Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден! ^_^

Фино расположена, денов убав ми се гледа. Како би на море сега, не сакам да се сончам, ама да пливам обожавам.

Лето во полн ек, а да ги видите луѓето како одат облечени на улица, ќе ви се чини зима е. (facepalm)
    Е тоа никогаш нема да можам да го разберам, на ова жешко се мотаат со марами, ракавици и што уште не. Ненормален народ, потпишувам.

Германскиот добро ми оди, да се пофалам :lol: граматиката на секој јазик ми е слаба страна, на памет дефиниции не можам да учам и се додека не најдам логика, ништо не ми е јасно :D На wiktionary го отварам секој нов глагол и барам нзс, нешто што ќе ми помогне да го забрзам учењето малку, ама за сега само ми одзема време и толку. :D

Комшивкава доле ко мисирка се дере, јадни тие деца што ги има, па и мене малце глава ме фаќа од нејзиниот глас |(

Имајте убав ден! :f:

vitamina, Dust, bittersweet and 19 others like this.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Добар ден :sun:
    Пекол !!! Уште од сабајле !
    Ве читав за купување гардероба , па се пуштив у шопинг уште рано на сабајле . Ама за мажуле . Ми се поправи доста љубовчето , па мораме да обновиме гардероба . Добро е , од М веќе му купувам Л :).
    За мојата величина имам пишувано , се трудам да стигнам до Л , ама кој знае :?:.
    Инаку не трошам на гардероба кој знае колку. Бренд скоро па ич не купувам . Ама.... За кафанки сум тата - мата. Мислам нема ден да помине , а да не сме или на ручоЧе или на вечера. Или па слататка / десерт нешто . :)

Време ми е за второ кафе
    Ајде кој е за
    @stetoskop куде си бре женска (highfive)
    turkkahvesi_cesitleri.jpg

Skorpija25, Dust, CaraMia and 25 others like this.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас сонував дека сум многу дебела.
    Не барам интерпретација. Имам качено 7 кг за 4 месеци и тоа ме јаде. А мислам дека не јадам нешто многу :D

Skorpija25, Dust, CaraMia and 18 others like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

@WORRIED.BT да даде рецепт за колач со вишни! Го обожавам! :D
    Девојки најмногу фала за поддршката. Имам голем проблем со градинкава моментално, ја затвараат јули и август, стварно не знам кај да го носам детево, а во главна не сакам зашто трауми имам од неа. Се надевам, само се надевам дека ќе испадне нешто. Имам намера да ја тргнам работава баш онака со цели сили, па ќе видиме како ќе резултира.

fana, Ariel, CaraMia and 19 others like this.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.:*
    Сте ме барале.Епа тука сум.(highfive)
    Искрено,ретко отварам,колку за некоја информација ако ми притреба,а не пишувам,зашто немам ништо посебно да кажам,а од друга страна па и имам за раскажување.Теми за муабет секогаш има:D.
    Генерално,добри сме фала му на Бога,деца растат,ние добри(не викам старееме зашто мислам дека сме у најубави години),планови за одмор правиме итн...,ама прво уписи не чекаат во средно школо:worried: и претпоставувате кој е најмногу исплашен:nod:.

За актуелната тема која ја дискутирате,многу пати се имам изјаснето,сакам да купувам и немам повеќе место,не ме собира во плакарите и стално викам дека ќе бидам поумерена во купување,ама кого лажам.
    Сега довлечкав дома 5-6 партали:|
    Конфекциски број 36-38, може 38 повеќе ми одговара,се поправив некое кило од лани.А кој да ме види ми вика дека сум ослабната,кој знае каква ли сум била со 5-6 кила плус.

Ај да допивам кафе и да се фаќам за работа.

Ќе ве дружам почесто,се надевам:hai:

6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@LadyC пoвели!

7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

За купување гардероба...|(
    Па јас не купувам ништо онака, и за џабе.Мене..се' ми треба :DЈас се ништо немам:D

Scott Weiland, M&M, Dust and 21 others like this.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.den :hai:
    Odsabajle turbo|( ,da bese baba mi ziva ke recese-da mu pukne na covek p.cna zila :tmi:....edno isto 100x kazano i pak aber se nema.Seedno mi e veke....:|

Na temata,eve go drugar vi Dario,se tocno odpeal :lol:

Mi se jade lisnato,vareeno jajce i sopska...po toj redosled (facepalm) .
    U vakvi ,,gladni momenti"posakuvam zivot so,, sluginki,gotvacki i cistacki" kako u turski serii:?:.

9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Гардероба купувам и немам многу осет. Не купувам скапа ама посебно сум слаба на попусти. Различни периоди со различно парче сум опседната. Некогаш само кошули купувам, некогаш само панталони, само фустани итн. Со обувките имам страшни проблеми и најголемиот дел ми се носени само по еднаш, па си стојат нови во кутија. Нема чевел што не ми прави некоја раничка, плускавица, жуљ. Најобични апостолки да се мене некаде плускавица ќе ми излезе или во најлош случај на петата. Затоа колку и да имам нон стоп сум во пар - два што ми се разносени. Едини обувки што никогаш рана не ми направиле се едни римјанки, е нив веќе 8ма сезона си ги носам и уште ми се нови. Јесте де мо де малку ама за подолго пешачење само нив ги облекувам пошто со други нема да стигнам никаде офкајќи :tmi:
    За во кафана пари не ми се даваат ама ич. Војна водевме до скоро коа ќе се спомнеше кафанче. Послето одлучив да не нервирам маж после цел ден работење, 2-3 пати месечно ако сака излегуваме, ама јас со тешко срце одам :D Надплатена е храната во рестораните, воопшто по угостителските објекти. Нес кафе најниска цена е 60ден. Повеќе од 5 ден не кошта реално. Јбг професионална деформација ми е ова :D
    Е за струја ни бројам, ни мерам, ич не ме занима колку ќе се потроши, сепак е потрошено ради некоја потреба а не луксуз.

10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Јас ако не отидам во кафанче, ќе нема да ги слечам пижамите цел ден :).
    Овде немам ниту една единствена пријателка , освен фризерката со која пијам кафе еднаш неделно , кај неа у салон :). Немам ни мои роднини .
    А богами и мм нема никој овде. Доселени се од Охрид пред многу години и овде немаат ама баш никој .
    Жените на другарите од мм се возрасни женички , повеќето со внуци. Не се уклопив и со нив.
    Така да , јас сум приморана да одам во кафанки. :)Дури и на предавања/ семинари ме м'кне мажуле . Демек шофер сум му :).
    Мада и така е , јас возам секогаш надвор од градот :).

Најмногу се нервирам кога давам пари за нафта . Смрт ми е да ставам повеќе од иљадарка , во случај кога не е планирано одење подалеку. Маж се нервира , место да наполнам резервоар , јас секој петок на пумпа сум .
    Туку што правиме , ќе иде нафтата на 70 ?! :fubar: Не се нормални

11. flower30

flower30 Форумски идол

Aj dobar den i od mene,
    Denes malku podobro,pa da se nadevame na uste podobro (videkemo:D:D:D).

Mi prepisa vcera doktorkata eden sirup ma prirodna baza -1500 den. Vika mm abre za tie pari 2 shishinja viski ke ti kupev :D I se nasmeana ke bese:D

Prosetavme so malata ama mnogu zesko,pievme kafe so drugarka ,rucek do pola napraven i standard mashini vrtat.Ovie denovi deka bea praznici ne perev (ustvari vcera edna) i sega peram ko da ne sum perela eden mesec. Mashini pustam preku eden den i koga nekoj ke mi kaze ednas vo nedelata pushta vikam ili imat premnogu garderoba ili gi mrzi da rabotat|( Ili do mene e:)

Utre na uste eden pregled,narednata sreda na drug i uste hormonite .Se nadevam do tuka ke bide so pregledi i ke trgne na podobro. Tuka i vo lp dobiv prekrasni poraki,soveti i mnogu razbiranje.Mnogu vi blagodaram za toa ,premnogu :hug:

@stetoskop majka mi vika taka ko baba ti sto vikala i jas na mm cesto mu go kazuvam toa i mi se smee celo vreme:) Nadvor od doma ne upotrebuvam,sramno e :D

Za garderoba - kupuvam mnogu pomalku otkolku sto sakam .Ama i takov karakter sum,se mislam po cel den dali da kupam ili ne .Pa ne mi odgovaralo na cevlite,pa na farmerkite(facepalm) I jas ako imam nekoja zamisla od doma sto sakam i samo toa gledam.Ili vo prviot butik ako mi se zasvigja nesto i posle se praam sporedba so toa i dzabe setam|(

Aj dosta bese ,malata zaspiva pa da dopravam rucekot i da odmoram.
    A doma mi e haos ,kolku bi sakala sega nekoj da dojde da mi iscisti se ,ama nema :(

Last edited: May 30, 2018
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кај мене е чисто, нели домаќинка од сабајле сабајле. Со муабетиве за купување ќе ме настрвите по жешково да идам некој фустан да купам. Уште едно искачање излезе непредвидено па да се дотерам. Имам одвишак место сеа :)

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Лелее ја мислев,во бт.нематееее:(

14. duffi

duffi Форумски идол

Ден друштво!:sun:

Жешко за шетање, па дреме со малиша во двор под ладна сенка. Он дремуцка, мене ми се тегне ладно нес. Ама нема кој да ми направи. Самички сме. :doh:
    Е Бубче да бевме малку поблиску ќе пиевме заедно. А и по кафани ќе шетавме. :D

Јас трошам на гардероба, а двајцата со маж по ресторантчињА, на кафе. Параспур фамилија. :D
    Се шалам. Си ги пуштаме нозете колку ни е џергата.
    Маж е гурман. Сака мевце, убаво приготвено, се да проба. И двајцата сакаме лезетски да излеземе, да апнеме. Колку дозволува неговото време толку шетаме. Ако не кафанчето доаѓа дома. :D

Вчера се акнавме со сестра по дуќани. Излегов наменски,ама не наменски се вратив. :D
    Купив тоа што смислив и нешто плус. Ама пак ми фали сега нешто за комбинирање. :D

Маж троа поправен. Па сега се мачиме двајцата навечер. Да не се вечера нешто калорично, па и јас го дружам. Солидарна сум. :D
    Секоја вечер истата мака. Шо да се јаде. Сите салати ги извртевме. :D
    И без благо. Како полицаец сум по него. Не ова, не толку многу.
    Во маркет не му давам да се доближи до чоколадата. Како мало дете го тргнувам.:rofl:
    Може ќе зашпариме некој денар од ова благото. :D

@flower30 те мислам да пишам и никако да стигнам.
    Терај си со испитувањата како си почнала. Мене само така ми се смири психата и се вратив старата јас. Ако ти е потребен психијатар, терај, оти да не. Не ги слушај другите.
    И пушти малку душа, не ставај се на срце. :hug:

Честитки на женските кои имаа родендени!!:party:
    @LadyC ја слушав од спална. Напред женска! (y)

Last edited: May 30, 2018
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добар ден и од мене друштво.
    Јас 2ра смена па ме фаќа нервоза пред заминување, не ми се прави муабет дури...Мразам 2ра смена:doh:

Купувам онаа од што имам потреба, шопинг не ми поправа расположение :tmi: не ми се троши за нешто што ќе ми стои и нема да го носам.
    И јас како @Sesil мака мачам со обувки, колку имам што се само еднаш облечени.
    Се случува и со години да наоѓам исти модел од оние што ми се удобни :| и како да сум цело време со едни исти :D

Трошам и по кафани и не ми е криво колку и да излегува поскапо, не дека се опуштам секој ден ама често си дозволуваме. Муабет во кафана и дома не ми е исти:rofl:

@LadyC прекрасна :inlove:
    Имајте убав ден:f:друго баш и немам за кажување :)

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Речиси во сите градови има џамии, и се слуша оџата секаде, поготово сега дека празник. Ама тоа е. И камбаните се слушаат ...

17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Со дијаспората преглед на очно завршен,на забар утре закажано,пасош заменет,сликање завршено,дури и готов денес земен-пресен(y),да се чудиш дали во Мк живееш:D.Туку го зезам да не треба за брзо пак да се менува,ради името нали(facepalm).Сандалки денес прв пат во толку години навлеков,и тоа на плута височки бааѓи,без болка газев,само да не се заречам,и јас како бабите да прокоментирам:rofl:.Е сега дали лекот делува или тоа што со детево по улица си одев па срце мајкино исполнето,нит болка нит ништо чуствува,ќе видиме.

18. kuc

kuc Форумски идол

Ај добар ден и од мене !!!
    Сабајле брзо ве читнав и ве лајкував ,кафе со другарка пиев ,чистев по дома ,и сега стигна на ред мажево за со него кафе да се пие..
    Се мислам да помине жешково и да излезам имам работа,да докупам уште нешто и кифли да месам вечер ,а ќе видам што од ова ќе се реализира...

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Метлa и кaј мене игрaше утрoвo...
    Мaшини и зa aлиштa и зa сaдoви зaвршијa работа дури јaс пиперки печев..
    Не ми oстaнa кoгa дa зaпеглaм..aмa мoже дa пoчекa...

Туку нештo дa си кaжaм штo не сум гo изустилa глaснo :

Пoчнувa пaникa дa ме фaќa дaли ќе нaјдaм рaбoтa!

Oд кoгa диплoмирaв не сум без рaбoтa...секoгaш сум нaoѓaлa или тaa ме нaoѓaлa мене..aмa влoшени се времињaтa ...штo aкo oстaнaм дoмa?!
    Oвoјпaт винaтa ќе е сaмo мoјa...

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Знaчи кaкo мoже живoтецoв дa ме дупи, не сум ни свеснa.Зaвчерa еднoрoзи и винoжитa вчерa циклoни и цунaми денес мртвo мoре.
    Дa ме зaплукaте aкo уште еднaш се пoфaлaм зa нештo ,се урoчувaм бoгa дa чувa.
    #сaркaстичнaсум#
    Гaрдерoбa немaм мнoгу не ми пукaaт плaкaрите...купувaм пo пoтребa иaкo oткaкo земaм плaтa знaм дa купaм нештo неплaнирaнo...
    @LadyC go girl.Истерaј јa рaбoтaтa дo крaј.
    И те препoзнaв вo ЖДМ aмa срaм ми беше дa ти пуштaм пoнудa.
    @WORRIED.BT немoј тaкa дa рaзмислувaш.Oпушти се и не зaглaвувaј вo кујнa.
    Убaв тoпoл ден!

Thread Status:
Not open for further replies.