1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Парите ќе ги прежалам полесно од самиот евентуален неуспех на Реал.
    Опседната сум со нив :x

На Dust, ivi1987, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Нас не оставаа со баба и дедо. Ајт у кревет.
    Ама сега многумина го немаат тој луксуз. Ако не отидат со деца нема ич да можат да излезат.

@referentka поѕвони готов кога ќе биде. 8-|
    Јас меркав еден ликер од кафе, ама премногу работа ми се виде. :shake:

Ми текнува мала кога бев моите имаа вака правено ликер од ореви. Стоеше некои триесетина дена, јас трчајќи го бутнав и се скрши шишето. :worried: Леле кое викање беше тоа луѓе, па рака да скршев ми се чини немаше толку да ги заболи. :D

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    истото само тегла од 2 литра беше. не ме караа зашто јас бетер испаничив :D

Инаку не сум носена ни јас по кафани. додуше моите не ни одеа. Кога бев ептен мала беа сиромашни и немаа за таков луксуз а потоа па ич не сакаа да одат. скоцентрирани да се направи некој денар повеќе од трауми да не снема пак ...

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    Зaвршијa сите aктивнoсти зa денес..фaлa бoгу..цел ден пaтувaм некaде a нејќaм кoгa денoвите ми се хaoтични и пoлни oбврски...

Е имaм тaзе примери и се пoубеденa сум oти немa лoши децa (имa исклучoци секaкo)туку лoши и невoспитaни рoдители...
    Бевме нa теaтaр сo синкo..детскa претстaвa штo се oдржувa вo мaл прoстoр и публикaтa е непoсреднo дo сцената...
    Првo,требa дa се знaе oд кoјa вoзрaст мoже и требa дa се нoси дете нa тaкoв настан-2 гoдишнo нити знaе нити гo интересирa тaквo нештo пa следственo ќе плaче и гaлaми.

Втoрo -пoлoвинa oд рoдителите не знaaт кaкo требa дa се oднесувaaт нa теaтaр пa кaкo ќе ги нaучaт децaтa...
    Нa пр.2 мaјки зaд мене устa не зaтвoријa речиси целa претстaвa..oстaтoкoт oд времетo шушкaa сo нaјлoни и буричкaa вo чaнтите oти БАШ вo тoј еден чaс децaтa мoрaa дa имaaт нештo oд сoдржинaтa вo чaнтите...
    И нештo штo нaјмнoгу ме изнервирa-се сликaa нa сред претстaвa и ги сликaa актерите..сo блиц...зaмислете и тoa не еднaш!
    Седиш метaр и пoл пред aктерoт и му светиш вo oчи нa сред дијaлoг...ВРВ!

Мoжaм дa зaмислaм кaкo се oднесувaaт и кaкoв стaв имaaт кoн oднесувaњетo нa децaтa нa другo местo...

Дa не испaдни сaмo мрчaм...сo пoвеќетo се сoглaсувaм..сo децaтa не мoже дa е црнo и белo...
    Флексибилнoст требa oд сите стрaни...и oд рoдители и oд oние кoи ги oпкружувaме..

@Bubce38 пирoшките фантазија..Алaл верa!

На LadyC, bittersweet, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    279.010
    Само што пак покажав колку ми се намалила толеранцијата.(facepalm)
    Досадно е не мора да читате.:|
    Имам една комшивка која ја толерирам едно 3-4 години ама ептен.Ај бешенарна ,па беше психички така западната па сега физички и е тешка работата.Мажот нејзин буквално ме моли да ја друѓам да одам оти сите вее се оддалечиле од неа...и ај само ја демек разбирам,не се лутам...Ама претера бе.Ако нејзе не и се пие кафе кога појдиш не те ни прашува.Кафе,сок те служи мажот нејзин оти таа е секогаш преморена.
    Вечерва иде детето и му вика на мм тато те вика да гледате фудбал.Оди тој ,јас после најмалку 10 мин одам со чинија полна црешни да пробаат гледам мм си седи сам во дневна со свекорот .Кај се луѓево прашувам незнам в соба вели....Седнав после 5 мин се појави мажот а таа уште в соба се, расправале со детето.Седам од култура уште 5 мин и си станав заминав.Ама седи ќе дојде, не имам работа...
    Мислам глупав е муабетов знам ама ај биди толерантен,дружи се кога за се треба двајца ....
    ]

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дискусијата се наврте на децата иначе темата ми беше БЕЗОБЗИРНОСТ која сите ја содржиме ама во различна доза.
    Да.Секој за себе ќе рече-имам обзир.
    Ама уствари не е така.
    А тоа е затоа што сите не сме од исти калап и со исти сфаќања.
    И незнам зошто некои се најдоа погодени зашто меѓу другото кажав дека секој треба да си го држи детето во скут и да му збори.
    Да го учи.
    Има немирни деца,темперамент е тоа,ама има и различни родители.
    Некој ќе го учи секојдневно како треба и како нетреба,а некој ќе му удоволува желби сметајќи се себе за ПОродител.
    Е сори,ама не е така.

Процесот на воспитување трае многу подолго од тоа што мислат некои.И не се состои во забрани,туку во постојани укажувања.

Иначе @RainBow зар се сомневаш првата капка да се испие без деуштвото овде?

Сега скоро на нет барав како се прават ликери.Дури се зачудив колку лесно и брзо.Мешавина од алкохол,чоооладо,млеко..
    Ама не верувам дека од тој напиток може да се испие повеќе од една чаша.Шеќерот што го спдржат а не е отстојан, тешки пијанства прави.

На Skorpija25, LadyC, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Како тргна работава, со повредата на Салах големи се шансите Реал да победи. Јас ѕиркав прво полувреме и бањав деца :D
    Прееска возев точак и уз пат си закажав фризер за свадбата во сабота. Едно гајле помалку :D

На Annath, Dust, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    @referentka
    Питај ме од овие 'лековите' со одстојан шеќер што се ,какви лесни се пијанствата :worried:.

Полувремево на Реал ме зезна за ситни пари.
    Ама следува "главното" .
    Само , не ми прават ќеф ич со играва :swear:

На LadyC, Annath, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ју носталгија ме дрма.
    Неосетно.
    Видам ли ју-филм и да го имам гледано,пак седнувам пред ТВ

На Tajnaotrovna, Dust, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    @Bubce38 кaкo си?

Инaче имaм и јaс дoмa вљубеник вo Кики и Реaл..
    Не..не е мм...ќеркa шеќеркa е...a зaрaди неa сите сме примoрaни дa гледaме фудбaл прoтив свoјa вoлјa..

На Skorpija25, Annath, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Иста јас,мене и за сладоледот носталгија ме фаќа, овој во фудбалче спакуван што беше.
    Еј настан да ти го купат,а понастан да ти дадат пари сама да си го купиш. Sladoled-case-Jugoslavija-SFRJ_slika_L_46617261.jpg

На LadyC, Annath, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Уфффф.
    Бејл :inlove:
    Ама Кикица спие :punch:

На Annath, Dust, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Да не зборам пред рака утре сабајле треба да го пречекаме детево на Ск аеродром,неоти ќе се спие вечерва.куќа светната,блачко спремно,ручече за утре готово,небаре принцот од Арабија иди,а не терористот:rofl::inlove:.Туку ако имате инфо за утре пошто недела дали на битпазар има воопшто нешто да се продава,на пр. тутун(facepalm).Пирошките на Бубче со око да ги јади човек(y),добар предлог за некој ден да се направат.

На Skorpija25, LadyC, Ava.84 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    Лејла да си изнагушкаш синче утре :inlove:и да си поминете супер фамилијарно сите ...
    Инаку @CaraMia сигурно ќе се начекаме ;) каранфили ако сакаш да носеме за распознавање :lol:
    Вие со ливчињата вечерва се опаривте или не :?:

На mal.ecka, Annath, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Точно, треба да ги однесете во ресторан и да ги научите како треба. Јас не реков дека ми сметаат децата во ресторан, туку деца кои се хиперактивни и родители кои се тотално незаинтересирани за тоа што децата прават р'шум по други маси.
    Не знам зошто мислиш дека јас очекувам детето да е робот, ама откако детето ке почне да плаче, да трчи и да го прави она што го прават децата, јас очекувам родителот да му укаже и да го смири или заигра детето.

Одење во ресторан не е баш секојдневна работа, затоа и дадов пример, иако тоа повеќе беше општ пример со цел да укажам дека секој гледа нему да му е погодено.
    Ама кога некој вози пред тебе, ти имаш опција да го претекнеш, нели? Дали доколку некое дете е премногу гласно и бесно, ти треба да бараш сметка и да си одиш, или родителот треба да превземе нешто?

Пак ке кажам, мене не ми пречи нормалното функционирање на децата, всушност никаде не кажав такво нешто, вие самите се повикавте бидејки децата ви се хиперактивни.

На ivi1987, CaraMia, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Важи чупе јас трендафил на лево ти на десно уво или обратно?:?::lol:
    @LejlaD Лејла си го дочека Лоренс од Арабија и појќе е од принц,крал бре мајкин:l:Инаку има на Битпазар в недела се,само прано се растура од вообичаено,значи од сабајле има се.

Последна измена: 26 мај 2018
    На SV1911, LejlaD и kuc им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Ќе и кажеш дека си го видел на фб некој го шернал :D
    Е тука веќе нема вадење :)
    Кога сме уште кај толерантност, ме нервираат сите што моментално урлаат поради фудбалов, кој и да игра, ете јас не можам да разберам еуфорија за фудбал посебно кога не играат наши, а уште повеќе кога се придераваат дур пробувам да заспијам дете :)
    Ама не одам да се карам по комшии да се разбереме само мрчам

На doubleg, Espadrila, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    Убав ти е предлогов се усвојува (y)

На Dadusicka, LejlaD и CaraMia им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    178.115
    Шо државјанство има мачката? :D

На ivi1987, Dadusicka, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ја реков и ти кабает да не ме сториш,па кимна да сум ти(ме изнасмеа чупе:lol:)

На SV1911, LejlaD и kuc им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.