Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Задоволна !!
    Ми се наполни срцето :l:
    А богами и џеПо:).
    Реал ме води на мини одмор (poolparty)Утре ќе частам со сите салтанати

На Skorpija25, LadyC, Ava.84 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Ајде уште малку ќе го потупиме. Ете мајката го смирува, ама детето плаче. Е сега, магично да се смири за минутка е некогаш тешко, па може ќе поплаче и тебе ќе ти смета цело време, ќе превртуваш со очи и ќе си мислиш, аман што не си отидат овие. А може мајката го смирува, му објаснува, го учи нели, ама ете, пречи.
    Јас еднаш одам, малата трча, паѓа, јас не реагирам, видов не се удри, стана, си продолжи. Аиии слушам едни не сум и помогнала, денешниве мајки ладни, среќа на мобилен не бев, којзнае што ќе беше.
    Да се стрчав ќе бев препотресена, ете, одма трча, голема работа, паднало.

Судиме по една ситуација, ќе видиме родители еднаш и не се замарале или премногу се замарале, знам, сум осетила на своја кожа. А никогаш, никогаш некој не дошол да рече, да не ви треба помош, за било што, туркаш количка, носиш ќеси, дете плаче пример, ќе те гледаат накосо и ќе те судат, ама нема да понудат помош.
    Е до таму сме.

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еве дете примерно во кафана:D 20180525_182245.jpg ...не би да зборам за темава,едно сум мислела,друго се случува,често пати трет фактор ремети се:D
    Ситно се брои до враќање во реалноста,арно ни вика педијатарот,преселете се на море:D

На Skorpija25, LadyC, EuHenIa и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Зошто тупење, па дискутираме на сериозна тема, барем мене ми е интересно да читам поразлични ставови и мислења и искуства за реален проблем, со кој и јас во иднина можеби ке се соочам.

Ако забележам дека родителот се труди да го смири детето, ако му објаснува, ако го анимира со играчки или кратка прошетка - нема воопшто да прокоментирам, ниту пак ке ми пречи.
    Има разлика од плачење и плачење - ама се додека родителот активно се обидува да го реши проблемот, јас нема да ролам со очите. Е однесување во фазон - дете е ке престане, или дете е, нека трча, или било какво однесување кое му дава целосна слобода на детето да прави што сака и да го ремети мирот на останатите, ми пречи и тоа многу.

На LadyC, EuHenIa, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @RainBow @Rebecca_R еве и јас да продискутирам за нудење помош.
    Во Скандинавските земји е навреда некој да ти нуди помош без да бараш. За нив прво навреда им е да ти навлезат во личен простор и да ти се мешаат во есапот,на пример, ти паднало детето,не можеш количка да туркаш како што наборја итн. А второ самото нудење на помош кај нив е укажување дека си неспосoбeн,не те бива за нешто да си извршиш кaко треба и затоа своеволно не притрчуваат никому.
    Тие таму istovremeno џогираат и количка носат и никому ништо.
    Ама таму и нема тантрумични деца дека самиот пискот на детето е аларм на тамошните мајки да го заигра или однесе на друго место каде нема да се рамети јавен ред и мир.
    Никој не е должен да трпи дете во тантрум која родена мајка не го есапи 1%.
    Ама таму е таму,а тука е тука и фаќање сеирот е поприоритетен него гледање и берење свое гајле.
    Ај ми почна една од поомилените серии да не ја завлекуваме дете галами-не галами од сабајле се провлекува|(
    Добра ноќ.

Последна измена: 26 мај 2018
    На LadyC, EuHenIa, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Интернационално. Цел свет ѝ припаѓа на неа, нема знаме што ќе ја ограничи :!: :D

На EuHenIa, Annath, CaraMia и 10 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.713
    Вечита тема за деца и изнервирани бездетни парови. И нивните идеологии како би било кога би имале дете. Ние вака во секој случај не..
    Ние ретко одиме со деца по ресторани.. Кафичи и сл.
    Неможам да коментирам за тоа .
    Ама имам примери каде се повеќе гледам возрасни кои се понашаат бетер од двегодишно дете. Дали на аеродром, маркет и сл.

Моиве (не дека се мои) се живи деца..Темпераментни. Што е и нормално.. И им завидувам на тоа како уште детски и наивно го гледаат светот. Ние можеме да им покажеме, да ги научиме како да се однесуваат.на одредени места.. Ама не можеме да ги наштелуваме да прават како ние сакаме..секогаш и секаде..

И се повеќе сме станати диви и нетолерантни.
    Во случајот со децава, боже мој.. Дете заплакало, не превртувај одма очи.. Ред на каса, отстапи место пред тебе на мајка со мало дете . На постар човек.
    И место превртување очи, дади насмевка Не кошта ништо..

На baba Rada, Skorpija25, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Спие зверчево? Ех никогаш ја немав таа среќа да ми спијат на плажа а баш ми се срцки такви стуткани на лежалка и уживаат на чист воздух :)
    @CaraMia немој жити се со тоа дека во други земји немаат децата тантруми, само кај нас се такви, демек го измисливме ние зборот тантрум. Во скандинавија не сум била ама чував деца во англија 1г во повеќе фамилии, уште имам трауми од едно девојче, мислам дека замрзев женски деца. А сум видела и тука и по одмори деца од разно разни земји и со тантруми и со сите пропратни салтанати. Не викам дека ние не ги лигавиме малку повеќе ама од тоа само кај нас е вака така и никге на друго место малку ми е |(

На LadyC, EuHenIa, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @M&M чисто дискусија е,мене па тантруми,галамело-не галамело уште од претпладнево ми е|(
    па видиш не 1% туку ни 0.1%не ме есапат дека веќе пре|(темава на дискусија ми е.
    Се си мислам и до утре ова време нема да се објасниме сите:lol:
    А за Скандинавски земји стојам зад пишаното:nod:За нивна среќа така е,во јавни места,а дома дали се колат и тантруми имаат или што прават поим немам.

На Rebecca_R, LejlaD и M&M им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Многу ми се интересни "загрижените" жени за туѓи деца. Влагам у влез со децата и идеме накај лифтот. Пред него стои жена со две деца и малото мое оди да стисне на копчето за да го викне лифтот. Женава го сопре и го подбутна назад а моево се исплаши и почна да плаче. Женава ми вика -Леле, извини, јас само се плашев да не му се отвори вратата па да го стисне, лелеееее ти помодре од плачење, зајде. Аха, ок, демек децава сами си дојдоа па она да помогне. Работава, она позагрижена за моето дете од мене. Кога има родител со дете, никогаш не сум се дрзнала да допирам а не па да буткам, тегнам или тргам на страна туѓо дете.
    Чуден народ сме, кој како сака нека каже.
    @Bubce38 на здравје победа и добиени парички, не гледав до крај, немам нерви да догледам кога губи некој за кого навивам :D

На LadyC, EuHenIa, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    178.115
    Сум понудил помош па ме гледале како да сум манијак, ненормален или не знам што. Луѓето одма мислат дека сакаш да им направиш нешто лошо.

На Skorpija25, EuHenIa, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    Пред некoе време се дискутирaше зa кaфињa...
    Нескaфе гoлд е прекрaснo нa вкус...aмa бaш тaa шoлјa испиенa пред 4 чaсa не дaвa сoн нa oчи дa ми дoјде..

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Кажете добро турско, во последно време некако не ми се погодува. Ќе направам онака густичко тамам и за кратко ќе отиде се на дно и останува како чајче за пиење.

На LejlaD, Annath, CaraMia и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас турско кафе скоро ич не пијам. Секакво Нескафе и капучино сакам, и не ми смета навечер да пијам, лесно заспивам за разлика од порано. Од турско кафе имам тахикардии и плус желудник ме заболува, а порано само такво пиев.
    Секоја вечер почнав до касно да седам, насабајле одвај станувам :|

На LejlaD, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.404
    Најубав ликер ми е тој со вино
    120-140 листови од вишна
    600гр шеќер
    Остаток дополнуваш со вино
    40тина дена на сонце да стои
    Прекрасен е...

Кафе не ми делува никакво ама сите ми се убави за пиење..

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    Турскo Минaс Гoлд ми е убaвo...вo црвенa aмбaлaжa е...aмa не е истo вo пoследнo време..еднaш ќе е густo и сo кaјмaк ,нaреден пaт кoлку и дa стaвиш кaфе ќе е никaквo...

Јaс oбрaтнo oд @ivi1987 ..без турскo гoркo и јaкo не мoжaм дa се oсвестaм..две ми се минимум ...се другo ми е кo десерт...

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас сега турско пијам само една другарка и моите кога ми прават, ептен ми е погодено и немам мака. Ама затоа јас кога си го правам, раце ми се тресат, тахикардии јаки имам и обавезно желудник ме заболува. А исто го правам како порано, чудна работа :D

На LejlaD, Annath, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    279.010
    До сега заглавив в кујна....
    И не ми се спие.А ноќеска сум 3-4 саати спиена.Прво се растревожив што не можев да ја добијам големата ,па после во 4.30 начекала вифи па се допишувавме ...
    А утре мора од 7 да станам...И цел ден ќе ми биде турбо...
    Напорен продолжениов викенд ама пак кога помислувам како ке се оди на работа ми се плачи.
    Кафе едно врема арома гранд ми беше најубаво,сега браво земам.Можам секакво кафе да пијам и не ми делува на спиење.На несоница само негативни мисли ми делуваат...

За југоносталгичарите (а и јас спаѓам често тука) на канал 5 има интересна емисија...

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Баш ми е жал така што испаднало. Работава наша е нит се водиме нит се тераме, според постовиве. :worried:

За турско јас не пиев до неодамна, па сега пијам едно турско, браво обично, едно нес или макијато. Турско многу не разликувам, дека не пијам одамна и немам испробано различни брендови. Бравово ми одговара. Башка на секое пакетче се радувам тенџере дека ќе добијам. Ама ништо. Се за едно утнувам. |(

На Skorpija25, EuHenIa, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ја еве вака 20180527_021107.jpg ...чашава не е кафе,пепељара е:Dзначиии усул да се немало еј:@разбирам да ти се пие к.кола и дупла дволитарка нека е ама не мора цел крак да те слуша и да разбудиш пола град,башка на бугарски ја голтаат,бар да беше на германски,помилозвучен ми е:rofl:
    Ццц уби ме туџа срамота:tmi:

На Skorpija25, LadyC, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.