Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Како млада мајка бев во градски парк
    Еден куп деца.
    Се науживав на сонце

На LUCERKA, Annath, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.147
    Добар ден другарки и другари
    Што убав ден денес од мерак да сработиш нешто зедов отворив врати и прозори изнесив надвор се да се луфтира па ај метење бришење и јас како вас ја откачив пералната денес незнам колку ке изврте денес да има уста ке ме отепа од пцуење :D
    Денес ми се јави секрвица и ме викна на ручек месено па така ме спасија од правење ручек ,го пијам кафето и ве читам па се спремам за депилација да се покубам малце и да се пролепшаме :whew:

Последна измена: 1 ноември 2015
    На green.eyes, Annath, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Ништо од броењето гаќи:wasntme:не побара свекор ми елек.:rofl:

Мадам таман ќе фати некој ред со спиење ќе се израдувам дека ете ќе се наспијам као човек и ете ја сега 1 саат сабајле ококорена си седи гајле си нема.]:)
    И малиот го гледам на монитор, стана тргна накај спална, се предомисли и си тргна накај собата на Матео, го гледам после 2 минути излегува од таму, доаѓа во дневна не не регистира мене и мадам си зема мало столче и отиде му се качи на креветот на Матео. Тоа дека му купивме нов кревет на Матео ама висок е и малиов не можеше да се качи на креветот и ете ги сега си спијат гушнати додека едниот не го исклоца другиот е тогаш почнуваат сирените.:lol::lol:

За облекување на децата мм повеќе ги средува од мене, јас што ќе најдам тоа им облекувам а тој ги облекува во тон, па аксесорис, ми ги прави манекени како него.(facepalm):lol:

За килограмите не ми се прави муабет мака мачам со нив последнава година, никако да се вратам на старата килажа, коски, кожа и цицки сум, јадам а ништо не ми се лепи, место нагоре килата, надолу ми одат а не се сакам волку слаба, не сум си ич убава самата на себе, ми фалат 8-10 кила за да сум си старата јас.(hollest)(hollest)(hollest)

Ми стигна писмо ми закажале операција за на 5-ти, им се јавувам да ја откажам, прекратко времето ми е да се организирам кој ќе ми ги чува децата, се јавувам да им откажам и една нак*рчена ми кажува дека не може да се оперирам јас кога сакам туку кога они можат и викам е добро ај ќе додјам да се оперирам ама со се трите деца па вие мислите се што ќе им правите 2-3 недели додека застанам на нозе.:?:

На green.eyes, Annath, DVAANGELA и 23 други им се допаѓа ова.
  4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Битерсуит, кога и да е операцијата, со лесно да помине и брзо закрепнување. :*

Кај мене денов, лежерен. Претпладневна прошетка во парк, ручек, некое филмче, вечерва мо-же-би ќе "забркам" некое колаче и толку. :D

Убав неделно попладне (неделна вечер за bittersweet) на сите. :)

Ice-cream-cake-mochacinno-design-1024x728.jpg

На green.eyes, Bozica1980, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.966
    Од седум сум будна...децава во викенд да се кабул пред изгрејсонце ќе станат...пуштив некоја машина,кременадли со компири и печурки зс денес а златен грав за утре...попеглав,се истуширав и толку..пијам кафе и кулирам малку

На green.eyes, LUCERKA, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  6. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Periodov nnekako mi bese depresiven jas taka samata si pravev filmovi ama otkako ve citam vas sum podobraa bas sakam pozitivni lujge jas porano premnogu bev pozitivna. Nameana ama neznam sto se sluxuva poleka poleka we vrajkam vo normala

На Annath, Petar80, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.138
    Заглавивме в кујна денес сите.Боденикот утрински,после пастрмајлија и уште гравот за утре да го сварам и плус перење смукање....:whew:

На Annath, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Благодарение на @vitamina знам што е боденик :)

На Annath, Petar80, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Тука сум луѓе, не сум отишла уште никаде. Ама овие два дена не сум се прибрала дома. Не знам кај уште не отидов од супермаркети до салони за мебел. Мене сѐ нешто ми фали, па кога го начекам мм дома и расположен за трошење максимално го користам:lol:. И детево колку брзо расте, веќе го помина татко му, ми се чини секој месец купувам гардероба за него и пак сѐ му е мало, па ајде и за него шопинг.
    Вчера со гости, денес пак. Почнаа да се лутат блискиве зошто ретко се гледаме, а како да им објасниш дека и ние дома не сме се виделе:(
    Инаку ќе се оди некаде, само не знам кога, мм може и од денес за утре да ми каже. Како му стана животов турбо, морам и јас да се прилагодувам на него. Само да најдам некој, да не го оставам син ми сам дома. Некој што не е по броењето:D
    Отидов да спремам нешто за гостите, ќе ве читам на раат:)

На green.eyes, Annath, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Оди кај оди - дома дојди:hai:
    Мама и детево си ги собрав од кај дада.
    Се што е слатко трае кратко.Што не значи дека нема да се повтори.
    Одморена, наспана, не знам дали е од воздухот но јас се чувствувам како преродена.
    Се надевам ќе ме држи ова чувство и во текот на цела недела.
    Се разбира (ако не се појават оние кои и кога си со нив фина,знаат да ти шетаат по нерви)(lalala)

Дружба со фини луѓе, луѓе кои на ден - два, секојдневните обврски и се што ги мачи ги оставиле во градот.
    Риба на скара, мешано мезе и салата, некоја шљивовица која позитивно ти гали грло и душа.
    Не би било зачинето кога нема глас славуја од надарени грла.
    Шаренило, бои кои се разлеале на листопадни и зимзелени дрва.
    Уметник, невидлив уметник кој црта совршенство.Да, природата.
    Необична средба со исплашена мајка, нејзините очи беа вперени во нејзиното непослушно срниче:inlove:
    Можеби за прв пат истото е во толкава близина со некој поразличен од него.
    Толку мило, толку питомо, те гледа ко да ќе ти прозбори. Дојди мило.
    Кој вели дека не го разбираат јазикот на човекот, на подадена рака со повик, тивко плашливо речиси се стутка во мојата прегратка. Која топлина, која невиност во неговите очи...
    му пријаше како го гали мојата рака, како полека нежно поминува по неговото тело.
    Таа го следеше секое мое движење на раката...не плаши се, имам и јас две.
    Ме гледаше со очи широко отворени, главата ја поднаведна како да ми даде до знаење дека ме разбра.
    Полека да не ги исплашам се тргнав од малото срниче,тоа зачекори а таа го прибра до себе.
    Мм вели дека понекогаш сум како дете...
    Да, јас не му дозволив да си оди, си го чувам и во овие години во мене:)

Кој вели дека мажите не ги бива, вредна домаќинка, а и добро ја одигра:D
    Пријатна вечер дами и понекој господин:d::d:Чек да ве читнам:)

Mom finds out how Dad watches the kids

На green.eyes, LUCERKA, Bozica1980 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Еве ме и мене.
    Свртевме со бебуш еден круг низ село, ама не откај гробиштата и мажево не собра и продолживме во град.
    Демек денес работат дуќаните па јас како мачна да се прошлаам по дуќани он додека бутка количка.
    И така, од дуќан во дуќан. Вади стави новчаник, кеси, и тргавме накај колата.
    Почнавме да се товараме. Де едно, па друго....и толку.
    Ами ташна:worried:.
    Ташна нема:rofl:.

Време за дискусии и мозгање нема. Викам испаѓај од парк куќава, јас назад ќе одам да прашам.
    Среќа тел. Во јакна, а новчаникот со пашапорт во рака останал. Ама зедов рачунам колку кошта ташна, па наочари во ташна, ами плејстејшанот и 6 игри поклон за внуците...срце ме стегна.
    На крај се заврши се добро.
    Ја предале на инфото.
    Девојката таму си заслужи една дневница од мене.
    Е одкако завршив и ме собра мојов ај да се преслушаме како можеше ова да се деси.
    И вратив филмот.
    Он е крив.]:)
    Пред последниот дуќан извадив новчаник и му ја дадов ташната да ја стави во количка, и јас влегов внатре.
    Ми кажа ташната е моја работа, не е крив. Доволно бил оптеретен со детето.
    Ај. Важно се добро се заврши.:whew:

И си купив кожени хеланки.:bandit:

На joy1, green.eyes, LUCERKA и 25 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1443828092586.jpg хахаха мнооогуу се смеев на сликава :D лелее уште два дена до термин....вторник...ќе биде или ќе биде и моево инат :D после тоа мама ќе мора да пазииии што јаде :(

Прикачени фајлови:

На green.eyes, LUCERKA, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И јас да се потпишам додека малава ја успивам. :)

Ние денес што ќе правиме, каде да одиме, без план тргнавме и до Охрид стигнавме. ^_^ каде ако не таму.
    Седнавме на ручек и кафе, и полека назад. Ветер силен не можеше да се прошета убаво. За децата ми беше проблем.

Сончев ден, Охрид полн, се средени, убави и модерни девојки и мајки. Навистина, ко натпревар во убавина беше денес :makeup:
    И така се вративме, децата на спиење да ги ставиме и да одмориме и ние.

Утре е нова недела, се надевам ќе биде убава.
    А ноември е нашиот месец. И мојот и на мм роденден е месецов, па ќе кркаме благо и белким ќе падне некое подароче :lol:

На joy1, green.eyes, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    A jas na 1250 i nekoe

На Annath, Petar80 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Браво :)
    Јас ептен ја имам ставено на пауза последните месеци и повеќе, ама од време на време пак и се враќам... и ќе и се враќам и понатаму :P
    А имам меѓу пријатели неколку нив кои се многу пред мене.

На Annath, Petar80, Esmeralda-MD и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Погледајте на 2:35.

Дали се овие нормални?!?!

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ооо колку пишувано имате. Сакам да ве исчитам, ама во друга пригода. Оти знам со сигурност дека има непто за смеење.
    Инаку јас со полна душа да ви се пофалам дека си дојдов дома. Трчаат по мене, мм ептен ми угодува. И свеки толку ми угодува што дури нерва ме фати. Бивало ли тројца у исто време да го пресоблекуваат бебето?
    Епа кај нас изгледа бивало. Хахаха
    И така, сега одмарам душа додека не се разбуди малата пак па да се разгалуваме по дома.

На green.eyes, LUCERKA, Bozica1980 и 26 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Смирено дур си дојдеш при себе. После избркај ги сите :)

На Annath, Petar80, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Јас немам среќа во игрите на среќа:?:
    Но, нема кафе без добивка, филџани имам добиено, да пие во нив цела моја улица]:)
    Давај давај, од дада, мама, снаа, на стринка, па и момциве на работа си имаат своја шолја.

Отварам сега едно, мало за промена сега падна пегла:^)
    Ме зезат домашниве:^) таква ти била среќата, да се дружиш со пеглата:^)

Мирна невесто око соколово:) Пушти нека се порадуваат на првата радост:angel:
    Ајде ајде, и стара коска ќе ти се најде:) Eli23, добредојде дома мило:f::f::f:

На green.eyes, LUCERKA, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Dobrodojde doma. Uzivajte site zaedno vo povivanje, prepovivanje, dumkanje i sl.
    Ete moeto dumkanje pominalo predmnogu godini i seuste se sekavam. Sega sedam i gledam paradi niz butik za vencanici, bira haljince za maturska.
    Nedela sabajle koga si go pieme utrinskoto kafe cesto si zborime kako bese malo, kako mm go banjase (jas nikogas dete ne sum izbanjala, krupno bese bebeto , a jas sitna mi bese strav da ne go udavam), kako si boevme, seckavme,citavme... E ubavi vreminja.Mm bese glaven vo gledanjeto na bebeto, a jas sum si takva kakva sto sum, nema mnogu idenje po keif, Pinoce stil,jadi, legni...i posle si gledam svoja rabota.
    Ne sum po decata, po skoloto sum. zatoa koga treba da se uci, tuka sum jas. Ako treba do sabajle ke ostanam so pena na usta dodeka ne i trgne ubavo.

Eve i na mm odmorot mu zavrsuva. Odam nokeska da go zemam od ajrodrom.
    Kako mrzam da vozam tolku daleku i toa vo crna temnica, pa zgora na se se luti vremevo saka sneg da vrne.
    Da si dojdeme doma pa neka vrne ako saka 6metra.

На green.eyes, LUCERKA, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.