Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро!
    имам нова дефиниција за себе си:
    *јас кога ми се тука децата: заспивам во 9 пред нив, се будам едвај кога се будат тие, проследено со негодување
    *јас кога не ми се тука децата: будна до после полноќ, се превртувам цела ноќ, ококорена од пред зори

Пребарував лично сличуле со кафе и налетав на текстов

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ АКО НЕ ПИЕТЕ КАФЕ 4 НЕДЕЛИ

За многу луѓе, утрото без кафе е незамисливо. Исто така, и неколкуте кафиња во текот на денот. Сепак, сте помислиле ли што ќе се случи ако не пиете кафе неколку недели?

Прва недела

Се смета дека е најтешка. Особено, првиот ден од неа. Поспани сте и концентрацијата е на ниско нивп. Се советува првата недела да пиете зелен или црн чај.

Втора недела

Огромна желба за кафе се јавува во текот на втората недела, истакнуваат стручњаците. Многу луѓе тогаш и се откажуваат, бидејќи чувствуваат дека замените не помагаат многу.

Трета недела

Забележувате дека полесно заспивате, навечер.

Четврта недела

Полесно, многу полесно станувате за на работа.

Подготвени сте да пробате?

Јас дефинитивно НЕ
    кој ќе ме дружи?
    img-379059.jpg

@sanjaeva ме израдува твојата појава на темава, упатии еден колективен поздрав на МиуМиу од овде :*

@Bubce38 :hug:

Порано бев мирна, тивка, глас не ми се слушаше, не знаев ни во самоодбрана да се поскарам, сега приметувам дека сум 'напреднала' па не само шо пресекувам од корен, туку и викам, враќам, напаѓам, и се почесто бирам зборови кои често зажалувам што сум ги кажала, но не се пцовки или навреди туку суровата суштинска вистина убаво спакувана и сервирана во лице но гледам тешко се желни да ја чујат и прифатат. И на крај завршувам дискусија со - чим се карам и дискутирам биди среќен значи ми значиш, инаку не би се ни трудела, игнор и ајт со здравје.

Од кога го почнав постов...
    ајде убав ден!

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj d.utro
    Izmiena,ischeslana,karminosana-se po protokol :)
    Deneska odsabajle u shalvari ,za u 15h u kostimce.

Denes e den koga treba da bidam poseriozna ,a toa najtesko mi padja.

Mi ja nema koleskata,pocna cesto da se uspiva ;)

Aj :hug: i ubav deeennnn

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, ме нема неколку дена, децава се стресови ми прават.
    Што теми сте извртеле, па понеделнички охоооо, јас сакам постари мажи ама средени, "очувани" како Клуни или Шон Конери. Ама посебно ме влечат мажи со долга коса, карирана кошула, тип нордиски дрвосечач (ама објаснив (facepalm)) . Вака си расправаме еднаш на работа со жениве и си кажувам јас дека сакам тип дрвосечач и еден колега, мртов ладен, ми се врти и ми вика, имам еден другар од Копаница, да те упознаам :rofl::$.
    @sanjaeva двојкава прекрасна, браво за нив и за тебе
    Со мм се караме за доручек, ручек и вечера, двајцата сме рогати (во хороскоп) па ко ќе му ја разврземе....крај нема :o
    @Bubce38 се сеќавам на времето кога и јас пиев 40 апои дневно, респект од мене за тебе лавице. Сум го минела патот знам како ти е, јас на 25 пиев појќе апои од свеки на 75. :hug: за тебе
    Толку од мене денес, вечер ќе се оди на матура кај блиски луѓе, кај првото бебе во наша фамилија што ете го стана матурант :inlove:, едвај чекам, убав на тетка.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.152
    Добар ден и од мене.@sanjaeva мелем се за очи и душа,само успеси нека редат и понатаму:hug::hug::hug:.Ни фалеше ама да не бидам досадна си чекав да се јавиш:hug::hug::hug:.Во мислите ми е стално и Прашинка,но и неа не би сакала да и дојдам преку глава :lol::hug::hug::hug:.Кога сум лута во себе си пукам по шавови,не викам на висок тон,една реченица и толку,море и моево не чини,спискај таму малце нека се стресат пантолоните,ама касно е за менување:headbang:.Кафе ми се пие,покасно ќе почека,да видам со детево прво.

5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Шалвари пишувало, ја па швалери прочитав(facepalm)
    Ај добро утро, добар ден:*

Работа, дома, шетња и тоа. Ај уште некој ден ќе заврши школскава година, па подруго ќе е|(
    Убав ден:hug:

На Skorpija25, Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро :sun:!!!
    Фарбана фенирана ќе се фатам за правосмукалкава да ја поиграм малку и да светнам куќа па ќе одам на работа и се така во круг брзо ми мин денот ,за вас незнам...
    За карање се подкаруваме со мажево не многу колку да разбијаме монотонија ,али јас урлам не он па незнам дали тоа за карање да го сметам..
    Сарма на мени денес ,а и блашко сум направила за со кафенце затоа од Бубле предлогот неможам да го прифатам не дека пијам многу но две до три во денот секако..
    @sanjaeva сликите совршени женската на нив уште повеќе ќе крши ма оваа машки срца допрва...
    Ај убав ви ден !!!

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Дoбрo ви утрo!

Дoпивaм кaфе и ручек пoчнувaм...пиперки и тиквички пoлнети...
    Еклери дoмaшни ми се јaдaт..пa мoже ќе се нaкaнaм дa нaпрaвaм денoвиве..

Ми летa денoт и мене...втoрa неделa сум дoмa a кo ич дa не сум oдмoренa и релaксирaнa...се негде се трчa...или јaс не знaм дa се oпуштaм?!

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    5968bb4615b6d599bea040ca380d0b13.jpg b3fe4b88727a133d150243f2d6fbdbe2.jpg e52b99562e8985dc38a31cc5773b243e.jpg
    Добро утро народе. Дојдов да ве поздравам само. Изморена и ненаспана се осеќам, а ми треба енергија за периодов што следи, секој ден има некоја дешавка.
    @sanjaeva прекрасна ќерка имаш. Совршени слики :inlove:
    Само успеси да реди, мене ми украде некоја солза радосница (многу сум емотивна деновиве)
    Убав ден да имате, јас ќе буткам некако денес :hai:

На bittersweet, kuc, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Ми се спие, ми се плаче.. буквално ми солзат очите.

Ја никогаш не сум била воодушевена од познати личности, што знам.. затоа на тема со каков би правела муабет да ставам слика од маж ми ако не :wasntme: :D

Кога сум лута се познава. :D Се контролирам да не кажам нешто за што ќе жалам после, ама не ќутам воопшто и што ми пречи тоа кажувам. Да колам и бесам, па не баш, ама секогаш мислам, си се заебал, не ти зборам сега цел ден :D и го игнорирам после. Најмоќното оружје е игнор. 8)

Мене кафе ништо посебно не ми менува.. го пијам бидејќи ми се допаѓа вкусот, ама можам и без тоа. Најмногу уживам во капучино, поради пената и слабиот кофеин. :D

:f:

На bittersweet, kuc, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.706
    Zdravo,
    @sanjaeva i od mene cestitki ,mnogu uspesi ponatamu.Prekrasni sliki

Jas denes nervozna.Od vcera me drzi nekoja nervoza i lutina.Mnogubse nerviram samata od sebe sto dozvoluvam nekoi najbliski licnosti tolku da me nerviraat.I zatoa ke si patam.
    Denes na stres test,ama imam dobieno.I sabajle mm mi vika cital na internet deka so dobieno ne se pravelo stres test.I sega dopolnitelno se nerviram da ne mi bide za dzabe odenjeto.Oti od ovie pregledi najveke sto mi nosi nervoza e da molam da me nosat na pregled i da molam da ja cuvaat malata za da ne ja m'knam so mene.

Na temata -1. vo posledno vreme koga ke se skaram so mm bogami mi ide se po red :) I da go pretepam:Dama za zal ne mozam,pogolem e od mene :D

Ajde odam da se spremam.
    Wish me luck(fingers)

На Skorpija25, kuc, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.015
    Ден:sun:.
    Сношти касно легнав , па си поспав сабајлево . Маже дошол од дежурство , се истуширал тивко - тивко , сам се снашол ( што е сосем ретко) да си "најде" веш и пижами и се пикнал под јорган во спална , до мене :). Ништо не сум осетила. Се будам , некој ми диши у врат :smirk:. Од ак' л се извадив :lol:.

Сношти по тел ми кажа дека некој му донел вишни малку. Малку - си реков кило- две , за јадење . Кога ги видов кофите сега , глава ме фифна (facepalm). Сигурно има над 20 кг.
    Дај кажете што да ги правам. Немам место у замрзнувач. Ќе треба да ги "зготвам " нешто. А немам идеја што :wasntme:.

Ми се јаде пастрамајлија, ама штипска :$. И фанта ми се пие , ама грчка :).
    Арно ама НЕМА :).
    Да туРам гравот ај . Нека крка маж . Ќе сварам еден лонец , старите по два дена јадат од него :tmi:. За мене некое јајце на око ќе заврши работа .

Убав ден :f:

На kuc, SV1911, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден, да ви посакам убав ден...

@Bubce38 слатко, компот, вишновача, колач со вишни, сладолед од вишни... немам рецепти, освен за колачот :$
    Само кога ќе ги чистиш од семките стави ракавици, обавезно... и исуши ги и чувај ги семките, да си направиш перниче со семки, за топлење на меше на бебе (здравје Боже кога ќе дојде) кога ќе има грчеви, место термофорче.

Арни?
    Јас мутава малце денес... од „дрогата“ од вчера ми е :drunk:

13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Bubce38 слатко од вишни (лиги ми течат) поубаво нема. И јас немам рецепт ама по нетов има колку сакаш. А да и баклава со вишни мммммм....
    Ако ти треба друштво за правење викај, не сум била накај тој крај со години.

На kuc, ♡BuBaLe♡, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    Рековме татковци со деца се секси?! Овде само такви има 8-|
    Еве распустот кај ќе го поминеме :emo::sun:

15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Tatkovci od 70g,so deca od 37-8,g.:D

@Bubce38 ,sok od visni pravi,taman za letna treta smena :)

@Dadusicka ili ti pogresno si procitala ili ja pogresno sum napisala ;) :rofl: (facepalm)

Pocnuva nerva da me faka , :o:... a so nervoza nagon za povrakanje dobivam .|( |(

На Skorpija25, kuc, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Компот или сладко од вишни @Bubce38. ^_^ Рецепти не знам, ама ќе ја прашам мајка ми да ми каже некој ако те интересира.

Јас еднаш правев сладко од јагоди. Купив пола кило замрзнати јагоди, турив пола кило шеќер и да врие заедно. Испадна една џиновска бонбона. :rofl: Поминаа години, уште имам трауми од чистењето на лончето. :D

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    tumblr_ouejq76g3D1wr26ojo1_500.jpg Screenshot_2018-03-22-17-10-26-1.png Plateau-grillades-1160x650-BS009443-PUB-69303.jpg 1518483658_1.jpg 29133367_1760062074045175_1930594864773201920_n.jpg 879d5149c37f72792ed84e9a735890cd.jpg bd99b54444fc579f962c557ded89c9ec.jpg c2be6a80c35f8da248f490228c8116e6.jpg
    Да ве почастам друштванце, конечно денес потпишавме на нотар и ни скратија пет години од кредитот :sun:
    Среќна сум луѓе, камен ми падна од срце :mm:

Прикачени фајлови:

18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Бошке прошетај се до кај мене,и на работа гостинка еден ден +.
    Овде строго татковци оставаат/земаат деца,сите се над 40,и повеќето се sexy as hell.И да не се лични на фаца,многу се фит сите,работат по банкиве па стегнати во костуми,со италијански кондури,мантили,парфеми,ко од каталог се8-|

Ај добар ден:sun:
    Одам дома имам предолга пауза,а смрдам на повратено]:).Од скисната бебешка формула нема полошо:D.

Иначе кога се лутам ќутам.Никогаш не се расправам:!:.Знам само груба и саркатична да сум,типичен Јарец..

@sanjaeva сон:inlove:

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    ^да не останам ми е страв :inlove:

Јарче :tmi:

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Компот. Полни тегли и пикај во рерна да вријат

Последна измена: 22 мај 2018
    На Skorpija25, kuc, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.