Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    @Sesil ти ставила линк. Ја пиев и јас едно време, ептен ми беше освежителна. Ама тера на мочањеееееее....

На kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.016
    И јас ја пијам саси водата веќе 4 месеци . Имав проблем - никако не пиев вода , само сок и тоа претежно тетрапак (facepalm) и фанта . По 2-3 л на ден :headbang:. Од кога ги баталив , тешко ми беше да почнам со вода. Ама саси- то ми е супер . Пијам по едно 3 л сигурно дневно .
    У суштина - задоволна сум :party:.
    И ДА ептен сум мочЛа од неа:)

Ручек се крчка . Летна манџа :clap:. Е сега ќе има проблем. Али ќе ми фТаса едно бело лепче , аЛи не:tmi:.
    А сакам е еден колач со вишни да направам ( пак јас со вишните :rofl:).
    Ќе иде вагата на +2 сигурно денеска (facepalm)

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    За грав сум тата-мата, затоа веројатно :D

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    Ко себе си да се читам, од години ѓус од поморанџа кој си мислам здрав е без шеќер, па кока кола/фанта и кафиња, ми се одпи вода па морав да го научам организмот... Имаше период кај што најмрсно нешто што пробав е мекица, највеќе манџи нешто така.. пробав хамбургер мислев одма ке ми излезе од уста од што ми се згади, како страна материја да го напаѓа организмот беше.

-редактирав 100 пати не ми оди форумов и знаењето со форматирање/цитати од други веб страни (модераторски трауми си имам (facepalm)) ..

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj za muabet za svi po ednu dietalnu pa da se zatvoru u kujna :D
    coca-cola-zero-500ml-380x760.jpg

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Annath fala za ubavi misli mila ama jas da ne otvaram usta kolku sum strizeno pa strizeno v privaten sektor,saboti,nedeli,Bozik,Veligdeni kako ke ti padne neli. Do 2013ta koga izricito naredi Ministerstvo za trud i socijala drzavni praznici da se plakaat se sum rabotela kako obicen den platena.
    Ako ima nekoja od toa ministerstvo za pozdrav ste:inlove:
    Taka da dosle moite 5minuti,a jas si znam kolku vrski se fakaa. Ako na arno neka tera kaj site.
    I tebe ne ti e lesno so pacienti.
    Ama ima i potesko i so pacienti i so pari i so kompjuter i zakazi-otkazi termini na tel. da rabotis. Od betar pobetar ima.
    @WORRIED.BT vodata e da ti otstrani visok tecnosti na pr.ako otekuvas mnogu nema da potekuvas tolku so Sasi(jas ja mesam so SiSi Austriskata Kajserka:D i taa bila taka rigorozna da odrzuva linija i kosa.Kosata pred spienje 2h i ja sreduvale,eve slikO-NE SUM JAS:wasntme: SISI.jpg :rofl:

Последна измена: 23 мај 2018
    На Skorpija25, kuc, душленце и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    @stetoskop [​IMG]
    Се или ништо, нема умерен хедонизам, ниту според бизнис бесплатен ручек (метафора што алудира на јадење/пиење нешто без последици). Пепси Зиро ми е поубаво од Кока Кола Зиро иначе, ради ладна/топла што не менува вкус кај Пепси флашата. Ама од Црешна...

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Изгледа и ја ќе треба од таа саси водата да почнам да пијам. Ѓумбир мразам, ама за лепота ќе издржам.

Имам вишок кг, баш пишував во другата тема, за поддршка, и се хранам правилно ама без вежбање малку симнав. Од денес (по не знам кој пат ова си го кажувам) почнав со вежбање, не за beach body, туку за себе. Не се чувствувам доволно убаво, може подобро да биде.

Ручек до пола готов, треба да станам и да го доправам.

@Bubce38 праќај парче од колачот навака. :D

@Scott Weiland добредојде :hai:

Тешко е да изразиш сочувство, и јас се фаќам како мислам дека ќе им пречам на луѓето во таква ситуација. Мислам дека е природно тоа, посебно со подалечни пријатели.. секогаш е полесно да се зборува за добрите случувања, отколку за лошите.

@Annath човек без осет. Се случува да не може да додржи, ама па тебе да те обвинува е стварно претеризам.

На bittersweet, kuc, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^Aj pa i ti sega...
    Cekaj da izdrobam kromid pa ke baram pePsi 0

На kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    @SV1911 добро ве најдов.. :bow:Ова Саси водава откако читнав ѓумбир во иста реченица (обожавам секоја форма на ѓумбир) ме заинтригира. И јас не сум за фитнес телце, но откако намалив килограми расположението ми се дигна, енергијата, помалку стрес на кичмата.. Секако има луѓе и што за естетско-површни причини ке бараат бич бод, но и тие разбираат од научна перспектива дека добра килажа многу значи. (добра како не премногу не премалку):muscle::lol:

Хмм тргнува вишок /непотребни/ течности, работи на капучино/нес/турско/чаша црвено/пиво/газиран сок? :rofl: Шала на страна сега одам да најдам и видам наука што вели и дали има студии и мислења за тоа, на кој начин работи, ме заинтригира. :?:

Пратам една нутриционистка (доктор) пар години и преку неа доста научив (применив премалку) Кој не му пречи англиски Dr. Rhonda Patrick https://www.foundmyfitness.com многу е паметна и изразита и убаво доловува за се во врска со телесно здравје на лаички начин колку што може.:!:

-едит ова е на сајтот што вели.. Whether you’re interested in the latest research on aging, brain health, physical performance, well-being, nutrition or just want to learn how to be a more optimum you, you’ve found the right place.

(не е реклама туку препорака само кого занима/има време)

На kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.768
    Dobar den,

Prvo fala vi za sovetite,mene mnogu mi znacat i ke gledam da ve poslusham;)

Zavrsiv i denes so drug termin,sega i jas ke praznuvam:)
    Moite verojatno ke mi dojdat na gosti utre,se raduvam mnogu.Preeska si prosetav so drugarka skoro 3h i se vrativ doma i sto pobrzo-dali rucek,dali mashini...Srekja detevo samo si zaspa sega pa ke odmaram so vas.

@stetoskop na zdravje rucek.I jas vcera lazanji imav za rucek ako kupecki,doma ne sum pravela a i ne znam kako.Taa coca colata ne mi e ubava (ja skoro ic ne pijam gazirano ),ama taa mi e poinakva.
    Me potseti,imam visnovaca od pred 2-3 godini,moze i se rasipala,treba da ja proveram.

Jas pred nekoe vreme piev Menta(zelen liker mislam bese),i mnogu mi bese ubavo i vkusno.Takvi ke si baram:D

Za debelina-sega sum najdebela do sega.Vagata pokazuva 57kg ama imam poveke sigurno.Stomak i butovi tamu mi se skladira se :D

@ivi1987 lep provod
    utre:)
    @Scott Weiland welcome:)

На Skorpija25, kuc, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^ne se rasipuva alkohol
    @Petar80 ide :clap:

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    На ,,Владимир,, му се заарни кај нас. Врне истура. Вчера доста штета направил во околината ]:)

Околу храна, диети и естетика... се додека не ми пречи здравствено ништо и изгледам нормално не си ја стегам душичката, еднаш се живее. Манекенски предиспозиции од никогаш не сум имала ниту тежнеам кон нив.

На Skorpija25, bittersweet, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    И јас исто, ама некако со годините и тој мал вишок почнува да ми смета. Особено затоа што 'рбетот ми има последици од двете бремености. А стомакот што останува после тоа, тежи нанапред уште повеќе те искривува. Затоа велам не за диети, ама ДА за вежбање.

На Skorpija25, bittersweet, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.985
    57 e слаба!
    Ручав и допрва сум гладна. И сладоледи има у фриз. И продужен викенд и се со ред.
    Некоја дружба може да се организира ако некој остане во скопје .

На Skorpija25, bittersweet, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.768
    Ama imam golemi butovi:$:DI so celulitce i spojleri ....I se si imam.A za kg. mislam deka sum barem 60kg.(poveke ne sum sigurno).:)

Jas ne vezbam,a gnetam se:DJas se kanev da odam da vezbam ama vcera na trakata za trcanje koga bev i si vikam tesko deka ke ispeam. A da ,samo malku da namalam so jadenje i da go iskoristam anticelulitniot gel (koj e 1L.) ke bidam top:DE sega so sum niska ,toa si e drug problem:rofl:

На Skorpija25, bittersweet, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Како се накркав:nod:
    Ептен си ја погодив денес мусака со модри патлиџани и тиквички,а за маж ми башка правев со компири:tmi:

Добредојде во темава @Scott Weiland :hai:
    Инаку јас сум на кетогена исхрана еве 3та недела,ама за жал не живеам во Мк,за да ти одговорам на прашањето.Пробај и без суплементи,или набави од Ск поголема количина,верувам дека има.
    Јас не можам да се помирам со моите 10кг вишок,џабе е,а инат сум па се издржувам.Генерално здраво се хранам,процесирана храна и сокови не им се ни опулувам,ама ете комбинацијата од гени и побавен метаболизам ми прават шах-мат.Сега ми е целта да се исчистам од шеќери со исхранава,а гледам и дека на обем супер влијае.
    Рефка е во право за метаболизмот и годините,ама ме плаши што немам родено уште,кујзнае какво кит-че ке бидам:?:

На Skorpija25, bittersweet, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    - ама за жал не живеам во Мк

noun
    noun: humble brag
    1. 1.
      an ostensibly modest or self-deprecating statement whose actual purpose is to draw attention to something of which one is proud.
      "social media status updates are basically selfies, humblebrags, and rants
    Хелоу хелоу @dunika ке ми пардонираш сарказмот/циницизмот/шегите КУ гени имам. И јас би сакал за година/две најдоцна да се преселам, за жал. :lol:

Супер, ја гледав нешто за начинот, најбитно ми е организмот да ми гори масти од исхрана која ми личи скроз прифатливо..:wasntme:

Ќе разгледам пак и направам листа.

П.С. Кај се господата у темата? 8)

На stetoskop, Ane-Goki1, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Истово и мене ме плаши :tmi:

Другарка ми две деца роди, ич не ѝ се познава, а јаде буквално сѐ што ќе ѝ се пријаде. Ја да јадев така до сега низ врата не ќе можев да поминам. :D

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    Си најдов утеха и затоа :D Две познанички што има баајѓи вишок се нормализираа од коа родија бебе. Се надевам дека ко нив ќе бидам :D

На kuc, Ane-Goki1, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.