Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ми тргна денов по сабајле, се успав прво, па колава ме остаи, ми откажа доверба,..па со автобуси стигнав на работа во 8..(facepalm)
    Немам проблем со претпоставените, во тој поглед:)

Колку чудна работа е навиката..до вчера со автобуси сум немала проблем, а сега|(|(

Кафе се пие,

Доверба:?:.. во никој, па и во сама себе некогаш немам(facepalm)

Мило ми е за убавите вести @stetoskop

Ајде убав ден:hug:

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Добар ден и од мене.Кога некој има доверба голема во мене тогаш коски ми се тресат,познавајќи си го Марфи другарчето кое ме следи цел живот.доверба повеќе немам,откако се изгорев неколку пати и тоа од луѓе за кои во оган би влегла. Детево помало на екскурзија во Охридот,ние со големиот кафенце на тераса:D.@stetoskop само со вака убави вести да те читам:hug::*.

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ај добро утро и од мене.
    @Dust поим немав дека ако се едитира не стига инфо. Јас се си мислам дека автоматски со означување стига независно дали е едит.
    Искрено ме насмеавте и ти и @Bubce38 . Мене не ми е стилот премногу да се опишувам ,а ако сакам да дознаам за некој нешто конкретно мислите нема?:^)
    Ама не ме занима,ако можам да помогнам со совет толку,ако не здравје Боже од Господ и од оние кој мерат по заслуг повеќе.
    Толку,за кој сакам ќе си мислам што сакам. Дали напнувам моја работа. Ама тука дојде јас слики од бои на коси да покажувам за некој па видете кој за што напнува:rofl:Пак ќе се повторам големи сте не сум ви јасна,ве напнувам,не ви се допаѓам како се претставувам на анонимен форум слободно опција даље.
    Има некој кој не го дели истото мислење со Вас. Нормално не сме сите исти.
    Ете и мене таа што ме направи дете и лажов за косата ми е на таквоото ставена(мислам на таквата опција:nod:)Нејќам да завлегувам јас ако навредив било која се извинувам ама мене и некоај кога претерала досега на оваа теме не ми пишала ИЗВИНИ,еден прост збор со 6 букви.
    И сега ако @Dust @Bubce38 сте се осетиле навредени од мене Ви се извинувам јавно и толку.
    Иако што ќе пишувам и за кого никој никому нема право да му попува:!:
    Надвор од темава,жешко-пекол.
    Денес сум на депилација да се подготвам за викенд шема.
    Косата завчера ја средив,сега телово,на подарок добив и едноделен костим за капење(не дека немав ама се ново е добредојдено)
    Кафе испиено,да ве дочитам сите,дека сега само одговорив на оние кои ме означиле.
    Пријатен ден,ослободете се од непотребни мисли и ќе видите како се е полесно:sun:
    Сека се едитирам и не е намерно дека с ега те дочитав @Dust по 2литра вино па ти си била:drunk:ко што пиша,џабе кусур сум ти фаќала и објаснувала.Ме пресмеа сега:D
    Пак едит откако ве дочитав. На тема доверба. Кога започнував со работа уште не знаев да разграничам и ми се доверуваа и премногу и се мачев на сите да учинам. Не мерев јас по заслуга,буквално бев ај ти...
    И надвор од работа анализирав како да им учинам и ме бараа бре,делев и приватен мобилен. По толку години вака,денес е малку поинаку па доверба да ми тежи ничија не.
    А уште си имаат навика да ми се доверуваат,ама научив да се изолирам тотално. Тежок товар е тоа,за мене лично.

Последна измена: 31 мај 2018
    На Skorpija25, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да ве поздравам и да ви посакам убав ден. Торбиците ги спакував синоќа, денес ќе спремам кошули и фустани за свадбата, а утре сум на завршна приредба во градинка, ќе се полигавам малку од среќа :D
    Напорен ми е периодов, одвај чекам да отидам на одмор и да се тргнам од секојдневие, ама буквално од се.
    Доверба имаат во мене одредени луѓе зошто знаат дека никогаш за ништо нема да зуцнам. Јас...на една рака се бројат луѓе од доверба, ама среќна сум што ги имам во животов.
    Ајде одам, денес и утре треба да дозавршам на работа се, зошто кога оставив ситници непланирано кога отидов во болница се жалеле дека намерно сум им оставила работа (демек јас планирано отидов со дете на два пати во болница да лежам :|)

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Уморна се осеќам од ноќеска,и тоа малку што заспав ужас :whew:.Една жена како вампир,ѓаолица ли ја бркав низ куќа,душа да ми се треси од страв,ама кога сум ја потиснала во гаража,ја патосирав и стега ли стегам со раце готово да ја удавам.Се разбудив испотена,преплашена,а рацеве и така ме болат вкочанети од стегање,сеуште ми беа стегнати како некого да држам:tmi:.Само на арно нека е,мозоков мој научен на не спиење и тоа што ќе заспијам мирен не е.

На Skorpija25, душленце, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.507
    Дасти не ја фаќаат 2 литри вино:rofl:
    Ситно е тоа. :makeup:

На Ivan4e04, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ехее чекај сеа кога ќе се вратам на раб на криво ќе ме гледаат лути ќе ми се зашто 20 дена отепавме се на се во болница... :D Порано се нервирав кога ми се лутеа зашто одморот го трошев на болести ко јас да не сакам на плажа да го трошам. Сега се ми е рамно. .

На Skorpija25, Rebecca_R, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Е колку да донесам?!
    Буре?!:).

И на Бубче не и стигаат кило чварки :rofl:

На Peco, fana, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Какви чварки и вина на вакви жештини.
    Ликерчето на @stetoskop само.
    Прашања што ме мачат-како замеруваш на колешка за било што бидејќи отишла на боледување и тоа за дете?(facepalm)

На Rebecca_R, stetoskop, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добар ден друштво, арни?

Јас арна, малку меланхолично расположена. Синоќа тарашкав нешто, барав некои книги од факс, меѓу другото си ги најдов песните што сум ги пишувала кон крај на основно и во средно. Од една страна, ми разбудија убави спомени и носталгија, од друга страна се чудам што толку сум била инспирирана сите песни да ми се со тажен крај...последната песна ми е од пред 20 години, пред да почнам на факултет. Се чудам што така сум размислувала тогаш, сега сум сосема поинаква.

Бошке, фустаните петка, а богами и цената. А влегов вчера во Максимус карши катната гаража кај Беко, ама ми ѕвонеше телефонот и ништо не видов. А вредело да се пробуричка таму некогаш.
    Стетоскоп, дај Боже само убави вести да слушаш.

Јас не знам како ќе го истуркам денов, ич не ми се седи на работа, башка што двајца закажани од сабајле не се појавија. Да видиме за другите што останува.

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.507
    Чварки нема да има.. едно меснато што се погоди, за мерак.:inlove: Ако беше 120кг. Јас мислев ќе има ама нема..

А за виното, јас ќе пијам и пијам нема проблем..тешко да ме фати.
    Работата е да не пијам:!:
    Отечена ми е ногава од многу напор од вчера, ми се плаче ама и тоа ми е луксуз..

Чекам карго да дојде, имам мн месо за средување, крвавица за спремање и чинии од 20 души за миење.. Треба 4 пратки да стигнат ама абер немаат(facepalm)

Вчера се испокарав со тие од Делко.. наместо за Берово пратката за Скопје..
    А и тие што ја испратиле ја утнале адресата.. па ме убедуваа дека е за Берово пратена(facepalm)
    Јас рано сабајле нерасонета, ме убедува таа и уште ми вика - јави му се на доставувачот што ти се јавил и прашај го дали е сигурно во Скопје..
    Јас со цел памет ѕвонам:rofl: му викам - а ти дечко сигурно си во Скопје?:rofl:
    Настана тишина... ми вика - па прилично сигурен сум, моментално низ Центар доставувам .. а сигурен сум и дека не сум во Берово... а зошто?

Јас: мммм аха.. па добро извини.. малку глупаво беше прашањето ама ми рекоа да те препрашам:rofl:

После кога спуштив се освестив:lol: си викам - будало, зарем не знае човекот кај е па ти најде да го прашуваш?:^)

И тие од Топ шоп ми каснат со пратката..
    Демек брза пошта ама овие делко се се освен брза. По карго експрес стига следниот ден, а по овие по 3 дена:envy:

На Thallia, Peco, x.Daisy.x и 22 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Здрaвo-живo женски!

Блaчкo и кaфе зa пријaтен ден...немa излегувaње дo пoплaдне сигурнo...пече уште oд сaбaјле...

И јaс мoрaм дa се депилирaм денес..aмa сaмa..ќе си гo збрчaм мaшинчетo:)

@EuHenIa зa рaзгoвoр сo непoзнaт и јaс пишев и имaв пoтребa пред некoе време(кoгa се двoумев дaли дa јa нaпуштaм рaбoтaтa)...виртуелнo си рaзгoвaрaв сo @mareane :hug:
    Не е истo кo oчи в oчи aмa пoмaгa...

Преголематa дaденa дoвербa јa oсеќaм кo тoвaр..и бaш тoгaш кoгa сaкaш дa јa oпрaвдaш мoже дa зезнеш кo никoгaш...

Последна измена: 31 мај 2018
    На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се запрепастив Лили, дента на работа, ноќта завршуваме во болница. Па тоа жалење кај претпоставени, па тоа зборење да се чуди човек. Божем не се замарам ама денес пак ми потенцираа да не си ја оставам како тогаш работата. Ама ќе ги зезнам, се е средено :D

Утре треба да се фарбам во ниедно време, ми иде машинка да уклучам од што ми е мачна плавава коса за одржување :D

На Skorpija25, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Баш и немаш потреба, сеа е модерно нефарбана плава со црн корен - омбре, сомбре, тантара - мантара , не мора да се фарбаш ! :emo:

Едноставен ник, како мене :lol:

Многу жешко надвор.:whew:

На Skorpija25, ivi1987, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.937
    @JuLleE e od toj moj pusti strav i panika si patam vo zivotot.
    Mozev i na Magnetna rez. da idam ama mnogu citav iskustva za toa i se preplasiv iskreno i se tresev od strav. I zatoa KTM napraviv samo .A kako sto sum baksuz znam deka pak ke odam na Magnetna i dzabe ke mi bide i stravot i dupli pregledi.

Se vrativ od pregledot.Treba da bides so zatvoreni oci i da ne trepkas.E sestrata mi vika mnogu sum trepkala i potesko ke gi procitale rezultatite. I sea spored ova,jas si vikam moze dzabe e pregledov .
    Ama ne mozam da se smiram ,da mislam na nesto ubavo i da mi se smiri teloto ,da se opushtam.

Vie uspevate taka?! Vo nervoza i stres da se opustite mislejki na ubavi nesta ? Jas ocigledno od nisto ne se opustam(facepalm)

I toa,sakav da setame vikendov ama mm me " izraduva " :( Ke rabotel vikendov,kojznae kolku i dali ke mu platat sto ke raboti ?!

@Dust so zdravje da si go jadete "svinceto" :D I jas sakam cvarki ,ama sega na zeskovo i ne mora:shake:

Ajde otidov

На Skorpija25, mal.ecka, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    @flower30 јaс си мислaм oти ти е нa психoлoшкa бaзa...
    Тaквa груткa вo грлoтo прoследенa сo гушење пa дури и бoлкa и трпки вo рaкaтa имaв пo смрттa нa тaткo ми...
    Испитaв се...физички беше се вo ред...бев нa рoзеви пилули некoе време и се се среди...

Амa знaеш декa сaмите себеси сме си нaјдoбри лекaри...
    Акo немaш реaлен прoблем вo живoтoт-нештo штo те тишти секoјдневнo и ти гo преoкупирa внимaниетo-oпушти се...прaви нештo другo oсвен шетaње пo дoктoрски врaти...oти мене личнo тoa ми сoздaвa oгрoмен стрес и нaпнaтoст...

Нa крaјoт нa крaиштaтa пoсети психoлoг...види рaзгoвoрoт кaкo ќе ти делувa..

Вaдев тенки прекривки зa спиење и јaс...сегa преперувaње нa летни пижaми следи...испрaни уреднo вo кеси ги пaкувaм aмa кoгa ќе ги извaдaм секoгaш нa зaстoенo ми мирисaaт...секoе вaдење нoвa гaрдерoбa скoрo се преперувaм..
    Диплa рaбoтa секoјa нoвa сезoнa...Кaкo прaвите вие?!

На Skorpija25, Viktorijaaa5, CaraMia и 16 други им се допаѓа ова.
  17. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Правам сок да се освежам, еве и за вас има juice-shocking2-1-1024x584.jpg

Ова како запече сонцево, што ќе правиме у Јули - Август :sweat:

На Skorpija25, CaraMia, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.937
    @WORRIED.BT znam deka e toa ,ama se mislam deka ima uste nesto i zatoa ispituvam .
    Jas od pred 7g koga majka mi za malku ke umrese -ne sum istiot covek. Ona 1 mesec bese vo bolnica,jas toj mesec ne ziveev,tuku prezivuvav.Samo placev i odev kaj nea.Ne me ni pustaa da vlezam ama odev sekoj den po 2pati. Stanav 43kg. togas. Tatko mi sto e pokrut covek na majka mi i rekol posle deka poveke strav mu bilo za mene otkolku za majka mi vo bolnica. Posle me "dotepa" borbata za bebe (4,5g cekavme). Se okrivuva duri i samata za toa. Lani imav abortus (ne po moja zelba) .... ova se samo 3 momenti od mojot zivot sto me "unishtija"....

Druga rabota e sto se stavam pri srce.Slabi finansii,zdravjeto na moite,sekoj sto mi rekol nesto ne da se odbranam jas se objasnuvam i posle doma placam ...... Ete mi ja bolkata !!!!

Ama mnogu vreme bea tie glavobolki i reshiv da proveram oti veruvajte vo tie momenti sum ko "ziv mrtovec" ...

Uste malku ima od pregledi,se nadevam barem so toa se da e vo red i togas mislam poveke ke se opushtam. Oti stravot "me jade"

I jas se preperuvam , duri i kebinja ,jorgani ,postelnini...Dupla rabota ama ete poubavo mi e taka

На Skorpija25, CaraMia, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    @Bubce38 шешир купен за на точак ама непрактично е. Ми лета дур возам :))))
    Алергија од сонце по рацете ми излезе. Ќе биде интересно летово :sun:

На Scott Weiland, mareane, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    69.231
    Успевам, кога повеќе, кога помалце.. се трудам да мислам разумно, тоа ми помага. Мозоков ми сака логични работи, па почнувам да се убедувам самата себе си дека не вреди.. зависи од ситуацијата.

Ставам такви кесички со разни ароми за ткаенини, тоа помага да нема мирис на влага, ама сепак ги перам откако ќе ги извадам.

На Scott Weiland, CaraMia, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.