1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    @mareane ponekogas sfakam kako izgledam vo ocite na drugite-mislat nisto ne mi e i dzabe se m'knam po doktori.Ama stvarno podolg period imam uzasni glavobolki koi koga gi imam ne mozam da funkcioniram i mnogu mi stvaraat nervoza. Na kraj ,kako sto vikas, barem ke znam deka(daj boze) ne e fizicki problem,da se opustam i posle da sreduvam drugiot del -psihata(facepalm) Fala ti za sovetot
    :hug::hug::hug: do tebe i @mal.ecka

Do pred malku po nadvor, ja izbanjavme malata i taman mislev ke odmoram mm mi kaza ke ni dosle gosti.Od koga se rodi malava malku cudno mi e (a i od sekogas ) gosti posle 22h ama ok e :)

На Skorpija25, CaraMia, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159

Малку љубовен рефрен од мене.
    Во гужви на работа,гости по дома, детски родендени(да не ми зимате за зло ама мислам ќе ме банкротират)...,повојници,свадби, баткото за кој распустот почна,малата на која едната нога и нон стоп за надвор...и така...
    И јас се стрвам на колачот со вишни.Ваљда ќе се најде време да го сплескам.
    Убава вечер на сите.

На Skorpija25, mal.ecka, CaraMia и 19 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Хелоу :hai:
    Само на кратко да ве поздравам, ништо интересно да пишам немам :) , почнува да се осеќа потреба за клима дома веќе а не сакам уште да ја пуштаме :sweat:
    @LejlaD @flower30 :hug::hug:

На CaraMia, SV1911, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    152.999
    Јaс секoгaш и се печaм вo зaгреaнa рернa..
    Силнa е мoјaтa пa печaм нa 150-180 степени нa пoчетoк a пoтoa нaмaлувaм нa oкoлу 120..

На SV1911, Ane-Goki1, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Колачот е 10+,веќе си го крстив,па сите мислат по мајка е колачот,па објаснив дека ми е од драга пријателка :D,сите подома маф го прават,не останува жив за нареден ден.Време ќе треба,стрплива сум,се надевам и со цела душа посакувам да е позитивна работава,мислите само таму ми се насочени.Па според рецептот на Бубале ако нешто посакуваш многу,добрите мисли од сите вас,белким ќе бидне (fingers).

На Skorpija25, душленце, CaraMia и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Кога нешто посакуваш многу силно, целата вселена ќе се стреми да ти го оствари...
    Вака, или некако слично го имав прочитано кај Коељо, пред можда и 20 години...
    Среќно, од срце..

На Skorpija25, CaraMia, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    @flower30 пак ќе кажам, наместо да се макнеш по разни испитувања, појди најбрзо на магнетна. Се ќе решеш и ниту себе ниту детето ќе го малтретираш и трауматизираш со твоите испитувања.
    Јас нема да те тапшам по рамо туку ќе те карам оти сум во слична ситуација, ама јас имам друг проблем.
    Решив да не пишувам за ова оти наидов на секакви коментари, затоа и ме нема многу овде, ама жал ми е низ што минуваш и сакам да те охрбрам веднаш да одеш и да се снимаш.
    Заради детето оти вака го малтертираш, исто како што јас му правев на син ми.
    Ти посакувам само да си најдеш лек, ама и да идеш на психијатар мора прво да исклучеш се, а тоа значи магнетна.

На Annath, mal.ecka, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Кај сте бре луѓе,се зашетав во другана тема,мозок каша ми стана,не да не не ми беше јасно и познато,ама кога читаш улавница фаќа :tmi:.Кафенце си пијам и се чудам,колку богата земја сме си биле кога толку многу не ограбувале,еми значи имало што (facepalm),а ваму народ мизерува оти државата сиромашна ни била:tmi:.Туку да си читнам нешто,оти дијаспората ако не ми донесеше киндлето, книги неоти ќе купев-скапи се:rofl:,та мозок да си одморам.Добра ви ноќ каде и да сте.

На Skorpija25, Ano, душленце и 16 други им се допаѓа ова.
  9. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Добро утро :hai: !

Нешто празно овде, фативте по одмори изгледа :?:

Coffee ??

images0XCTRGK5.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, CaraMia и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Уште ми е рано за одмор, ама како би отишла сега одма...ми иде да остаам се, и да му ја здувнам..:nod:

Колку неправди секој ден се повеќе и повеќе..дојде вчера, врска нема од ништо, АМА имала школо...џабе школото, едно е школо друго пракса:!:...
    Никој не ми е крив што го оставив за малку:?:..

Никогаш не е касно, или е:?:, а имаше и уште една кога се сака Се се може...

Ај добар ден и убав ден:hug:

На Skorpija25, PUPICA, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :sun:

Вечерта последно ја отворив темава, па мислев ќе најдам барем пет страници за читање, а они само пола испишале.. ич не сте биле вредни. :bandit: :D

Работа завршена, да повежбам сега. Грбот уште ме боли, па прво јога ќе вежбам, а ако не ми помине ќе мора на масажа. :|

Во последно време толку сум опседната со анализирање на моето детство и тинејџерската/young adult фаза и најдов многу одговори на недоумици кои ме мачат сега. Изгледа дека ваквиот аналитички пристап, како да гледам на друга личност од страна а не на себе, ми помага да се насочам правилно.. :nod:

Кафе и од мене ^_^

Имајте убав ден :hug::f:

На *Ench@nted*, Ano, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    ^јас така кога гледам наназад си мислам дека тоа било нечив туѓ живот не мојот.

Добро утро. Пијам кафе и чекам да дојде време за лекар...нозе не ме носат, ми е страв од "пресудата"

На Skorpija25, Ane-Goki1, CaraMia и 16 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Правда?
    Каде ја има и кога ја имало па и сега да ја бараме?!

И јас не сум праведна !:!:
    Кој како мене, јас нему дупло:) а и неправедното спаѓа во ова:)
    И тоа без трошка срам и грижа на совест.Ако некому не му било незгодно да ме гази, треба да очекува дека кога ќе ми се укаже прилика ќе го згазам и јас.
    Зошто да сум праведна пак јас?!

Добро утро:hai:
    Времево (облациве) како на грб да ги носам, е, таква тежина осеќам.
    Гледам околу себе, исти симптоми делам со луѓето-поспани, утепани, уморни...Божем цела ноќ сум копала

На Skorpija25, Ano, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Да се пријавам и јас на рецепција а немам ништо посебно да кажам.
    Спијам тешко деновиве едвај заспивам касно па се будам па не можам да призаспијам па заспивам во ниедно време...Станувам како претепана од сонови,мисли...
    Како одминуваат годиниве некако се потешки ми се ,повеќе мисли,думачки,проблеми на кои немаш големо влијание,се помалку финансии а поголеми потреби...
    Се како во чекање побрзо да помине денот,неделата месецот а тоа и годините минуваат и како да ме одминуваат...Слабо живеам во моментот,во реалноста,се само во грч за иднината....
    Ај доста се филозофии за претпладне....(facepalm)

На Skorpija25, Ano, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро друштво. Се успавме денес па плажа тек попладне. На децава им здосади, сакале дома да си одат :o башка мали секоја вечер качува и симнува сам температура :|
    @Bozica1980 стискам палци за тебе :l:
    @JuLleE се надевам не е ништо страшно :hug:
    @flower30 :hug::hug::hug:
    Имајте убав ден :f:

На Ano, Dadusicka, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добар ден!

Тешко е некако времево, а јас од сабајле низ град со работни обврски... се мислев да се тупнам во ДМ, оти само вака посабајлечки можам на раат да разгледувам, ама сепак се откажав... мора да се штеди.
    Децава веќе се распуштаат, и да ви кажам, им завидувам, сакам и јас да сум дете, заради летниот распуст... како бре и ние возрасните немавме три месеци летен одмор :wasntme:

Јас ќе бидам добра и појадок ќе ви послужам...

Да ви легне со кафето...

@LejlaD имаш целосна поддршка, дај Боже да се оствари она што го посакувате!

Имајте убав ден!

На Skorpija25, Ano, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    152.999
    Дoбрo утрo и oд мене!

Oд преѓе сум стaнaтa убaвo спиев aмa умoрнo се oсеќaм..кoјзнaе зoштo?!

Дa гo дoпијaм кaфетo и дa зaсукaм рaкaви..мaлку рaбoтa низ куќи и нaд шпoрет...

Уште еден месец дo мoре...едвaј чекaм...a куп летни рaбoти ни требaaт нa сите...

Пред некoј ден излегoв сo бивши кoлешки ..муaбетoт беше ќе седнеме негде нa мезе и пивo...еднaтa јa зеде ќеркaтa пa и јaс сo синкo бев...дoгoвoрени беa вo еднa пицеријa ..уште нa седнувaње им вели нa децaтa вие вoдa ќе пиете..?!...aј си велaм дa не прaвaм прoблем мoже нејќе сoк дa му дaвa нa нејзинoтo ...пoрaчувaме пивo и шo ќе мезиме-пoрaчaa сaмo 1 пoмфрит...седиме 5 жени и 2 децa сo 1 пoмфрит 5 пивa и 2 чaши вoдa и им држиме мaсa 2 чaсa?!

Вo чудo се видoв...aкo немaм не излегувам..и нa крaј крaевa имa кафулиња и слaткaрници мoжеше нa тaквo местo дa се седне...
    Не е вo ред дa им oкупирaш мaсa сo вaквa нaрaчкa...

Мнoгу пaзaм нa некoи рaбoти и истите ми сметaaт oд стрaнa гледaни...се чудaм нa скржaвoстa,нa "шминкaње" и приксжувaње нештa кo штo не се(вклучителнo и сoпствените децa)
    Дoјдoв дo зaклучoк oти јaс сoпствените децa нaјверoјaтнo ги терoризирaм сo пoстoјaнo негoдувaње и укaжувaње кaкo требa дa се прaви и oднесувa нa oдррденo местo...
    Верувaјте имa луѓе мувa не ги лaзи...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добар ден на сите.

Да се истушам прво:
    Ме интересира, дали оваа стока од градски власти ќе се научи да санира патишта побрзо или мора да работат по 4-5 месеци, за секои 50 метра асфалт?

Иначе денес, како вчера, како завчера, ден пред тоа итн. Ништо спектакуларно.

Од мене добивате, по еден чадор за сонце со УВ-заштита :)

41PibYvLdbL._SX355_.jpg

На M&M, Ano, Thallia и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Добар ден и од мене.Се испративме од сабајле,во главниот ни град прво тргна,да се види со пријатели,потоа од утре странција,кај колега и колешка.Понеделник дури назад,и уште неколку дена па си заминува преку барата.@Bozica1980 :hug:(fingers).@JuLIeE од срце ти посакувам да биде се во ред,се надевам дека не е лошо :hug:.Кафенце ми се пие :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: кој е за повелете:)со друштво послатко е.@WORRIED.BT остарев и уште си ги поставувам истите прашања,дали толку сум терорист врз сопствените деца,но не можам поинаку да ѓи воспитувам,култура на понашање пред се:tmi:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Друштво, некој од вас да не биле во рибник Оморани? Како е таму, менито, цени, атмосфера, услуга? Викендов се мислиме натаму да тркнеме... или дајте предлог за некое слично местенце надвор од Скопје, чисто онака би оделе, на еден ден, фамилијарно.

На *Ench@nted*, Dadusicka, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.