Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Нека остане само на мрсули и кашлање, ме плаши малку мали, прееска легнуваше што не се случило,како струја е, а и малку топол во главчето беше, сега се поти ама ќе дежурам од пусти страв. Од што сме ние жените направени еј.

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Со лесно постењето и честито за визата.
    @M&M честита годишница:*
    @referentka Рингишпил е многу емотивна и лесно читлива книга од Јелена. Таа е прата и е поедноставна,полесна за читање од следните. Прилично предвидливо дејство има.
    Бубале со помин да е.
    @Ane-Goki1 ќе биде се во ред :hug:
    @dunika убав одмор ама тебе ти почнал уште одма весело со маж ти:) И тебе и на @fina erika ви посакувам по одморот да се преселите во другата тема;)
    @fina erika ми недостасуваш,уживај во земјата на јаворите :hug:
    Уморна сум денес шетав и пазарев буквално со последното крупно што остана за месецот. Па по депилација на средени нозе ми се присака убава сандала и нормално убава козметика од Космо. Се мислев месецов дали да се подновам дека попустот до денес беше и се решив да биде да,отиде се.
    Ајде де еднаш се живее,еднаш сме млади и полетни.
    Се мислам дали да читам ама може и ќе се спремам за спиење,преморена сум.
    Пријатна ноќ.

Последна измена: 31 мај 2018
    На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    152.934
    Јaс дур не излезaм, пoсле елa прибери ме...
    Oд 6 пред пoлa чaс се прибрaв...и брaт ми дoјдoa и гужвa убaвa и нaпрaвивме нa мaјкa ...бурече си вечерaвме и ние кoмплет сите..и нaпoлнaвме срце нa женaтa...a и стoмaци бoгaми..
    Гoдинaвa нaјдoбрo вo буркa дa се кaпaм:rofl:

@dunika убaв oдмoр и ме изнaсмеa сo мaж ти...имaм и јaс сличен инцидент сo мм...
    Пред некoлку гoдини си ги симнa влaкнaтa oд тoрзoтo зa дa ме изненaди..јaс му се изнaсмеaв кo тебе и уште еднaш не прoбa...ми се бендисувa aмa кo ќе гледaм нa други aмa зa негo не ми е свoјственo...a и влaкнест е бре..требa сaмo зa депилaции дa рaбoтиме:lol:..
    Збoг екoнoмијa некa рaсте дифтикoт...прирoднo си е прирoднo!:lol:

@M&M честитa гoдишнинa!
    дa се мнoжaт среќни гoдини!

@Ane-Goki1 welcome to the club(highfive)..не знaм штo тип нa рaбoтa имaше aмa знaм кoлку е тешкo дa нaпрaвиш вaкoв чекoр...

@DVAANGELA :hug:

@ivi1987 ние редoвнo сo некaквa терaпијa нa oдмoр oдиме...дaј пaрaцетaмoл некa спoтнaт вечер...aкo немa темперaтурa ќе пoмине се...мoретo е лек...

Бубaле држ се...a и чувaј се мaлку...ќе те кaрaм!:!:

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Ако решам јас да дадам некој ден отказ ќе частам, море и да ме избркаат може ќе частам :D
    @Bubce38 како успеа 3 четвртинки да мавнеш жити се :) :muscle:. Ич не можам да најдам убав бурек во последно време, од нигде не го бендисувам, бар тука по Скопјево, не знам како е по други места. Море со килажава само за бурек сум :worried:

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    @ivi1987 pa daj mu aki ne preventivno Daleron .Ajde ke mu pomine. Moze od vozbuda mu e:)

@M&M pa i toa sto vikas:DKoga rabotis so sila nekade i za otkaz bi castela:)

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    Ве читнав но склапам очи неможам да ве испотагнам и пишам:yawn:..

Се надевам @stetoskop *добра* била пијанката(fingers), нешто @M&M спомна килажа, одма ми падна расположение:doh:, прееска се мерив сум се качил пак за нешто ситно.. не ми годи периодов со исхрана, треба да намалам месишта.:worried:

Со помин нека е @ivi1987 за мене нај кажувана приказна беше кога ме однеле пред прв роденден болен во Будва и сум се оправил одма од прв/втор ден.. 1000 пати чуена но пак, понекад, кога се спомне Будва.. :wasntme:

На DVAANGELA, Annath, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Од месо само не се дебелее, прилозите уз месото се повеќе проблем :)

На DVAANGELA, Annath, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    Тоа тоа, лебовите/компирите/непристојните салати.. тоа е тоа :rofl: Шеќер.. ќе си ќутам.

На Annath, LejlaD, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    7.576
    Од Тахо од Автокоманда пробај,па кажи:D

На LejlaD, EuHenIa, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.380
    Допаѓања:
    279.121
    Ме настрвивте со бурекот.
    Утре правам домашен,без палмина маст ,без адитиви...
    Каков лесен а убав рецепт имам за бурек,го научив еднаш на еден одмор на црногорско приморје,така да лесен е како за мрзливи црногорци....
    Туку мора да си кажам што ме тишти
    Во блиска фамилија,имаме мало бебе,ама ептен мало,се роди вечерва само 1,60 гр.во 28 недела.Многу ми е чудно чувството,нит да се радуваш нит да стравуваш.Дури едвај се јавив да честитам,некако со страв.Не сум песимист ама сум реалист и знам дека се може да се очекува...Господ нека му дава сила само и на бебулето и на родителите...

На Skorpija25, DVAANGELA, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Ако е тоа едно мало неугледно дуќанче мм ми го фалеше бурекот од таму, накај гробишта од таму вози кога оди, ама не знам да објаснам точно кај е, Автокоманда ми е многу непозната територија. Ајдее до гробишта од бурек муабет стасав (facepalm)

На Skorpija25, Annath, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Scott Weiland места се протеини се искористуваат за градење мускулна маса.
    Се дебелееме од складирање на вишок масти во кои се претвараат вишокот јаглехидрати и самите масти,бел леб,благо итн.
    Поттикната дека на Сител ќе ми даваат едно филмче лани што сакав да го гледам ми текна на ова

Одјавната шпица ја памтите ли генерацијо?
    Едит- @M&M и јас си ја повторував на глас,а на страна муабетот дека ги шинав моите да ми купат куче да го викам така:rofl:

На DVAANGELA, Annath, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Sit ubu sit, good dog wouf wouf :D како не ја памтам, потсвесно на глас си ја кажував секојпат кога одеше во етер.
    Денес ми е од деновите за пишување изгледа:)

На Annath, LejlaD, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    @CaraMia јасно ми е тоа за исхрана/нутриција.. но со инаетот/паметот тешко. Леле шпицава носталгија ме удри скроз, уште имам пар ВХС касети кај ја има гарант. Милениумец (89та) но како да не ја знам.. сега ми се мислите пак на плеер на касети и грамофон стариот материјал да го прегледам.. или дигитализирам нешто работите.

Лека ноќ од мене, имам обврски рано, еве одјавна шпица..

На senjorita-v, Annath, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    7.576
    Црвено дуќанче,има 2-3 бурекџилници, а таа е во средина,кога се иде од железара на кај петљата пред пазарчето,не знам колку ме разбра.Има и убави пецива.Ние од тамо купуваме(y)

На Annath, LejlaD, Bince1s3s и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bince1s3s

Bince1s3s Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    313
    Kaj nas vo struga go pravat najvkusniot burek vo struskiot bezisten je prsti da lizis je ajde dojdete jas ve cestam

На Annath, M&M, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.243
    Ко @duffi се осетив вечерва, со маж на вечера и готвач само за нас. Со тинтрање и свеќи.
    Имало што два саати да помуабетиме. Сега Не можам да спијам одамна не сум јадела волку за вечера иако гледав да е релативно прифатлива храна па и утре да можам да го облечам фустанот :lol:

На Skorpija25, Annath, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

♡BuBaLe♡ :hug::hug::hug:
    @DVAANGELA и за тебе :hug::hug::hug: фалиш во темата.
    @M&M честито годишнина:dance::dance::dance:
    @Ivy89 со задоцнување среќен роденден.:party::^::party:
    @Bubce38 лелееееееее 3 четврта бурек наздравје нека ти се, многу сакам да можам повеќе да јадам, како сираче некое, со осмина сум најадена.:wasntme:

Кафе, цигара и фемина во двор малку сонце да ме фати, едвај чекам мм да се прибере од работа па да си легнам, до тогаш ќе си чистам, готвам, перам, пеглам, прибирам деца, секојдневие де.:lol:

Не знам дали е до тоа што само ве читам а не навлегувам којзнае колку во постовите ама освен оние кои апла си кажале од кој град се за другите појма немам а не ме ни интересира, ме мрзи да одгонетнувам нешто што нема никаква врска со мене, што е битно која од каде е, битно е да се дружиме.:)

Облека имам доста, многу и џиткам од време на време само не смее никој да ми дира патики, како рапер сум со преку 50-60 пара, не знам точно колку се, не сум јас крива што се некогаш поефтини од кутија цигари па мооооооорам да си ги купам.:wasntme::lol:
    Немам некој мерак да се метлеам по продавници да купувам облека, сега па со децата ич, не пробувам се од око купувам па во ретките прилики кога не ми било точно тоа што сум купила го враќам и готово, полесно ми е тоа него да пробувам по тоа кабините клаустрофобија да ме фати.:lol::lol:
    Пари последни никогаш не сум потрошила на партали, кога па ќе размислам никогаш и не сум имала "последни пари" од кога работам една до две неделни плати трошам, две, три цели ми остануваат на сметка, шопинг не ми е терапија, се чувствувам помалку жентвено после реченицата.:rofl::rofl::rofl:

Во контекст на муабетот дека ви го крвариме јазикот, муабетов со син ми вчера.:?::wasntme:
    Го земам Константин од забавиште и го прашувам дали имал добар ден, тој ми одговара дека имал мнооооогу добар ден, е што правеше што ти беше толку добар денот го прашувам, тој ми одговара, прво тичерот ни даде seed, сидот го плантувавме во диртот и после му ставуваме вода и ќе никнува плант.(facepalm):wasntme::rofl:
    Ваљда ќе му прости Скот што му го квари јазикот дека има неполни 5 години и е втора генерација родена во дијаспората а и пола македонец.:?::lol:

На другарка ми вака на училиште некој и ја бутнал малата и го пукнаа забот. кецот мислам беше, го тужеше училиштето и ги платија сите трошкови околу поправката на забот (тука изгор скапо е тоа) и плус некоја сума за претрпен страв, бла, бла.:)

@mareane 1600 или 1060? ако имаат добра интезивна нега за бебиња шансите се големи да преживее,кај мене последното што излезе од болница завчера после 66 дена се роди 650 грама во 24 недела, излезе скоро 3 кила мома.(fingers)

@dunika needless to say и јас се изнасмеав со сопругот твој, добро е што мојот не е дома да ме прашува зошто се смејам, ќе ми се налутеше во солидарност со мажот ти.:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 1 јуни 2018
    На Skorpija25, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 29 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Кај нас тешко со тужба нешто дека ќе направи. Туку @♡BuBaLe♡ ако плаќате некое осигурување во школо може нешто колку толку да извлечеш.
    Добро утро :)
    Да испијам кафе спремам дете за школо и да го јавнам бајкот :), се надевам дека малово нема да се разбуди мн ми е мачно да се спремам кога ми кенка одсабајле и ме влече да ја земам.
    Се мислам како се ке стасам денес на работа, мада сум и утре ама морам мн работи денес да ги средам

На Skorpija25, DVAANGELA, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро на сите.
    Баш се прашував кај е @DVAANGELA и ете пиша. Чувај се, држи се , се ќе помине, само здравјето не се враќа.:hug:
    Многу ме болат нозете. Промена на време ваљда.
    Ќе пукнам за кафе а не ми се станува од кревет, мојава крофна спие најслатко. Цел ден би го гледала срце мајкино. :inlove:

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.