Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да ве поздравм тука сум :D само ретко пишувам зошто убавово временце а и броените денови си ги користам максимално синко може да излезе секој момент :D затоа сум удрена на шетња;) а богами синоќа и кока кола имаше :) будна сум од 8 но не ми се станува од спална си се гушкавме со мажево :) но гледам веќе 12 го испратив он да оди до вц па јас ќе станам :) и викам ај за тоа време да се потпишам :) Имајте убав ден ,викенд и уживајте во сонцево ќе го барете :*

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добар ден и од мене
    @Mekuska :^::d:, среќен најсреќен роденденот.
    @vitamina се надевам само убави нешта ти стојат на патот. Упорна си и знаеш што сакаш. Не чекаш нешатат сами од себе да се средат, си ги вршиш со ред. Макар и помалку време да ти останува за нас се надевам ќе ти се исполни се што имаш замислено.

Нема гости денес. Јупииии(poolparty)
    Уште мажево порано да си дојде да можеме да шетнеме.
    Леле синоќа која глупост сум ја направила(facepalm)
    Титка екранчето од бебифонот дека е слаба батеријата. И ај да го приклучам да се полни.Е открив некоја непробана функциија и кога зеде да свири, да пее.
    Уклучено на максимум, полноќ, кога зеде да јачи цела куќа.
    Трешти екранот, а трешти и камерата кај детето.;(
    На екранот гледам дете почна да мрда, мажево бидеји со бебето легнува и станува..еве го и он срипа :D

Мене ме фати паника.
    Зедов да шкрапам тоа копчињата.
    Ама можело и погласно, плус и музика се смени. Поживо :dance:

Добив закана ќе го фрлел низ шоља:tmi:

Едвај некако го исклучив:bandit:

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    хахха добро е не смееш да се жалиш и тоа. А имав прочитано некаде во стилот
    Љубов било кога мажот ќе те разбуди со утринско кафе.....како па да не....љубов е кога ќе ме остави да поспијам на сабајле ;)
    За мене важи оваа парола, е отпсле, може кафе

На green.eyes, Petar80, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Mekuska sreken da ti e rodendenot,da si ni ziva i zdrava.
    @AngelOfArh jas mila vo moja kujna kromid 2 % dali koristam.Przenje zelencuk nikako,samo pecenje i varenje.
    Zaprski vo nikoj slucaj.
    @Espadrila se soglasuvam so tebe,me ostavija desetina minuti plus.So malo dete i nema sansi poveke.
    Nie uste ne sme izlezeni.Tarzano de na frizer,de na zabar,valjda nema da ne stemni.|(

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Кога сме кај оставање насабајле да поспијам подолго, да додадам дека ете сабајлево се случи такво нешто, ама и ми преседна. :doh:
    Маженце ми со целото срце и добра волја ги собра и двете деца долу во дневна, ама, АМА, ако не му нацртам се како треба тој нема ништо да превземе на своја иницијатива. Што ме излудува некогаш!

Ете ме прашуваше што да и облече на малава, јас од кревет му одговарам да и облече хулахопки и едни шпилхозни. Мислејќи дека оние шпилохозни за спиење да се соблечат. Јок.
    Ја наоѓам малава облечена во боди долг ракав, блуза долг ракав, хулахопки, преку тоа шпилхозни, и преку сето тоа уште едни шпилхозни од тие како кебенце :whew::tmi:
    Ете он така ме разбрал.

Го прашувам дали и направи млеко, не му текнало. Поминало саат време откога е станата, тој мене ме чекал, не сум му кажала. Бебчето си ќутеше, ама кога ме виде со шише од три метри оддалечена отвараше уста. Јадна прегладнета.
    Ете, се треба да се нацрта. И кога му кажам тој ми вели ама ти после ќе ми кажеш зошто тоа си направил?
    И пак испаѓа до мене е проблемот значи |(

На green.eyes, Petar80, menelele и 20 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    @Sky-butterfly од истиве причине (да му објасниш се по 2 пати и уште 6 пати да те препраша )јас полека почнав и да не го оставм ништо да помогне оти полесно ми е сама да направам отколку по сто пати да обајснувам
    И кога ве слушам за манџиве верувајте ви завидувам Јас заборавив како се прават ото многу ретко правам Децава ништо скоро од манџи не јадат а и мм не е голем љубител ,па се само на пржнато пекнати ама редовно супа правам барем малку да надокнадам течност.Денес ќофтиња ,пире и супа.А за утре да ви кажам од некни ми остана во памет тој „боденикот“ со праз на Референтка и може ќе го пробам

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

На кафе пауза да ве читнам, сега само што се прибравме од шетање по врати за Halloween,:devil: сега дома си имам едно вампирче, едно џокерче, една пиратка, голем франкенштајн и секси вештерка.:P(hollest):rofl:
    Собраа еден куп чоколади што не ги ни јадат, кога ќе си легнат ќе им се пуштиме со мм, сите дупло им даваа погрешно ги проценуваа како :angel:а тие живи :devil:.:rofl::rofl::rofl:

Постот три саата го пишувам, се бањавме, не знам мм како успева секогаш да излезе сув кога ги бања, мене жива вода ме праваат, се секираат изгледа да не шетам небањата па ме воденат цела од глава до пети.:rofl::lol:

Мене изгледа највеќе ме штеди и чува свекрвата, таа ме вика нонстоп на ручек и после свекорот не испраќаат со еден куп јадење да ни се најде, да не се мачам да готвам, утре сме таму, на децата да им дадат следување за Халовин а мене малку одмор.:lol::lol:

Ако викате бејби ситерка да се спремам и јас на најдолгиот пат, само немој некоја да сте се мрштеле и да викате дека сум без осет со дуплата количка.:wasntme::wasntme:

Ме потсети Дани со гајбата кока кола, го пратив мм да купи пушени ребра во една српска продавница ми донесе една гајба некоја турска газоза, проѕирна, што ли сака да ми каже со тоа?:?::rofl::rofl:

@Eli23 да ти е жива и здрава ќеркичката, само радости да ви носи.:hug:
    :hug:
    @Esmeralda-MD среќен роденден на синот.:party:
    :^:

@Tajnaotrovna три родив и сите три плукнати на татко им се, барем мадам можеше да личи на мене:lol: и мене така ме замајуваат дека личеле на мене, во устата, во очите..................да, да во газот личат на мене.:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 31 октомври 2015
    На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Среќен роденден мекушка [​IMG]
    да се надоврзам на муабетот од претходно...и кај мене маж ми не признава за ручек ако нема месо,
    многу посно му било, не го најадувало ако нема месо. А гледам и бебуш во се е копија на него, како наизглед така и други особини и уште сега обожава кога му давам манџиче со мевце. Па толку па да немаше ништо на мене:worried: Ми викаат сега како е потпораснат наликувал и на мене, очите ни биле слични...хмм џабе ме тешите си го гледам јас детето, уште кога се породив кога го видов иако беше пре прекратка нашата прва средба после царскиот си викам ааа машала овој цел на татко му. Да ни се живи и здрави само.

На green.eyes, Petar80, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Земав Наклофен...прв пат пробувам вакви јаки апчиња ама веќе ми е подобро, ми се опушти мускулатурата...
    Сега, не смеам да допрам алкохол, не смеам да возам, ништо не смеам да правам...така пишува во упатството....:P

На green.eyes, Petar80, LUCERKA и 6 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.517
    Битерке за газозата во Турција бараме Спрајт, кај еден што разбира нашки, ни донесе стварно бел сок со меурчиња, пробуваме газоза ама се забораиле од ставање шеќер внатре. Блага ко шебет. И се откажавме од барање спрајт веќе.

Туку јас денес не правам манџурии, ама за утре се спремам свечен ручек за кумовите да правам, свињетина со пршутка звиткана, ребарца со многу кромид и лук, пилешко со кикирики ала сакам да знам да готвам кинеска храна, оривче со печурчиња, компири печенки со пршутка и кашкавалче, ќе смутам некоја Тирамису без маскарпоне оти ногу е скапичко овде и ајт готово. Имаме винце, пивце ќе се купи, сокче з мене и трудната кума и така. Да ја омрсиме малку кујната, така вика кумот :D

На green.eyes, Petar80, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.148
    stom ne pisuva deka nesmees koka kola togas traj i kuti
    imam nekoi lekovi sto ke te oraspolozat odma ke te dignat zemi probaj
    primigocel , kurmicical , suvtigonabutal

На Petar80, Val-Dim, Daleron и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Сега женска рака ти треба :)

На Petar80, Peco, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Луѓе земав денес мав крпата и џогерот и преместував. Се искелавив ептен, душа снемав.
    Битно заврашив работа, малку промена не е на лошо.
    Направив ручек сварив гезве какао и уживам во тишина.
    Времето е прекрасно а дај боже и да потраи вака.
    Убав ден.

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Абе вие знаете дека не треба да се заебавате со немоќен човек...:!:
    Плус сам дома, без помош...8-|

На Petar80, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    @ninja35 штом си тука, добар си :rofl: !

На galapce, ninja35, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.747
    Ти да не не викаш на гости дискретно,штом напоменуваш дека си сам :D.
    Ова како онаа реклама за пејџери кога излегоа пред мислам дека има 15-на години.
    -Дојди кај мене,сама сум!
    :rofl::rofl::rofl:

Вчера и денес не се прибрав дома.И да ви кажам ич немам гајле на совеста.Е имам и јас право да излезам меѓу луѓе.Синоќа во театар па на кафенце,денес шопинг па кафенце.Иако јас не шопингував си дојдов дома со празни раце ,пријателката баш си се поднови и и требаше „стручен“ критичар како мене.:rofl: И ни ручек не направив денес,нема нели да им излезе душата ако нема ручек.Нека јадат ловечки,кој што улови во фрижидерот.

Така некако ми е фино на душава ги избркав лошите мисли ,барем денес нема да им дозволам да ме „јаваат“.

Ми се шетка до Скопје -то ,не знам како ќе биде овој со платата оваа недела.Сакам бре да се разгалам ,да си купам нешто и да не се пребројувам...:nod:.

Убав ден на сите,кој може нека излезе во природа времево е стварно преубаво...(y)

На green.eyes, DVAANGELA, Petar80 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Znaci jas sum skros zabegana unazat nekoe vreme samo mislam deka sum bolna od nesto samo gi napipuvam gradive a bev n.a. Pregled samo nesto da me zaboli na gradava odma panika

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш те мислев што те нема.

На Petar80, Annath и lunicka им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.747
    Туку да ве прашам нешто...онака чисто соседски...
    Живеам во населба во која може да се стигне од разни правци.Е сега има една солуција побрзо да се стигне до,како да кажам центарот на градот,ама тој правец опфаќа користење на тротоари позади 2 куќи на комшиите кои ми се и роднини и мојата куќа се заобиколува и се поминува и позади и пред куќа.Е сега не е проблем за нас,што си викаме ние од блиска околина,проблем е што цела маала почна да го користи тоа.Значи поминуваат жени и мажи за и од работа,деца за и од училиште.Мене лично не ми пречи,иако не е пријатно некој постојано да ти оди по двор и да гледа низ прозорец,ама родниниве се лутат ама ок,ете заради добри меѓусоседски односи на никого не сум пререкла.Е сега братучед ми,ставил ланец и катанец на портата,што значи сега на сите ни е скратен тој пат.Инаку право на користење имаме сите ние кои сме во тоа гето роднини,кој останал до постарите.
    И сега ќе има реакции,зошто е заклучено,од една страна па и зошто некој да ти поминува така слободно низ двор а ти не знаеш вратата кај му се наоѓа а од друга страна па луѓе сме,нели треба да бидеме толерантни?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    Среќен роденден @Mekuska

@ninja35 пробај го и овој лек
    lek.jpg

Ве поздравувам сите :):hug:

На Petar80, Annath, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.