Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lilo

lilo Популарен член

Јас мислев тапанот за ифтар или суфур како и да е :rofl:. Тоа шипки биднале.
    Добро утро и од мене. Денес ми е последен работен ден во неделава '' петок“:sun:

Skorpija25, Rebecca_R, kuc and 10 others like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Ај добар ден!

Среда ли е петок ли е, за кого како... за овие моиве не можам да се жалам, сите неработни денови си ги добивам по пропис, а во приватно сум. Па ќе си имаме продолжен викенд, конечно време за да завршам нешто што го одолговлекував.

За шипки, кој сака тука во Скопје рекреативно да се занимава со pole dancing, има здружение, Pole People Skopje, и да, успешно се намалуваат килограмите. Е сега, дали со годините сме за шипкиве, не знам, ама мислам се се може ако се сака...

Кафе?

3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.За шипка вистина се намалуваат кг.,но имав видено и пример со девојка која години на шипка беше ама бабачко,не слабичка,е сега како ја крепеше неЗнам.За муабетот кој го начна Рефи,кога и да имате прилика изразете сочуство,или дадете подршка,тој еден збор некому многу може да му вреди.Кога ми било најтешко во животот никого немало,ниту со збор,ниту со лик,во убавите моменти и за частовки сите ѓи имаше.Ден денес ме боли зашто ниту едни од ,,пријателите,,кога ни требаа буквално испарија,од вас овде добив многу,и подршка и разбирање,а тие на кои сме им биле буквално за се што им требало на повик ги снема.

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Мoрнинг друшки!

Типичнo утрo...aмa не се жaлaм...си уживaм вo "дoмaшaрењетo"...
    Синoќa си нaпрaвив Сaси-вoдa...грoзнa ми е..aмa aј ќе прoбaм некoј ден дa јa пoпијaм...aмa требa и дa не делкaм тoлку...

Пoплaдневo aкo е убaвo времетo шеткa сo синкo ми е плaнирaнa...ми требa блузичкa зa сукњa сo висoк струк..кoјзнaе дaли ќе нaјдaм нештo?!

Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 and 17 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^од оние кошули/блузички ко боди што се?!
    Добро утро и од мене. Ќе протегнам нозе пред празнично. Може и некое кафе да излезе. Тежок живот домаќински. Лоша сум на моменти ама за памет ми е :)

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден ^_^

Денес сум нешто повредна од обично, што ми станало не знам :D

Најдов интересни сајтови за учење германски, материјали за принтање имам, тоа денес мм да среди треба, па во јули планирам да почнам во Goethe прво ниво. (fingers)

Сега малку да се одморам, па да читнам нешто.

Имајте убав ден! :sun:

7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

@WORRIED.BT ,te citam za sasi vodata i manav pogled u kesite sto ispazariv...leto ide,site na dieti ,ja lazanji ke pravam,nemoj da ne zaslabnam (facepalm)
    Da vikam pojacanje na temava, @Peco sam da ne e ... dobro de, @doubleg e tuka ama molci mnogu(izvini druze :|)
    @Scott Weiland pravilata si gi znaes,bujrum....izjasni se :D(facepalm)

Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@stetoskop си прaaм Бaјрaм сo умoт и јaс...oвa чудo не мoжaм дa гo пијaм...a и пaтент нa устa тешкo стaвaм...
    Силнa вoлјa бaр зa вaкви рaбoти и oдрекувaње -НЕМАМ

9. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Добар ден, дали би примиле некој што се ближи на 30ка? @stetoskop ме покани, не е џентлменски да влетам на темава.

ФМЌ ми е малку време трошење будем искрен.

Кој е за еспресо?

-edit Beli vlakna farba ili ne? Me zanima.. ja lichno ne bi, memento mi e od gen (´・_・`)

Last edited: May 23, 2018
    Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 and 16 others like this.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Daj ti od tvoja voda-pobrzo ke ja ispieme pa posle ja lazanjite-do kaj 18h ke gi napravam ;)

11. doubleg

doubleg Популарен член

@stetoskop Си м'чам јас воглавно, одвреме навреме некоја зелена ќе скинам, и то. Не барај многу памет од мене :)

Peco, Ane-Goki1, Rebecca_R and 9 others like this.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Zdravo do vcera 7dena zaostanat odmor od denes praznik mi e a plus i prodolzeniov vikend dobredojdeno.
    Castam sVe so red SOKOI.jpg 2011-03-alacarte.jpg
    index.jpg
    @Bubce38 samo privatno tie sto ke rabotat za praznik se plaka i drzavno tie sto dezuraat=dezurstvo plus praznicna dnevnica. Drugive drzavno sto ne rabotat si e najnormalen neraboten den,ne za dzabe prodolzen vikend zosto ne se plaka:D
    Imam uste denovi odmor ama kraj na juni ili Parga ili Krf,so Gospod napred.
    Vikendov(prodolzeniot vikend se ukupno:lol:) ke se odmoram od odmorot8)
    Pozdrav i prijaten den.
    Edit @Scott Weiland WELCOME BITTE,
    @WORRIED.BT peski do Tumbe kafe-Saato sekoj den pa ke praime muabet. Isprobano,ne prasaj gatalec tuk patalec ama pak patam za taa tura i pesadija Tumbe-Smolevo pa i tocak po potreba:nod:

Last edited: May 23, 2018
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Si molcis ti ,retko zboruvas ama koga ke kazes nesto -taman si e,drzi voda
    Kako za gravot 5kg od zimoto

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не само воља , туку и потреба треба да се има. @WORRIED.BT
    Ние коа сме научиле требало-нетребало да се држело диети.
    Неможеме сите да ме идеално тешки, прво и годините (сметам дека сите овде сме над 30) не дозволуваат да си чачкалица.
    На некои и градбата им е таква и генетика си дала придонес, ама премногу удирање од земја-не треба.
    Да си пристоен, да немаш вишок 20 кг...
    Чуму тие тортури на организмот со тешки диети ?
    Да е од здравствени причини-ајде...мора.
    Ама за лиЏбота не вреди да се истоштуваш.Си скратуваш и јаглехидрати кои се потребни за мозокот да функционира и калории и калциум...да не набројувам.

Јас сум многу против диети.
    Сум ЗА намалување на количина на исхрана.И тоа постепено..да го научиш желудникот да опстојува со помала количина.

♡BuBaLe♡, kuc, Peco and 18 others like this.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@referentka јaс немaм вишoк килa...имaм стoмaк кoј сaкaм дa гo нaмaлaм..мaлку и грaдбa е вo прaшaње...нискa сум и мешетo кo нa труднa ми пoчнувa oд пoд грaдите...

Oвaa вoдaтa е зa забрзување метaбoлизaм ...

kuc, Peco, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

@CaraMia блазе си ти на толку денови одмор... и ја би, ама нема :worried: само четири... и тие арни ми се...
    еден од условите што прифатив работа во оваа ординација е тоа што не работам во сабота, инаку 99% од ординациите работат и за викенд, се' за муштерија повеќе.

Работев досега, и да бидам искрена, многу се изнервирав. А не требаше, знам, ама посилно беше од мене... средив се', цакум пакум, чистење, дезинфекција, сушење на канали, а бе таман да полнам и да затворам, човеков мораше да плукне :fubar: најде кога... и после све јово наново, дупла работа ми отвори, дупло време на седење на стол со отворена уста и после ми мрчеше што толку долго траело. Е па целта е да не заболи забот повторно. Ама кој да сфати. Во принцип сум прилично толерантна за вакви работи, ама овојпат не можев да се воздржам. Не му кажав ништо, не мислете, само во себе си ја изедов нервозата. А јас сакам се' да ми биде направено како што треба, по сите протоколи, но за жал, тоа не се почитува.

@WORRIED.BT мене саси водата ми е ептен вкусна, не може да не биде со лимон, краставица, нане и ѓумбир. Сум ја пиела, ама гледав да сум дома, оти од wc не излегував. Е сега дека стомакот ќе се намали, нема, кожата и спојлерите само со вежбање. Ништо друго. Дури и по хроно што слабеат многу, стомакот останува, т.е кожа. За тоа си сака потење. Иначе не е за забрзување метаболизам, туку за детокс, и исфрлање на вишокот течности од организмот.

Skorpija25, bittersweet, kuc and 18 others like this.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

^super si ma :* :hug:
    Cel zivot na rezimi ,gluposti... pa lani 17kg za 1 mesec spustiv....:worried:
    Taka da bolje ,,punacak" a srekan
    (se tesam |(, izplaniran mi e rucekot (facepalm))

Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Саси вода?:^)
    @Annath што е тоа?

kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R and 8 others like this.
  19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Да не имаш многу ѓумбир ставено што ти е гадна. :?:

За диетите имам кажано, не е исто некое кило вишок и мноооогу кила вишок. Во првиот случај треба некоја мала измена на менито, во вториот поригорозен пристап.

Кај пријатели не ѕвонам само колку за сочуство со тешка ситуација, ако стварно можам нешто да помогнам се јавувам и нудам. Сожалување не изразувам и не сакам да ми изразуваат. За честитање прва сум.

https://www.crnobelo.com/zivot/zdravje/17534-sasi-voda-za-ramen-stomak

kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R and 9 others like this.
  20. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Кога сме кај слабеење тема, би рекол дека на 1.86цм висина и движење прекумерна 110, паднав на испод 95 во 2 месеца, само со шеќер од диета намалување и движење. Знам дека не е исто кај машки и женски од научна перспектива но, да се пофалам изгледа сакав, конечно намалив со пренашеќерени кафиња и газирани/благи пијалоци (скоро никогаш не пијам алкохол).

-едит прашање, има некој искуство со Кетогена диета кај нас во МКД? Имаме состојки што си бара? Не сум во СК но мислам дека и во Куманово би нашол ствари за прехрана, ама тешко егзогени кетони за суплемент..

Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.