1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ако сум платила за.роматична вечера, и сум оставила дете дома,сигурно нема да ми е пријатно да слушам нечие дете како плаче.

Тоа ми е поентата.

Иначе,секој.со своето.
    Ако неможеш да го замолчиш во ресторан,тогаш очигледно местото не Ви е таму...одете во игротека:)
    Не секој сака да слуша плачење.

Иначе,мајка сум и немам против деца.Ама да се обучени..бар да си седат на столче во ресторан.
    А нечие дете да ме нервира на моја маса,нормално дека ќе се жалам:)

Па и на одмор,бидејќи ќе станат актуелни:).Ако неможе.мајката да си го собере,тогаш на некој лој платил лежалка ќе го."собере".

Деца се деца..ама требаат узди.

И @Annath ќе се тутне таблет.
    Зашто ресторан е место за возрасни
    .за деца е игротека.
    Ако сакаш да не му се развикам на твоето дека морам на секое негово трчање покрај моја маса да се пазам,тогаш ќе си го држиш при себе:)

На Peco, kuc, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.957
    Некогаш мора да седнеме и мора да дадеш телефон оти накриво те гледаат. Исто, одеш на гости и детево не прави ништо лошо, ама на домаќините им смета и мораш да дадеш телефон оти веднаш има коментари дека детето е невоспитано. А не можеш скроз да се затвореш дома, никаде да не одеш и со никого да не комуницираш.
    За жал, како што кажа луѓето се станати нетолерантни, се им смета. Не е до децата.

На green.eyes, mal.ecka, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.023
    Убав ден куклички :sun:.
    Не да е топло , страшно жешко ми е. Клима пука од пред два часа . Кај ни е крајот , анЏак мај е :whew:.
    И мене мај ми е најубав месец. И септември го сакам .

Сама денес домче . Испив едно кафе кај маже на работа , направив еден мал шопинг и за денес толку. Ќе легачам до вечер.

И и и?! ....... Вечер утакмицаааа !!!:clap:
    Да спремам некој ап за смирување . Во случај да ми киксне Реалче . Ама не верувам Кикица да ме изневери :inlove:.

Од толку што сакам деца , буквално ништо не ми смета. На внучка и дозволував на глава да ми се качи . Неколку пати ми имаше направено " скандал" во јавност. Знам дека е последица од тоа што премногу ја тинтрам , затоа и ставив кочница малку . Не за друго , и дома почна да изведува .
    Инаку се слагам дека има деца и деца. И не секогаш е до родителите. Некои дечиња едноставно се "такви" и нема начин да се промени темпераментоста . Затоа и се деца. Само да се живи и здрави сите . Да пораснат и да не тргнат по "лош пат" .

Убав ден на сите :f:

На Skorpija25, Peco, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ЖИВОТ .... :angel: IMG_20180526_125148.jpg IMG_20180526_125610.jpg IMG_20180526_125243.jpg IMG_20180526_125254.jpg IMG_20180526_125408.jpg IMG_20180526_125443.jpg последен слободен ден...да се искористи максимално...

На Skorpija25, green.eyes, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Зошто нетолерантни?!
    Зашто ќе направи демолерај??

Незнам.
    мене не ме учеа така.

На Skorpija25, dunika, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.957
    Каде виде ти дете во ресторан во ноќни часови, па да смета на романтична вечер?
    Тебе сите 3 ти беа вака "дресирани"?
    Ниедно не отстапуваше и не беше темпараментно?
    Ако е така браво за тебе.
    Еве мене не ми сметаат деца кои си трчкаат, ниту пак ако плачаат.
    Со трчкање не се прави штета.

На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да.
    Сите три беа вака.
    И уште три да има,пак исто ќе биде.
    Затоа...до.родителот е

На dunika, LejlaD, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.957
    Еве браво за тебе.
    Значи, другите родители кои имаат плачливи и темпараментни деца треба дома да седат? И дома фластер на уста, оти ако плачат, ќе пречат на комшиите.
    Јас разбирам, имам родители кои дозволуваат децата домот да го демолираат, ама овде зборуваме за плачење и трчкање, и тоа не се невоспитани деца.

На bittersweet, mal.ecka, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Па искрено, од таа причина јас и не одам по кафани, а на гости каде што им сметаат моите деца, уште помалку. Ако сакаме дружба, си ги викаме кај нас дома, па имаме двор, реквизити и животинки, полесно ми е така, оти мене деца не ми сметаат. Да им ја зауздам љубопитноста и темпераментот не планирам, а си имаат граници до каде може да одат.

Мене лично никогаш не ми сметале деца, дури и кога немав свои. Сега уште помалку. Ако некое дете е потемпераментно, не значи дека има деструктивна природа и дека задолжително ќе демолира нешто каде и да оди. Ама се е до сфаќањата. Мене така ме воспитале, така и јас си ги гледам децата.

На green.eyes, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.278
    На деца местото не им е по кафани. Шо да не урлаат оти им е многу интересно? Си бараат занимација, трчат, скокаат, се пикаат позади шанк од досада. Не може едно место ако е забавно за возрасни луѓе да биде забавно за мали деца. Вас у игротека ептен ви е забавно?
    Родителите или тие што превзеле одговорност да го земат со нив, се тие што треба да имаат ОБЗИР за околината.
    У глобала не ми прече деца коа праат драми ама од страна гледајќи праат драми деца на родители шо не се замараат. Пример дете урла сака плескавица, ја носат и почнува да урла дека не му е убава сака ќебапчиња, па на келнерот му се понаша во смисол ,,мавни го ова од тука,, Родители што им фаќа пења устата од објаснување не сум видела детето да им урла. Ама уште од врата не влезени зборат дека тоа е ресторан мора да се седи мирен, сите седат мирни, ако трчаме ќе скршиме нешто па треба да го платиме, па ќе не казнат. Разумно суштество е тоа, ќе сфати ако не со малку со повеќе објаснување.

На Skorpija25, Peco, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Тоа и ми беше муабетот од постот утрово.
    Како ќе ги научиш децата,така ќе ти се однесуваат.
    Дали дома ќе седите или не,Ваше си е.
    Ама никој не е должен Вашите деца да ги поднесува.
    Ако Вие сте платиле за 7 дневен одмор и некој друг платил.

На Peco, kuc, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Како мајка на три деца ме изненадуваш со муабетов.
    Не го очекував ова од тебе.

Самата се жалеше пред некое време дека детето ти е зависно од технологија и се треска од земја кога и го исклучуваш телефонот. Ако така ти седи мирна во кафана, тоа не е до воспитувањето. Така си ја научила. Исто како што јас си го учам детето дека е во ред да биде љубопитно и да истражува, што не значи дека ќе демолира или досаѓа на останатите. Никогаш досега на одмор или било каде на друго место не ми се пожалиле од децата, напротив.

На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.892
    Допаѓања:
    173.472
    Ај ај сеа..
    Нашите деца се најубави, најпаметни, најпристојни, најдобри, најмирни..:D
    Не прават бељи..:!:
    Дека се наши..

Сум дала пари па ќе ми урла детето..гајле ми е за другите, моето да ужива, макар и најбесно да е...нели(lalala)
    Мамичка и татичко плаќаат, мислат дека цел комплекс го купиле што дале 500 евра:yawn:

Како не:D
    Без осет..

Ама имам па лек јас... дека без дете нели, секаде кај што има опција, одам во adults only комплекси..
    А кога ќе думкам деца ќе трпам и атомски бомби на одмор. Се за милите наши..нема да се и моите подобри, знам уште од сега ама ај...:wasntme:

На Peco, mal.ecka, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Како го научив така ќе го одучам:) без технологија.
    Работам на тоа:)
    Резултат е на тоа што немам помош.Нема кој да пригледне кога треба да се извршат домашните обврски.
    Иначе,што се САКА се се може.

На dunika, Scott Weiland, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    :D
    Mene sinko u kafana mi porasna.Miren si bese .Nie trojca na masa si razgovaravme ,si go animiravme taka da ne mu bese zdodevno i ne se ,,se rasetuvase" po masi.
    Zatoa pak so malata uste na vrata pravevme naracka -saat vreme bese max.sto mozevme ,,kulturno " da sedime .Kolku pati nedojadeni sme stanale ihaaa...ama toa dodeka potporasna,posle toa gajle nemavme,na masa -noz i viluska vo raka:)
    Tretoto mi dete(na sestra mi) neka e zivo i zdravo-mene sram me faka od negovoto odnesuvanje dodeka majka i tatko aber si nemaat.
    I ima odnesuvanje i odnesuvanje-aj ke vikne ili ke potrca pa ke reagiraat roditelite- ama da mi seta po masi i da zagleduva po cinii mi e dno dna.
    Sram- ne sram ,100x i imam kazano da go pribere deteto da ne odi od masa na masa ,ama odgovorot e sekogas-aj ma pa ti,dete e (facepalm)

На Skorpija25, green.eyes, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Дај Боже, се надевам дека ќе успееш, помош за тоа не ти треба.
    Ама од старт не ни требало да ја навикнуваш на тоа, оти како што кажа самата, рестораните се места за возрасни. Не за деца. Ако немам кој да ми ги чува, или ќе одам со нив во ресторан, или воопшто нема да одам. Ако одам, знам дека може се и сешто да се случи, спремна сум на се. И одма да станам ако видам дека детето не се однесува како што треба. Инаку и мм сакаше така со телефон/таблет да залажува дете, ама пресеков одма, зашто знам колкава зависност создава.

На wannaBeMomma, dunika, Scott Weiland и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.067
    Изглеа прагот на толеранција ми е високо кренат за другите, јас вакви деца не среќавам. Да трчаат, да се дерат, да чепкаат. А генерално децата ме слушаат па со задоволство ги чувам.
    Мојата не седи по кафани/кафичи/ гости кај што нема деца или нема забава. Па се приспособуваме на неа или некогаш кога е кај моите одиме сами на нормални места. Инаку станува напорна и досадна ама за нас како родители, инсистира да си одиме. Таква е и за по продавници шетање и општо...кога оди некаде оди со цел ја завршува и сака да си оди.
    Баш скоро и објаснував дека не е веќе мала и како што јас и татко и одиме на места специјално за неа треба и она да е малку приспособлива ама тешко дека се разбравме.
    Јас ручек направив, исчистив и сфатив дека фудбалот ме зезна и вечер никој нема да искача а сами сме со маж па мислевме да скитаме. Да се пазарам за после фудбал ако не (waiting)|-)

На Skorpija25, green.eyes, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Should I stay or should I go? (опростите за латиница)
    Зошто сте толку бучни денес мореее?
    Ја за на гробишта да не можам да се доспремам од шо ме реметите со муабетиве дете-галамело не галамело. Инаку ич нејќу горбишта и пред тој миг ми се врти ова,а и црно-бело е видеово(facepalm)

Кафе не сум пијана,немаше, само какао,можда не ми е д'н сум се осуетила а можда и не;):D
    Па се спремам за гробишта,потоа да се испазари по нешто,кафе на пример обавезно:!:,сладоледи итн.
    Охрид можеби утре до Св.Софија ај ќе се начекаме таму некаде @kuc
    @PUPICA убав провод во уште поубава Калитеа:)8)
    Пријатен ден се решив to go...

На kuc, dunika, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За во ресторан сум си нашла модус.
    Пола саат јадење,еден саат гледање цртани и мирна бачка (или обратно)

Е сеа...аки некој неможе да најде начин,што се виновни сите гости?!
    Незнам дали на детето или на родителот му е потребна помош:):o

На Scott Weiland, LejlaD, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас не одам со деца по кафани и кафичи од проста причина што на малиот му е досадно и не му се седи во едно место. И, нормално е зошто има само две години. Не одам ни по игротеки зошто не сака такви гужви, ретко на роденден само кај блиски луѓе.
    Паркови, лулашки и дворчиња се спас за да се истрчаат и изнаиграат. По гости кога одиме се мирни, гледаат цртани и грицкаат смоки, џамбо пакување и раат помината седенка :D
    Ај сега добар ден. Кафе испиено, деци прошетани. Времево е топ, ништо поубаво од сонце :sun:
    Убаво попладне :hai:

На Skorpija25, green.eyes, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.