Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.578
    Oooo верувaј мoжaм дa гo зaмидлaм погледот...уствaри уверенa сум oти сум гo виделa...
    Речиси секoј oдгoвoр е низ зaби и сo силa...
    Дежурни непријaтњли без причинa сме..

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.663
    Да не знае човек да се вмеша или не навистина.Пробав и јас да и укажам на некои работи кои не ме бендисуваа во врска со него,убедував зборував,некои работи како да се поправија па се повлеков.
    Незнам,навистина мислам дека нашите не се замараа со нас до толку дали сега ептен сме многу блиски со децата до крајност па со тоа дали помагаме или дмагаме незнам .Само занм дека сега ние носиме поголем товар во секој поглед од нашите родители...

@WORRIED.BT кај мене малово не се понаша кон нас засега така ама големава е таква на периоди.посебно кога нешто нејзе не и е таман И кон сестра и се однесува дрско ,со доза на љубомора е тоа најмногу од се ме вади од такт а никогаш како помала не беше таква

Последна измена: 19 мај 2018
    На ivi1987, bittersweet, lunicka и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    90.830
    Престана да се дружи со другарките,не ја пуштал,затоа реагирав дека не е во ред...тоа беа другарства градени од 5 години.
    И јас сум немала отворен однос со мајка ми,а можеби тогаш беа други времиња, сега мислам дека е најважно да се задржи тој момент на доверување,па мора да внимаваме ,ако ја утнеме,ке ги преќутуваат работите и ке лажат место да се доверуваат.

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.663
    И јас најмногу реагирав за тоа ,и мојата се изолира од другарките еден период и претпоставував дека не ја пушта тој иако таа негираше.Зборував,зборував и во тој поглед постигнав резултат,сега пак излага и со другарките и со него,се дружи повеќе...па кој знае понатака...

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.240
    Не е мешање отварање на очи е. Ако он оди со другари, зошто не би одела и таа? Или нејзе доста и е, прошетана е ама нему му треба уште....
    Другарка имаше дечко шо одеше со другари на одмор ама со нас не ја пушташе пошто шо ќе правел он сам затоа време ]:)

Зборете, ако се праат дека не ги интересира, дека не ве слушаат, се си впиваат подоцна на само си процесираат.
    И јас ,,не,, ја слушав мајка ми, демек, ама упорна беше, некој задатак низ дома ќе ми дадеше и стои до мене, збори ли збори. Од денешен аспект фала и, тогаш вриев, чурев, не сакав да комуницирам, бегав од разговори...
    и за сеХ ми збореше, напорна беше ама си ја постигна целта :tmi:

На ivi1987, Espadrila, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Cosmi ubavo si i rekla. Vo zaednistvo mora ramnopravnost ili zaedno neka sedat do podocna ili toj so masko drustvo a taa so zensko drustvo. Mora od mali noze zenskite da znaat deka imaat isti prava so maski,ne taa doma da dremi,kako toa be ko v Tursko ropstvo.
    Inaku ne mislam deka radi tvoe umesuvanje raskinale:lol: Pretezno site se sramime po deceni od tie najprvi deckovci,barem jas da. Go sakav,epten,a toj prav vol,sakase odma akcija,brzo se zavrsi zosto jas ocekuvav da se drzime za raka i romanticno setkame naokolu,pa i po nekoja poezija cekav,dete bre,mlada nesozreana devojka,poezii(facepalm)
    Togas bese popularen Saso so Ne gi gasi svekite i vo toj film i jas.
    Epa zanci gi pamtite prvite,najprvite ljubovi-deckovci i kakvi vpecatoci ste ponele od taa doba na zivotot i toa iskustvo?

На Skorpija25, Rebecca_R, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    90.830
    Мојава раскина ,па затоа се чувствувам како индиректен виновник.Ама тоа е бидна...
    И реков не е проблем тој што излегува туку што тебе ти забранува да излегуваш исто како него.
    Инаку развив една стратегија помалку да зборам,ама поефектно да биде.:D
    Односно да се фокусирам на најбитното,па сеа ке видиме,маж ми не е по зборењето,јас го решавам тој дел,мада со малава од мака и тој прозборе.:lol:
    Вие другите читајте не и учете, да бидете спремни.:D

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    ^мене страв ме фати. Искрено.
    Ама само зборување му е мајката!

На ivi1987, Espadrila, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Само јас никогаш не се расплакав за машко/симпатија.
    Некогаш се чудам колку безчувствително створење сум:tmi:
    Другарки имав што “патеа”,абе солзи,мрсули,Брајан Адамс у позадина...многу сакав да осетам да ме “боли” ама no reaction.
    Повеќе си бев daydreamer,многу си фантазирав:x
    Тек на 18 се извитоперив,бев “затворена”,ама мајка ми збореше,збореше,нешто ми влезе во уво,нешто не,ама не било за џабе зборењето.Сега на 30,сум свесна дека ако сум ја слушала за се,мнооогу полесно ке си поминев во животот до сега.Ама тоа е,би рекла сега мајка”Годините да ти ги имам-умот да ти го немам:)

СДК мајки зборете,не е за џабе,дури и кога ви се чини дека рецка не ви маваат и притисокот ви е 200.Еден ден ке ви бидат благодарни;)

На ivi1987, EuHenIa, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  10. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Јас мислам дека не си згрешила. Не си ти комшика да гледаш од страна , нормално дека ќе се вмешаш!

На ivi1987, Skorpija25, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.240
    Ова ко јас да сум го пишала, дури некој период си мислев дека не сум доволно заљубена како нив па шо немам таков наплив на чувства. Или коа ќе се запнеа да се оди некаде ради некој шо бил таму, само да го видат, а он не ги рецка или е со некоја цура пред нив застанат. Meне па побитно ми беше мене кој ме сака, не јас кој сакам :tmi::angel:

Туку на Хари свадбата ќе ја пренесуваат исто ко на Вилијам или ...? :?: Ако има некаде пренос да ме известите.

На ivi1987, Espadrila, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро женски! :sun:

Градов празен, едвај по некој човек на улица има. Пред некој ден почнаа постите за муслиманското население, па сега искачаат стрикно по потреба. Никакви угостителски објекти не работат до вечер, па и тоа малку интересно го нема сега.

За денес на мени - посета на ортодонт. :nod:

@dunika ги симнав вчера сите три филма и го изгледав Run Lola Run. Како не сум го видела порано, баш беше интересен. Фала ти!

Денес во 10 сабајле беше 37 степени, а сега неќам ни да знам колку е. :sweat:

Имајте убав ден :f:

На ivi1987, bittersweet, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro.
    Ubo e utrinskoto so raat koga si go pies i vo svoj dom.Nekako uste ne mozam da svatam deka konecno sme na svoe.Imavme gosti pred nekoj den (imavme odkako se preselivme i prethodno no planirani ) i bea prvi oficijalni apansus gosti, se osetiv ubavo sto se na raat si spremiv i se po moe , bez sklet i pred se raat muabet da si prais .Pa kako ni se ugodija muabetite zaboravivme deka planirano ni bese da odmarame vo toj del od denot.
    Dozdov zamara veke , kako mi e ladno od sabajle se mislam klima dali da pustam.
    Nikakov desert ne sum naprajla odkako sme preseleni, a se ubivav porano od pravenje mali za sukna me drzi nema koga.Otidov da ja otvoram temata femina insta da dobijam inspiracija.

На ivi1987, Skorpija25, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Kamo kafe be @Bubce38 ? :P
    D.utro i od nas ...:|
    Mene ne mi se ugoduva nikako-koga e turbo so obvrski -glava nemozam da krenam ama pa koga e ,,mirno"me ubiva dosada.Sakam samo kontinuitet,bez mnogu oscilacii ,da ne recam ramna linija:|
    Go cekam sinko da stane ,300 idei imam u glava ,moram da gi spodelam a i da cujam negovo mislenje.
    Barikadi okolu nas trojca do nebo krenati.Majka i sestra se ,,duvaat" sto nisto ne sum im kazuvala.Demek mnogu tajnoviti sme bile pa i maloto nisto ne kazuvalo |( .Me vlecat za jazik ,do koga samo-neznam.
    Mrazam sto neznaat da cenat doverba.Ke im kazes nesto u poverenje i ajdeee cela familija e u tek pa i drugarkite na sestra mi...klasicno k.rcenje od nivna strana a ne se svesni deka mozat da mi napravat 300problema.Vaka molci si i teraj si rabota,najarno ke e.

I toa ...dozd i mnogu alista za perenje,maturi i pokloni u plik,trepkanje so oci i sitni cekori u stikli....zivot jbg...

Aj :hug:

На ivi1987, Skorpija25, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро !!!
    Облачно и темно е надвор само за спиење измислено е ама нема работата не чека...
    Кафенце пијам за расонување и музика во позадина е вака можам цел ден да си седам ,секако во комбинација со книга....
    Во однос со денешниве деца само разговор му е мајката оти без разлика какво е треба многу внимавање..
    Туку само јас немам матури за одење ,ама пред некоја година мајка ми расплачија...
    Кафево еве готово е ајде @stetoskop
    Убав викенд!!!
    78E0DF74-2E12-4320-8356-81353194FFB5.jpeg

На ivi1987, bittersweet, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас жива, живчана и здрава. А, вие? :bug:
    Оло, привет, здрасти и туј-онуј :$
    Целувки и прег'ртки, шациња :D
    Кому не му е арно...нек му стане арно. Кому му е арно..нек му остане арно:rofl: Родендени, слави, годишници од бацувања и такви работи..сичкото нека е со среќа и со лесно.
    Ајзо, толкуз. :bug:

На ivi1987, EuHenIa, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Јас од лимонадата ке земам @kuc :$.Кафенце си сварив сама..

Добро утро:rain:
    Тмурно е и овде,а и цел викенд ке е.Само нека не врне,сакам во шума да пешачам денес.
    Маж до пладне на работа,ке искористам да одам до еден турски маркет во близина.Некогаш пазарењето храна ми е поголемо уживање од шопинг за облека.Мераци(fingers)

Убав викенд:hug:

На ivi1987, bittersweet, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро,станата од пред пар саати,кафе пијана STAR.jpg ,
    чекам Меганка да ми помине пред очи на лајв вединг(hollest):l::inlove:
    Денес малку облачно,читам Инес вели врнело за до клима работава,толку е ладно бре народе?:?:
    По свадба на плажа,поладно е ама сонце пак пече ќе станувам црно ко Меганчето:D
    Шала на страна вчера на шеталипте тој постар бел,таа помлада мешана ко Меган,едното девојче 6-7год.бело а малото 3год.црнче со афро фриз.
    Ми текна поврзав со вашиве муабети за тинејџ,ко ќе ги фати пубертет малава и големава и момент еве ја сестра ми (помалата и црната) тадам тадам,бдв беа срби на тоа алудирам кај нас уште ова со расиве е табу тема.
    Поздравени да сте ми сите и денес од море:sun:(poolparty)

На kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро
    Посакувам да заврни, да облечам чизми гумени, кабаница и да шетам покрај езеро сама да му се дивам на дождот, мирисот и звукот... арно ама...лежам и офкам од болки, синко ме тресна на носната коска и сега сум ај за смешна и отечена небитно, туку во агонија од болка ;(:drunk:

синоќешите муабети за деца и тинејџерство уплав ми влеваат :worried:
    мојава еве за две недели дури 7 ќе полни а уште од сега сум искусила трескање врати и бегај остави ме на раат, па драмење секој ден за гардеробата во школо ( а имаат горни униформи ) тек за родендени кога се оди спремањето е проследено со урлање, викање, негодување :whew:
    гледајќи ги сега како ја искористуваат ситуацијата што со татко им сме разделени за да не' манипулираат, допрва тоа што не' чека ќе биде 'интересно' :x
    За две недели и е роденден и ми порача торта ама исклучиво јас да сум и ја правела, никако нарачана, а таман мислев завршив со тоа, и еве ме сега барам идеи за торти со еднорог, тоа било во шема сега (fingers) а слави 7, пази! :sweat:

На ivi1987, bittersweet, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.578
    Дoбрo утрo!

Стaнaв пред еден чaс и кaфе шмрчкaм дур синкo се тегме и рaссoни...

Мaлку средувaње низ куќa ми следи и гoтвење спaнaќ зa ручек...среќa исчистен е oд вчерa...
    Зедoв книгa вчерa се нaдевaм ќе пoчнaм дa јa читaм денес кoнечнo...
    FB_IMG_1526717054390.jpg
    Бубaле oвaa бaш утрoвo јa гледaв!
    А oвие верувaм ги знaеш..пoпулaрни беa мнoгу вo пoследнo време
    FB_IMG_1526718415277.jpg

Последна измена: 19 мај 2018
    На ivi1987, Skorpija25, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.