Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Добро утро :sun:
    Кафе ќе земам од тие со млекото, на @g8lQQk . Што ник ќе ти беше ова ?!:?::lol:
    Денес пазарен ден . Ќе има зјај пазар . Маж дежурен , пак нема да знам што со себе . Додуша ќе се пакувам . Утре одам во родниот град. Ќе си ја видам внучка . Со душа чекам :inlove:. Знае дека одам во петок и сношти ми се јавува - тете шо ден се паЃа петок , кога е тоа ме прашува :lol:. Срцка :inlove:, кога ќе види што се и имам купено ќе има радување :party::party:.

@CaraMia морав да ти реплицирам . Далеку , од тоа дека се " осеќам " како старлета , немам баш такви предиспозиции. Пишав само дека си ми интересна со твоите детективски умешности:).
    Срцка, мене доста голем дел од форумот ме знае , што приватно , што "по ФБ :). Не сум јас баш анонимна . Со повеќето се имаме " запознаено , само ради потреба нешто да помогнам , завршам некоја ситна работа. Има доста феминки и кои ми помогнале , завршиле работа . Досега никој ме нема " обелоденето" . А верувај скоро сите знаат на пример што работи мојот толкуууу битен маж :lol:.

@Dust , месо како месо толку не обожавам. Ама ако запржеш чварки/џимиринки , веднаш идам да знаеш. Виното од мене , само кажи од која берба сакаш :*.

Одох да се спремам за на пазар :makeup:

На Skorpija25, Thallia, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, утрово мамурно, не од вино туку од нервози, цела ноќ спиев половично. Ако мм не ме извади од такт, никој.
    @Bozica1980 Бошке фустаните топ, јас у тој Максимус никогаш неможам да се снајдам, а снаа ми толку убави фустани од таму си има купено.
    Јас не се кријам, толку апла се си кажувам што одредени мои луѓе ме препознале веќе :), а и што па толку имам за криење, не сум амбасадорка (камо да бев).
    @flower30 мила можеш ли да ми кажеш каков сируп ти дале и за што е поточно. Те читам и како за себе да читам во одредени сегменти само што за разлика од тебе јас на лекар не сум била, се нешто друго ми е побитно. Срам ми е да кажам дека да не беше мајка ми да ме натера со сила ни на гинеколог не ќе отидев после пороѓај.
    Сакам да си седнам со некој што не ме познава и да ме ислуша, како по филмовиве што гледаме како се исповедаат на свештеници :) ете и јас така сакам.
    Ај да не тупам многу, имајте убав ден.
    Едит: @Dust и јас чварки сакам ако правите пушти едно сликче да се полигавиме малку :*

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    И јас сакам чварки. Све ко не дојадена сум деновиве.
    @EuHenIa јас сама одам и сакам да имам едно 15мин време. И никогаш со намера така е најдобро :)
    Исповед е топ работа. Особено кога знаеш дека тој што те слуша никогаш нема да те изневери. Е тој да си го чувате лепотици.

Добро утро. Кафето скоро испиено...

На Skorpija25, Ivan-Ice, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @EuHenIa па и тоа свештениците што душа носат:x, се ќе чујат (кој со кого, зошто, како, колку....) и Чутат:x
    Дефинитивно не сум за свештеник:lol:

Добро утро
    Колку многу сакам кога луѓето имаат доверба пред мене , па ќе ми остават бланко потпишан лист (ова фигуративно), толку и ме плашат таквите огромни доверби:|.
    Професионално, си ја бркам работичката се по прописи и Закони, прватно знам и да застранам, но кога некој (како денес на пример) ќе ми ја даде душата во рака, тогаш снага ми се тресе:tmi:

Вие како се однесувате кога некој толку ќе покаже доверба во Вас?

Искрено, Благодарам, ама неможам на грб толкави товари да носам.Мала рестрикција/редукција не е на одмет:)

На Ivan-Ice, Thallia, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    ^јас тогаш највеќе се плашам дека ќе ја оплескам :|

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.578
    На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Епа токму тоа ме плаши Бошке.
    Марфи кај мене е законописецот:D.
    Секогаш кога се трудам од петни жили да биде се во најдобар ред, баш тогаш нешто ,,излага,,:worried:

Па и за најпрости работи.
    Пример, викам луѓе на ручек.Со денови правам мени, сакам да се покажам во најдобро светло, бирам дури и прекривка па тарашкам по нет за аранжирање и на салфеи и на маса, и на крај :
    -или прекривката ќе ја ,,жишнам,, со пеглата
    -или сосот ќе го зае*ам
    -или ќе пресолам месо
    ....или баш пред да дојдат гостите , на се убаво, ќе истурам нешто по масата.

Благото ОБАВЕЗНО:!: заборавам да го послужам:lol:

На Skorpija25, Thallia, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Bozica1980 чварчиња по хроно за доручек, да се најадеш за цел ден да те држи :lol:. Кажи ми во кој Максимус најчесто гледаш? #немадатеманијачамветувам
    За свештеници и психолози/психијатри ич не ми се збори, што се знаат, ама ко ќе ми текне дека јас не сум ни едно ни друго па што се ми кажуваат непознати луѓе на работа ехеееее.
    Не сакам луѓето да ми оставаат "во доверба" документи, бланко потпишани листови, најмалку пари, а се случува и тоа често. Секогаш барам начин да го решам предметот најбрзо можно за да не ми стои на глава. Колку често ми се случува да не можам да спијам навечер поради одредени ситуации каде што ми била доделена улога на решавачки фактор :sweat:, дефинитивно не сум јас за шефица.

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Демек лето @EuHenIa доста беа чварки зимава...
    Единствен во кој сум влегла е во аеродром, после капитол кон паркчето со јане сандански.

На Peco, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    @LadyC зборуваше ли со градоначалникот, бараше ли прием кај него? Или пријави ли во МТСП?
    Кај нас, што сме мал град дадоа втора смена и една работна сабота, само не знам дали има пријавено.

@Bubce38 јас не те знам, ама не е воопшто тешко да сфатам од каде си оти добар дел поминував во твојот град. Многу убав град е.
    Инаку се осеќа тоа демнење на Сара. Реков, те знае:D.

@flower30 зошто веќе еднаш не ја снимеш главата и да видеш зошто имаш главоболки? Исто и ќе се смиреш. Јас те сфаќам, знам како ти е. Испитај се и смири се.

На Rebecca_R, Sesil, g8lQQk и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    Добро утро, прво пар :smoke::coffee: па ќе ве читнам и можеби ке се убацам у муабет негде. Очи не отворив уште по леб и цигари бев |-)|( основни потреби*, јин и јанг..

*лебот си треба ако не си алергичен на глутен/на диета

-Бујрум

На Thallia, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро :sun:!!!
    Утрово возев со точакот нема ништо поубаво од утринско возење ,а сега кафенце ќе се пие и да поработиме ...
    Колку беше жешко ноќеска ,а уште салам лето нема почнато сега ќе вадам нешто танко за покривање..
    Денес торта ќе правам,а и кифли да замесам вчера не стигнав ама што убава работа завршив по дома мислам нема што не исчистив..
    На пазар и јас треба да одам арно @Bubce38 напиша но покасно некој зеленчук и овошје да купам
    Ај убав нека ни биде денов последен од овај месец !!!

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Не сакам тајни. Не сакам споделувања од типот да не кажеш. Зошто знам дека нема да кажам ама ако каже на некој друг и тој издаде после и јас влегувам во сомнеж јас да не сум кажала. :| А ќутам ко гроб мајке ми. Во живот тајна не сум издала. Во себе носам грда тајна една што таа ми е товар и ме мачи. Секој ден гледам човек во очи знаејки колку е добар а жена му ми се довери нешто неубаво што сторила... И тешко ми е. Нема да кажам секако но ете.. туѓа тежина мене ми е на грб.

На Skorpija25, Rebecca_R, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро женски!
    Прво @lunicka ја барам да ме додаде обавезно!
    Второ @WORRIED.BT и благодарам за рецептот! Драга моја прекрасна си и од внатре и од надвор!
    Жени, мајки, кралици, денес ќе бидам малку растрчана со собирање на потписи. Мајки почнаа да се организираат и од другите градови. Се ежам од среќа! Колку сме значи јаки и сами не сме свесни до кај можеме да одиме! Се гордеам со нас! 8)
    Ве молам сите кои и од тука сакате да се потпишете за кажете ми ќе се организираме. (fingers)
    Друго, @JuLleE одма му пишав на Богац оти и лично се знам, ама кога кратко и јасно ми пиша мтсп ми ги дигна нервите. :devil:
    Мора да соберам потписи така ми кажа раководителката од општина одговорна за градинките и школите, а на прашањето колку им требаат ми се правеше наудрена. :@ Демек не знае. И да, закана муабет "ќе видите вие, сите што ќе потпишете има да си ја платите цела година унапред и тие што ќе се потшишат за поддршка само. Ама и влегов со дерење ( откако она ми се развика нормално) и како маче се стиша. :D
    Така да прво потписи и одам во мтсп директно да ми удрат архивски и примерок да земам за мене. Ми кажаа во рок од три дена ќе има одговор.
    Инаку @Dust јас плачам за прасе! Касни и за мене!
    :D
    Ме копка @Ane-Goki1 што има да каже. Мислам знам , ама сакам да каже офишл. :inlove:
    Друго, мислам @CaraMia спомна дека ме замислувала плава. Еднаш бев и од што ме изгореа ми падна пола коса.(facepalm) Од тогаш не ни пробувам.:D
    Инаку не знам зашто на снимката делувам како да имам корен 100 сантимски израснат кога тек сега почна мојата природна да се познава.(facepalm)
    И п.п.с @referentka јас мн ретко се потпирам на некој, ама ако се потпрам знам дека е незаменлив и одговорен. Ако не биде ич не се лутам знаејќи дека тоа е човек кој ќе даде се од себе за да се заврши одредена работа. Ретки се луѓе како тебе, може е и маана и комплимент во едно, но е за пофалба огромна! :)
    Небитно. Да не го тупам веќе.
    Убав ден кралици и по некој крал! 8)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    Не сакам и јас давање преголема доврба,и мене товар ми е и се плашам да не оплескам.
    Нервозите на работа продолжуваат,тежок ден ме чека...
    И нека заврши месецов, година ми се стори,толку настани од секаков тип доста е веќе ....

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    69.231
    Добар ден! :coffee::sun:

Приметувам ситници и јас, ама ако немаат значење за мене, не им обрнувам внимание. Почнав да пишувам на темата бидејќи атмосферата беше ептен пријатна и дружељубна, плус ме прави да се чувствувам малку поблиску до дома :)
    Ич не поднесувам конфликти, не може да се задржи местово да биде само за позитивна дружба? :?:

Јас фино расположена, иако фрижидерот ме зезна и предходно (од вчера) приготвената храна за денес се расипа! |( Ама не купувам нов и крај ]:)

Она кога сакаш да заштедиш, па и трошоци еден куп и сите апарати ќе по ред ќе почнат да ти се расипуваат. :nod:

Да завршам со работа сега, па вежбање и ќе учам.

Имајте убав ден! :f:

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.936
    Dobar den,
    @EuHenIa Sirupov go zemav pred 2dena pa ne znam dali ke e dobar ili ne ,ama se fakjam i za slamka .Mene uzasno mi treba razgovor so nepoznato lice i da vidam so pregledite i ke gledam da se organiziram i za psiholog.

@JuLleE najgolema greska mi e sto koga otidov na snimanje napraviv samo KTM. Mnogu se plasev odMagnetna ,so 2dijazepami ispieni se tresev(od sto imam citano i slushano) .Ama verojatno i toa ke bide .Inaku denovive se poveke me gusi ,i gore kaj grloto ko nekoj da me stega so race ,i kako me tera na kaslanje.Na pulmolog sum vo sreda ,pa ke vidime dali i toa ima udel.

Odam sega da se spremam ,imam drug termin :(EEG so fotostimulacija |( ke bide veselo

Konecno utre imam poopushten termin:) ke odam na frizer:)

Ubav den na site,se nadevam i mojot ke bide dobar.

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, Rebecca_R, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    @flower30 КТ е ок, ама за жал ете некои болести не ги покажува.
    Те гледам само испитувања, а можеш да решеш се со една магнетна.
    И кога оба ќе биде во ред, тогаш правец на психијатар. Исклучи се за да си на чисто.

На Thallia, Rebecca_R, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj d.den
    Da ve :hug: site prvo ....radosna sum -ubavi vesti si dobiv nokeska.Da se razbudat ,,bliskite" pa da svrtam tel. da se ispofalam

Na ,,tema na denot" - nemam verba u nikoj,ne se poveruvam na nikoj.So sinko vrtam muabet ama i tuka ne e se 100% kazano.
    A mi se doveruvaat iako ne sakam da znam nisto od toa sto mi e ,,kazano u poverenje".Zosto mi kazuvaat ???Valjda da steknat blizina so mene |(.

,,Tajnata "koja ja znaat dvajca-veke ne e tajna.

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кај го фативте муабетов за довербава:whew:таман почна полека да ме пушта паранојата од мислење како се најдов на сегашново работно место,буквално од небо паднав кај што сум, колку и да не е за верување...па толку доверба и се уз тоа мислам нема мајками родена во мене,не па директно најголемиот фактор у фирмава:?::whew:ам ај,ќе не биде и со мислење и без:D
    Од сега ме фаќа паника за температуриве што ни следат.Не дека читав,слушнав за некој африкански бран,ама па да не се лажеме,за очекување е:doh:
    За мене, нема поубаво од пролеЧе...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.