Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.762
    @WORRIED.BT честитки, ептен мило детуле :inlove:
    @lunicka честито матура па за дипломска да си славите
    @Annath фала за предлог, маже се фати за ручек сепак селско месо ќе биде.
    Се развреднив од сабајле, да не речам цакум пакум направив ама усисивач џогер поминав, балкон и купатило средени и завеси испрани и обесени па и не е малку за 2 саати :) , има уште работа ама полека колку стасам толку. Да го заспијам малово кога дојде 1 не знам.
    @Bubce38 ме пресмеа со патикиве :rofl:. Мм има една слична ситуација ама ај да не го зборам ќе ме отепа :D

На Skorpija25, mareane, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    176.147
    Имав прилика и јас да ги држам сондите :rofl:
    Мм вика ова со квантнава медицина било нешто слично како на гледаЧ да идеш :angel:. Додуша мене ми "погодија" за некои нарушувања што си ги имам. :).
    @JuLleE пари да даваш за тоа ,не вреди , по мене :!:.

Ручеци крчкаат. На една рингла грашАк со свинско , на друга телешка чорба , у рерна тавиште долма . Не се знае на што мириса кујнава (facepalm). Менза :rofl:. Ама овој пат кај нив си готвам. Кај мене е се цакум - пакум, нејќам да ми се умириса , неќни пердиња перев :P
    Не сакале господава трилече . Толумби сакале :emo:. Ама домашни . Ако не ми било тешко де :?:.
    Ич не ми е , шо е за мене стоење 2-3 саата над шпорет :wasntme:.
    Е немам срце да ги одбијам .
    Да здивнам малце и да почнам ....

На Skorpija25, mareane, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кај мене на репертоар грашок за бебе а мене ме фати иштаф за летна манџа. ... а и пиперките ми свенаа малце па да ги искористам. .
    Во сонди не верувам. Верувам само во целосна крвна слика и решение преку неа. Терцијалната медицина знаете како решава се. Преку тестови. Не преку допир. Не преку држ стапов у рака.. Нормално и преку оп. зафати кога треба..

На Skorpija25, mira.mira, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^Ако стасало од оп.интервенција вакви сонди не вршат работа.
    Мој осврт кон Био-квант бла бла-сонди држење. Пред пар години по препорака од матичната(таа години понапред ми велеше ама кој да ја слуша)се наканив и отидов. Имаше некој пролетни попусти демек период на алергии откривање. Мене во главно се ми погоди и виде нешто на што не ни мислев. Ама јас сум си неверни Томче и упат од матична директ за таму кај што видоа сондите нешто што не ни претпоставував кога резултат за ден-два од државна укажува на мал процес,ама да тоа беше што ми претскажа сондарот.
    Друго приметив преувеличува за алергии овој препарат,оној,нудат нивни препарати(јас не соработуваав ама примив совети). И најмногу ме здоболе кога почна да ме убедува да си го сменам душекот(а фамилијарнио душек е поим за тука,по нарачки,по мерки и да ме мафта некој за тоа но но но) ваков бил таков бил.Само нивните душеци се вау и тогаш провалив апла дека се обидува да ми пере мозок. Ама не предвидел дека начекал тврд орев. Еднаш бев и не би пак,толку е со мене и тој дел од медицината. Да ни живее терцијарната здравствена заштита и здравствените работници во неа,измачени,скусурени на плата,со синџири таму прангијосани еднаш неделно 24/7(а божем и по дома немаат правда немат мир- сите се на повик 24/7(facepalm))
    Порано се знаеше инжењер и доктор ако сакаш Господ да те види,сега само(wfh) програмер или во тутунска банка чувар:rofl:
    @WORRIED.BT златно дете имаш,само радост да ти носи,мило,слатко а и растура на денс флор:bow: :dance: Поминете Сливница и пиши како е,дали е опремено за сезонава:?:
    @Dadusicka на здравје кафето со мајка,една е мајка и јас се мислам да ја контактирам мојава ама денес се ме мрзи. Е така ми е кога и јас со вас до 4сабајле ја молерисуваме Трета смена,цел зид окречивме со наши хиероглифи:D
    Поздрав и до господарот на прстените @ninja35 не замуабети таму се успав и не го целивав попо по рака :rofl:
    Следнава недела кој знае колку ќе ме ошури денес штом го заобиколив:@

Последна измена: 10 јуни 2018
    На Skorpija25, mareane, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.803
    Допаѓања:
    214.424
    Добар ден и од мене.@WORRIED.BT честитки,нека се множат успеси :hug::hug::hug:.Да не бев толку стара ќерка ќе си родев,за сваќи да сме,срце е малиот:hug:.@lunicka уште еднаш честито матура,лесни нека и се чекорите низ живот.За проблемот на работа,сум го јадела тој стап,од тогаш повеќе со колешки понастрана :hug:.Месам кифли повелете,а и колачот на Ворид ке бидне,да не заслабниме.Стетоскоп ако треба помош,за кафе или сл со мајсторите да идам :).Бубче арна си со патиките,јас на забар со различни чевли имам отидено (facepalm)

На Skorpija25, ivi1987, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Сеа видов кај била забавата синоќа...фино друштво сте се собрале :)
    Јас арна, синоќа дежурав ќерка некоја сунчаница и алергија имаше денес ја глеам арна е. Ги избркав сите у двор да зачистам, не ми ја сакаат правосмукалката домашниве :)
    Ручек колбаси и пиперки. Дојде лето дојде живот (poolparty)

На Skorpija25, mareane, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    Aj dobar den i od mene,
    Ve iscitav i se iznasmeav za patikite na @Bubce38 :D Obozavam da te citam:)
    @stetoskop so srekja renoviranjeto, pa posle slika od kafe vo " noviot" sprat da pustis:D Ili pa naskoro i snaska da ti vari tamu kafe:wasntme:

Jas vcera pak sabotno nervozna, pa posle sredivme "problemot". Denes prosetavme do City Mall, si kupiv novcanik od Waikiki, mm 2 maici do Burger King i doma. Barav da si kupam obetki ama samo na edno mesto vidov (ne ni znaev kaj da baram) i ne najdov. Ke mora od ponedelnik pak da odam. Mnogu bila ubava ovaa shopping terapija:D
    Vecer sum na depilacija, utre nokti i taka.

Vo vrska so sreduvanjeto, jas deka poveke vreme sum doma i koga odam do prodavnica presoblekuvam dete vo cisti alista(ne deka doma sedi so prljavi tuku ete i kapnalo od sok, mleko), se presoblakam vo cisti trenerki ceslam kosa dezodorans obavezno. E sega karmin ne obozavam ni za iskacanje a kamoli do prodavnica.
    Majka mi na primer, 10 dena po teska operaciba, sfati deka bila bleda i sekogas ko se poglednela vo ogledalo ne izgledala ubavo se dodoka ne si go zabeleza karminot vo wc. I stavivme na usta karmin i odma osmeh od eden do drug kraj (a edvaj stoese) .
    Snaa mi se budi, mie lice i zabi i odma stava pudra i rimel i karmin.... Taka da se e do karakter.

Последна измена: 10 јуни 2018
    На Skorpija25, mareane, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    А кога имаш целосна крвна слика која не покажува ама баш ништо, а ете отоци стојат на раце и нозе и прсти.
    Остана алергијата и глутенот, па затоа побарав мислење дали преку ова или кај др.Ежова да идам.
    И кај да се тестирам за глутен?

На boomsleng, LejlaD, g8lQQk и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    за твојата ситуација знаеш што мислам. глутен на алерго тест..

На Annath, LejlaD, g8lQQk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    Знам, бев јас и на реума и панел правев.
    И сеуште неможам да се уверам дека е тоа

На boomsleng, Annath, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    @JuLleE a neli vo bremenost vikaa za otoci ako imas ispituvaa D dimeri??!! Toa proveri?
    Mene sega mi ispituvaa Ddimeri i hemostaza. A ponekogas koga se budam osobeno mi se oteceni race i okolu oci. Da prasas i za ova?!

@WORRIED.BT prekrasno since imas. Da redi uspesi na sekoe pole i da ve raduva sekogas

На Ane-Goki1, Annath, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    Бев и на кардиолог, срцево здраво.
    Имам прекрасна др на реума, ми побара се, освен ова. Всушност побара ехо на срце.
    Поврзано е ова со срцето?

На boomsleng, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Колку да сте во тек
    20180610_143520.jpg
    Вишновача во тек.
    Само @Val-Dim ли почнала со зимници]:)

Сеа дуњовача ќе дебнам..

На Skorpija25, Val-Dim, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    Mene pulmolog me isprati, zaedno so rendgen na srce i beli drobovi(plukja) oti i kazav deka inam gushenje a i tahikardii. Prasaj ja pak za mislenje

На mareane, boomsleng, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    samo sto go staviv shisheto na prozor ,u isto vreme sme gi ,,spremale ".

klasika recept-visni,seker i rakija,taka?

На Skorpija25, mareane, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    Немам јас вакви симптоми. Да имав ваљда ќе ми кажеа што да правам.
    Ова приватно може да испитам или?

На Annath, LejlaD, g8lQQk и 4 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Класика Стеки.
    Че пиеме

На ivi1987, Annath, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    176.147
    Од праски направи ли?!
    Знаеш дека е најдобро нешто за намалување на притисокот,сигурно . Плус богато е со б2 ,нели за убав изглед на кожата .Влакненцата од праските одстоени во алкохол давале посебен ефект .
    А плус и многу е вкусен .
    Маже ми нарача бар 5 шишиња да направам. Ќе го пиел и тој од сега ,за притисокот

На Skorpija25, mareane, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @flower30 за обетки ќе одиш во продавничката што е кај валијант у центар, накај аркадија бивша што искача уличката,:wasntme::?:
    Рачни изработки се, има монистри продаваат таму, прават и по нарачка. Поефтини се од бижутерииве. Има избор ептен

На ivi1987, Ane-Goki1, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Veselo ke bide :|

@flower30 ,da ,,skoknes" ti do Z.M klinika da si napravis edno ispituvanje ,slucajno da ne e PFO u prasanje.

На Ane-Goki1, kuc, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.