Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Това е тајна:D

Petar80 likes this.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

...gute nacht женски
    Вчера сум спиела 12 саати . Од 21 до 09 сабајле . Маратон. Да надокнадам за цела недела .
    Немам проблем со мм, како ги облекол ... веќе се навикнав да ги гледам во секакво издание. Некогаш дотерани , некогаш преседуваат во пижами. Битно најадени , напиени...а јас одморена. :clap:
    прееска бевме излезени. Купувавме поклони за божиќ. Малце ранко ама битно завршивме.
    Сега пола плакар е со поклони . Што за децава , што за остала фамилија.:inlove:
    Испиена кока кола :l:. И пиво со кока кола , сеа сум поспана идам да легнам до моево маже кое кај и да е ќе
    ме бара . Мама мама :hug:

Имајте убава вечер :d: :l:

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Вибратор и камшик на мегдан :)

Мала шала. Без љутиш.

DVAANGELA, Petar80, Mrs.Bass and 7 others like this.
  4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро :(

Важно тебе насабајле китката на страна да ти е, па не кажуј. :P

Petar80, kukla21, vitamina and 3 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Што убаво сте си муабетеле а јас заглавив со една постара комшивка.
    Сама жена па и правам друштво понекогаш.
    Костениве гледам актуелни ,јас исто ги сакам печени а и децава.Обично кога одиме на село таму си печеме на шпорет на дрва.Е синојка викам сега ќе ви печам:И ставив фолија на ел.шпорет (стаклокерамика)и си ги испеков костените Е сега не беа баш најпечени ама меракот ни помина а шпоретот ништо посебно не му беше и така постепено се направи со флеки кои со ништо не се чистат

6. mama89

mama89 Истакнат член

Тангите на мегдан ,прслуци по лустери ,кондоми надувани како балони закачени по соба,тв на илјадарката до даска :D ој па нека влезе :D

Petar80, Mrs.Bass, menelele and 10 others like this.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Ako e tv iljadarka na cel glas site od maalo ke gi izbrka ne samo svekriviot.:D
    More od pusti umor nemam volja za coca cola i jajnici me bolat.
    Ama neli po doma se mora da e tip top.Od soleno do blacko,pa isprano,ispeglano.
    Znaci obozavam koga ke gi vidam nasata i korpata na mali za necisti alista,prazni.Ama toa trae eden den.:worried:
    Vidi kakvi raboti zenite obozavaat a kakvi mazite.:wasntme:
    Sekoe utro vnatresnat jas vristi so ovie zborovi:
    Vecerva ke zaspijam zaedno koga ke zaspie i maloto.Ako saka stanot neka proodi.
    Ama izgleda do vecerta se zaboravam.]:)
    Sabajle osekam deka ke vristi i nadvoresnata jas.(lalala)

8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Галапче те читам и си викам оди спиј, да не ти дојде истата мака на глава па да плачеш за сон :rofl:

9. galapce

galapce Форумски идол

More kako sto si pomagame virtuelno,da mozevme taka i vo realnosta.Eden den jas tvoeto,ete i na refka ke go ispratam do gradinka.Utre denta ti pa taa,i se taka od ponedelnik do petok ke si imame koja za koj den.Za vikendi sekoja svoeto za da ne ne zaprimetat mazite.E tek posle ke vidat sto e zena koga ne e izmorena kolku i se pie coca cola.:wasntme:
    Ojdo ja.
    Good night

10. mama89

mama89 Истакнат член

Ме потсети на еден филм ова што го имам гледано...само заборавив како се викаше :) клуб си направија мајкиве и една ги чува сите деца другите излегуваат се журкаат па друга чува и така во круг мн интересен ако ми текне ќе го постирам мораа да го гледате лудницаа е :D

11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

@mama89 секако дека ќе ти одговорам!!! Јас своите години гордо си ги носам 8)!!! Млада сум, за две години ќе треба да пишувам во нова тема „Ние со 50+“ :D...
    Според мене, годините си се години само како бројка и она познатото „важно е како се чувствуваш“, за мене не е само фраза!!! За неполни два месеца ќе имам 48 години и сеуште сум млада 8)...
    За килограмите... И за ова ќе ти кажам!!! 60+3 :D... Не сум слаба, никогаш не сум била, но никогаш не сум била ни полничка :D...
    :hug: :hug: :hug:

12. mama89

mama89 Истакнат член

Оооо па ти згодна си билаа како моја мамичка :) а и тука негде со годините сте мама е 46 :) годините се само бројки битно е како се чуствуваш :* инакуу филмот го најдоов мора да го гледате @galapce гушкии до сите :* “The-Singles-Mom´s-Club”-2015-estreno-mexico-criticsight.jpg

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Си легнавте а? јас имав стара пријателка на кафе ама заседнавме се изкажавме и помина времето

14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Неее... Јас сум тука, се мислам дали Кока-кола да пивнам или штрудла да си кснам :D...

Petar80, mareane, vitamina and 4 others like this.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

да ти кажам и од кока кола нема фајде

Petar80, mareane and Val-Dim like this.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl: Ма и јас сум повеќе за штрудла!!! Не е препорачливо газирано вака касно :D!!!
    Утре сабајле кога ќе го прочитаат ова девојките од +/- 40, ќе ни кажат дека грешиме 8)!!!
    Добра ноќ :hug:...

Last edited: Nov 1, 2015
  17. toogood

toogood Популарен член

Ajde i jas da se nadovrzam na @Val-Dim.
    Ne e vazno kolku godini imas, vazno e kolku umees da gi nosis.
    Mislam deka ovie se najubavite godini.:rofl:
    Kako be majko mu sekogas koga gi ziveam tie se najubavite.:inlove: Cundno, ama bas ubavo.:party:
    Imam misija da ostavam nesto zad sebe, nesto po sto ke me pamtat i spomnuvaat slednite generacii.:lol:
    Nesakam da iziveam zivot nezaprimetena i sto e najstrasno brzo zaboravena.:!:
    Ete taka bas kako mojata baba(ne mi e bas, bas baba).Zena koja uste mnogu generacii ke ja pamtat po nejzinata intelektualnost, ljuboven zivot...avangarda vo sekoj smisol na zbotot.

Gledam @Val-Dim ima samo 63kg.
    I jas sum od tie pocket zeni, samo 52kg, koja resila da vleze vo istorijata na velicenstvenite zeni vo familijata.:nod:

Halovincinja na vrata mi doagaat.
    Edno devojcence, kinezce, samicka,maskirana vo slatko mace, majka i ja ceka na ulica.
    I dadov cokolacinja i i rekov da si izbere edno po nejzina zelba. Mi veli samo edno mi rekoa. Nema problem zemi uste edno, koe go sakas.Si zema i mi se poklonuva so zbor: Happy Halloween and have a nice evening.
    Jas : Thank you for coming.Veke bese na pola pat do majka i. Se vrati i me gusna.
    Mi ja raznezni dusava.;(

Nekazav za baba : licese na Jovanka Broz. Imase crna pundza i pogolemi gradi i se sto bese najmoderno i elegantno bese na nejze.

Last edited: Nov 1, 2015
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Добро утро јас сум станата уште од 6 ипол се разбудив наспана како бебе што мие што станувам неколку дена вака незнам.Убав сончев ден:sun:

Annath, DVAANGELA, Petar80 and 9 others like this.
  19. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Не сум била единствена во недела ококорена од рани зори.Добро утро

Annath, Petar80, m.i.g and 4 others like this.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро и од мене. И јас сум во ранобудните, односно во рано пробудените од страна на синко, ми скока,ме бакнува, ме отскрива и го фрла ќебето на земја и ми вика мама, ајде, стани:inlove: Како да не станеш инстант без поплаки на тоа!?! Па ритуал, преслекување, млекце, цртани, песнички, и можам да читнам низ феминава шо има:) Утрово место кафе чоколадно млекце си испив со синко и јас, имам приметено последниве денови чим не почне со кафе денот апетитот се зголемува ко шо се зголемува денот :lol: кај се складира толку јадење не знам ни сама]:) море бегам од вагата кога минувам до неа ја вртам главата, ама деновиве на контрола ко ќе ме мери сестрата ќе ме удри шок изгледа:devil: јас саботно си ја скоцкав куќата, се сум си средила, и плакари прередени, 'избучено', прашини, ѓубришта... денес недела, ручек машки е на мени8) сонце ко шо гледам низ џам, може ќе падне шетање и легачана (highfive)

Thread Status:
Not open for further replies.