Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    На Petar80, Abrakadabra, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Еден музички поздрав до сите мамурни

На green.eyes, DVAANGELA, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :coffee::coffee::coffee:Добар јутар и од мене.Повелете на кафе,денес турско,немам капсули за машината,и го пијам со мерак а колку работи имам да се допакувам:worried:.Убав ден ми се гледа бар да ми се подигне расположението да се фатам за работа^_^

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Епа на работа е...а у комшии немам баш некој избор...:^)

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    @ninja, сите викаат ракија лечи сѐ :lol: ама ете, за нозе не функционира според дедово

images.jpg

пробај со Fervex, ако не си пиел веќе.

На DVAANGELA, Peco, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро, стандартно затишје пред бура викендски, никој никаде нема, кој на работа кој на прошетка кој на домаќилкот се фатил.
    Јас од утре имам многу за работа.. ете дојде и тоа што го чекав пододлги месеци.. возбудата и среќата неизмерни. Дај боже да е на арно. Па најверојатно ми остана уште некој ден од овдешната дружба, се ставам на стенд бај. :)

Денес ќе шетам, а може и ќе месам, зависи од китката како ке се насмести ајд пријатно.
    images-2.jpeg

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро, дружино!

Јас да ве поздравам, зашто денес очигледно ќе бидам доста зафатена, под услов стомаков да не фати пак да се зафркава со мене, па да си преседам место тоа во веце цел ден. :worried:

Денес во план ми е прошетка, гледам убаво е времево, башка и букет ќе треба да купам, бонбоњера да завиткам, па да се спремам со време, зашто вечерва сум на мекици кај братучетка ми. Конечно бебенцето ќе им го пуштат накај среда-четврток, па се решија сега да направат мекици.

Инаку, родено е пред два месеци, во 7-ми месец и таков хаос направија нашите стручњаци со суета и ароганција до небо, што му предизвикаа низа проблеми на малечкото, ама за среќа се избори со се', да се надеваме без последици.

И тоа, chikitas и muchachos! (hollest):l:

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro!
    Podrugo e koga denot ke ti zapocne su masko utrinsko kafe vo krevet.:emo:
    Baska sto dur se varelo gi ispruzil i alistata.A nemase sinoka coca cola.Da nema nesto da mi kaze?:^)
    Ili pa uste poloso,da ne ima nesto sti nikoj ne smee da mi kaze?:rofl:
    @ninja35 jas ne sum po ztata,ama ako imas od ruzmarinskata rakija,namackaj se sam.Ako nemas,obavezno da si napravite.:!:
    Site petocki grav,jas staviv od sinoka za denes,sega se dovaruva.Morav da smislam polesna varijanta,da se ima vreme za setnuvanje.
    Prijaten den devojcinja i po nekoj decak,jas odam da go zgrapcam denot dur nekoooj ne mi go narusil ovoj mir.(fingers)

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Утро.
    Во 6 сум станата |( ногу арно не е на арно. Мојон саде кексои реди, да надокнади оти старее:tmi:
    Ринтам само, сега сум си дома и нз од каде да почнам. Почнав од купатилото, а колку работа ме чека еееееееееееееееееее. Во афтото компир ќе ми никне, морам на перење да го однесам.
    Ќе стасам се изгледа, ако не дремам овде. Оџачар да најдам оџак да исчисти, не знам ни дали постојат сеуште.На мамето баница и се јадело и велам да си направи, барем тоа може, ама џабе чистам кога лом ќе направи, поарно јас да ја направам.:sweat: Музички желби и честитки ќе исполнувам виќендов, ама треба да се расчепам на 100 страни. Ај доста кукам ојдов.
    Убав ден жени и по некое маже.:d:

На green.eyes, Petar80, ozbilnazena и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    20151031_082200.jpg 20151031_080746.jpg хелоу друштво еве поздрав и од мене одамна ме нема да ви пишам некако се со обврски.денес се вкчучив за да ве почастам само денес ми е роденден ко што би се рекло полнам 23упсссс камо среќа да беа така бројките само сега е 32 како и да се да сме живи и здрави сите.имајте убав ден и еве почастете се од мојот колач.не е скап.а превкусен.рецепта кој сака ке пишам на др место,ував викенд на сите

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Mekuska среќен нека ти е роденденот, да си жива здрава и среќна зекогаш.
    2015-10-31-10-00-10-1162543717.jpeg

На Petar80, Eli23, toogood и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.140
    Добро ви утро
    Конечно се наспав А и пијам машко кафе.Цела недела утринското кафе го пијам однога и сега што убаво си го густирам.Појма немам што би правела за ручек ајде помош.Нинџа напиј се нешто за болки диклофенак,наклофен.Мекушка среќен роденден!
    Витаминче не прифаќаме да не ставиш на стенд бај мораш да не дружиш каде и да си ,само среќна да си:)

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Najrejken neka ti e site zelbi REALNOST

На Petar80 и Mekuska им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден и од мене.

Јас планирам грашок за ручек, не одам по таа петочка грав традиција :D
    Да се однесува само до мене, би можела месо комплетно да го исфрлам од употреба.
    Ама мажи, сакаат месо. Ионака не го ни јадам многу, посебно па во манџи, само што му дава вкусот на јадењето.
    Прееска го варам тоа телешкото, и тоа во две-три води. Ми се згади.
    Некаде имам прочитано за една особа која имаше тумор, и докторот и кажал секогаш да фрла прва вода од месото. Тоа така ми остана во памет, и јас не една, туку две-три води менувам, се додека излегува тоа гадното мрсното :puke:

@Mekuska среќен роденден, да си жива и здрава :^:

Денес тука убаво, сончево, ама јас ќе се напикам дома ради грашокот :D Го правам исто како гравот, го варам на тивко со саати. Не само ради него, туку ете не ми се нешто ни излегува денес никаде. Мрзовољна сум малку. Не ми е баш денот од сабајле. :doh:

На green.eyes, ozbilnazena, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.517
    Скајче грашокот колку поише се вари толку потврд станува, така да свари ја манџата и грашочето на крај, да омекне и гаси. Совет од профи кувар ;)

На green.eyes, Petar80, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Да, да, така правам. Не се изразив убаво.
    Месото и кромидот, морков и компир малку со зачини го варам, варам, варам на тивко, душа му извадам, додека се убаво не се растопи хехе, па грашокот на крај. Фала сепак :)

На Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobar dennnnn! Za mene uste od 6 pocna denot sto se ne napraviv do sega. Go cekam mm da dojde i da setame, nema da veruvate ama od pocetok na avgust ne sum bila vo gtc , zazelev fonatana da vidam, konj da vidam:D ana bitno naselbava na pamet ja znam.
    Vecer iskacanka so druski u kafana posleeee 100 godini, mm so dugari a sveki dete ke cuva.
    Rucek nadvor nekade nesto
    Kafe tek sega prvo, pritisok nula! Ubav dennnnnnnn

На green.eyes, DVAANGELA, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.517
    Е да ти кажам компир манџа како сум правела прошлава недела и дека ја јадевме тек вчера ќе ми се смееш. Еден ден го запржив кромидот со морков, лукче и мевце. Тоа касно навечер, викам утре ќе го сварам и ќе ручаме. Следниот ден го сварив зеленчукот и месото со сос од патлиџан, водичка. Арно ама касно бевме дома па ај викам за утре манџава денес ќе јадеме јајца. Следниот ден додадов и компир и таман да биде готово да јадеме не викнаа на ручек кај свекрва ми за роденденот и пропадна и тој ден планот, па дури вчера го јадевме. Иначе зачините тек вчера ги ставив пред да јадеме, да проврие пак де, и излезе да поубава компир манџа у живот не сум направила. Со новава работа ич немам влезено во колосек а изгледа и нема да влезам па ќе си се породам и тек тогаш ќе си се вратам на старото готвење.

На green.eyes, Petar80, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Во принцип и мене ми се многу повкусни манџи стоени, те. следниот ден.
    Јас веќе некое време престанав да пропржувам. Туку ете месото провриено само, после во чиста вода со месото го додавам зеленчукот и зачини, чекам да проврие, го поклопувам тенџерето целосно, и го оставам на ептен тивко да се вари со саати. Исто е многу убаво, се само варено, и се убаво се раскашави. Зависи од манџата. Ете со грашокот го ставам на крај, а боранија правев пред некој ден на ист начин, само ја ставив веднаш и беше превкусна. Домаќинки ;)

На green.eyes, Petar80, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.517
    Мене непржен кромид не ми е убав, ми ствара гасови. Пропржувам на маслиново, додавам коцка путер ако се работи за ориз и после топла вода. Абе само домаќински мубаети, ја чекам Галаба, она има сличен тертип на готвење ко мене :D

На green.eyes, Petar80, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.