Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    :hai:
    Да не ме заборавивте :?:
    Дааа, не видов некој да ме побарал ]:) :D
    Јас добра, работа, дома... Стандард исполнето време, плус "висење" на вибер по 2-3 часа во денот. Се маАбетам преку барата :)

Денес ја започнав сезоната на зимници, направив слатко и компот од вишни... Иии секако смрзнав неколку килца исчистени вишни, да се најде за баклава, кроасани и колач... Домакинка деее :emo:
    Иии... Сега сум тоолку многу изморена, креветот ми е следна дестинација. Не памтам кога последен пат сум си легнала вака рано (waiting)
    Ааа... На журка требаше да бидам вечерва, во друг град :nod:

ПС Пазарам после работа... Викендот не го трошам за одење по маркети и чистење :!:

Добар сон, Ве гушкам сите :hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кога не сум на работа ко периодов што бев месец и пол дома Среќна сум ако успеам прслук да облечам за до маркет (tumbleweed) и ко што вика Бошка -ќе се појави Дани со 650 деца дотерана средена и ми иде да се утепам :rofl:

На Skorpija25, PUPICA, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.500
    Допаѓања:
    91.303
    Zosto be Sesil,kakva izbeglica, jas pet pari ne davam.:D

На Skorpija25, Annath, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас и на работа не се шминкам така даа немам гајле ни за до маркет кога одам :D
    На свадба кога бевме, 90% беа "маскирани" не можев да ги препознаам од јака шминка, трепки вештачки и фризури. Јас не ставив ни пудра, цц крема на лице и шибав :D
    Денес Марфи не дружеше, последен ден на плажа, го земавме и мали па се изнашлапка у вода, црв :D
    Торбици спакувани, батерии полни, одмор милина, денови таман, ми се оди дома. Вечерва дежурна да не качи господинот температура, ама денес е стабилен па се надевам мирна ноќ ќе имаме.
    Иии, доста дрндам, имајте убава вечер :f:

На mira.mira, doubleg, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.415
    Кога ве читам вака и мене срам ме фаќа,не се скоцкувам нешто посебно за во маркет,а сум забележала не да не скоцкани со фул шминка.Баш поради тоа скоцкување и избегавам на сокакот да шетам,како од поплава исфрлена спрема друѓите ќе бидам :D,мачно ми е еден саат спремање за да излезам,,удолу,,.

На Skorpija25, doubleg, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Хелоу :)
    Цела недела се мислев кај ќе се акаме денес по планини а лоша беше временска прогноза а тоа излезе таму времето топ, малку проврна, свежичко за по дуксери а Скопје потоп. Важно не не фати.
    Испив неколку шрицерчиња за фаќање не ме фати, малоно ме тренираше цел ден немав време да се опуштам, ама нешто ми е лошо на стомаков.
    Сакав да прашам ама да не ми се смеете :) , што е финтата со спојлерите? А да и како се прават? Некогаш сакам темава да е во скриено катче вака многу на ачик сме :)
    Имам многу за мрчење ама ај да не почнувам. Само ќе кажам дека се повеќе ме разочаруваат луѓево, и во блиска околина надвор од работа а и тие од работа. Може е до мене не знам. Само да се барало повод за некого да се бамбори, денес за едни друг ден за други а сигурна сум и за нас штом ќе фатиме патот. Не викам дека и јас некогаш не оговарам некој за нешто ама бар имало повод и причина, ова бре и да нема ќе најдат, а за дволичност да не правам муабет (ова можеше у спојлер да оди да знаев како)

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    А бе дека тие скоцканите стрикно за во маркет се тргнати не се, обично се тргнати на друго место па застануваат за цигари, бонбоњера, поклон ... а мене ми е до двор најблискиот маркет за каде што нема смисла ако сум само таму тргната да се пицнувам.

На Skorpija25, doubleg, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.415
    Бубале среќен роденденот на малецката,здрава,жива,гордост да ви биде и успеси низ живот да си нижи :^::hug::hug::hug:

На ivi1987, kuc, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Абе си има некои жени едноставно си се такви, без карминче до продавница не одат. На другарка моја мајка и стално ни збори како на времето од пола пат на работа се враќала ако си ги заборавила прстените дома. Жената и ден денес иако е доста стара и клапната гледа да си биде колку може средена. Им се дивам на тие жени ама јас едноставно не сум тој тип. Зборам за средени не за изнакинџурени. И да од тие што ги гледам во МК темата и мене @danichap ми е пример за убаво средена жена и ми набива комплекси, Дани ова во позитивна смисла без лутиш :)

На ivi1987, mal.ecka, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.415
    Не сум ја видела @danichap ,но читајќи ја порано овде,а сега во друѓите теми не се сомневам :)

На ivi1987, mal.ecka, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Во маркет не се оди само со продзирни хеланки од кои се гледа газот,се друго е прифатливо:hai:
    И има разлика од маркет во центар на градот,и локален некој во темно уличе...

Чекав вести да видам невремето во Ск ама ги пропуштив.Стварно ли било језиво?

Пред одмор се фарбав нели.Тактички скроз погрешно,сега ме чеша и ми се лупи,ко крастава жаба сум.Сејси Дунико со аристократско белило,ама не,чоколаден тен сакав.Мај ес|(

Ај кој/а е за Шардоне,изладено грч.
    Имам и Сангрија,ама благичка е многу,саде салце од неа се прави:d:

На Skorpija25, flower30, Thallia и 15 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да ,некои се едноставно такви.Станува и се шминка,се средува.Ужива во тоа.И нема ништо лошо.
    Ама јас не уживам и за до маркет кој ми е на два чекори да се спремам ко за излагање.Доста ми е за на работа што сум пиц-пец и дома си ја сакам комоцијата.
    Не им завидувам.Им се дивам.
    Замислете..има жени кои тоа излегување до маркет или пазар им е единствено излегување па и тогаш ако не се средени ондаК се за критика.
    И од средено до "средено" има разлика.За мене средена е и онаа жена која со фини тренерки,патики и лесна шминка отишла на пазарење.

На Skorpija25, ivi1987, doubleg и 20 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Со цел памет си земав сладолед у кревет у темница само со светло од телефонов, а сите спијат. Ама некако ми ја олесни мачнината што ја имав од виното. Не сум бе ја за пиење.
    И дај стварно нека ми каже некој за што служат спојлери во постовите сериозно прашувам :)

На Skorpija25, ivi1987, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Жени, девојки , лавици ... Како сте ?!

Само да ве поздравам , се надевам ќе ве дружам почесто.
    Имајте убава саботна вечер!

На ivi1987, Tajnaotrovna, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.194
    Некому средувањето,шминкањето му е со ќеф,ужива во тоа.
    Мене дури некогаш како обврска го чувствувам...
    За на работа сум минимално нашминкана и со облека по некојси да речам стандарди на среденост,ама дома сум параспур,па и за до кај другарка,кафе или сл.не се шминкам и дотерувам...

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    СпоЉерите служат или за слики,или за муабет кој е по експлицитен,мрчење,зборови упатени на конкретен член и тн..;)

На Skorpija25, ivi1987, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.415
    Дома сум по цел ден,пробав демек сама себе да се освежам и се нашминкав,арно ама вечерта треба шминка да се вади и се откажав од натамошно шминкање,заклучив не сум јас за таа работа (facepalm),а неоти беше некоја шминка,креон,маскара ,течна пудра,малку руменило,ќе си ѓи чувам за нови да ми стојат:D.Не ми прејте беља сега уште за споЉери да учам :tmi:,старост не фаќа мозокот.

На Skorpija25, ivi1987, душленце и 14 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ух ве исчитав,за до маркет не се спремам ништо посебно.
    Има фино филмче на Телма со пилотче:inlove:
    denz.jpg
    Фино,црно...и така,ќе видиме дали ќе падне авионот или ќе ја опраи работава:lol:
    Пријатна ноќ весела дружино.

На LejlaD, mareane, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    :hai: kako ste? :* :* :*
    Ja arna ,so majstorcinja |( od utre so majstori |(.
    Mm mi vikase-so tebe nikad ne e zdodevno,nikogos neznae covek sto ke ti tekne- u moment deluvas.
    Maana ili vrlina,neznam...ama ja za saat vreme donesov odluka da renoviram sprat (facepalm) .
    I eve...dole e haos...ama ke bideeee.Dolgo e letoto ...kaj i da e ke se sredi...dnevna,trpezarija i kujna...
    Izlegov kao kesi za vakumiranje da zemam , pa i elementi za u wc kupiv (facepalm)...toa e...
    Imam uste mnoooooguuuu za pisuvanje ama mrtva umorna sum.
    :hug: za site ...

На mira.mira, Skorpija25, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Кога ве читам за шминкањево и скоцкувањето за до продавница, жив среќен сум што сум се родил машко...:party:

На mira.mira, Skorpija25, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.