Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро:coffee:
    Синоќа решив со рано во кревет да одам и останав ненаспана.
    Дури и мојов се разбудил и му вика на детево бебуш лош:rofl:.
    Срцка, уште сега на глава му се качува, како мајка и:rofl:.
    И да биде иронијата поголема еве ја заспа:envy:.
    Сега, кога се откажав од идејата да поспијам:bandit:

Ај барем на раат ќе тропам, да прираскренам, свеки ќе дојде:whew:

На green.eyes, LUCERKA, Abrakadabra и 20 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.068
    Допаѓања:
    108.862
    Добро утро и од мене , ај и јас прв пат во оваа тема. :lol:
    И јас си пијам кафенце , ќерка ми ја однесов во градинка и сега уживам :lol:
    иам за пеглање ( немате појма колку ме мрзи да пеглам ааааааааа )

На green.eyes, Abrakadabra, toogood и 22 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.799

На WORRIED.BT, toogood, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас немам ништо да ви кажам, ако почне забавата туа сум прва ќе дојдам, не ве пропуштам ни под разно.
    Маж ми ми купил изненадување и цел ден ми го збореше не додржа да не каже а рече сакав да сокријам ама не можев, на прашањето што не кажа но знам дека е нешто убаво, си има вкус човекот. Сакав да приспремам некоја торта, ќифли од она што му е мерак на душата ама ќе почекам до крајниот ден за да не ги замрзнувам.

@Eli23 ранете се чувајте се, најверојатно ова со свеки ќе ти бидне за кратко додека се научиш и влезеш во колосек, па ќе си уживате во периодот.

@anel со среќа нека му е на синот само испеси да реди,здрав жив паметен на мајка.

@artemidis среќна годишнина уште долги години да си славите и уживате во бракот.

Повелете кафе

2015-11-02-09-31-33-1162543717.jpeg

На green.eyes, LUCERKA, Abrakadabra и 22 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утро и од мене.Денес утринското кафе го пијам со свекор и свекрва и гледаме утринска програма штачу морам да ги испоштувам.Убав ден жени и мажиња и кажувајте кога ке почне журката;)

На Abrakadabra, Peco, ALISA0000 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @Eli23 Како е куклата се навикнувате?Бубни ја еднаш:*

На kukla21, ♡BuBaLe♡, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами и господа како сте, Понеделнички не верувам дека баш расположени.
    Рефке со среќа прв ден на работа по трудниќко да ти е со лесно.
    @@Eli23 Нека е жива и здрава Јана вечно нека и е името и да ве прави најсреќни со мм

На LUCERKA, Peco, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Денес тажен ден!! Од оние, за некого последен, за некого прв без него.... Ќе помине, ќе избледи, но за некого веќе ништо нема да е исто.... ееееехххх.....

На Petar80, anaja1 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Го пијам и јас кафето. Додека не поспремам малку не ни јадам.
    Така сум од школските денови научена, првен работата и трудот, после наградата.

Имаме модерна, млада мајка во нашево друштво.
    @koritsaki :hug:

@Eli23 прекрасно име има малата принцеза:inlove:

На green.eyes, Abrakadabra, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Добро утро друштво :hug:
    Наминав само да Ве почестам за мојата втора годишнина на Фемина форум...
    Откако го открив форумов и почнав виртуелно да се дружам со Вас, однапред знам како ќе ми помине слободното време... Прекрасно, забавно и многу често со насмевка на лицето :clap:!!!
    Фемина форум изобилува со интересни содржини, но ниедна тема не е како +/- 40 :inlove:!!! Браво за идејата на @lunicka :clap:!!! Но, ништо од темата, ако не сте сите Вие активни и полни со интересни мисли, млад дух и гооолема желба за дружење :clap: :bow: :clap:... Ве сакам сите :inlove:...

DSC04831.JPG

На green.eyes, Abrakadabra, toogood и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добар ден. Еве и јас почнав да се праам важна и во 10 часот да се потпишувам со добар ден. :P Демек рано сум станала.
    А некој и се чуди на малата како мирно спие, знам ноќта дежурна ќе бидам. Незнам што било работава да се нејќело во креветче да се спие. Таква цакана постелнина и купив, што мене да ме собираше јас со мераци ќе си спиев таму. :rofl::rofl::rofl:
    Дани, исто ко тебе и јас. Се спремав да се наспијам, мм енергичен вчера, вика ноќеска ти ќе се наспиеш, јас ќе ја чувам. Хахахах еве го сега едвај стои на нозе. Сеа ме сваќал зашто сум била таква истоштена кога ми дојде на посета.Спиење само од 5 до 7.
    Инаку да знаете ако не ви враќам на сите поединечно за честитките, тоа е затоа што не сум успеала со времето. Се сум прочитала :):* фала ви на сите.
    Сега веќе пијам кафе. За мафе преморена хахахха.

На green.eyes, LUCERKA, Abrakadabra и 27 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Eli23 ако од сега не ја научиш да спие во креветче, покасно па ич. Еве ја мојата 4 години, малиот 2, креветчето користи само за да си играат и скокаат во него, како и за набрзински фрлање куп алишта ко ќе ме мрзи да диплам:rofl: Брачниот кревет е фамилијарен, едното од лево другото од десно, рацете под нивните глави и спијам:hug: Третово ќе мора во креветче, или на стомск да го ставам ќе мора :o

На green.eyes, LUCERKA, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро и од мене

Колку настани сум испуштила за два дена, па ај со ред да фатам:)

@Esmeralda-MD , среќен роденден на синот и на сите среќен почеток на нов поубав заеднички живот:) @Mekuska среќен роденден:f:
    @artemidis .среќна годишнина, се најубаво:f:
    @Eli23 ,да е вечно името на малата принцеза

Се надевам не заборавив нешто.

@galapce , ти благодарам многу, да.си дочекаш и ти од твоето синче само радости. @vitamina и тебе ти благодарам, се радувам што ќе бидеш заедно со либето, па и да не заборавиш на некое време ќе ти простиме. Најубаво да си поминете;).

Понекогаш треба и од децата да учиме. Кога нешто навистина се сака, може да се успее. Иако сите ние неговите тренинзи ги сфаќавме само како рекреација и трошење на енергија, тој толку сериозно го сфати тоа, толку сериозно се посвети, па успехот е неминовен. Всушност и успехот не е толку битен колку радоста, задоволството во неговите очи. Кога ја видам неговата насмевка, очите што сјаат од задоволство, тој момент мислам дека сум најгорда мајка на свет. А покрај се, тој сепак е скромно дете што не сака да се фали и истакнува.

И од мене едно кафе за убав почеток на неделата.
    tumblr_ns7303cR001sa1gyxo1_500.jpg

Едвај ве дочитав:D.

Последна измена: 2 ноември 2015
    На green.eyes, Abrakadabra, danichap и 20 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    добро утро весело друштво, да се потпишам и јас, да не ме мислите.Неможам да ве стигнам многу сте брзи, јас викендов турбо, што побрзо со гости, па да средиш па на повојница и немозев да ве дружам,затоа сега сум тука да се дружиме,честит роденден, годишница од брак, нов дом, побрзо оздравување...на сите феминки од срце ви посакувам и добро доје на новите феминки на најубавата весела, шарена тама

На green.eyes, Abrakadabra, danichap и 15 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @Esmeralda-MD среќен роденден на синот,среќен роденден и на @Mekuska . @artemidis среќна годишница,
    @Eli23 добредојде дома за Јана.И да ти кажам нека има некој околу тебе,јас сама ги чував кога беа мали,никој не ми помагаше,ни мајка ми,ниту свекрвата.Свекрвата си знаеше да си дојде на гости да си седне и неа да ја мислиш 3 пати дневно за јадење.Абе еден филџан не фатила да ми измие а не па да ми го капе детето.Мајка ми се активира кога појдов на работа ,и многу и благодарам за тоа.Затоа велам бидете среќни кога има некој околу вас,како што велат од жив човек нема зијан.

Bubale ,знам како се чувствуваш.Не знам дали дека иде празников Задушница го сонував татко ми ноќеска.Ми бараше цигари ,многу му се пушело,и колачи на Европа Скопје.Од каде сега ЕВропа ми дојде во сонов не знам,ама морам тоа да го купам и да пружам.што се вели.

А сега она негативното.
    Абе бива ли да имам толку смотан маж.Викендов го помина во куќичката на село и косел трева ,нормално се укочил.Не отиде на работа а тоа значи нема дневница денес,газдата не признава боледување,не стана ни да оди на лекар.Искрено снег ќе завее ,тој косел трева со кој памет бре.И сега ќе боледува цела недела,пари нема,сметки се трупаат,фрижидерот празен,ќерка ми бара фармерки,на син ми се му е мало јас не знам до кога тоа дете ќе оди во висина.Ене го јаука како да го шиба некој со нож.Ми иде да го убијам што е толку неодговорен и неразбран.
    И после немаш да имаш стрес и нервоза.
    И ми се смачува што се жалите дека е понеделник за работа.Ако не ви се работи дајте ја на некој кој ќе се радува што тој ден има дневница.
    Е така,надробив се.
    Пмс ли е,што ли е не знам, само воздивнувам од рано сабајле.

На green.eyes, Abrakadabra, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добар деееен.
    Све е исто само ње нема.
    Рефке рецни не ма. Ти тргна на работа и замре темава. Само примерни муабети.

Јас второто кафе го пијам. Малото се смилува да заспие, да одмори малку.

Честитки Виетнамка и Есмералда, иако не разбрав шо ви честитаат. Плавуша шта чеш.

Ели и јас бев за првото така. Висат мм и свеки над глава и само примедби, забелешки, коментари. Цело време плачев и едвај чекав дотичната да си оди (не е постпородилна депресија, оти само што излезе низ врата мене ми поминаа плачките). Ти не биди како мене на фин начин кажи си што ти смета. Така направив јас за второто. За спиење во креветче големото 7-8 месеци бев ненаспана од тоа крени-спушти, стани-легни. Пробав и со малото, ама ништо. Баталив и јас како бубале си ги зедов до мене.

Кој уште имаше за честитање?
    Ај ќе ми текне па ќе припишам.

На green.eyes, Abrakadabra, danichap и 11 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Cuci81 на мене и есмералда мажите ни се во странција долго години, есмералда успеа на крај и денес дали е стигнала кај мажот или поправо треба да сригне не знам, конечно се вдомија заедно.
    Ист случај сум и јас само што јас сеуште ги чекам документите, па пишував дека сум среќна бидејки маж ми ќе си дојде после доооолги месеци да се видиме :)

На green.eyes, LUCERKA, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @Eli23 da e ziva i zdrava Jana cel zivot sreka da ja prati. Samo gledaj si ja, uzivaj i teraj si po svoe, a pomos sigurno ti e dobredojdena a od dr strana znam te nervira. Ama vremeto tolku brzo minuva taka da gledaj go bebus i raduvaj se.
    Ne sum veruvala nekoj ko ke mi zborel za ljubov sprema dete, ama sega dusata mi se polni samo koga ke ja vidam. Na site sto si sakaat deca gospod da im dade da si pocuvstvuaat radost i polna dusa.
    Nego ja u sabotata sum setala u centar posle 3 meseci. Woww gradezna ekspanzija toa mi ti bilo. Sabotata vecer top kafance disko super. Ama zatoa u nedelata sabajle beba u 7 budna.samo tri saati bev spiena.vcera cel den ko pijana kokoska edvaj izdrzav.
    Imajte ubavvvvv den.
    A i da nisto od obleka ne me sobira ko deformirana sum posle bremenosta, nisto nemam za nosenje a ne mi se kupuva vikam aj ko ke prestanam da dojam ke se vratam vo normala.
    Nadezta posledna umira:D

На Abrakadabra, danichap, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Рец на сите
    Еве...Ве рецкам

На LUCERKA, Abrakadabra, danichap и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро/добар ден и од мене

Богами вредни сте биле сите...многу страни испишани едвај Ве дочитав...8-|
    Некој претходно спомна дека ова е дефинитивно најведрата тема на фемина..и јас го имам кажано тоа неколку пати ...сите сте посебни на некој начин ...и јас сум за за дружење и надвор од темата...сите сте ми мили и би сакала да Ве запознаам еден ден...
    јас за викендот со гости..
    да се пофалам правев кроасани по рецептот на @Val-Dim и супер ми испаднаа, ама слико нема...ги снема пред да успеам да ги сликам...
    влегуваат гостите на врата и викаат леле што убаво мириса,-што е тоа?,-изненадување...
    море што убаво се замезивме
    направив и блачко-ако има после додека си одам дома ќе сликам и ќе Ве стрвам утре :D
    денес денот ветува- а богами нека потрае ова топлото:sun:сакам вакво сонце!

На Val-Dim, green.eyes, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.