Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

@WORRIED.BT :$ фала најмногу. Срам ми е малку, ама мислам дека поинаку немаше да стигне до ничии уши. Сега уште да соберам 250 потписи до понеделник имам цел. :D
    И одам во МТСП.

Skorpija25, Thallia, CaraMia and 13 others like this.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Акo ти фaлaт пoтписи ти стoјaм нa располагање!

Scott Weiland, Annath, LadyC and 7 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Да се чекирам. За школо немам многу што да кажам. Освен дека малиот ќе го упишам во приватно кога ќе дојде време ако продолжи државново да се понаша ко што се понаша.
    Правам вечера. За ручек печен зеленчук за вечера пржен и таратур. Почна топлото ... За утре зедов пиле и рижото е во план.
    Само за јадење зборам а? Епа дома сум... Тоа е.

4. fila

fila Популарен член

Zdravo zeni,majki kralici Dali nekoja od vas e informirana za slucajot so majkata od Karpos na koja i trebaat 250 potpisi do ponedelnik za da moze da se pokrene inicijativa za otvaranje na vtora smena vo nekoja od gradinkite vo Karpos,zasto nema koj da i go cuva 1,5 godisnoto detence?
    Sakam da ja poddrzam,no ne naogam nisto po socijalnive mrezi.Stotuku slusnav na vestite.

Fala i imajte ubava vecer ❣

Ova e kopiran tekst od druga grupa ja baraat Lady C. Za da I dadat poddrska. Se nadevam ke procita.

Skorpija25, PUPICA, dunika and 16 others like this.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Ве читам,вашите деца не би запишале ваму или таму, ама ако запне со нозете не сака таму кај што ти сакаш,тогаш што? Јас со ќерка ми борба водев,и разговори и убедувања,на крај пак победи таа...исправно или не,не знам...
    Никогаш не сум била во допир со деца во приватни училишта,така да не можам да судам.И секогаш сум мислела дека таму поситуирани се запишуваат.
    Бев на лекар никаде нема слободен термин на државно,цело лето.Јас не знам,народов ли е толку болен или имаат грешка во системот.]:)
    Јас добив пак покачување на плата.Газдата рече да не сум спомнала повеќе.Ок.
    Не знам што друго разглабавте а не можам да ве читам.Одам под туш и во кревет.

Skorpija25, PUPICA, Val-Dim and 21 others like this.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@LadyC ја има подршката од сите нас :hug:.@lunicka не се сите деца од добро ситуирани,има и стипендисти во приватните :*,да не напнувам со тоа па тоа,само како информација.Туку да станам и ракави да засучам оти еве ѓи вечеричка бараат,е ај сега не јади(facepalm):rofl:

7. mareane

mareane Форумски идол

Доколку децата ви се навистина желни за учење и имаат желба за нешто повеќе а вие сте во можност може треба да сее запишат во некое приватно и проверено училиште.Немам и јас контакт со деца од приватни училишта и не можам споредба да правам но државниве искрено слаб квалитет.
    Иако децата кои имаа желба за учење и одтаму знаат да излезат добро потковани....

Леле додека пишував ми се скрши пола заб двојка.Ооф викенд а термин кој знае кога неделава кај матичниот...:devil::@

8. Ariel

Ariel Форумски идол

@ph.orhideja мислам дека која и да ја избере од појаките гимназии, нема да згреши. Кога веќе има избор, мене и локацијата би ми била важна, да е поблиску до дома.

За мене мојата гимназија е најдобра, како и за сите што завршиле таму :D. Деновиве имавме генерациска средба којашто беше уште една потврда дека школото не има многу добро подготвено.

Има шанси и моите деца да одат во мојата гимназија и баш би ми било да е така. Сепак следната година во план е да се отвара нова гимназија, па би сакала да видам и тоа што ќе биде.

9. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Добро вечер
    Денов и да сакав поубав не можеше да биде.
    Одморив 2 часа и заминавме со дечко ми на прошетка во природа,на едно преубаво мирно место.
    Насекаде зеленило,тишина,река,цвеќиња.
    Вакво нешто ми требаше да ме препороди.
    Не сакав да се вратам назад во гужвите.
    Сега да ве поздравам од кафана,а утре ќе се шета по Скопје.
    А во недела пак на работа,мора да чекам да поминат 15 дена.
    @M&M @SV1911 среќна годишнина,уште многу да дочекате заедно
    @ivi1987 Бубале со лесно да минува :hug:
    @Bince1s3s добредојде,честито виза и со лесно да ви е постот.
    Сега уште да ви оставам некоја слика од денес
    20180601_212744.jpg
    20180601_212925.jpg
    Во контекст на последнава слика си нарачав вино
    20180601_213549.jpg :lol:

Last edited: Jun 1, 2018
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Pozdrav zenski....malava zaspa, izedov nekoj tost i se spruziv do nea..ke se spie^_^
    Celi 5 meseci pred 1 ne bese zaspana kolku gi cekav ovie denovi koga rano ke zaspiva...i bi.
    Dobra nok

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

@LejlaD vadi nargileto ,aj da iznenadime pluka :smoke:.

Petok...den za...gramatika :D
    Ima li nekoj od Stip da go potvrdi pisanovo?
    FB_IMG_1527329249423.jpg

Val-Dim, flower30, Thallia and 19 others like this.
  12. Bince1s3s

Bince1s3s Активен член

Pozdrav zenski kako ste konecno malku se disit mnogu zezok den sega se imam spruzeno na terasa odmoram deca zaspaje cerka uci ce se zapisuva vo ponedalnik sredna skola se nadevam ce ja primat medicina ce se zapisuva

13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Петок..граматика..:?:

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Umrev od zal vecerva.Davav jadenje na edno bebe kucence ,veselo, igrivo golemo kolku macka.
    Se vrativ doma po sad so voda ,da mu dadam da se napie,i go udri kola ,go ubi,i si prodolzi vozacot,go premestiv na trevnikot i se ubiv od placenje,tolku bese malo...

Skorpija25, dunika, Annath and 11 others like this.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Конечно седнав :|
    Торбици спакувани, за на свадба спремни, приредбата прекрасна. Не можам да ви опишам колку многу емоции имаше денес. И негувателките и ние со нив плачевме од среќа, децата играа одлично :sun:
    Како вчера да беше кога лазеше со сите останати, а денес завршна приредба, пораснаа :l:
    Убаво ми викаше ќерка ми -Мамо, ти спремам изненадување. Ама,искрено не очекував толку многу дека ќе ме изненади. Пред спиење ми рече дека секогаш во срце ќе си ги носела негувателките, толку многу љубов има во децата.
    Мали е добар, докторката вика се е од носот. Ако зашкрипи на одмор да почнеме со антибиотик, се надевам нема да има потреба.
    Инаку, многу ми се чудни луѓето кои се опседнати со некои личности, а и оние од типот -Наговарам ти ќерко, сети се снао. Од една страна ми се смешни, од друга страна досадни.
    За школите не знам што да кажам, сменети се времињата, професорите а и генерациите. За приватни школи не можам да кажам ништо зошто немам во моја близина некој што учел таму. А за државниве, гимназија е последна опција.
    Добра ноќ ви посакувам, од утре не знам колку ќе ве дружам, а на одмор планирам да одморам од телефонов :D:hug:

16. M&M

M&M Форумски идол

@ivi1987 блазе си ти, сакам и јас пак на одмор :(
    Сите спијат, гледав малку criminal minds не сум гледала тв неколку недели иако нонстоп брмчи во позадина. Почна сезона на тинејџери локални разгаламени на клупа пред зграда до сабајле, многу се бучни бре :^)
    Ќе се спие време е, и тука тивко нешто или испозаспале или сепак кафана фатиле сите :)

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Ни спиење ни кaфaнa..тукa сум целo време aмa не сум дoбрo друштвo пa си ќутaм:bandit:

18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се прибрав од шетање и вечера надвор.
    Пријатна вечер,полно е со млади,ученици за нив порано завршена е школска година.
    Колку сакав да останам уште повеќе надвор на свежината опкружена со сета релаксираност на младината,ама се што е убаво кратко трае.
    @Cosmi многу ме нажали,еј има луѓе без осет.
    Пријатна ноќ и чувајте си ги најмилите поблиску до себе и не се опседнувајте со глупости,се нервирате за џабе и бонус губите од лепота:nod:

19. mareane

mareane Форумски идол

Некоја нервоза ме јаде вечерва.
    Незнам зошто,а можда знам ,повеќе ситници кои прават голема грутка која повремено ме гуши...

Ај да прашам нешто:на малово му се појави како мрсен првут на темето на косата,го чеша и дури му се раскрвавува.Моето скромено медицинско познавање научено од чичко Гугл вели себореја или себоричен дерматит.Прав пат вакво неѓто приметувам.
    Чаре некое?
    Незнам сигурно ама мислам дека @JuLleE имаше сличен проблем?

Last edited: Jun 2, 2018
    vitamina, mal.ecka, Annath and 11 others like this.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Sorry што те нажалив :(ама ми препукна душава.

Thread Status:
Not open for further replies.