Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Јас само да ве поздравам...:hai:
    Ми престои напорен период, и физички и психички, затоа денес полнам батерии... себично уживам во слободното време...

На Tajnaotrovna, Skorpija25, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    @Sesil не мислев со тој интензитет, мене лично се што е во врска со учење, натпросечна интелигенција (ароганција на страна) не ми прави ништо. 15 минути на ден збира мозок, и помни цел живот, ако не е заменето со понебитна информација која ми остава впечаток.

Но сите се различни во тој поим на процесирање информации и ретенција.

Кога одев на факс, морав и пред време да учам, и долги паузи, така ми работи главата, лончето е мало, ако прекипе млекото ништо не научив. Збунка тотална.

За англискиот Картун Нетворк чуда ми направи, и патување гв/ск/ку од мали нозе за дијалекти. Многу засакав комуникација, јазици, дијалекти се..

Мада морам да признаам Англиски ми е полесно да се изразам/изјаснам, македонскиов не ми оди. Сеуште од 3 април кога се зачленив до сега кирилица ми е страно.

-едит 11 години ме делат и од 18 и 40, fun fact. За месец дена 29ка, едвај чекам да не ми честита никој ради погрешни информации и да избегнувам блиски да не ми честитаат.. |(:rofl:

Си славам со заработена плескавица и пиво..

На ivi1987, SV1911, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.213
    Знам Моник дека ѓи има,и воспитувачите им се студенти од Турција,но и средното како средно училиште не го признаваат таму.

На ivi1987, Dadusicka, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Хелоу!!
    си отворив пивце и да ве поздравам
    бујрумте :D
    20180524_224251.jpg

Денес ми се плака мамата :tmi:
    сме удриле една генералка со сестра ми, од сабајлето од 8 па пред малку, удрив еден туш и толку желба за пиво добив, а ме пијам никогаш :wasntme:
    дури и слатко направив, ми донесоа домашни јагоди па ги решив:D
    инаку, да споделам едно откритие. кога имате три малишани кои ги скрнават ѕидовите - решение е микс од паста за заби, сода бикарбона и алкохолна киселина - малку мачно е ама ѕидовите сјаат. дури и ми фалат шкртаниците, количиња, куќарки, срциња, имиња..:tmi: шо све немаше..

ми се спие ми се плачи
    ојдов |-)

На mal.ecka, Tajnaotrovna, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.213
    Место не ме држи,утре да спеам кај едното,а задутре да си го пречекам другото,не за хелекс туку за нешто појако сум:tmi:.Туку дајте нешто тема за муабет да бегаат мислите:?:

На Tajnaotrovna, Skorpija25, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Oooo ексклузивно за сите што шпрехате турЦки една турска вода-suyu (chok guzel-не знам дал е исправно пишано,еве @Scott Weiland oд Jahja Kemal ќе ме попраи:lol: вода.jpg
    Кафе досега 2пати и @dunika @stetoskop послужиле ај да не претеруваме со 3то,само водичка овој пат. А Бубале претрка со пиво:beer:,може,може.
    Менував постелнини,се испра и нешто,плановите за шетање денес ојро реализација(ојро бре @stetoskop :D)
    можда утре ако нема закани со поплави и невреме. Попладнево мирно мина само облаци останаа на видик.
    Сакам да ми се посреќи со некој добар филм,ако не книгата не бега и музика во позадина.
    Edit @referentka и јас налетав на Гир сега со закаснување.
    Филмов троа досадничок можда дека не ми е од почеток фатен,ама за глумецов вреди до крај да се издржи.Ауу има и романтики:$:tmi:
    Убава ноќ на сите.

Последна измена: 24 мај 2018
    На SV1911, Scott Weiland, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.877
    Јас повеќе сакам книги романси, некако повеќе ми будат емоции и повеќе се соживувам. Барам сега некоја таква, малку мозоков да го исклучам.

За фејсбук кој како ќе си ја нареди. Постои копче за отследување, не мора некој да се брише од пријатели. Мене повеќе ми се така отследени, а си пратам вести, забава, серии, книги, автори, си членувам во групи за книги и се друго што ме интересира. Па немам многу превртување со очи. Споделувам некогаш моменти кога ќе ме спопадне нешто, на некој ако му се темни може да ме отследи, исто како јас што сум направила и завршена приказна. Премногу важност им се дава на социјални мрежи, а навистина не е толку комплицирано.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Хелоу :)
    Се вратив онлајн, море супер е кога си на одмор да немаш интернет, имаше додуше ама слаб. Се исклучив скроз не знаев ни невреме дека имало, ни до каде сме со политикава :D
    Одмор беше на времето кога чекаш редица пред тел.говорница да им јавиш на твоите дека си стасал жив здрав и пред тргање уште еднаш да им кажеш кога стигаш да те земат од автобуска :$
    Албански учев ништо не научив :wasntme:, тежок е многу а и не ми идеше ич, ако дојде зорт да мора бар некоја основа имам може ќе го поднаучам. Англиски ми е мачји кашаљ (не зборам за граматика), турски учев го владеев релативно добро, не е лесен ич, ама во последно време ми е огаден, и јазикот а донекаде и луѓето. Не ме сфаќајте погрешно, не зборам за тукашните наши турци, мразам да генерализирам ама од искуство во последниве години барем кога е работа во прашање да не ти се у близина. Никаква почит за работно време, приватен живот.... не џабе биле окупатори толку време си го имаат тоа во крв.
    Денов многу долг и релативно напорен а не ми се спие, дефинитивно колку повеќе спиеш уште ти се спие, последниве неколку дена ми се доказ за тоа :)

На Skorpija25, CaraMia, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.020
    Си муабетите ,а :emo:.
    Се прибрав и јас конечно . Цел ден у шетање. Не баш шетање де, повеќе квачење во кафани . Не една , не две , дури три сменивме :!:. Овој маж ми да го оставиш , комотно може цел ден да си преседе во кафанка . Де салатка , де јадење , па десерт , па кафе .... И , ајде све од ново (facepalm).

Нас овде , а и Дојран , Владимир не прескокна денес.
    Ама колку беше топло и спарно , чудо некое :whew:.

Туку во Фук- Так до нас седеше Нино Величковски . Аууу човекот не старее , ептен се држи . А и многу ми е симпатичен .
    Или оти ги сакам неговите песни така ми се гледа,хммм:?:.

У врска со социјалните мрежи. Едно време ептен лепкав слики , кој што чинеше , јас се тагнував кај сум , што сум. Не знам што ми беше интересно .
    Уствари знам. Имаше една бивша девојка на мм, која и ден денес е опседната со него . По цел град дрнда Бубче вака , бубче така , само у шетање и е мозокот итд.
    Па јас дополнително и стварав нервози и и давав материјал за оговарање :D. Виде - не виде , си легна на брашното. Кротка е сега :).

Со душа чекам сабота.
    Финале лига шампиони. Реалче ќе си го бодрам . И на Кикица мој ќе ми течат лиѓи:lol:. Таман маже е дежурен , па на раат ќе си уживкам. Тој па да го утепаш не гледа фудбал . Маж на векот :lol:.

Се распишав доцна во ноќта :rofl:.

На Skorpija25, CaraMia, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Здраво друштво :f:
    Мојот термин за кафе на Фемина cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Конечно најдов малку повеќе време за темава... Тоа оти сите од дома ги испоиспартив „во живоТ“ :D

Исфенирана и налакирана, дотерана во најубавите пиЏамки, млеко за сладолед сварено и ставено на -20
    И толку од домаќинлукот за денес! Имам еден куп за пеглање, плакарите треба да ги прередам, во кујна ми е хаос... нооо баш ме брига, не ми бега работата, ке кулирам на Фемина 8)
    Ете, си кажав, од сега натаму решив повеќе да си ја одмарам душичката :tmi:
    До кога ке ме држи ова?. :?: (facepalm)

И мене запишете ме на списокот „работи на празник“ :!:
    Денес бев на работа, за празнична дневница, ке има некое денарче плус следниот месец :)
    Уште сега почнав да си планирам за што да го потрошам, ма испланирав и да не го чекам, во сабота одам да си купам нешто... И ова незнам до кога ке ме држи :?:
    Хммм... Книга сигурно ке си купам :!:

За честитките, прегратките и слично на ФБ... Затоа немам ФБ!
    Исто ми се безвезе и објавените фотки кои претходно со часови се фотошопирани, плус фотките кои што се постираат по секое седнување на кафе, демек овде бев... плус ставот „ јас сум совршенство без маана“ (facepalm)
    Аааа, вистината е далекууу од објавеното :!:

Прво што направив вечерва кога отворив +/- 40... ја „проверив“ јубилејката. Ииии ниеден потпис (facepalm)
    Вакви грешки во иднина НЕ :!:

За сите што покасно се приклучија на +/- 40... Секоја страница од темава што има стотка (1100...5800...9300...) е ЈУБИЛЕЈНА СТРАНА и присутните во моментот се потпишуваат, плус ги потпишуваат отсутните другаЧки :tmi:

@mareane :hug:

ПС (waiting) Хммм, касно е или не... Дечково мој сеуште не се прибрал :^)

kasni.jpg :D 8)

Редактирам... Три дена одмооор :rock:

На mal.ecka, Tajnaotrovna, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Леле црна Љубицо @Bubce38
    Маж и дежурен,госпожата фудбал ке гледала:rofl:

Нино водеше Фолк фест вечерва,затоа е на истокО..
    И јас искоментирав дека добро се држи,а партнерката Ирена да му ја видеше:worried:,шо лична жена,ама во фустанот ко вазна беше.Ужас од сатен и кинџурки некои...
    Тука сакам да имаш повод летово:angel:,и да ме частиш една седенка во Фук-Так и мене.Пола мени,нема да те коштам многу:lol:

Ајде добра ноќ,си превртив километража со постоЈ денес:hug:

На CaraMia, ivi1987, flower30 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Sto mi trebase da go gledam filmot na Telma? ;(

На CaraMia, ivi1987, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^Катастрофален филм(facepalm)
    Пецо традиција стана 9700,9800,ај 9900да не ја љуфнеме.
    Умре Гир,чао филму;(
    Романтичен бил како не.

На SV1911, referentka, Scott Weiland и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    цццц...за филм плачат..8-|

На Tajnaotrovna, CaraMia, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    I predhodnata stotka ja propustivme pa dogovor bese 10.000 strana da se nadzidza epten .
    Ke se pie nesto ili ...
    @Dadusicka mi ja nema deneska :(

si poistovetuvam situacii od real life ...
    i ti si u pravo :|

Последна измена од модератор: 25 мај 2018
    На Skorpija25, ivi1987, SV1911 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Ми се иде и мене у фук так, со години не сме биле накај дојран.
    За честитки на фб имам зборено, посебно ми се бљак кога сопружници си честитаат па со лигави пораки со се. Слики ставам чат пат, мразам претерување. Нешто поинтересно мене ако ми се види и тоа обично нешто со децава. Селфија мразам, немам селфи фаца за позирање ич, кога ќе ми се сврти камерата некогаш случајно на селфи мод од памет се вадам :D
    @Bubce38 и мојов не гледа фудбал ама јас сум пресреќна шоради тоа, мразам фудбал. Ама затоа гуши со точаци, формула, скијање...
    Отиде батеријава време е за спиење изгледа

На CaraMia, bittersweet, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    простено ви е...дека за Р. Гир се работи...:P

На Tajnaotrovna, ivi1987, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Не за Гир плачеме,умре во филмот.

На Tajnaotrovna, SV1911, Scott Weiland и 7 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ne mi e po merak R.Gir...:|
    si poplakav za nevestata ,sama ostana |(

На Tajnaotrovna, ivi1987, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Е ај сега најди нзс и излези на крај.... жени...:x

На Tajnaotrovna, Skorpija25, CaraMia и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.