Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Јуни дојде половина година летна мене многу брзо за вас незнам...но дефинитивно најубавиот месец ...
    Денес порано на работа и да се приберам да спремам вечер дружба со убави луѓе само за убаво нека е ...
    Бубле брзо опоравување и повеќе грижа да водиш:hug:
    @DVAANGELA :hug: :hug:
    Ајде убав месец да имаме и убав викенд!!!
    32B0750B-ED03-4510-8419-26C693D92720.jpeg

На Skorpija25, Thallia, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро убавини!
    Да ве поздравам од плажа
    Лажам, не сум на плажа, на работа сум :( Ќе си пукнам сеа да сум на плажа, ми се бања во море.
    Да ви кажам решение за проблемите? Не мислете на нив :D Нема да се решат, ама бар нема да се нервирате и да ве боли цело време :tmi:
    Како стареам мислам се расипувам. Алергијава ме сјеба пролетва, не можам да се опоравам. Па и ред други работи... Бев малку у Еуропа и таму да ви кажам има исто така полен во воздухот :D ама комарци нема, све ги убиле. (y)
    И новини и старини еден куп откако сум била на темава, и за плачење и за смеење. У глобала, живот.
    Бидете арни, мерак ми е да седнам да ве исчитам, деновиве како авион ми пролетуваат. На Виз Ер, брзо ама со турбуленции и гужви :tmi:

На Skorpija25, PUPICA, Tajnaotrovna и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    Добро утро, си го научив јас редот..

@bittersweet леле не беше до толку озбилно се шегував многу ми е смешно бидејќи и јас тука што живеам па го мешам Англиски со Македонски. Тоа што рекол синот за seed-от дека ќе никне плант... насмевка ми стави од едно уво до друго :D

Хмм да читнам малку фемина, допијам кафе и пазам дуќан денес скоро 2 смени..

На Skorpija25, Rebecca_R, CaraMia и 18 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки и момци. Сите испратени, мали нана, јас кафе и назад во кревет. Имам обврски денес, треба сметки да се плаќаат ама по горештиниве никаде не ми се оди. А морам да излезам, тоа е.
    За бурек сте збореле, ми се јаде убав бурек со месо, или пица бурек, на времето во Ваташа во Аеродром најубав беше. Не сум јадела откако престанав на работа да одам. Ама не би можела 3/4 јас и од 1/8 се најадувам.
    Не ми се верува дека дојде јуни, моево црвуле од 2400 гр ќе прави 5 месеци а како вчера да ја родив :inlove:. Пред некој ден ја гледам и му викам на мм, ги сфаќам жените што раѓаат повеќе деца, се се заборава и грчеви и ППД и непроспиени ноќи... се. Само ме погледна и ми рече да не си играм бајрам со умот :rofl:. Ако ми гарантира трето машко може и ќе се нафатам, вака јок :mm:.
    @dunika човеков твој животот ти го продолжил вчера, јас на мојов не можам така у фаца да му се смеам полутко е од тинејџерка во ПМС.
    Да си се почастам денес нешто или не, прашање е сега :) и така ќе одам во центар.
    Убав ден на сите :sun::sun::sun:

На Skorpija25, dunika, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добро утро и од мене
    После трета смена фатив патот накај дечко ми и еве сега стигам.
    Ми се спие ми се плаче.
    Да одморам па ќе се шета.
    А вечер ќе се слави.
    Искрено долго време како се спремав да напуштам,ама чекав да ми пукне филмот.
    Е кога пукна тиквата,одма се решив.
    Ама кај мене е поинаква ситуацијата,не зависи никој од мене затоа без размислување го направив тој чекор и искрено ќе славам.
    Кога би морала фамилија да гледам би размислила.
    Едино многу ќе ми фалат некои од колегите,се надевам нема да се заборавиме и дека ќе се дружиме и надвор од работа.
    Фала на сите на убавите зборови :f:
    Одам сега да одморам па ќе шќртнам после пак.

На Skorpija25, dunika, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро и од нас. Дете доручек мама кафе. Се успавме денес малце. Го гледам како игра :D Не познавам друго дете што од толку мало (уште не одеше) почна да игра. Да допијам кафе и парк шума гази баба не ни бега. Да собереме воздух и сонце. цело маало мириса на липи и го обожавам тоа. освен во 7. Во 7 цело маало мириса на бурек :D

Мареане ќе издржи. Малите се големи борци. Баш пред некој ден пуштија бебе од гак кое 3 месеци беше во инкубатор. Спремно за живот надвор :inlove: Позитивна мисла и се ќе е во ред. (fingers) Ние ќе стискаме палци и ќе се молиме за малото бебуле што поскоро да пркне (fingers)
    Се мислам што за ручек денес .. да свртам и до пазар мож ќе ми дојде идеја 8-|

На Skorpija25, dunika, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро на сите. Јас ноќеска дежурна служба бев, мали крена малку температура, кашла и носот му е крш. Денес нема Т, ама многу се плашам дека пред одмор се случува па ќе го носам кај матичната попладне.
    Денес имам триста работи да дозавршам, а и на приредба сум попладне, ми се лоши од замор веќе.
    Многу ми се смешни мажи кога се спремаат за одмор или свадби. Мојов за на одмор не е проблематичен, јас го пакувам, он не се замара што и колку ќе се носи. Ама затоа за на свадба вчера се пробуваше и како што бев занесена со децава, ми доаѓа во бела кошула со краток ракав, црна панталона, земал тефтерче со пенкало и крпа кујнска префрлил околу рака и ми вика -Добар ден, како можам да ве услужам :rofl:
    Среќа таа комбинација отпадна од игра, инаку ќе се измешаше со келнерите во ресторан :D
    И така друштво, одам јас да си доработам тоа што ми остана, се радувам дека ми е последен ден работен :sun:
    Убав ден :f:

На Skorpija25, dunika, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.554
    @LiliBoz не е фер тоа во 7, кај мене само на липи мириса, дај малку на бурече нека замириса.. |(

@ivi1987 со лесно/помин нека е, за комбинацијата ме насмеа :rofl:

Денес идат моите СК на погреб. Незнам ни дали кога би можел да не работам, да одам, не трпам веќе такви работи, преосетлив сум..

Се враќам на читање, имајте убав ден. :bow:

На Skorpija25, Rebecca_R, CaraMia и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    Добар ден и од мене.За бурече сте зборале,мене страв почна да ме фаќа,за да му угодиме на синко од се по нешто и ние си каснуваме(facepalm).Со мм режим каков таков си имаме,ама сега детево одма ајде и вие каснете,или пак што вие зошто толку малку јадите,па ние да не го секираме си лапнуваме,додуша небаре со душа чекаме да речи :tmi::rofl:.И така додека ние тука дијаспората како кофтенца ќе се направиме,диета од како ќе ни замини.Мареане слушам дека сега и кај нас малецките бебиња напредуваат,душичката мала ќе пркни.Еве и помалиов со 1.450г дома го донесов,сега е маж од 180 и кусур сантими,а и килажа машала не му е мала.

На Skorpija25, dunika, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.252
    Добар ден! :sun:

Обврски еден куп завршени од сабајле, некогаш сум ептен вредна, да се пофалам :lol:

Бев до библиотека, мирисот на стари книги е универзален за цел свет изгледа :smirk:

Денес ни е годишница со маж ми, ептен сум среќна, ко мало дете пред роденден :D
    Повелете на торта! :d:
    images (46).jpeg

Земав книги за предавање на руски, да направам програма за почетен курс треба сега.

@M&M среќна годишнина! :d:

@ivi1987 побрзо да оздрави малиот!

@dunika убав помин на одмор! :sun: (poolparty)

Имајте убав ден! :f:

На Skorpija25, Peco, Ava.84 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас кај золва ми на свадба кога бев се изреволтирав премногу оти келнерот ми помина 3 пати пред маса и се прави на Тошо дека не ме гледа. Му викам на мм "овој мн безобразен бе". Вика " кој? " - Келнерот, кој друг! ( И покажувам со прст накај човекот) .
    "Тоа не е келнер, тоа е кумот на сестра ми и зет ми" . (facepalm) :rofl:

На Skorpija25, PUPICA, dunika и 27 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @SV1911 среќна годишнина, внуци и правнуци заедно да си дочекате :l:
    @LejlaD опушти се со храна дур е тука детето, има време за диети, уживај во храната дур е тука :D
    @mareane ќе пркне бебуш, ќе му се радувате сите :hug:
    @Ane-Goki1 убаво си направила. Дур си без обврски не треба да се врзува човек за работа што го гуши. Сигурно ќе најдеш нешто многу подобро :hug:
    @LadyC до кога треба да соберетш потписи? Јас би потпишала после одморот ако е можно, на 11 пример :)

На Rebecca_R, kuc, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не е ограничено, никој ништо не кажува, денес ќе ми потпишат 200 жени од фабрика една, со нив сум пуна капа. :)
    Инаку ако сакаш дај ми податоци во порака ќе те пишам да не се чекаме да предадам порано ептен е касно 11ти . :)

На senjorita-v, Rebecca_R, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    @SV1911 Среќна годишнина,златна да си дочекате,годините да ви се исполнети со љубов и разбирање:f:@Ane-Goki1 добро си направила,во овие времиња-невремиња здравјето е поважно од се,а нервите и стресовите и тоа како знаат да го зезнат недај боже:hug:.@ivi1987 побрзо малецкото да оздрави,се надевам дека веќе е и подобро:hug:.Уште на новата членка да и посакам лесен пост и честито виза, @Bince1s3s .

На Skorpija25, Rebecca_R, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    152.934
    Дoбрo утрo!

Утринскa рутинa зaвршенa..
    Еден се врткa низ куќи oд дoсaдa,друг учи...a јaс кaфе пијaм...
    Имaм oбврски в чaршијa aмa не ми се мрдa нa жешкoвo...
    Амa меѓу другoтo ми требaaт хулaхoпки зa утре зa нa свaдбa пa мoрa дa се излезе...

Немaм идејa штo дa прaвaм зa ручек ...
    Oвa гoтвaлoтo ептен дoсaднo...

@SV1911 честитa гoдишнинa...мнoгу зaеднички зaљубени гoдини ви пoсaкувaм!

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.710
    Среќна годишнина, златна да си дочекате среќни заедно :)

На Rebecca_R, CaraMia, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.070
    D.den i od nas. :)
    Na sever nisto novo deneska.
    Sabajlevo -sonce u oci,mizejki se odvezov na rabota.
    @LadyC ,ja na tvoe mesto bi si zastanala sabajle pred edna gradinka ,drug den pred druga i taka po red i bi si sobirala potpisi .
    @Scott Weiland ,,,pijankata" ok pomina.Se dovezov sama ,otkluciv vrata i po protokol se spremiv za spienje.Na ovie god. tolku...:)
    Aj pauza mala

На Skorpija25, Espadrila, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Добро утро мили :f:
    Многу ретко сум прва смена на форумов, паа...
    bagel-coffee-7277391.jpg

Пијам кафе на тераса во друштво на верверички... Се бркаат на борот спроти мене, преслатки се (heidy)
    Станав со главоболка, имам тон чинии за миење, еден куп алишта за пеглање, ручек треба да се прави...
    Иии не се замарам, од пред некое време решив јас да си бидам на прво место!

Исчитав се на темава :!:
    Се изнасмеав за дешавките кај @dunika, цар и е сопругот (fingers)
    Се изначудив за трите четврта бурек на @Bubce38 :o, на здравје нека и се :hug:
    Хммм, и прасето на @Dust убава работа, ми се пријаде онака, свежо свинско мевце, дури и мирисот си го замислив сега... Гурманка, тоа ти е :)
    Се израдував што @DVAANGELA ни пишала и посакав да ја прегрнам :hug:
    И @♡BuBaLe♡ е за прегратка, побрзо да минат лошите работи :hug:
    На @WORRIED.BT ке и кажам да одмори, не треба цело време со крпата да се дружи :hug:
    @Ane-Goki1 побрзо да си најде нова работа, понекогаш драстичните одлуки носат поубави моменти :hug:
    Ја видов @LadyC и целосно ја поддржувам во собирањето потписи... И јас сум во истата општина, ако фали еден потпис, тука сум :tmi:
    @M&M @SV1911 честити годишници од брак :d::f:
    Бидете среќни, исполнети и повеќе да ве слуша „јача“ половина :)
    @referentka прочитај ја „Рингишпил“... Книгата е „веќе видено“ за нашите генерации, уште во младоста сме читале книги со слична тематика, но... тоа една од книгите на кои што се изнаплакав, читам, а солзите сами ми течат :tmi:
    @Bince1s3s добредојде :f:
    ... И друго се прочитав, како во старите добри времиња кога не испуштав ни страничка од +/- 40 :)
    Одам да се напијам една таблетка за глава, па да фатам нешто по дома...
    Толку беше „јас на прво место“ (facepalm)

Имајте убав ден :f:

На Skorpija25, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 29 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    Ретко одам по гости,на друѓите теми мислам,па сега пред малце кога отворив го видов поздравот од @Val-Dim :hug::hug::hug::*,тука ќе вратам оти дома си е дома:D.

На Skorpija25, DVAANGELA, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Ништо од мојата решеност да поработам по дома...
    Морам уште ова да го кажам :tmi:
    Темава со години наназад ми е катче за дружба со сите Вас, прекрасни личности :hug:
    Сите Вас ве чувствувам како свои другарки, со сите Вас се радувам за убавите дешавки и тагувам кога има проблеми. Се „факам“ самата себе како размислувам за Вас и кога не сум на форумов... Понекогаш дури и некои личности што ги среќавам ми заличуваат на некоја од Вас, па се прашувам дали да се претставам,
    Вал-Дим, ти си ... Ама си викам, ај, да не бидам смешна :tmi:
    Точно, темава ни е „дома си е дома“!
    Многу ми значите... тоа сакам да го кажам :inlove:

На Skorpija25, PUPICA, DVAANGELA и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.