Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Добро утро-добар ден добар народе:)
    @WORRIED.BT цвеќиња и градина,најубај да стокмиш и сликоО,обожавам убаво средени дворои леи. Нашине се така-така дека не сум редовно таму,ракава до покопа,посади,ама добро е,цвета тоа што си виреи таму.
    Среќни родендени,слави,имендени:)
    @bittersweet знам дека Острелија ми е ветената земја,оддамна се намерачувам за натаму и таможните роднини да ги видам. Инаку за топло-ладни народи не знам тоа,мене Скандинавцине ми оставиле впечаток на истрајни,самосвесни за себе и своите способности,разбран народ бре. @EuHenIa јас никаде не пишав дека се потсмеваат,ама ај следен пат ко ќе ти напраи татнтрум дете не го рецкај 1% па тогаш ќе си помуабетиме:lol:
    Се знае кај нив што може,а што не може во јавност,си има општествено установени правила и протокли кои се почитуваат. Можда на нас дојденциве би ни прогледале низ прсти на почеток од интегрираење во нивното општество,ама вечно да ти е ова или она,не че мочи. Така јас сметам од мое лично искуство таму и на мои роднини.
    Ништо следна станица Острелија,како ми се оди на некоја од плажине beach.jpg
    Денес се ме мрзи,само на плажи мислам,за никаде сум.
    Се пие турсконо со малеце млекце и така.
    Додавате ли млеко во кафе?
    Пријатен ден,кај и да сте со кого и да сте,нај расположени да сте:*:hug:

На Rebecca_R, Annath, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    12.589
    @CaraMia еднаш бев во авион и имаше пар од Австралија постари луѓе, и жената во еден момент и кажа на мажот-Е, подај ми го њуспејперон? :rofl: Нема да заборавам тоа, и еднаш во Охрид незнам од кај беа, деца прашуваа мајка-Mom, mom!(мам, мааам) Може да се жгљумна во вирон? :rofl:

Ни го кварат јазикот таму :!:

П.С. Ветената земја ми е Канада, некаде во Британска Колумбија или помалите/ладни градчиња.

Snow, cold, cozy, comfy.. мераци

Камин обавезно. 8)

На Skorpija25, Espadrila, x.Daisy.x и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добар ден :hai:
    Испиено првото кафе за денес-нес.
    Еве сега се спремам па ќе се оди на работа.
    Турско кафе кога пијам го сакам без шеќер и млеко.
    Кога би бирала земја кај да живеам тоа би била Шпанија.
    Среќен роденден девојки @joy1 @ivi1987 се најубаво ви посакувам :f:
    И Иви среќна годишнина

На Skorpija25, LadyC, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.003
    Допаѓања:
    174.574
    Следи даст се.. ако не коментира или не лајкнува, не значи дека не гледа:hai:

@ivi1987 среќен роденден, честита годишнина:*
    @LejlaD со здрваје да си го служиш киндлето:D
    Среќен роденден и на @joy1 :*

Толку за денес.. после лп да си прочитам и ќе си славам:lol:
    Излегов на сонце, макар и само да ме провозат во кола.. детски радости сум, го чекам во кола и солзи ми идат на очи, си викам - кој знае од кога не сум се радувала на сонцево. Стално ми смета дека е жешко, денес плачам од среќа што го гледам:o живот :D

На Espadrila, LadyC, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.974
    Допаѓања:
    179.164
    Да се пријавам и јас(highfive).
    Си дојдов домче , а маж отиде на работа . И не мораше денес да иде , ама срце не го трпи да не виде што се дешава таму .
    Наполнив батериите, баш ми требаше еден ваков ден , далеку од дома , а сепак блиску:).
    @Sesil , точно , Попова Кула е место каде нема што да се прави ако се оди на подолго време . Ама за ручек и евентуален викенд е одлично. Чист воздух, зеленило , мир .... Убавини . А пак за со мали деца е идеално .
    Јас неколку пати имам одено , обично со мм на семинар , ама прв пат останувам . Апартманите им се одлични . Храна извонредна . И не е скапо за такво место.
    Освен ... Пиво ако сакаш да пиеш , ќе си платиш 200 ден и тоа од 0,33(facepalm). Во винарија пиво не се пиело . Ма немојте :).

@EuHenIa не се разбирам баш околу светското. За лига шампиони ме бива. Уште пред 6 месеци имав уплатено една европска стотка дека Реал ќе биде победник годинава . Коеф беше 4,6 тогаш .
    Ќе правам и за светско ливчиња де , ќе те известувам обавезно . Нешто ептен ми оди у комарот (facepalm).
    Да не се урочам пупу.
    Маж ми кога виде која сума ја здиплив од Реал , почна и тој да ми го обича Кикица . Не битно што не даде гол:).
    Кога сме кај светското , мислам конечно Бразил годинава ќе е светски :wasntme:.

@ivi1987 @joy1 среќен роденден лепотици :d:. Џои , ајде , кога ќе го пратиш шефот , чекам друштво за у Џамбо :inlove:.

Да си кажам и дека надвор од Македонија никаде , ама баш никаде не би сакала да живеам . Овде ми е најубаво . За шетање може секаде , ама за повеќе јок. Супер ми е мојата земјичка :).

Да направам некоја манЏа сега , да тропне лажица што би рекол мм. Ми збоктиса од кафани веќе .
    А и старите ептен ги занемарив :worried:. Ќе направам денес 2-3 јадења плус , нека имаат за неделава . Со нас не се знае кога ќе ја фатиме вратата . Сто пати ми имаат кажано да не се замарам со нив , не останувале гладни они , ама не можам . Свесна сум дека јадат суво , и грев ми е .

Убав ден .
    Да се вгнездам у кујна јас :whew:

На Skorpija25, Espadrila, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    69.786
    Добар ден! :sun:

@ivi1987 среќен роденден и среќна годишница! Само убавини! :^: :l: :party: :hug:

@joy1 среќен роденден! :^: :hug: :party:

Понеделнички се успавме, ама стигнав редот да си го фатам.. сега ручек, па да учам планирам.

Ноќеска сум го разбудила мм и со сериозен глас сум почнала да зборувам за интернационални мисии, документи и не знам што. Изгледа дека малце го извадив од памет. :D Нормално, на ништо не се сеќавам, кој знае колку филмови ми се собрале во еден сон тогаш. :D

Имајте убав ден! :f:

На Espadrila, Ava.84, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.393
    Допаѓања:
    332.885
    Ви благодарам друштво на сите :hug::party:.Да не ве тагнувам еден по еден ..

ајде земајте дур има :wasntme:
    F0CC187E-EFFC-48A4-B9AB-6F24F621B7B0.jpeg

На Skorpija25, Espadrila, LadyC и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.209
    Допаѓања:
    137.953
    @joy1 Среќен роденден @ivi1987 Среќна годишница и роденден, само убавини да ве пратат

Од места за живеење јас би ги бирала Скандинавските земји и Канда. За Австралија порано сонував ама и откажав љубов пошто ужасно ми пречи жешко.

На Skorpija25, LadyC, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    156.219
    @joy1 среќен роденден, здрава жива весела :)
    @ivi1987 среќен роденден и годишнина, најсреќни да сте :)
    Како за прв ден на работа после одмор не е страшно, нема некоја гужва вообичаена за овој период па сум уште малку во одмор муд :)

На Espadrila, LadyC, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Веќе некој ме претркал @Scott Weiland со Канада,а и Скандинавските земји за живеење ги меркам(еве и Германија може)
    Америка,Австралија поготово областите со плажи ми се ветени земји за поседување викендичка:lol:
    @joy1 тортата ти е за мерак,ух како ќе ми легне со кафенцево:D Најсреќен нека е:^:

На LadyC, Rebecca_R, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    12.589
    Добро ме потсети @Sesil имам бивши колеги/сеуште познаници во Шведска.. би планирал и тоа, Шведска/Канада, имам фора уште година дена незавршени работи и 100% сериозен гледам процесот. Документи нешто имам друго лесно било во мојот случај.

Ниту јас трпам топло/жешко.

Ја чекам ран ручек и фатив еден Хајнекен... 1 само :!: и пак :drunk::smoke:

На Ane-Goki1, x.Daisy.x, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.023
    Допаѓања:
    218.015
    Среќен роденден,убавини нека те пратат низ живот:^::hug::*

На Rebecca_R, Dadusicka, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    @Scott Weiland па почасти и тука:beer:, кафево не ми врши работа,па и торта ко ќе ми се придреме сега.

Последна измена: 28 мај 2018
    На Rebecca_R, Dadusicka, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.023
    Допаѓања:
    218.015
    @Dust фала многу,поубаво да ти се врати,реши да ме модери синко,се си велам за свекрва ме спрема,да не се срамам пред снашките,заостаната демек.Е сега имам проблем незнам да си спуштам,ама и то ќе биди,сега ми спушти синко,за после сама:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    176.032
    Staviv meze pa go trgnav (facepalm) (facepalm) (facepalm)-pola faca na sinko na ,,megdan " na forum (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    @joy1 @ivi1987 sreken rodenden :* :party: :^:

edit :D bujrum @CaraMia
    IMG_1969.JPG

IMG_1971.JPG

Rucekot posle ....|(

На Skorpija25, Espadrila, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.059
    Допаѓања:
    144.846
    @joy1 Sreken rodenden,site zelbi da ti stanat realnost:^:

@ivi1987 Sreken rodenden i cestito godisnina.Sekoj den da vi e se poubav i ispolnet so zdravje ,srekja i ljubov.Da si docekate uste mnooogu godini zaedno.

@LejlaD i po postovite ti se gleda srekjata za sinko.Uzivaj i iskoristi go maksimalno vremeto so nego,pa ke dade Gospod i ti ke mu ides na gosti (a moze i da si ostanete tamu-vnuci da cuvate:))

@stetoskop na zdravje rucek.Ama ne vidov barem edna z'ta za so salatkata:D

Da vi kazam i dobar den:hai:Ne znam da si najdam kirilica i mm rece deka nema na telefonov ,pa ne pishuvam ama ve citam.

Ubav den:sun:

На Skorpija25, Espadrila, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    263.246
    Кога ја читам @Bubce38 ми се потврдува онаа изреката на старите дека постар маж најубаво гледа жена ако е помлада од него. Не е оваа во лоша конотација кажано, баш напротив дека постар маж е сепак добар избор, оти нели има негодувања. Сепак праксата покажува поинаку.
    На старите бисерите често знаат да испаднат вистинити.
    Се мислам вториот маж да ми биде постар, за да ме гледа:D.

На Skorpija25, Espadrila, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.974
    Допаѓања:
    179.164
    И баш така е .
    Јас искусив и помлад маж од мене :). Јес да траеше многууу кратко , ама доволно за да видам дека не е тоа што го сакам . Така да одговорно тврдам :) дека што е постаро , тоа е подобро . За мажето мислам :).

Еден ден кога ќе ми се оствари најголемата желба би сакала да ви раскажам како се запознавме со мажето мое. Т.е да ви го раскажам животецот мој.
    Да видите дека чуда се случуваат .
    Затоа сакам да ви порачам на сите кои некогаш ќе се најдете во ситуација да бидете толку разочарани што што ќе си помислите дека животот баш си поиграл со вас , да ја кренете главата и да верувате дека кога тогаш ќе ве огрее сонце .
    Јас многу пати паѓав ,многу .
    Да знаев што ме чека со задоволство ќе потпишев да ги отспијам изминатите 37 г и да се разбудам денот кога него го сретнав :inlove:.
    Мојот вистински живот започна токму со него :l::l::l:.

Не велам дека и помлад маж е лошо. Зборувам за моето искуство.
    Многу одамна , пред 15 год имав љубов од соништата . Од детството. Од школската клупа. За малку не сакаше да ми стане сопруг . Ми го однесоа ангелите .
    Повеќе од сигурна сум дека тој ми ја прати денешнава среќа.

Не за џабе рекле. Трета среќа :)

На Skorpija25, gjoker4e, mila89 и 38 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.059
    Допаѓања:
    144.846
    Morav da pisam:)

@Bubce38 koga te citam vaka mi e milo sto si ja nashla srekjata.I Gospod ke ve izraduva i ke vi go dopolni onoj del od slagalicata za da bidete kompletno srekni:hug:
    Jas mnogu bi sakala da ja procitam tvojata zivotna prikazna,sakam takvi romanticni i srekni zivotni prikazni.

P.S. Maz mi e pomlad od mene ,ama go dobivam celoto vnimanie i ljubov od nego.I vo poveketo situacii pozrelo razmisluva od mene .Taka da , ima isklucoci za mladi mazi:D

На Skorpija25, Espadrila, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.003
    Допаѓања:
    174.574
    @Bubce38
    Само сакам да те гушнам:hug: нааајсилно:hug:
    Карпа жена си ми.. голема душа. Срце големо:*

На Espadrila, Ane-Goki1, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.