Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Само да ви посакам убав ден! :sun:

images (41).jpeg

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Утро:sun:
    Прво кафето,нели :emo: kafa opet.jpg Ве исчитав сите од вчера, па да честитам ,со мало задоцнување ..
    @Viktorijaaa5 само убавини да те следат:f:.
    @lunicka среќна матура на ќерче ,убаво да си помине :makeup:.

@LejlaD и јас кога одам кај мајка на гости,еднаш месечно е тоа, и барам леќа да ми свари. Мм пак боранија бара . Јас не јадам боранија , тој леќа никако, па тоа дома не се готви , затоа бараме таму :lol:. Мајка се нервира. Со душа не чека кога одиме , а ние манџи бараме. И само трупа на масата, де вакво месо,де онакво (facepalm). Ама да е жив и здрав брат ми ,маф го прави. Комотно една полутка јагне сам ја мцка:lol:.

Уживам со кафето у чистичко домче:inlove:. Вчера жената направила тип-топ. Дури и купот испеглала :clap:. Алал да и се парите ,ама каде фатила,фатено е . Денес само да спастрам зимските алишта негде,ако најдам место кај нас,ако не ,ќе одат кај старите у куќа. Тие имаат слободни плакари .

Вчера бевме на Лебедово езеро . Толку фалено , а не вреди. Мислам убаво е за убаво,ама јадењето го чекавме добри два саати. Да му се одјаде на човек. Ама мм презадоволен. Имаше "шанса" да испие неколку ракиички, чекајќи го јадењето (facepalm).

И то. Денес пак ќе се шетни некаде. Да искористам што е слободно маже :inlove:.

Аааа и за свадбата не кажав. Ми се бендиса Меган , за миг посакав да сум на нејзино место 8). Мм ми вика баш ќе ме "личело" да сум принцеза :lol:.
    Ама не го мењам јас мојто љубовче ни за десет принца :l::l::l:

Ајде , имајте убав неделен ден :f:.
    Кажете им на најмилите колку ги сакате. И гушкајте се повеќе :hug:

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

@Bubce38 Баш му кажав дека многу го сакам.И после толку време пак се е исто:inlove:.И нема да се смени ништо во тој поглед.

Добро утро
    @Viktorijaaa5 среќна да си.Секој ден од твојот живот да е исполнет со среќа и љубов.

Љубовно сум расположена,може и се приметува:D

Колку и да е убава недела,до кај 18 часот ја уживам.После тоа и да сакам неможам.Нерва ме јаде.

Денес ќе зготвам нешто убаво.Да го пополнам денот..можеби полнето пиле.Имам рецепт.

Вие како сте?

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@referentka јас и ти сме "малку " време со сегашните мачиња.
    Мислиш дека до крајот на животот ќе сме вака заљубени, или и ние по некое време ќе речеме , ма све е навика ,а? :?:
    Јас мислам никогаш нема да престане да ми лупка срце коа ќе ме допре :l:. И не сакам ! Колку и да звучам патетично или клише, мислам и сакам цел живот вака да си уживам во љубовта :inlove:

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Мислите дека љубовта старее?

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Не. Ако си со личност која те цени и еднакво се труди за вашата врска, секако.

Не носиме розеви очила, ни јас ни мм. И двајцата сме свесни за сите доблести и маани на другиот, знаеме кога треба што да правиме.. лесно е кога сум со личност која ме разбира така добро, која е тука за мене во било кое време и буквално сѐ ќе направи за да бидам среќна. Е со таквата вистинска личност, љубовта никогаш не старее.

CaraMia, Espadrila, Val-Dim and 20 others like this.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Рефке ја мислам дека доколку се негува,посветува внимание секојдневно се искажува никогаш неможе да старее,и советот од @Bubce38 искористете го мене многу ми се допаѓа...
    Колку е убаво кога ќе те разбудат со кафенце од сабајле па и ќе ти го погодат...денес во план пиле ќе печам за вечер закажана средба со драги луѓе...
    Дете да преслушам писмени прават досега донесени другите со сите максимални бодови ..убаво е нека учат и така немаат друга работа...
    Циклонов нов Владимир овој како мојов дома па ми вика уште замисли овај ако те подфати :lol: маж тоа ти е ....
    Убав ден да имаме !!!

8. mareane

mareane Форумски идол

Aj што сте љубовно расположени утрово...

Љубовта не старее,може само си добива нова форма.
    И треба да се негува,обострано..
    Еве утрово пример повеќе од поа саат в кревет си лежиме онака гушнати.,гушни бакни ...
    Ако е доволна силна и со вистинкиот човек никогаш нема да остаре.
    Еве ние сме преку 25 год.заедно од кои скоро 19 во брак ,многу се променило ама љубовта не...

9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Nitu staree nitu umira ako e prava ljubov -bez matematiki,cista i iskrena , da ne recam naivna ljubov.

D.utro i od nas :)

10. dunika

dunika Форумски идол

Заљубени едни:inlove:

Не старее љубовта,расте,и ги менува своите облици:l:
    Ај да ве заблажам,уз кафенце...
    11C48BBF-DA55-41D9-817D-791B9925A06E.jpeg

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Udriv na pravenje likeri od sabajle :D (facepalm)
    Orahovaca na sonce ,,se krcka" ,pa aj i od jagodi ,,smutiv" -trojna doza ,neka ima (facepalm).
    Do pred dve godini kupuvavme od Berovo ,od malini-sovrsenstvo vo shishe :inlove: . I za toa najdov recept ,uste malini da najdam,valjda ke gi ima u skoro vreme .
    Za visnjovaca ...ke si molcam :| ,da ne stvoram losa slika za sebe :rofl: (facepalm)

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^ќе ја ставиш тука "за по една"
    Никад не сум пробала инаку...имам гости на ручек покането, јас на спална се оптегнав. Домаќинка (facepalm)

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да ве поздравам.
    Не знам што со себе денес. Тежок ми е денов, многу емоции, многу евоцирање спомени...
    Битно на малата фризурчето и го погодив, кога го облече фустанот пуштив некоја солза :inlove: Дај Боже еден ден голема невеста да си исчекам да биде. И мангупите зетовци. Ги позирав таа на среде а двајцата браќа од страна, еднаш како фустанот и го држат друга слика како ја бакнуваат. Најмалово е живец, ама на кратко доловив момент и замислив 25+ годишни кога ќе бидат... :l:
    Моментот кога татко им дојде да ги зема, се расплака и тој и јас и татко ми :u: Емоции...
    Ајде за крај да шмркнам мрсулите и да се пофалам со принцезата
    20180520_134059.jpg 20180520_134032.jpg

14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Каква вишњовача имаше мајка лани направено, (facepalm) со листови од вишна и црвено вино мислам, беше..:?:

Денов посветен на нас:l:...
    Ние сега..
    20180520_142210.jpg

15. Dust

Dust Game Over

@Viktorijaaa5 со задоцнување, среќен роденден:* :hug:

Овие денови штом не умрев од болки, ќе живеам вечно:D мислам и деца ќе раѓам без анестезија:lol:

Свадба не гледав нормално, се виткав од болки:lol: сега се загледав филмче на Фокс, болки намалени ама уште тука се... оваа сателитскава има илјадници канали, секогаш имам проблем што да одберам да гледам(facepalm)

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Пијам кафе и блеам в енЗеро , си фантазирам морето го гледам ;).

IMG_20180520_120846.jpg Врти -сучи , пак Дојран. Ама убо беше, се поднаполнил Дојран викендов .
    Не ми е јасно кога ќе видам скопјани , па дури и охриѓани во Дојран . Толку им се допаѓа или што е работата кој знае:?:. Мене дека блиску ,па ок ми е да го испијам кафето или да кркнам чорба , ама да се заберам толку км и два дена во Дојран да седам :shake:. Па и апартманите по 20 евра најефтино (facepalm).

Бубале дечките сон :inlove:. Ги видов во темата . Да си дочекаш на сите на свадби да им играш :*.

@Dust , малечко ти на раѓање почна да мислиш?:lol:
    Да не се избацеш со некое прашање у - т. Трудна ли сум:rofl:

Маже ми спие , а на мене ми е досадно. Сакам трилече едно да направам. Ама ќе почекам да залади малку , да не уклучувам клима. Да заштедам некоја:cash:

eli25, Dust, bittersweet and 22 others like this.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ja so oriz se za.bavam :sweat:... ne mi e za drugo,sluzben e ,se e u nego ;(
    20180520_151539.jpg Stara zena ,mi se stresoa racete ,padna u tendzere so vino i jagodi (facepalm),demek da slikam po zelba na @Bozica1980 .Mi odmili i liker i vino i se.....
    Aj sega i tendzereto |(
    20180520_151616.jpg

18. M&M

M&M Форумски идол

Хелоу друштво :)
    Слаб ми е интернетот не ве читам многу и лајковите слабо одат :)
    Уживаме ептен е добро времево, морево стоплено тамам (ко Охрид во јули) гужва нема, се потамам.
    Татко и ќерка спијат јас пијуцкам кафе со синко и си кулираме
    Поздрав до сите, останете така заљубени :)
    @Viktorijaaa5 среќен роденден

Attached Files:

19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Да не претеравте вчера со шампањското? :?:

Ја пиев мартини онаа вечера и да ви кажам дека пријатно сум изненадена од вкусот, не дека немам пиено претходно, ама баш фина опција кога не ти се пие и не сакаш да ти е матно во главата а ти треба пијалак за живели. :d:

Ја мислам дека љубовта нема рок. Во една врска, љубовта е битна, ама поддршката и разбирањето се клучни. Сметам дека во една врска, многу фактори играат улога, барем мене ми е битно да имаме исти гледишта. Тоа не значи дека би била со него доколку не го сакам, ама освен емоција, постојат и многу други фактори кои ја прават врската добра или пак, неподнослива.
    Еве да речеме, доколку тој смета дека мажот е главен во куќа и чистењето е женска работа, џабе е и целата љубов на овој свет, кога мене таа личност ке ми е одбивна.

Кафе?

Skorpija25, ines.h, eli25 and 24 others like this.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Направив торта, да не ми биде криво што не го искористив процесорот доволно. :D

Уште една скроз чудна работа за овој дел од светот е што квалитетен шпорет за печење на струја никаде не се продава, а на плин не ми се допаѓа како пече, па класични торти кај нас јок.

Кога ти фали нешто, ќе најдеш начин секако, па така и јас - правам непечени торти. :smirk: Да бидам искрена, процесорот најмногу за правење теста за торти го купив него ли за мелење на наут :lol:

@♡BuBaLe♡ дечињата ти се ептен дотерани :inlove: а фризурата на малата е чиста петка, браво!

Низ селата во оваа провинција деновиве ќе биде 50+ степени! :o

Thread Status:
Not open for further replies.