Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^ama za harfa treba pak Milco Mancevski da raspise audicija za uloga i da plati za dobra gluma 20 000evrici pa da kupi nekoja 3ta harfa u R.M za privatna upotreba(ako dobro sum upoznata samo 2umetnici imaat harfa za po doma:D)
    Aj harfa si e harfa ama orgulji pa ?:?: Ako zenski talenat od tuka samo na orgulji ima ekspresija...

На LejlaD, Ane-Goki1, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Od Sara Mace ke ja rentame
    Dadus mi e za harfa taksana :inlove:
    Ti imas zelba za orgulji ili onaka samo gi spomna?
    Eve ja....epten mi se sviDza pesMata :)

На g8lQQk, LejlaD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ah Sara,...mace bre(facepalm) Nema taa privatana harfa ovaa e od filharmonija. Ama za Eurovizija ko ke ne pretstavuva ke i kupat MTV(doduse nie ke i kupime;))
    Jas mozam da menadziram prodazba na karti za bendot,drugoto e vo race na pokreativnite od mene:music:

На g8lQQk, LejlaD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Времето прекраснотии, ке се спие вечер. |-) Летово ке биде пеколно, уште сега е 25-26 навечер. :devil:

:rofl: Како да немаш дом и си мислиш "Зошто не облеков нешто поасално? Зошто не облеков некој летен фустан, зошто косата во реп?" :envy:

Јас кога одам во поголем маркет така се облекувам, само без шминка, јер кога ми е чисто лицето, шминка не ставам воопшто, особено не преку лето. Косата и да е во пунџа, да не биде како ветришта да ја дувале, туку средена коса, пристојно да изгледа.
    Никогаш не се случило од дома директ да излезам во продавница, ептен не сум за у народ така. Пижами носам. :)

Горе каде што ги отвараш смајлињата, па наредна икона е да прикачиш слика, па видео и на крај има икона што изгледа како текст - таму стискаш и ти излегуваат опции - цитат: спојлер; код и прецртан текст. :)
    Кога ке стиснеш спојер, ти излегува прозорче да напишеш име на спојлерот, стискаш ентер и ја пишуваш содржината која планираш да е во спојлер.

Брат ми од дома не излегува додека не измие коса. Кога му е тазе шишана океј, ама малку кога ке ја пушти му се прави дупка, нешто налик гнездо на главата и вели - Ја вака од дома не излегувам. :emo:

Последна измена: 10 јуни 2018
    На ivi1987, *Ench@nted*, g8lQQk и 19 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Ми избега метрото за 2 минутки, па сега ќе си чмаам надвор да чекам бус. А ладно ми е.
    Досега се возев со дел од колегиумот, зини земјо голтни ме ми беше сируацијата. Зеле гракаат, пеат песни од дизни цртани, пола воз извади телефоните да не снимаат. Ама сум се смеела ептен слатко, ептен будали правеа од себе.

Пмс ли е, што ли е, ама нон стоп сум гладна. Не ми се нафати никој да идевме до Мекдоналдс да каснеме по 2-3 бургери. Ама за утре договорив. Едвај чекам да стигнам дома да се најадам ко човек. За десерт и благо имам, па шта буде нека буде.

IMG_20180610_014653.jpg
    Шминка не поштујем, денес другарка после 5 години дружба прв пат ја видов без шминка и пудра. Со машките барем знаеш на што си.

И така... Ми останаа уште 20 мин чекање...

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Вчера сите се комиравме пред девет, пензионерите можат вода да ни носат.(facepalm):lol:
    Јас не бев спиена од кога си дојдов од работа а и цела недела нешто слабо спиев, де нешто кенкави деца, ќе се разболуваат, не се разболуваат ама се им фали, ни дење, ни ноќе сум спиена и мм нешто и тој слабо спиеше и така вчера кома, јас станав во 6 настана ама си дремев во гаража со кафе, цигари, остатокот од домашните накај 10 спиеја уште, уморни луѓе.:lol::lol:

Немаме ништо денес во план ќе се излежаваме по дома евентуално ако сакаат децата во кино, драјв ин не ни е веќе опција ладно е за надвор дремење а што убаво така си гледаш филм, кафе, цигарче, грицки, нешто за пиење, милина.:)

@mareane се изнасмеав со делот дека кога имаш инсомнија само со мафе заспиваш:lol:па си викам којзнае колку се радува сопругот кога ќе види дека не спиеш, трие раце и се оштри за мафе.:lol:

@Bubce38 и јас би се чувствувала навредена од пречекот на домаќините, не дека некој отишол на гости да јаде и да пие, сите дома го имаме тоа ама да ме викаш на гости и за себе да си правиш “модерно” кафе а мене и да не ме прашаш какво сакам мислам стварно е глупава ситуација, јас не би ги избришала од списокот на пријатели а не да ги викам дома со кејтеринг.:@

Честитки до сите што имате полумаруранти ( автокоректот ми го поправи зборот во починат урнати(facepalm)) @Annath честито внука:l:

Отидов да се дружам со бандава моја, ќе излезам од борбата со понекоја нова модрици.:rofl:

На Skorpija25, ivi1987, boomsleng и 28 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobro utro.
    Mk poddrska nemam, ke mi izvinite.
    Nie po ista sema, vrati see od Rabota, jadi, na lulaski I po naselba , vrati see, sredi deca I vo 10 zaspisi so niv. Vcera mm mi pomogna alista da sredime, zosto haos sme. Ne mi se veruva mm sobira, dipli, redi ni na kraj pamet ne mi bese koga go zemav deka toa ke prai, ama gleda deka nema Sansa sama da postignam. Se spremame na odmor da odime pa taka cela nedela so obvrski ke bide.
    I ne znam na lugevo sto imaat PO dve deca kako I'm e sredeno doma, nie sme vo konstaten haos.
    PoDrav zeni, ne se nervirajte, karajte, uzivajte kolku still mozete poveke. @monik55 mnoguuuuu se izraduvav koga procitav, samo so lesnoooooo I se najubavoooooo vo bremenosta da ti bide.

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.760
    Добро утро :)
    Кафе смути излежавање (да не и крадам на Ребека реплика)
    Имам машина за пружање ме мрзи прво кафето да се допие.
    Дајте идеја за ручек со свежи шампињони ама да не е селско месо.

На Skorpija25, ivi1987, *Ench@nted* и 17 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро. :f:
    Цуцам кафе и цигара на балкон и му се смеам на времево што е муљ. Ќе го преправам со еден шопинг за некој саат ^_^

На Skorpija25, Petar80, g8lQQk и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.760
    Допаѓања:
    176.135
    Добро утро друштво :f:
    Прво кафенце , глава уште ми тинка 5c0bd8d45178c404a1f8591bd7c196a6.jpg Мрачев да разлади , сега па се нервирам . Утре одиме Грција , изгледа пак нема да се капам :(
    И друго нешто ќе ни поремети одморот . Ќе мора да се вратиме петок , па недела пак ќе идеме уште некој ден . Нема кој да му земе дежурство на маже , божем одмор користи , ама за дежурствата сам треба да си најде замена . А замена нема , пет души се ,дежураат на петта вечер 24 ч,кој ќе те смени :worried:. Мај месец имаше точно 316 ч работни . Иде ли на ред тава работа ?!:devil:
    И после не ни го бивало здравството?! Епа нема да го биде ,никогаш :@ !! За плати ич да не мрчам ,поарно .

За средување до маркет имам една многу скораШна случка :).
    Јас не носам патики ,скоро и да немам асални . Пролетта свекор ми имаше купено едни налик на патичиња . Ги продавале на пазар по цели 100 ден (facepalm), па ај тој на снајка и купил 2 пара . Вика - снао убави се ,сите Грци грабаа(facepalm).
    Некни одам до маркет , на 5 чекора од дома ми е , и ги натнав нив. Инаку маркетот ни е баш голем и убав , има и кафетерија во него. Со сметка над 600 ден имаш гратис Нес и Цедевита :). Па обично си седнувам сама да си испијам делот :). И така си седам и иде една комшивка стокмена од - до , немаше маса слободна и седна со мене. Се замуабетивме , гледам нешто се звери жената во мојте нозе ,се припогледнав ,ништо не приметувам . За да после 15 мин ми вика - Бубе абе мода е нешто различни патики да се носи , или такви се овие твоиве ?! Кога се погледнав има што да видам :headbang:. Срамотилаци , со трчање си дојдов дома . Арно маж не ме виде ,кој ќе го слушаше :P IMG_20180610_080228.jpg Е ваква се избацив :rofl:.

Маже дежурен и денес . Јас да засукам ракавите и да влезам во кујна . Да си ги стокмам старите со манџички за наредните денови . Планирам и едно трилече да сплескам . Ќе падне некое :cash:од свекрвче за на морето да ми се најде :rofl:

Убав ден куклички .
    Излезе :sun:

На Skorpija25, boomsleng, *Ench@nted* и 30 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Зарем сите сте толку грди, па мора да се шминкате за до продавница?
    На свадби жените ми личат како карикатури, со премногу шминка, чудни фризури, вештачки нокти и уште што ти не вештачко на нив (на вас).

На mira.mira, ivi1987, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.760
    Допаѓања:
    176.135
    ^^Грда жена нема :!:
    А шминката не е да ја направи поубава жената . Само го истакнува најубавото на неа .
    Се разбира ,зборувам , за добра шминка,фризура .
    И "вештачките " нокти НЕ разубавуваат. Како моден додаток,детаЉ му идат ;)

На Skorpija25, ivi1987, boomsleng и 20 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Aj d.utro i od nas :)
    @referentka ajde doadjaj -Kafe se pie u krevet,dole na katot majstorite si fakaat nekoj ritam so cukanje...interesen den ke bide :|

Grda zena nema ,moze da bide zlobna...ama grda:wasntme:.... neeee IMG_2275.JPG

Aj da ispijam kafeeto dzenam...posle ke mudruvam
    aj koj e za
    IMG_2275.JPG

Ednoto za refi ;)

На Skorpija25, mira.mira, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :coffee:

Вежбање и појадок завршени, чекам маж да стане да прави ручек, нешто слабо појадоков ме држи. :D

Јас се шминкам исклучиво ако имам желба за тоа. Речиси секогаш се чувствувам убаво во својата кожа, немам комплекси и не се споредувам со други подотерани од мене.. секогаш ќе има некој/а кој/а што ќе има посовршено тело, аутфит и ред други работи, ако почнам да мислам така каде ќе ми е крајот. :D

@Bubce38 баш си модерна со различните патики ^_^

само што не повратив на ова :shake: грам мозок да се немало :x

Имајте убава недела! :sun:

На Skorpija25, ivi1987, boomsleng и 20 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Благодарам @WORRIED.BT за помислата...:l:

А сега добро утро.Имам периоди кога устава ми е затворена т.е. прстиве немаат што да истипкаат па си молчам и избегнувам и виртуелен и социјален живот.
    Синоќа прославивме матура на ќерка ми во кафаница,баш ми беше убаво што драги луѓе собравме ,се видовме и направивме муабет.Таа си собра фини поклони а богами и пари,на нас ќесето полесно ,ама ако,за убаво е.Сабајле кога се прибравме се смеам,сега треба да почнеме да тренираме за венчавки и свадби.

И нешто ме мачи.На работа се обидоа да ми направат таква непријатност што со газдата се поткачивме.Дури и дадов отказ,за после да се убедуваме со газдата да останам.Ми рече дека сум добар работник,штета е да си одам.Е арно ама матната вода не успеав да ја избистрам,искрено и изгубив и воља.Плус настанот направи да се ,,фатиме" со мм за гуша.И на сите колешки им кажав до вчера бев една од денес сум друга.Се повлеков три чекори назад,освем службено и некои бла бла муабети од тип на време,семејство не правам веќе.Често знаев обично во понеделник да однесам нешто благо или солено,што направам,секогаш сум за собирање на пари за родендени,..што се вели и за лошо и арно.Мислам и ми кажале дека сум коректна.Е сега после овој инцидент ми се одмилија.Очекуваат торта во понеделник и нешто за мезење,стопати ми напомнаа,а мене ми е толку мрско да им глумам и да частам.Таква сум кога некого сакам и почитувам и срцето и душава ја давам.Ама ако ми се одмилат е тогаш е крај ,за навек.Значи треба стварно некој да ми погреши.Верувајте не ми ми е за частот ,за нивното однесување е зашто ја пикнаа главата во песок,и ниедна не застана ни со еден збор подршка а сите имаа бенефит од водата која ми ја заматија.

Болен маж дома,кој грофта и стенка,куп алишта и за перење и пеглање,главоболие и букети цвеќе на кои не знам што да им правам.:bug:
    Убав неделен ден.

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  16. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро се пие второ нес тука :coffee:

Недела а? Утре омилениот ден на Гарфилд |(

@stetoskop се јави конечно :D

Имајте убава недела.

На ivi1987, *Ench@nted*, g8lQQk и 16 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.291
    Добро утро!!!
    Какво е темно кај нас само за спиење изгледа дека ќе падне убав дожд е па не само кај вас ,туку кафенце да допијам и да пуштам машини да исперат и ручек да се прави...
    Шминка и јас слабо употебувам абе убава си сум и така :D пристојно средени сакам но како елки не ,а се повеќе низ град гледам такви...што мода ќе е ова...
    Ај да се фатам за работа искрено @Bubce38 ме пресмеа со патиките ме гледа мм и вика што се смееш сама и убав одмор тројца да се вратите ;)
    @lunicka Честита матура на ќерка успех во иднина ,и прави како што ти одговара тебе никој во денешно време не сака да те види на арно,а колешки уште помалку...
    Убав ден да имаме !!!

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Пилешко со кари сос...

Добро утро, свежо денес?
    Убав ден во најава, ако денот по утрото се познава...
    Малце разгалување од сабајле, ама ми требаше тоа.
    Мали спие, маж и поголемо дете на пазарување, јас сама дома, уживам во тишината....

На Skorpija25, ivi1987, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Навистина се јави. :D

На ivi1987, boomsleng, g8lQQk и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @stetoskop кога ќе ти доФтасам некој ден,ќе има циркус:D
    Јас денес прженици.

Туку..коа се прави ликер од вишни..да ги вадам семките??

Праам план за одмор.
    Вака-така дојде.

@lunicka само да ти кажам-добриот и глупавиот биле браќа.
    Колешки???...јок!!!
    Не се сите исти!
    Ако имаат прилика ќе те згазат и нема да те погледнат.

На Skorpija25, mira.mira, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.