми биде потежок во секоја смисла на тој збор, така да, ниту ми се пишува, ниту имам што да кажам.
    Уште една животна раскрсница, уште еден животен прелом од многуте во мојот и не така долг живот. Се надевам ќе излезам како победник и посилна, иако силите се на крај. Ама жив човек, како да се предадеш...

Нивото на очајот можам да ви го доловам ако на пример ви кажам дека и натална карта нарачав(facepalm). Добро, отсекогаш сум сакала, ама, секогаш имало изговор. Ете сега и таа боја ја вапцав.

Ве гушкам сите. Се надевам ќе помине и оваа бура. Додуша, се' ќе помине, ама живците нема да се вратат.

Убав ден ви посакувам:f:.

На Skorpija25, evangelina.ina, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.718
    Допаѓања:
    175.751
    Испратив гостинката. Толку . Сакав да ми остане и вечер, ама не и се оставало татко ми сам да биде.
    Истеравме и убав ручек надвор. И мм излегол порано од работа, па и тој ни се приклучи. Убаво си поминавме . Мајка ми му вика - Зете во наше време младите не одеа волку по ресторани , се знаеше вели, само за некој повод :). Кое ваше време и велам бе мами, та вие генерација сте , во исто " време " бевте во младоста :D. Се усрами жената :), знам јас што сакаше да каже , се разбравме .
    Инаку ми најде мајка замерки. Не ми било баш тип топ дома . Требало повеќе да внимавам . И прозорците не биле чисти. И тоа пред мм ме испокара. (lalala)Ама љубовчето мое веднаш реши проблемот . Договори жена да дојде утре и една генералка :emo:
    И така сите ќе бидеме задоволни :rofl:

Сега едно кафе во мир и тишина .
    Изволте maxresdefault.jpg

На EuHenIa, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.578
    Пицa се пече...дрaги пријaтелки дa пречекaм...нa кaфе ќе идaт aмa дa не е без ништo...

Уствaри сaкaв сaмo @Emy867 дa јa гушнaм...
    Штo и дa е ќе пoмине!

На EuHenIa, Skorpija25, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.240
    Изгледа кај нас Тодор иде со закаснување, каков ветар има, какво е потемнето... а може па и само ќе не поздрави оддалеку :D

На Ane-Goki1, malerozna, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.718
    Допаѓања:
    175.751
    Изгледа ние блиску сме ;).
    Само нека заврне малку :whew:

На Ane-Goki1, malerozna, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Emy867 од срце посакувам да ти помине периодов што те мачи и да ни се вратиш во полн сјај, секогаш со задоволство те читав :hug:

Ми пиша негувателката пред малку, за двете приредби ќе бидеме тука, не можам да ви опишам колку сум среќна. Уште од сега се спремам за солзи радосници :l:
    Убаво попладне имајте, јас одам накај моите :sun:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.240
    ај мафни од тараса да видам дали ми мафта некој :D

@Emy867 :hug::hug: секое лошо за добро е :)

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    I ovde se sprema da frcka |(. ..

Spodeliv foto na fb od maturata lani na sinko :inlove:... edno cudo poraki ,,srekna matura na sinot "(facepalm) (facepalm) (facepalm)
    Pak treba da brisam ,;prijateli" |(

На ivi1987, eli25, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.944
    @Emy867 душичке побрзо нека поминува бурата низ твојот живот,па да те читаме онака како што те знаеме :hug::hug::hug:.Детево е малку подобро,ама се чудам на умот на стариве,денес баш да ја носам свекрвица на контрола,а не дека е нож до коска дојден (facepalm).Видов не видов оставив детево дома да се снаоѓа во меѓу време па ја однесов,поздрава е од мене ама тешко е болна:tmi:.Како капак на се и до аптека да ја однесам,па и во Кам,а осет малку се купува од некаде?Дури во 15ч стигнав дете кај матичната да однесам,таму пак докторкава ми вели некако бледа си ми и некако не во ред,дај шеќер да ти мериме,9 ка,ај заработив утре сабајле да одам крв да ми земат за тоа тромесечно мерење(facepalm),но мислам дека нема да има проблем со покачен шеќер,можеби инцидентно од ситуацијава и на нервна база,барем така си се тешам.Се изнакукав,а кафе не сум стигната да се напијам:shake:

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.