Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.706
    Se vrativ .Ova stres test epten haoticno za mene bese.Koga zastanav da mi merat puls uste pred da pocnam 120 bese.Me cekaa bozem da se smiram i tamu nekade kaj 95 puls pocnav .Pulsot 185,pritisok do 170/100. Bogami ke ispadne srceto mi e defekt,ne samo glavata(kako sto si mislev). Se vrativ,malata zaspa po kola i sega si placam.Luta sum i besna na samata sebe so dozvoliv se ova da mi se slucuva.Detevo namesto vo park da go setam,jas po bolnici go m'knam. Ne mozam da najdam izlez od ovaa situacija.Detevo mi se navikna vekje koga ke spomnam da odam na lekar,vika "aaa ok" ko vo prodavnica odam :(:(

Izvinete na postov,moze trebase vo druga tema da go pisam:(

@Bubce38 kompot i slatko od visni(i mene mi e najubavo),zavisi sto poveke sakate.

На Skorpija25, kuc, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.855
    Допаѓања:
    99.520
    Флаур, јас мислам дека самото сознание што правиш стрес тест си го имаш сфатено како нешто одлучувачко и многу битно, возбуда и адреналин, па затоа и цифрите се толку големи.
    Колку повеќе те маткаат по доктори, толку свашта као демек ќе откриваат. Пиеш ли антидепресиви? Посети ли невропсихијатар? Што е наодот?
    Ако е премногу интимно, не мораш да одговориш.

Не плачи, не си ја потресувај психата уште толку. Се ќе се среди, па макар и долгорочна терапија да биде. Што има врска, битно е да има лек.

Инаку, денеска мислам дека конечно ќе преуредам шкафот. Мислам бар...:^)

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @Bubce38 остави си од вишните 2/3 кила за колач,баклава има ептен вкусна со вишни,и за сладолед домашен од ванила да си ставиш внатре;)

На Skorpija25, kuc, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.706
    Znam i deka e od toa,ama ne mozam i ne znam kako da se smiram.Me pratia pred nekolku meseci i mi rece od pretrpen stres i nervoza i plus imav 1-2panicni napadi i mi dade AD.Ama samo od edna tableta ispiena mnogu loso mi stana i po tel.mi rece dojdi druga da prepisam.Otidov ,ne me primi imase drugi pacienti i poveke ne se vrativ.
    Iskreno,mene mi treba psihilog.Osekjam pregolema potreba za razgovor so nekoj,ama od doma nema poddrska vo vrska so ova.Site mislat preuvelicuvam,i oti doma sum sedela i prevrtuvaat oci pri sekoj moj pregled.Jas samo sakam da go najdam resenieto,za da mozam pak da bidam starata jas(iako mislam vekje ne e vozmozno) i da treba bilo sto da pijam,samo da funkcioniram najnormalno.

Sega tmurno e vremevo,ne e za setanje -taman za sreduvanje po doma e

На Skorpija25, kuc, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.855
    Допаѓања:
    99.520
    Да си закажеш на невропсихијатар пак, не се откажувај! Еве сега, крени слушалка и направи термин. И со невропсихијатарот ќе разговараш, ама барем ако треба тој ќе ти препише терапија, психологот не може. Не им обраќај внимание на домашните, мисли си на себе и на детето.

Моментално минувам низ тежок период. Земав да вежбам и планирам упорна да бидам. Стори го истото и ти. Навечер, 30тина мин со некое видео од јутјуб, туш и во кревет. Барај си го спасот и ќе го најдеш, не кревај раце. Ајде, направи термин.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    ^да си одиш таму кај што мислиш дека треба. А они очите на тилот нек ги превртат.
    Луѓе животот пекол си го прават само да не консултираат стручни лица, стигмата е преголема иако сите се правиме модерни и еманципирани.

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.706
    Pa mene najvekje me nerviraat oni.Zatoa sto od edna strana site kazuvaat kako im e maka vaka sto sum so glavobolki i ne mozam da funkcioniram najnormalno,a od druga strana koga resiv cvrsto deka ke odam do kraj so pregledite za da si go najdam lekot/reshenieto oni sega prevrtuvaat oci i kako nisto ne mi bilo .Duri pa se drznuvaat dotamu (da ne spomnuvam koj:)),da mi kazuvaat prikazni kako i oni pominale niz istoto,i na kraj se bilo ok i resile da ne se nerviraat i da pijat limon sekoj den i pominalo se (prikazni za mali deca:(:@).
    Ama moram da prevzemam nesto oti ne ma pregledi tuku direkt vo Bardovci ke me prepratat.

На Skorpija25, kuc, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Bubce38 пак ти си ми инспирација да пишам,знам не одговараш и не мора ама ќе си го кажам маж ти е д-р гарант,со 20кг вишњи те разбирам потполно,имам видено како делува тоа со тегли мед,јајца итн(имам и јас в фамилија дежурени осуденици за грижа на туѓо здравје):D
    А за што од вишња,мама знае едни убави штрудли и традиционално ги прави за Велигден. Велигден ми мириса на јагнешко и на штрудли од мама. Рецепт не знам,можам да прашам,бидејќи не сум по благо спремање само за конзумирање сум,а за готвење по солените работи сум. Инаку ние в двор имаме убаво вишниче и многу раѓа а кислеки ни се за свежо јадење и замрзнува мама и прави штрудли повремено,зависи од пригода.
    Добар ден,тешко будење сабајле да не беше кафето,така да Бубале нема шанса без кафе. А сум имала периоди на ич не пиење,ама кома бев од сабаје,инаку да полесно се заспива.
    @LejlaD и мене ми фали дасти.
    @Dust еве ми го косето за бели фстан(дефинитивно не сум плаво и кратко,ами долго в пунџа:D)
    FUSTANNN.jpg КОСА.jpg
    Фустанот ако ме мотивираше Бубче да го објавам дека бареше бел невестински,мене навистина ми се допадна и за душа си го сликав.
    Да беа други околностите и би си го купила,ама ај да не бидам батко Џорџија:lol:
    Поздрав,и

Последна измена: 22 мај 2018
    На Skorpija25, kuc, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  9. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    @flower30 најмногу можеш да си помогнеш сама на себе, со некаква промена, во навиките, исхраната. Медицината е супер, но не знаеш на кого да му веруваш. Исто ко да сакаш дома да реновираш и јасно ти е дека ти треба мајстор или некојси дизајнер, но прашањето е кој. Да, разговор со невропсихијатар може би помогнал, но кој?
    Пробај да воочиш што ти се случува, пробај да издвоиш симптоми, пробај да се сетиш кога ќе имаш проблем што си јадела или пиела во последните 24 часа.
    Знам дека делува лаички, но за многу секојдневни проблеми медицината нема одговор, а се плод на нашите навики.
    Со среќа.

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Биднa и ручек и МАААШАЛА еклери...
    Ме мрзеше нa рaти дa ги печaм..пa ги нaклaдoв дo лaжицa вo сaмo еден плех...
    Дoјдoa -дa кaснеш дa пoрaснеш...еден вреди зa двa...
    Немa врскa и oнaкa зa некoј чaс ќе ги снемa...

На Skorpija25, Val-Dim, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Sliko slikO,ko sto mi se prijade blago sega odma gi zamisliv:?::inlove::l:

DAJ Ekler :))))))))))))))))

На LejlaD, kuc, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Дојде кај нас ,,Владимир,, луѓе... и страшен е. :worried:

На LejlaD, kuc, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    142.706

Naprotiv,mislev i jas za istoto.Citam i netolerancija na gluten ili bilo koj druga hrana moze da predizvika takvi simptomi.Fala ti sto me potseti,ke probam i taka.

На Skorpija25, mal.ecka, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Тука прска..онака..колку да се рече

На LejlaD, kuc, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Сaмo зa @CaraMia и oстaли лепoтици
    20180522_170116.jpg
    Ептен не се зa вo јaвнoст aмa вие ми сте ептен мoи пa не ми е сТрaм

На Skorpija25, EuHenIa, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^kaklo ne se za v javnost a?:^)
    Vakvi lepotici da kries v rerna?
    Ovie so oci se jadat a so usta da ne zboram uste sega imaginarno jadam mmm:mm:Jas so ova se lazam cresi,ko ke udram na kupecki strudli posle,aj povelete dok ima
    20180522_171039.jpg ako veruvas cresive se bitolski od dolnio pazar:nod:

На Skorpija25, PUPICA, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Знаеш ли каква беља ми отвараш бре:(
    Сњга да има вакви едно 3/3 како ќе ги лапнам:D

На flower30, mal.ecka, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.926
    лигичка ми потече..

На Skorpija25, mal.ecka, душленце и 11 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ke gi merime li sega ? 8)
    IMG_2183.JPG

Ajde da pocestam :P....

На Skorpija25, Val-Dim, flower30 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.015
    Ејјјј пукнав . Одвај ги дочистив вишните :whew:.
    @Annath ова за семките ,ептен ме бендиса:inlove:. А колку семки да сочувам и ставам на сушење? И кажи ми колку дена да ми стојат на сонце ? :?:
    Не дека ќе ми треба тоа перничето сега ,ама и тоа да се најде. Кога може да сум опремена со колички,релаксатори, дубалчиња, лулки ..... нека има и перниче против грчеви:lol:.

Брат ми зимава се што имале од внуката донесоа дури овде. Немале место, не планираат второ , па греота им е да ги фрлат, па ај кај дада. Ќе се најделе :yawn:. Ама све е ептен зачувано,нешто и неискористено, а и богами скапи работи, стварно греота е да ги фрлат. Му викам на мм, мора девојче да родам , атер работиве да не останат неискористени :).

@flower30 обавезно да си посетиш добар психијатар . Да прашам и ќе ти препорачам некој арен на клиника да те прима .

@CaraMia ептен сум ти инспирација изгледа :rofl:.
    На болничар не ти "мириса," мојто маже? :?:.

@EuHenIa изволте мајче ,кога сакаш. Ама со Неда и големата зверка. Ќе ја оставиме да си игра со јарињата, ние кафенце ќе пиуцкаме и се разбира , слатко , ама од смокви. Тоа ни е традиционално слатко за овој крај :*.

Да одморам па да почнам со варење. Пола ќе ги правам сок, пола слатко .
    Не ми требаше овај луксуз , ама ај :lol:.

И доста со стрволеж .
    Вечер у ниедно време ќе ви опнам слаткото :P

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.