Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Нека остане само на мрсули и кашлање, ме плаши малку мали, прееска легнуваше што не се случило,како струја е, а и малку топол во главчето беше, сега се поти ама ќе дежурам од пусти страв. Од што сме ние жените направени еј.

2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Со лесно постењето и честито за визата.
    @M&M честита годишница:*
    @referentka Рингишпил е многу емотивна и лесно читлива книга од Јелена. Таа е прата и е поедноставна,полесна за читање од следните. Прилично предвидливо дејство има.
    Бубале со помин да е.
    @Ane-Goki1 ќе биде се во ред :hug:
    @dunika убав одмор ама тебе ти почнал уште одма весело со маж ти:) И тебе и на @fina erika ви посакувам по одморот да се преселите во другата тема;)
    @fina erika ми недостасуваш,уживај во земјата на јаворите :hug:
    Уморна сум денес шетав и пазарев буквално со последното крупно што остана за месецот. Па по депилација на средени нозе ми се присака убава сандала и нормално убава козметика од Космо. Се мислев месецов дали да се подновам дека попустот до денес беше и се решив да биде да,отиде се.
    Ајде де еднаш се живее,еднаш сме млади и полетни.
    Се мислам дали да читам ама може и ќе се спремам за спиење,преморена сум.
    Пријатна ноќ.

Last edited: May 31, 2018
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Јaс дур не излезaм, пoсле елa прибери ме...
    Oд 6 пред пoлa чaс се прибрaв...и брaт ми дoјдoa и гужвa убaвa и нaпрaвивме нa мaјкa ...бурече си вечерaвме и ние кoмплет сите..и нaпoлнaвме срце нa женaтa...a и стoмaци бoгaми..
    Гoдинaвa нaјдoбрo вo буркa дa се кaпaм:rofl:

@dunika убaв oдмoр и ме изнaсмеa сo мaж ти...имaм и јaс сличен инцидент сo мм...
    Пред некoлку гoдини си ги симнa влaкнaтa oд тoрзoтo зa дa ме изненaди..јaс му се изнaсмеaв кo тебе и уште еднaш не прoбa...ми се бендисувa aмa кo ќе гледaм нa други aмa зa негo не ми е свoјственo...a и влaкнест е бре..требa сaмo зa депилaции дa рaбoтиме:lol:..
    Збoг екoнoмијa некa рaсте дифтикoт...прирoднo си е прирoднo!:lol:

@M&M честитa гoдишнинa!
    дa се мнoжaт среќни гoдини!

@Ane-Goki1 welcome to the club(highfive)..не знaм штo тип нa рaбoтa имaше aмa знaм кoлку е тешкo дa нaпрaвиш вaкoв чекoр...

@DVAANGELA :hug:

@ivi1987 ние редoвнo сo некaквa терaпијa нa oдмoр oдиме...дaј пaрaцетaмoл некa спoтнaт вечер...aкo немa темперaтурa ќе пoмине се...мoретo е лек...

Бубaле држ се...a и чувaј се мaлку...ќе те кaрaм!:!:

4. M&M

M&M Форумски идол

Ако решам јас да дадам некој ден отказ ќе частам, море и да ме избркаат може ќе частам :D
    @Bubce38 како успеа 3 четвртинки да мавнеш жити се :) :muscle:. Ич не можам да најдам убав бурек во последно време, од нигде не го бендисувам, бар тука по Скопјево, не знам како е по други места. Море со килажава само за бурек сум :worried:

5. flower30

flower30 Форумски идол

@ivi1987 pa daj mu aki ne preventivno Daleron .Ajde ke mu pomine. Moze od vozbuda mu e:)

@M&M pa i toa sto vikas:DKoga rabotis so sila nekade i za otkaz bi castela:)

6. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Ве читнав но склапам очи неможам да ве испотагнам и пишам:yawn:..

Се надевам @stetoskop *добра* била пијанката(fingers), нешто @M&M спомна килажа, одма ми падна расположение:doh:, прееска се мерив сум се качил пак за нешто ситно.. не ми годи периодов со исхрана, треба да намалам месишта.:worried:

Со помин нека е @ivi1987 за мене нај кажувана приказна беше кога ме однеле пред прв роденден болен во Будва и сум се оправил одма од прв/втор ден.. 1000 пати чуена но пак, понекад, кога се спомне Будва.. :wasntme:

DVAANGELA, Annath, stetoskop and 15 others like this.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Од месо само не се дебелее, прилозите уз месото се повеќе проблем :)

DVAANGELA, Annath, LejlaD and 9 others like this.
  8. Scott Weiland

Тоа тоа, лебовите/компирите/непристојните салати.. тоа е тоа :rofl: Шеќер.. ќе си ќутам.

Annath, LejlaD, ivi1987 and 8 others like this.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Од Тахо од Автокоманда пробај,па кажи:D

10. mareane

mareane Форумски идол

Ме настрвивте со бурекот.
    Утре правам домашен,без палмина маст ,без адитиви...
    Каков лесен а убав рецепт имам за бурек,го научив еднаш на еден одмор на црногорско приморје,така да лесен е како за мрзливи црногорци....
    Туку мора да си кажам што ме тишти
    Во блиска фамилија,имаме мало бебе,ама ептен мало,се роди вечерва само 1,60 гр.во 28 недела.Многу ми е чудно чувството,нит да се радуваш нит да стравуваш.Дури едвај се јавив да честитам,некако со страв.Не сум песимист ама сум реалист и знам дека се може да се очекува...Господ нека му дава сила само и на бебулето и на родителите...

11. M&M

M&M Форумски идол

Ако е тоа едно мало неугледно дуќанче мм ми го фалеше бурекот од таму, накај гробишта од таму вози кога оди, ама не знам да објаснам точно кај е, Автокоманда ми е многу непозната територија. Ајдее до гробишта од бурек муабет стасав (facepalm)

Skorpija25, Annath, LejlaD and 6 others like this.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

@Scott Weiland места се протеини се искористуваат за градење мускулна маса.
    Се дебелееме од складирање на вишок масти во кои се претвараат вишокот јаглехидрати и самите масти,бел леб,благо итн.
    Поттикната дека на Сител ќе ми даваат едно филмче лани што сакав да го гледам ми текна на ова

Одјавната шпица ја памтите ли генерацијо?
    Едит- @M&M и јас си ја повторував на глас,а на страна муабетот дека ги шинав моите да ми купат куче да го викам така:rofl:

DVAANGELA, Annath, LejlaD and 7 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Sit ubu sit, good dog wouf wouf :D како не ја памтам, потсвесно на глас си ја кажував секојпат кога одеше во етер.
    Денес ми е од деновите за пишување изгледа:)

Annath, LejlaD, Ane-Goki1 and 7 others like this.
  14. Scott Weiland

@CaraMia јасно ми е тоа за исхрана/нутриција.. но со инаетот/паметот тешко. Леле шпицава носталгија ме удри скроз, уште имам пар ВХС касети кај ја има гарант. Милениумец (89та) но како да не ја знам.. сега ми се мислите пак на плеер на касети и грамофон стариот материјал да го прегледам.. или дигитализирам нешто работите.

Лека ноќ од мене, имам обврски рано, еве одјавна шпица..

senjorita-v, Annath, M&M and 12 others like this.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Црвено дуќанче,има 2-3 бурекџилници, а таа е во средина,кога се иде од железара на кај петљата пред пазарчето,не знам колку ме разбра.Има и убави пецива.Ние од тамо купуваме(y)

Annath, LejlaD, Bince1s3s and 4 others like this.
  16. Bince1s3s

Bince1s3s Активен член

Kaj nas vo struga go pravat najvkusniot burek vo struskiot bezisten je prsti da lizis je ajde dojdete jas ve cestam

Annath, M&M, LejlaD and 4 others like this.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ко @duffi се осетив вечерва, со маж на вечера и готвач само за нас. Со тинтрање и свеќи.
    Имало што два саати да помуабетиме. Сега Не можам да спијам одамна не сум јадела волку за вечера иако гледав да е релативно прифатлива храна па и утре да можам да го облечам фустанот :lol:

Skorpija25, Annath, Val-Dim and 24 others like this.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

♡BuBaLe♡ :hug::hug::hug:
    @DVAANGELA и за тебе :hug::hug::hug: фалиш во темата.
    @M&M честито годишнина:dance::dance::dance:
    @Ivy89 со задоцнување среќен роденден.:party::^::party:
    @Bubce38 лелееееееее 3 четврта бурек наздравје нека ти се, многу сакам да можам повеќе да јадам, како сираче некое, со осмина сум најадена.:wasntme:

Кафе, цигара и фемина во двор малку сонце да ме фати, едвај чекам мм да се прибере од работа па да си легнам, до тогаш ќе си чистам, готвам, перам, пеглам, прибирам деца, секојдневие де.:lol:

Не знам дали е до тоа што само ве читам а не навлегувам којзнае колку во постовите ама освен оние кои апла си кажале од кој град се за другите појма немам а не ме ни интересира, ме мрзи да одгонетнувам нешто што нема никаква врска со мене, што е битно која од каде е, битно е да се дружиме.:)

Облека имам доста, многу и џиткам од време на време само не смее никој да ми дира патики, како рапер сум со преку 50-60 пара, не знам точно колку се, не сум јас крива што се некогаш поефтини од кутија цигари па мооооооорам да си ги купам.:wasntme::lol:
    Немам некој мерак да се метлеам по продавници да купувам облека, сега па со децата ич, не пробувам се од око купувам па во ретките прилики кога не ми било точно тоа што сум купила го враќам и готово, полесно ми е тоа него да пробувам по тоа кабините клаустрофобија да ме фати.:lol::lol:
    Пари последни никогаш не сум потрошила на партали, кога па ќе размислам никогаш и не сум имала "последни пари" од кога работам една до две неделни плати трошам, две, три цели ми остануваат на сметка, шопинг не ми е терапија, се чувствувам помалку жентвено после реченицата.:rofl::rofl::rofl:

Во контекст на муабетот дека ви го крвариме јазикот, муабетов со син ми вчера.:?::wasntme:
    Го земам Константин од забавиште и го прашувам дали имал добар ден, тој ми одговара дека имал мнооооогу добар ден, е што правеше што ти беше толку добар денот го прашувам, тој ми одговара, прво тичерот ни даде seed, сидот го плантувавме во диртот и после му ставуваме вода и ќе никнува плант.(facepalm):wasntme::rofl:
    Ваљда ќе му прости Скот што му го квари јазикот дека има неполни 5 години и е втора генерација родена во дијаспората а и пола македонец.:?::lol:

На другарка ми вака на училиште некој и ја бутнал малата и го пукнаа забот. кецот мислам беше, го тужеше училиштето и ги платија сите трошкови околу поправката на забот (тука изгор скапо е тоа) и плус некоја сума за претрпен страв, бла, бла.:)

@mareane 1600 или 1060? ако имаат добра интезивна нега за бебиња шансите се големи да преживее,кај мене последното што излезе од болница завчера после 66 дена се роди 650 грама во 24 недела, излезе скоро 3 кила мома.(fingers)

@dunika needless to say и јас се изнасмеав со сопругот твој, добро е што мојот не е дома да ме прашува зошто се смејам, ќе ми се налутеше во солидарност со мажот ти.:rofl::rofl::rofl:

Last edited: Jun 1, 2018
  19. M&M

M&M Форумски идол

Кај нас тешко со тужба нешто дека ќе направи. Туку @♡BuBaLe♡ ако плаќате некое осигурување во школо може нешто колку толку да извлечеш.
    Добро утро :)
    Да испијам кафе спремам дете за школо и да го јавнам бајкот :), се надевам дека малово нема да се разбуди мн ми е мачно да се спремам кога ми кенка одсабајле и ме влече да ја земам.
    Се мислам како се ке стасам денес на работа, мада сум и утре ама морам мн работи денес да ги средам

Skorpija25, DVAANGELA, Peco and 19 others like this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро на сите.
    Баш се прашував кај е @DVAANGELA и ете пиша. Чувај се, држи се , се ќе помине, само здравјето не се враќа.:hug:
    Многу ме болат нозете. Промена на време ваљда.
    Ќе пукнам за кафе а не ми се станува од кревет, мојава крофна спие најслатко. Цел ден би го гледала срце мајкино. :inlove:

Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.