Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Bubce38 ај да не пишеш ти се лутам,ме пресмеја жено.
    Ама многу паметен маж имаж убаво ти кажал а јас имав една паметна баба и вака ми велеше ''пријатели можеш да бираш,а роднини не можеш,тие се кој се''
    Јас не би отишла кај некој што 2недели не сум го удостоила да го посетам,колку сака нека ме бара,ќе ме бара ќе види не дигам и толку. А и друго дај бре не се замарај,не те послужиле никому ништо,па и ти табиетлика овде на форум те нудиме нејќиш а кога не те нудат сакаш.
    Ај за сите што сакаат/не сакаат по едно кафенце,притисоков пак ми е 0 со 0,ќе колабирам.
    kafff.jpg
    п.с.Кој колку сака нека објавува какви сака потери и нека не поврзува мене и тебе во кој сака контекст,ми е гајле(lalala)
    Јас на зафрканција започнав со професии на маж ти зошто ми делуваше како поотворена личност,помајтапчика би рекле в мое село. Се извинив ако така недолично делувало,ама па какви сценарија се се скоија за мене ...:rofl:
    И не не се налутив,ама на миг се осетив како да сум во средно пак со група тинејџерки.
    Затоа си реков поарно полагано тука многу при срце се фаќаат некои за нешто што е смешно,бидејќи тука сите си пишуваме во слободно време за релаксација и задоволство:nod:

Последна измена: 9 јуни 2018
    На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.756
    Допаѓања:
    176.118
    ^^Знаев јас дека ти не можеш без мене :P:rofl:
    Табиетлика сум да :nod:.
    Кафето твое ме бендиса и ќе се напијам сега , ама следен пат нека биде во потенок филџан . Овие не ми прават баш ќеф ;).

Инаку , имам страшен филинг дека се знаеме .
    Поготово ,после ланчето со Сваровски :emo:

На M&M, *Ench@nted*, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.311
    100/70 вика притисокот. И детево се жалеше па си легна не е нешто саглам и она.
    А не ми се ни пие кафе, сакам торта и сладолед :| и црешите на Ворид:|

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ај сега филџанот ти смета:rofl:(Ќе пишев троа помрсничка изрека коа на некој све му смета,ама ај да не личи навредливо.Цо тебе сега све ми е на претпазливо;))
    Ќе ја угодиме за филџен нека тргне муабетот на арно,па за филџан ли е проблемот?:?:
    Едит-Бошке и јас сакам од черешните на @WORRIED.BT и градо и го сакам(мислев на Бт да не помисли некој градон што истура го сакам,Боже ме сачувај до таму не сум уште стасана,до, прееска ги покривав цвеќињана,ама ме избања,како мава откосо:rain:)

На Skorpija25, kuc, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.756
    Допаѓања:
    176.118
    @CaraMia ,не ти се зборе за ланчето со Сваровски?!:wasntme:

Мене ми се јадат палачинки.
    Со едно јајце колку палачинки ќе ми излезат ?!

П.с Јајцето е лево :!:

На *Ench@nted*, kuc, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Си поспав два саати да ви кажам право. Откако почнав фрки да имам со здравје решив да се чувам па ручав и си легнав.
    Јас по гости ич не сакам да одам ама кога ќе викнам некој на кафе значи кафе сок мезенце во најмала рака бар и домашна торта ако ништо друго.. а за поседок и од пиле млеко вадам. таква сум. Затоа и ретко викам хахахах

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Те сфаќам. Ова нивното испаѓа фалени јаготки, празни кошнички ... Ич не сакам вакви луѓе, галама ќе кренат, ќе создадат слика ко цел свет да го имаат на крај ќе се осетеш ко дужен да си им, ко да си крив шо си отишол на гости, а одиш на нивна покана.
    Нема ни да памтиш што те послужиле некаде, ама секако ќе памтиш како си се почуствувал.
    Имам кажано, коа иде кај мене човек сакам да се осеќа најпријатно што може, ама истото сакам да ми е возвратено, а не он кај мене ко дома, јас кај него ко на трња.
    Вакви примери за (не)гостопримство еден куп.
    Другар на мм се караа со жена му кој да оди до продавница, а не канеа со недели да одиме, на секое сретнување леле ич не идете, леле не избегавате. Два пати отидовме и после сета финоќа више не стапнавме. Па мајка му стара шо чекаш да ти дојдат гости па да се рапсраваш кој да оди на продавница. Ако више планираш да послужиш нешто, послужи и не галами. Шо треба без осет да сум и да речам ние тоа и тоа јадеме, такво да купиш. Нормално дека ќе речам седите не мора ништо. Следниот пат пак ни рекоа, има сок во фриждерот ако сакате да ви ставам да се напиете. |( Работава да не знае човек да плаче или да се смее.

Едни други пак, жената си пушти серија, мажот си го грабна телефонот, си поќутевме 30тина минути и си отидовме. Толку беше и со тие :D

Tрето место, пријател на мм се ожени, и не вика на гости со уште 2-3 пара да почасти за невестата |( Ок. Ами невестата, дете да беше немаше потреба од толку упатсва за понашање. И вика маж и, оди послужи нешто. Оди оваа послужува и седнува. Он пак - Оди сок донеси. Донеси и седна. На крај и вика ами донеси и чаши де од шише ли ќе пиеме, ги донесе чашите и ги акна така на маса. Шта речи а не заплакати.

За канчето од кисело млеко се изнасмеав, ми текна една дешавка - Иде комшика на баба ми по зејтин кусо и дошло, ај и дава во шишенце. Еве ја за некој саат да го врати во канче и баба го трга на страна. Ама вика ај префрли си го зејтинот во нешто, канчето ми треба маж ми си става вода во него коа се бричи.:tmi: АМАН само ова ли им беше дома, па крај краева не мораше 5 капки зејтин да ги враќа :D

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Лоша работа кога треба да патуваш низ Мк... дури три пати ме фати невреме...(facepalm)
    се чуствувам заморено како да сум возел до Норвешка...
    пред малку си имав мака во продавница...продавачка со таков струмички дијалект, што не разбрав ни 50% од муабетот.... едвај купив тоа што сакав...:^)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Не ми се збора за работи без кои не се може,ми се збора за работи без кои се може:D
    На пример сладолед,ете комотно без него се може,дека ко ќе го послужиш не знаеш кој ќе гризе кој ќе лиже и најважно како ќе лиже:lol:
    Колач од черешни и кафе може ама сладолед јок:shake:
    Што ручавте денес? Јас дека припазувам се мислам што лесно а диетално:?:

На *Ench@nted*, kuc, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    153.052
    Зa Бoшкa @Bozica1980 20180609_174602.jpg
    Специјaлен пoздрaв зa @CaraMia oд нaјубaЈo грaд
    20180609_174840.jpg

Дoсредив пo дoмa и сегa 4 вo вис сo кaфе в рaкa...дa здивнaм мaлку пa јaс ќе се тинтрaм мaлку...

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.756
    Допаѓања:
    176.118
    @Sesil ,е баш така се почувствував . Како крива да сум што сум и отишла дома. А не утепаа со "молење " да им одиме дома . Мерак им било да не почастат(facepalm)
    Работата изгледа беше само да се испофалат :$.

Јас многу не одам по гости ,а и не ми ни идат . Сега здравје планирам да ги викнам нив и уште два пара заеднички пријатели шо ни се ,демек ќе частиме за годишнина од регистрација . Не ми текнува друг повод . Ова ми е најскоро .
    Ќе викнам кетеринг дома . Знам дека нема потреба и не вреди ,ама ете мерак ми е така . На масата ќе има од пиле млеко.
    Мм ми вика не сум била тачна.
    Дури сакам и батлер да си платам,ама превише ќе е :rofl:
    Али,ако е бал ,нека е маскенбал :dance:.

Што е сеиР со канчето со ракијата бабата нивна да се е подмивала :tmi:. Уфффф,ај да не мислам на тоа :puke:.

Инаку , со едно јајце ми излегоа 5 палачинки . Доста ми се . Маже само по една јаде , празна, овие за мене . Не се лични ич :smirk:,ама ќе ме потпраТ:) IMG_20180609_175708.jpg

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    А и градо и Саато и до него св.Димитрија( дедо Боже кај што ни посведочи на свадбено)
    Ја да бирам пак би склучувала таму црковен брак,најубавиЈо свети храм со најмајтап легендата кон турските главешини в тој период што владееле кога се дигала црквана:inlove:
    @ninja35 ти момче се подзаприметува не пазариш на пазарче.
    Таму не струмички све научив иначе како најубај компири ќе печев сега да не се разберев с'с струмичанки:D

Последна измена: 9 јуни 2018
    На *Ench@nted*, ninja35, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    кој ви е крив вас Скопјани шо не знаете ни еден друг дијалект :makeup:

На Thallia, Peco, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  14. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    Ajdee kazetee mii kako da go islucaam roamnigot mn golema smetka dojde od t mobilee mi velat deka roamingg iamm vkluceno zatoa e e golema smetkata moze da mi kazete kade da ja iskluccam

На Rebecca_R, LejlaD и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.756
    Допаѓања:
    176.118
    Ти сега во Мк си?
    Сметката ти е голема не зошто имаш вклучено роаминг. Туку затоа што си зборувал во странство. Дали си вртел ти, дали си кревал кога те барале , скоро па исто е , ти плаќаш. Тек ако си користел и нет од телефонот :angel:.
    Скоро прашуваше во некоја тема колку ќе те кошта ако збориш од странство и ако користеш интернет , затоа претпоставувам дека си ја начукал сметката

На wannaBeMomma, mareane, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    Еве ме и мене,добра вечер треба да кажам :).Пак Ресенот бев,мачев маШ да ме носи,ич не сакам веќе кажав обрски на друѓи да наметнувам.Како поминавте со невремето во Ск?Слушаме по вести лошо било,се надевам дека немате штети:hug:

На Skorpija25, SV1911, CaraMia и 12 други им се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.582
    Аууу страшно беше.Кај комшијата се скрши дел од дрво...среќа што не падна на нашата гаража(facepalm)

На Rebecca_R, CaraMia, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дојдов само да се пофалам дека и ликер од кајсија имам.
    Утре и од вишни ќе ставам.
    Да не речИте после дека не сум домаќинка.

Иначе ракивката ме кутна,и така ради времево претисот ми е низок па и со една и пол чашка,се изнаспав.
    Сега ќе везам гоблени цела вечер.

Ќе тарашкам на ТВ,да најдам некој хорор да се усе*ам од страв и да заспијам ....или некоја романтична драма,па да де разлигавам..
    ...море НЕ..ќе му досадувам на Рефо]:)

И..заборавив да кажам,ме нервираат луѓе што пред мене едно зборат а сосема друго мислат а сосема трето прават.
    Никого не сум фатила за врат да ми се исповеда или да биде искрен пред мене,зашто не ми значи и воопшто не обрнувам внимание.Доволно сум зрела за да правам сепарација што и кој мо значи а што и кој не,за кого да се секирам а за кој да не ме заболе уво.
    Ама таквите постапки доволно кажуваат за личностите, и ми даваат сигнал веќе да не ги удостојам со внимание.
    Лажгомани и преваранти еден куп.

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.384
    Допаѓања:
    279.171
    Еве сум и јас ,се прибрав.
    Убави места и понекој рибник имаме и ние во З.Македонија.
    Гостите од Острелија задоволни и од храна и од услуга.
    Мм како што и предпоставував го собраа на работа па јас со девојките бев ...
    Испив едно узо за ќеф и друштво на гостинката а после вино за своја душа...
    Пријателиве(роднини ни се де) ми го потврдуваат муабетот дека најмногу се сака втора жена а и дека љубовта нема врска со годините.Луѓево се во позрели години а заљубени како тинејџери...Да ти е ќеф да ги гледаш.

На Skorpija25, SV1911, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добар ден и од мене.
    Ненаспана, болна, температури, грлоболие, сфе по списку имам.
    И плус на работа. Странција бре.
    Ама ме пофалија дека многу професионална сум била.
    До вечер сигурно некој скандал ќе направам да им докажам спротивно де

И јас ко Рефка, мразам такви пријатели, ама и често на такви наидувам. Имам слоновска меморија, што и да кажат памтам, па после ко им ја слушам другата верзија ми е забавно.

Пмс иде, никој не можам да трпам. Ама и не сакам да ме трпат. Знам дека некогаш сум напорна, ама иначе сум злато
    24 каратно

@stetoskop да се пријави и да каже зошто пред некој ден песна за мене пушташе, против мене де

Има да го скапам на работа бе, уште сега ми се рика

На Skorpija25, SV1911, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.