Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Јас посекако не жалам кога е лубеница на мени,јас велам колај работа, туку@stetoskop да не се жали дека не и е врачено поголемко парче:D

Last edited: Jun 1, 2018
  2. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

За @stetoskop најголемото парче, и споменик да се знае дека го добила парчето.

Чок колај е работата, донт бери гајле. :D

Skorpija25, PUPICA, mareane and 7 others like this.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Парченцево за Стетоскоп е чок ѓузел :D,едно залче што фали јас сум грицнала:tmi:

Skorpija25, LadyC, mareane and 7 others like this.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

çok ğuzel :rofl:(facepalm)

Skorpija25, LadyC, mareane and 8 others like this.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Ние црнци да не сме 8) кај има за нас????

Skorpija25, ivi1987, Peco and 5 others like this.
  6. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Бирајте начин за сите има :D

Лижалки
    коктелни бајтс со нане и фета [​IMG]

И кој сака чиста овошна салата

Бело вино кој ке донесе??

Skorpija25, PUPICA, Thallia and 17 others like this.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Периодов ми е лабав - работа, прошетки, кафе-шема и така се во круг. Ништо посебно не се случува, освен што сум опседната со барање добри плажи и барови за одмор, небитно тоа што има уште цееели два месеци до тогаш. Пред некој ден седнавме на кафе и почнавме со договори, да не слуша некој од страна ке добие впечаток дека поаѓаме за ден-два. (poolparty)

Ја уште сум без клима, собата ми е на запад и ѕидовите уште не се 'топли'. Се покривам со тенко јорганче за спиење. :D

Имам доста за пишување, не сум сигурна дали ке е доволно едно мислење. ^_^

@dunika вчера на глас се смеев за ова, ко добар виц ми дојде твоето мислење. Не ми текнува во момент, ама такви ситуации сум имала и со дечко ми. Е тој не се лути, заедно се смееме. :rofl:

@Bubce38 алал да ти е, јас повеќе од 1/4 не можам да пикнам во стомакот ми. :o

@♡BuBaLe♡ со помин нека е! :hug: :hug: :hug:

@ivi1987 среќен роденден и среќна годишница! Секогаш да сте весели, насмеани и среќни! :f: :^: :d:

@Ane-Goki1 не сум личност која дава поддршка за отказ, прв мој совет е добро да се размисли. Ама, кога работното место, газдата, колегите или самата работа ти предизвикуваат премногу нервози, дефинитивно треба да си заминеш. Можам само да ти кажам - кога една врата се затвора, друга се отвара. Клише е, ама ако веруваш во тоа, навистина така ке биде.

@M&M и @SV1911 среќни годишници од брак. Ви посакувам уште многу години заедно! :f: :d: :sun:

@referentka мајка чита такви книги, мислам дека Рингишпил и е една од омилените. Не сум јас по тој жанр, сакам акција, трилер, нешто со адвокати, не сум плачка и љубовни приказни не допираат до мене. :?:

Ме изненади, на момент ме збуни, си велам - од кога Антолина пишува тука? :o :D :D

Го делам мислењето со тебе, да не пишувам пак, истото би го пишала само со други зборови.

Секаде има исклучоци, еве да речеме, генерално политичарите - лажат, крадат, едвај чекаат да се наместат во фотељата итн. итн, ама не се сите такви, нели?
    И во приватните училишта учат деца кои се 'на место', ама јас и Руби имаме директни искуства, јер ние до пред некоја година седевме во училишни клупи. ;)

И со ова се согласувам. Фармација, економист, геодет, медицина, козметичар, бербер, во најмала рака имаш занат и никогаш не знаеш кога може да ти се 'најде'. Лесно можеш да запишеш било кој факутет, ама во позадина си имаш некоја безбедност, барем привремено. Со гимназија имаш едно големо ништо.

Ни со гимназија не знае што сака, со таа разлика што во гимназија ке учи од се по нешто и на крај пак не е на никаде. Е сега, не може да направи којзнае каква грешка, пример ако сака медицина или фармација, ако сака нешто околу градежен, економија итн.
    Инаку генерално имам впечаток дека во гимназија се учи многу повеќе теорија, буквално учење непотребни информации кои немаат никаква практична примена а мора да ги знаеш за оценка. Јас сум со гимназија, па не би знаела со сигурност да кажам, ама мислам дека стручните на некој начин даваат основа за понатаму.

8. Igle

Igle Популарен член

И јас да се вмешам за изборот на училиште.
    Имаме пријател чие дете запиша средно приватно. Детево е експерт за математика и сродни науки и се прероди во приватно училиште бидејќи во основно не беше сфатен од наставниците нее па од децата. Сега има другарчиња со кои се на иста фрекфенција и се дружи баш многу. Мала гтупа придонесува за сплотеност меѓу сите нив, дружби и излегување еден куп. Образование и култура на ниво како што треба да е и во државните средни, а не е!!
    Лоша перцепција е за приватните училишта дека таму учи кремот и добива оцени на тацна или другата крајност таму учат фриковите и се асоцијални случаи.
    За државниве гимназии, во мое време орце, карев, јбт и корчагин беа врвот. И ѓорѓи беше океј, по ново конкретно за јбт кога чув моја познаничка вработена како професорка по еден предмет, а ми беше во клас, па факс учеше 6 години на уким и на крај заврши не на уким туку угд едвај....се разочарав од кадарот кој почнале да го вработуваат.... и веројатн оова е еден од многуте примери за професор по ново...

9. monik55

monik55 Форумски идол

Јас стварно не ги разбирам продавачине ставиле бела лубеница и викам ќе ми пресечеш друга оваа нее убава вика а не прво овие да се продадат.
    Кој ќе купи бела лубеница алал да му е.

Espadrila, kuc, duffi and 6 others like this.
  10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Само читам, ама знам некогаш да се убацам ко падобранец :bandit::wasntme:

Леле постот колку ти е доолг 8-|

(Ај да си одам, да не ме искараат :bandit:)

ivi1987, Espadrila, kuc and 11 others like this.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

:D Е така излезе, да опфатам актуелни теми, да честитам родендени и годишници, да пишам мое мислење и ете... :wasntme:

И тука се фини, никој не те брка. :hug:

PUPICA, SV1911, ivi1987 and 14 others like this.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ребека лајкот е затоа што почитувам секое едно мислење,арно ама не се согласувам со истото во целост,зарем во државните училишта сите до еден од учениците се примерни?,Каде е она дека во секое жито има и кукољ.Па затоа не го прифаќам мислењето за приватните училишта,и ќе го бранам ставот затоа што од прва рака го кажувам.

13. M&M

M&M Форумски идол

Не е веќе 2г геодезија, порано беше па го направија 4 како и другите смерови.
    Инаку @ph.orhideja внуциве мои сите скоро во карев истераа и се задоволни

ph.orhideja, SV1911, LadyC and 6 others like this.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Апсолутно се согласувам дека секаде има исклучоци, па и во училиштата. И јас познавам деца кои учат во приватните и доколку не знаеш дека учат таму, никогаш нема да претпоставиш.

Јас и Руби зборевме каков ни е генералниот впечаток.

Сепак, кога одредена тема не допира директно, кога нешто лично не засега, кога не пецка или едноставно кога искуството кажува дека 'не е така како што изгледа', коментираме со малку поинаков тон, јас го разбирам тоа и не се лутам. Ама не се лутете и вие кога останатите ке кажат свое мислење или ке пренесат искуство.

Ова не се однесува на тебе Лејла, општо зборувам за сите членови и сите теми на форумот.

ph.orhideja, SV1911, ivi1987 and 10 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

За кафана спремни ли сте?!

Skorpija25, flower30, SV1911 and 12 others like this.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Нема лутење,само смета баш тоа ѓенерализирање,исто како некој да напишал дека во државните училишта сите одлични завршуваат со врски,оти се деца на тој и тој.Е дури тогаш ќе видите како ќе скокнат родителите на оние деца кои леат пот од столица загревање,а учат во истите тие државни училишта.Бошке само кажи кога да палам патики :*

Skorpija25, SV1911, ivi1987 and 10 others like this.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Да :) мада немам појма кога сте терале муабет за кафани.
    За приватни школи од прва рака не можам да дадам мислење, бо мое време мислам уште не постоеше ниту едно. Сек8јбси го знае буџетот ама сега сум на мислење дека, барем за некоја фамилија со малку посолидни примања но не од оние највисока класа, е попаметно парите да се инвестираат во високо образованиа. Мада пак од др страна и средното е многу важен период и значителна основа за понатака. Имам време ќе му ја мислам уште некои 6г, може ќе сменам мислење. Мене ми е малку ту мач на пр кога во приватно основно се вложуваат пари.
    Кафе испиено ќе се шета низ маало.
    Ништо од кафана :D

bittersweet, SV1911, ivi1987 and 12 others like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@LadyC ги рaздрмa женo!
    се гoрдеaм сo тебе!

flower30, SV1911, ivi1987 and 12 others like this.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ти можеби не, ама други кои читаат, сигурна сум дека би се налутиле. Инаку, прва сум која вели дека нема таква придавка која опишува поголема група на луѓе, небитно дали се тоа ученици, мали деца, родители, свекрви итн.

Во теорија да, средното училиште е основа за понатака, многу е битно и основното училиште, ама тоа не важи за државава. Секој период од образованието на едно дете е битен, од градинка, па прво до петто, па средно, па факултет, сите тие периоди имаат огромно влијание го градење на личноста.
    Е кај нас, лесно е да запишеш што сакаш, уште полесно се завршува, релативно е евтино (ова во споредба со високо образование во други држави, секако на ум ги имам и нивните плати), само тешко се доаѓа до работа.
    Сметам дека кај нас средното образование битно, ама од аспект како влијае на социјализацијата, наоѓање друштво, постанување добар довек и градење на личноста, а на тема учење, искуството покажува дека дупките лесно се поправаат т.е. пополнуваат.

ph.orhideja, SV1911, ivi1987 and 7 others like this.
  20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Ја здрма Милата на Царот;)
    Браво @LadyC ти пишав веќе за почит си и за ова и за другото:bow:
    Кафе пиено,за кафана може.
    Го глеам чупено кај Лила што вели:D
    Ај ништо не направи:o

Last edited: Jun 1, 2018
    SV1911, M&M, kuc and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.