Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.278
    @Bubce38 многу инспиративна жена си,искрено.Не дека нема жени,луѓе општо со живот-роман,ама ете ти имаш многу силен дух и впечатлив карактер кој се осеќа и вака виртуелно,на форум:bow:
    Едвај чекам да ти се оствари најголемата желба,па да ни пишеш дупла приказна:l:

Дасти да ни замеси постапалки(hollest)
    Браво женска и за тебе,нека остане лошото позади тебе,и имај пред себе само патеки на успех:hug:

Среќен роденден и годишнина @ivi1987 ,да си остариш со мажето до тебе и куп внучиња:l:

И @joy1 да е најсреќна,и најзгодна мама:f::^:

На Skorpija25, Espadrila, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Фала ви од се срце за честитките, ми го разубавувате дополнително денов :l:
    @Bubce38 со последниов пост ме расплака. Со душа чекам ти и @dunika да не израдувате, ќе се слави на големо тука :sun::hug:

На Espadrila, Ane-Goki1, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    Знaчи немa престaн рaбoтaтa дoмa..
    Целo утрo угoре удoлу..a цвеќињaтa не ги ни пипнaв...ќе чекaaт дo утре...
    Се зaфaтив дa дoизвaдaм летни aлиштa и дa приберaм oд дoлгите рaкaви ..и метев вo детските и oјде денoт...

@CaraMia кo ќе рaсцутaт ќе сликнaм oбaвезнo...aмa не oчекувaј кoјзнaе штo...двoрoт ми е скрoмен..ни oдблизу не нaликувa нa oнa кaкoв би сaкaлa дa биде..

Ај ручек дa пoстaвaм..

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќути, и јас мислев дека засекогаш расчистив со цигарите ама и после шест години пауза малку требало да се вратам назад.... малку емоционални кризи, малку преоптеретеност со обврски, малку ноншалантност "во друштво" и толку беше...
    Денеска се стабилизирам, вчера денот ми беше хорор.... кога нај ми требаше концентрацијата, добив лоша вест дека колега со кој работам, починал...од нигде никаде...навидум здрав, прав, срцето откажало...а сабајлето зборевме, се зезавме, договаравме обврски... ебати судбината...
    Ама тоа е, јбг...
    Ве поздравувам од средоземно....имајте убав ден...
    IMG_20180528_152358.jpg

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Espadrila и 29 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Не е страшно и да си запалил па и да палиш...животот продолжува.
    ;)

Да навратам во темава решив.. па и на форумот. Некако навиката за логирање ми се намали..
    Имам многу да кажам.. а имам и сакам многу да молчам.
    Навидум... започнавме нов живот, живот од државава што ја носев сиве 3 години на срце, од која се разделив со солзи, за која пишував и ја носев во срцето многу!!!
    Многу тежок период. Многу маки и патешествија поминавме месецов.. држ не дај се фативме цврсто за ортомата.
    И кога никој не мислеше дека ќе се изборам да најдам стан од мекедонија овде па ни јас самата брз никакви документи, и кога сите сумњаа дека нема да можам да се провнам низ сите шалтери и да извадам документи, и кога сите мислеа дека нема да биде покрај неспиење и работа по 20 часа и спиење по кола, мизерување и утепување.. па та дури и ние самите .. еве не овде.. за некој ден ќе се селиме во нашето, во срцето на сонцето морето и морскиот брег.
    НИЕ УСПЕАВМЕ.А како ниту јас сама не знам..
    Сеуште сум во неверување во емоции и во радост!!!
    Ни на крај памет ова не ми беше во мозок!!

Пс:не ме прашувајте за македонија ојдов видов проседов 3 месеци едвај. Доста беше за неколку години во иднина!!

Се изборив.
    Со сета сила што што ме држеше.

Ќе ве дружам често, да се опоравам, наместам, превикнам и средам ко човек!!!!

IMG-7812d59975c617702c9936d67b12a7da-V.jpg IMG-4d17dc6af6f0a03a0dd2b6608a13a71f-V.jpg IMG-dfae2b739820d8486f6458f575c74a88-V.jpg IMG-54aef0121c5d29ccad09870b381b6647-V.jpg

На Skorpija25, SofiMar_, Tajnaotrovna и 41 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.089
    @vitamina не за џабе ти викавме не се враќај овде:).
    Ајде сега си на поубаво, барем сонце има :D.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.219
    Да слушаш друг пат кога те советуваа :)
    Да уживате сега. Сликите и твои и на Нинџа се :inlove:

На Tajnaotrovna, bittersweet, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Нели избегав пред 10 дена со авионот кути!!!
    Да чува господ од лошо!!
    Дека не можев повеќе да молчам а и не верувам сеуште што се ми се случува :)
    Се ми е во магла...:beer::dance:

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.373
    Допаѓања:
    279.042
    @Bubce38 :hug: твојата приказна ќе заврши со најубав крај и едни мили детски очиња,од срце ти поскаувам!
    @vitamina мило ми е што се средувате полека...

Едвај доседов на работа,некако безвеза чувство од кое тешко да се ослободам....Се само неубави вести,страв ми е повик или порака да добијам од групите на вибер...Вчера кога видов 30 пораки се стаписав...
    Главата ми тежи ,очи ми мижат...
    А вечер ќе одам на концерт,нешто како сериоза музика не знам, битно ме повикаа прифатив без двоумење,важно да се дружиме и излеземе од дома...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    @ivi1987 @joy1 среќен роденден на двете, само убавини ви посакувам!

@vitamina сега ќе биде подобро, дефинитивно. Главата горе и само напред!

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.055
    Дремуцкате ?(waiting)
    Јас поштено се запотив денес :whew:.
    Ручеци стокмени. Грашок, грав ,полнети пиперки и една телешка чорба направени. Ќе имаат за цела недела . Маже касна од се по малку (facepalm). Не можеше да се одлучи што да руча (facepalm)

Не поканија на уште една свадба викендов.Другар и колега на мм ќе ја мажи ќерката :D. А имаме и матурска блиска . И свадба од другарка-пријателка ( не многу блиска ) . Значи три прослави за два дена . Штип,Скопје и Охрид . Технички е неизводливо да стигнеме секаде.
    Одлучив , кај другарката во Охрид нема да одиме . Ем не сме толку блиски веќе како пред 15 год , ем со зетот немам ич муабет ( го знам од многу одамна ). Ќе организирам да и однесат подарок и цвеќе од мое име на самата свадба . Ја известив дека нема да одам , мислам како и да сакаше така :?:.

@vitamina те читав овде на времето и осеќав доза на тага во твоите постови . Баш ми е мило што си успеала да си го најдеш задоволството :* Од сега само убави постови чекам од тебе .

Да пиеме кафенце кој е за
    90124_turska-kafa-profimedia_ls.jpg

На Tajnaotrovna, Dust, Espadrila и 23 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Бубче душо од срце ти посакувам секоја една и таа најголемата желба што поскоро стварност да ти биде:hug::hug:@vitamina само сонце да ве грее понатаму во животот:hug::hug::hug:.Ккао што забележавте живнав не малку тро појќе:D.Се повеќе се чудам на луѓево-стариве кои ѓи имам дома т.е.свекрвата,за неа што се немам направено,од мртвите ја вратив,најблаго што можеше да ја оставам во психијатриска болница па како и така,но не го направив тоа.На се што се поминало и подадов рака,сега се буни зашто сум одела Ресен,за нозете,а кај човекот само по 200 ден на одење оставам,да не напоменувам дека за себе трошам монимално ден месечно,и дијазепам што пијам на рецепта оди,за други лекови ниту купувам,пари сум трошела.Жена која за себе лично троши по 100 е месечно оти нема витамин или друг суплемент кој не си зема од аптека,здрава,поздрава од мене,орган нема што не и функционира на тие години.Се пожалив ама боли,зашто сваќам дека за мене воопшто не им е гајле,само незнам како сака да ја гледам и угодувам ако не сум како што треба,себачна како неа ваљда треба да станам.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.373
    Допаѓања:
    279.042
    Сега ќе те карам малку.
    Зарем сега во овие денови треба да и се нервираш на свекрвата?:fubar:
    До сега сигурно си сватила дека е себична личност,(а и општо некни спомнав дека старите стануваат се посебични па дури и тие што не биле).
    Знам деке не тие сеисто ама помоножи ја со 0 и гледај здравјтео за себи и децата гледај си сега гушкај синчето и не и се замарај.Колку можеш помалку време поминувај со неа,однеси и што треба ,помогни и скриј се во едно свое катче,па макар да е и една соба....
    Неа не ја менуваш,можеш и мораш ти да се промениш,што повеќе да ја игнорираш а себеси да се цениш и сакаш повеќе...И оди со мислата :многу било ,малку останало...малку морбидно ,ама реално...
    :hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Мареане многу си во право,не е прв пат,имам забележано дека ако само се насмеам еднаш во денот низ нос ќе ми извади,значи треба мене памет да ми дојди:hug::hug::hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    @Bubce38 се надевам што поскоро ќе ви се оствари желбата, се гледа дека и ти и маж ти сте прекрасни луѓе! :l:

@vitamina секогаш да бидеш вака среќна! Местото е прекрасно, споделувајќи фотографии почесто! :hug:

@LejlaD од прееска сакав да ти пишам, ама не можам да го преточам во зборови тоа што сакам да го кажам.. и мене ми недостигаат блиските, па средбите ни се баш вакви, еуфорични, прекрасни.. А за свекрва ти - батали ја!!! На игнор да ја ставиш под итно, да не ти е гајле што збори. Баба ми со мајка ми се во такви односи, баш знам колку мајка ми се има напатено од неа и колку зборење од моја страна и требаше да конечно почне да ја игнорира. Искрено, не вреди ни да ја помислиш, такви луѓе се полни со отров.

Скрипти и тетратки распослани на спална, многу сакам да учам така, на столче место не ме држи :D притисокот низок, ќе да е и од топлото.. утре 46ка прогнозираат.

Виртуелна :hug: до сите на темава, ептен сте ми драги иако не ве знам лично. :f:

На Skorpija25, bittersweet, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.121
    Среќен роденден на @joy1 и на @ivi1987 и поздрав до сите други, имајте убав ден. :)

На Ane-Goki1, dunika, flower30 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    @LejlaD ич да не ти е гајле. Срцето ти е полно и смеј се колку сакаш, си заслужила. Со здравје да си го користиш Киндлот и кажи ако треба помош за симнување книги.

@Bubce38 алал на енергијата и волјата, таква и да останеш, сигурна сум дека ќе бидеш наградена со исполнување на најголемата желба!

Прееска не стигнав да допишам, па сега надокнадувам....

Утре големиов на екскурзија ќе ми оди, првпат надвор од Скопје, со воз, дете е превозбудено, а мене срце лешниче...

На Tajnaotrovna, bittersweet, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ретко убав ден.
    Средби со убави луѓе.

Денес се уверив во она-на некоИ не им треба висока школа, добро домашно воспитување и ведар дух ги возвишува.Дури и над оние кои мафтаат со разно-разни дипломи :)

Среќен роденден на @joy1 и на @ivi1987.

На Tajnaotrovna, boomsleng, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Да ве поздравам од дома. Дојдов гланцнав и седнав туширана на тераса да дрмам ладен шприцер. Ми дојде душичката на место. Сега се тегнам пред тв гледам очајни домаќинки а маж е задолжен да чува дете. демек ќе ми ја испереше колата ама мува не го лази. .. ај утре ќе ја средам. срам ми е ваква да ја носам на перење. Под дудинка сум ја паркирала и 11 дена стоеше таму. Замислете.. Подобро да не ви сликам..

На Skorpija25, Espadrila, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас сега вака..уживам:inlove: 20180527_140731.jpg
    За деца палачинки..јас правам они јадат:nod:.. 1527526291403-1712264720.jpg
    Лејла не си ставај при срце ништо, уживај со децата, никој не вреди повеќе од нив:hug:

На Skorpija25, boomsleng, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.