Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Само да ви посакам убав ден! :sun:

images (41).jpeg

На CaraMia, CameliaMiller, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    175.967
    Утро:sun:
    Прво кафето,нели :emo: kafa opet.jpg Ве исчитав сите од вчера, па да честитам ,со мало задоцнување ..
    @Viktorijaaa5 само убавини да те следат:f:.
    @lunicka среќна матура на ќерче ,убаво да си помине :makeup:.

@LejlaD и јас кога одам кај мајка на гости,еднаш месечно е тоа, и барам леќа да ми свари. Мм пак боранија бара . Јас не јадам боранија , тој леќа никако, па тоа дома не се готви , затоа бараме таму :lol:. Мајка се нервира. Со душа не чека кога одиме , а ние манџи бараме. И само трупа на масата, де вакво месо,де онакво (facepalm). Ама да е жив и здрав брат ми ,маф го прави. Комотно една полутка јагне сам ја мцка:lol:.

Уживам со кафето у чистичко домче:inlove:. Вчера жената направила тип-топ. Дури и купот испеглала :clap:. Алал да и се парите ,ама каде фатила,фатено е . Денес само да спастрам зимските алишта негде,ако најдам место кај нас,ако не ,ќе одат кај старите у куќа. Тие имаат слободни плакари .

Вчера бевме на Лебедово езеро . Толку фалено , а не вреди. Мислам убаво е за убаво,ама јадењето го чекавме добри два саати. Да му се одјаде на човек. Ама мм презадоволен. Имаше "шанса" да испие неколку ракиички, чекајќи го јадењето (facepalm).

И то. Денес пак ќе се шетни некаде. Да искористам што е слободно маже :inlove:.

Аааа и за свадбата не кажав. Ми се бендиса Меган , за миг посакав да сум на нејзино место 8). Мм ми вика баш ќе ме "личело" да сум принцеза :lol:.
    Ама не го мењам јас мојто љубовче ни за десет принца :l::l::l:

Ајде , имајте убав неделен ден :f:.
    Кажете им на најмилите колку ги сакате. И гушкајте се повеќе :hug:

На CaraMia, Val-Dim, CameliaMiller и 22 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @Bubce38 Баш му кажав дека многу го сакам.И после толку време пак се е исто:inlove:.И нема да се смени ништо во тој поглед.

Добро утро
    @Viktorijaaa5 среќна да си.Секој ден од твојот живот да е исполнет со среќа и љубов.

Љубовно сум расположена,може и се приметува:D

Колку и да е убава недела,до кај 18 часот ја уживам.После тоа и да сакам неможам.Нерва ме јаде.

Денес ќе зготвам нешто убаво.Да го пополнам денот..можеби полнето пиле.Имам рецепт.

Вие како сте?

На bittersweet, CaraMia, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    175.967
    @referentka јас и ти сме "малку " време со сегашните мачиња.
    Мислиш дека до крајот на животот ќе сме вака заљубени, или и ние по некое време ќе речеме , ма све е навика ,а? :?:
    Јас мислам никогаш нема да престане да ми лупка срце коа ќе ме допре :l:. И не сакам ! Колку и да звучам патетично или клише, мислам и сакам цел живот вака да си уживам во љубовта :inlove:

На CameliaMiller, ivi1987, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Мислите дека љубовта старее?

На CameliaMiller, ivi1987, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Не. Ако си со личност која те цени и еднакво се труди за вашата врска, секако.

Не носиме розеви очила, ни јас ни мм. И двајцата сме свесни за сите доблести и маани на другиот, знаеме кога треба што да правиме.. лесно е кога сум со личност која ме разбира така добро, која е тука за мене во било кое време и буквално сѐ ќе направи за да бидам среќна. Е со таквата вистинска личност, љубовта никогаш не старее.

На CaraMia, Espadrila, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Добро утро !!!
    Рефке ја мислам дека доколку се негува,посветува внимание секојдневно се искажува никогаш неможе да старее,и советот од @Bubce38 искористете го мене многу ми се допаѓа...
    Колку е убаво кога ќе те разбудат со кафенце од сабајле па и ќе ти го погодат...денес во план пиле ќе печам за вечер закажана средба со драги луѓе...
    Дете да преслушам писмени прават досега донесени другите со сите максимални бодови ..убаво е нека учат и така немаат друга работа...
    Циклонов нов Владимир овој како мојов дома па ми вика уште замисли овај ако те подфати :lol: маж тоа ти е ....
    Убав ден да имаме !!!

На bittersweet, CaraMia, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.347
    Допаѓања:
    278.731
    Aj што сте љубовно расположени утрово...

Љубовта не старее,може само си добива нова форма.
    И треба да се негува,обострано..
    Еве утрово пример повеќе од поа саат в кревет си лежиме онака гушнати.,гушни бакни ...
    Ако е доволна силна и со вистинкиот човек никогаш нема да остаре.
    Еве ние сме преку 25 год.заедно од кои скоро 19 во брак ,многу се променило ама љубовта не...

На bittersweet, CaraMia, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Nitu staree nitu umira ako e prava ljubov -bez matematiki,cista i iskrena , da ne recam naivna ljubov.

D.utro i od nas :)

На CaraMia, Espadrila, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Заљубени едни:inlove:

Не старее љубовта,расте,и ги менува своите облици:l:
    Ај да ве заблажам,уз кафенце...
    11C48BBF-DA55-41D9-817D-791B9925A06E.jpeg

На bittersweet, CaraMia, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Udriv na pravenje likeri od sabajle :D (facepalm)
    Orahovaca na sonce ,,se krcka" ,pa aj i od jagodi ,,smutiv" -trojna doza ,neka ima (facepalm).
    Do pred dve godini kupuvavme od Berovo ,od malini-sovrsenstvo vo shishe :inlove: . I za toa najdov recept ,uste malini da najdam,valjda ke gi ima u skoro vreme .
    Za visnjovaca ...ke si molcam :| ,da ne stvoram losa slika za sebe :rofl: (facepalm)

На Val-Dim, Skorpija25, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.911
    ^ќе ја ставиш тука "за по една"
    Никад не сум пробала инаку...имам гости на ручек покането, јас на спална се оптегнав. Домаќинка (facepalm)

На Val-Dim, Skorpija25, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Да ве поздравам.
    Не знам што со себе денес. Тежок ми е денов, многу емоции, многу евоцирање спомени...
    Битно на малата фризурчето и го погодив, кога го облече фустанот пуштив некоја солза :inlove: Дај Боже еден ден голема невеста да си исчекам да биде. И мангупите зетовци. Ги позирав таа на среде а двајцата браќа од страна, еднаш како фустанот и го држат друга слика како ја бакнуваат. Најмалово е живец, ама на кратко доловив момент и замислив 25+ годишни кога ќе бидат... :l:
    Моментот кога татко им дојде да ги зема, се расплака и тој и јас и татко ми :u: Емоции...
    Ајде за крај да шмркнам мрсулите и да се пофалам со принцезата
    20180520_134059.jpg 20180520_134032.jpg

На mira.mira, bittersweet, CaraMia и 34 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Каква вишњовача имаше мајка лани направено, (facepalm) со листови од вишна и црвено вино мислам, беше..:?:

Денов посветен на нас:l:...
    Ние сега..
    20180520_142210.jpg

На bittersweet, CaraMia, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    173.453
    @Viktorijaaa5 со задоцнување, среќен роденден:* :hug:

Овие денови штом не умрев од болки, ќе живеам вечно:D мислам и деца ќе раѓам без анестезија:lol:

Свадба не гледав нормално, се виткав од болки:lol: сега се загледав филмче на Фокс, болки намалени ама уште тука се... оваа сателитскава има илјадници канали, секогаш имам проблем што да одберам да гледам(facepalm)

На bittersweet, Val-Dim, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    175.967
    Пијам кафе и блеам в енЗеро , си фантазирам морето го гледам ;).

IMG_20180520_120846.jpg Врти -сучи , пак Дојран. Ама убо беше, се поднаполнил Дојран викендов .
    Не ми е јасно кога ќе видам скопјани , па дури и охриѓани во Дојран . Толку им се допаѓа или што е работата кој знае:?:. Мене дека блиску ,па ок ми е да го испијам кафето или да кркнам чорба , ама да се заберам толку км и два дена во Дојран да седам :shake:. Па и апартманите по 20 евра најефтино (facepalm).

Бубале дечките сон :inlove:. Ги видов во темата . Да си дочекаш на сите на свадби да им играш :*.

@Dust , малечко ти на раѓање почна да мислиш?:lol:
    Да не се избацеш со некое прашање у - т. Трудна ли сум:rofl:

Маже ми спие , а на мене ми е досадно. Сакам трилече едно да направам. Ама ќе почекам да залади малку , да не уклучувам клима. Да заштедам некоја:cash:

На eli25, Dust, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ja so oriz se za.bavam :sweat:... ne mi e za drugo,sluzben e ,se e u nego ;(
    20180520_151539.jpg Stara zena ,mi se stresoa racete ,padna u tendzere so vino i jagodi (facepalm),demek da slikam po zelba na @Bozica1980 .Mi odmili i liker i vino i se.....
    Aj sega i tendzereto |(
    20180520_151616.jpg

На eli25, bittersweet, x.Daisy.x и 19 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.557
    Хелоу друштво :)
    Слаб ми е интернетот не ве читам многу и лајковите слабо одат :)
    Уживаме ептен е добро времево, морево стоплено тамам (ко Охрид во јули) гужва нема, се потамам.
    Татко и ќерка спијат јас пијуцкам кафе со синко и си кулираме
    Поздрав до сите, останете така заљубени :)
    @Viktorijaaa5 среќен роденден

Прикачени фајлови:

На bittersweet, CaraMia, Espadrila и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Да не претеравте вчера со шампањското? :?:

Ја пиев мартини онаа вечера и да ви кажам дека пријатно сум изненадена од вкусот, не дека немам пиено претходно, ама баш фина опција кога не ти се пие и не сакаш да ти е матно во главата а ти треба пијалак за живели. :d:

Ја мислам дека љубовта нема рок. Во една врска, љубовта е битна, ама поддршката и разбирањето се клучни. Сметам дека во една врска, многу фактори играат улога, барем мене ми е битно да имаме исти гледишта. Тоа не значи дека би била со него доколку не го сакам, ама освен емоција, постојат и многу други фактори кои ја прават врската добра или пак, неподнослива.
    Еве да речеме, доколку тој смета дека мажот е главен во куќа и чистењето е женска работа, џабе е и целата љубов на овој свет, кога мене таа личност ке ми е одбивна.

Кафе?

На Skorpija25, ines.h, eli25 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Направив торта, да не ми биде криво што не го искористив процесорот доволно. :D

Уште една скроз чудна работа за овој дел од светот е што квалитетен шпорет за печење на струја никаде не се продава, а на плин не ми се допаѓа како пече, па класични торти кај нас јок.

Кога ти фали нешто, ќе најдеш начин секако, па така и јас - правам непечени торти. :smirk: Да бидам искрена, процесорот најмногу за правење теста за торти го купив него ли за мелење на наут :lol:

@♡BuBaLe♡ дечињата ти се ептен дотерани :inlove: а фризурата на малата е чиста петка, браво!

Низ селата во оваа провинција деновиве ќе биде 50+ степени! :o

На bittersweet, CaraMia, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.