Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Утро куклички :sun:
    На брзинка да ве поздравам ,да послужам кафе и може да започне неделава . images (1).jpeg
    Го чекам маже да дојде и одиме(poolparty)(poolparty)
    Што е најинтересно се уште :lol: не знаеме кај ќе одиме . Ќе тргнеме према краците , па кај ќе се сместиме отом-потом :). Шо вика мм,кај ќе ни се виде згодно за мејкинг бебче:inlove:,таму. Идеално време се погоди овој одмор :P.

Да си имате убав ден . Кажете им на саканите по некој убав збор. Доволна е и само една прегратка . Бакнете ги и в чело . Кога ќе ме бакне мм во челото сум на седмо небо :inlove:.

Еве го дојде
    Одох :toivo:

На Skorpija25, Thallia, evangelina.ina и 33 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.752
    Допаѓања:
    284.846
    Краток поздрав од мене утрински храбри жени.....
    Вчера не стигнав да ве читнам ,освен сега кратко последнава страна .
    Имам претпладнево тешки обврски па после ќе се навратам се да исчитам...

На Skorpija25, Bubce38, CaraMia и 20 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Добро утро, ја болна, цела ноќ со тт изгорев, мм се жали од што сум се тресела од студ цел кревет сум го тресела. А беба баш синоќа бараше до мене да спие, како ме погодува баш кога сум болна.
    Еве ја сега нана и јас кивнав и се ококори :) толку и треба.
    Ликери сакам да пијам, не сум правела до сега, ама свеки еднаш вишновача направи, мн убава беше, треба годинава да ја убедам пак да стави, време е.
    За алиментација ве читам, 2000, 3000 бре луѓе пари ли се, само основните потреби на детето градинка, млеко, некој пар чорапчиња, не можеш со тоа да покриеш а не повеќе. Работава детето е обврска на мајката, таткото .....
    @Bubce38 убаво да си поминеш на одмор, тројца да се вратите ;)
    Чекам деновиве да видам али ќе пуштат поридилно, редно време е да се подновам.
    Убав ден девојки и момци

На Skorpija25, evangelina.ina, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.897
    Да си поминеш најубаво :sun::sun::sun:
    За мене следен пат стави едно без кофеинско ;)

На Bubce38, mareane, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    @EuHenIa побрзо да оздравиш :l:
    @Bubce38 убаво да си поминете и тројца да се вратите :sun::hug:
    @Annath со задоцнување, нека е живо и здраво бебулето, големо да расте :l:
    @WORRIED.BT само успеси да реди малото, лепотан е :l:
    Честитки за полуматурантите, успеси понатаму да редат :f:

Ај добро утро од мене. Се вратив во реалноста, си дојдов на работа. После на ручек кај свекрва ми, па дома да се фатам за машината, имам за перење еден тон :worried: Супер поминавме на одмор, ама доме сладок доме. И децава се прерадуваа што се вративме, не можеа да се изнаиграат со играчките :D
    По пат супер поминавме со мали, во спиење и гушкање помина вожњата во автобус :D

За ликериве се полигавив, ракија не пијам, ама ликерче звучи примамливо 8-|

Убав ден имајте :f:

Последна измена: 11 јуни 2018
    На Thallia, evangelina.ina, Bubce38 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.897
    Многу чудно нешто деновиве, а излезеше маж ми од дома, ете ти после пола саат ѕвони некој маж на врата и прашува дали тука живее некој си, викам не, и затварам врата. Утре дента пак исто само што сега беше друг маж и пак бараше некого.
    Се ми иде мислата дека проверуваат дали има некој дома... ме фаќа едно глупаво чуство, баш без врска.

На Skorpija25, M&M, Bubce38 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Во ова лудо време човек нетреба да отвара.
    И така сите што сакаат да те посетат прво се јавуваат на мобилен дали си дома.

Скоро случај:
    ...ѕвони возрасен маж на врата, отвара дете-школарче (родителите на работа) и ,,чичково,, му вели - ова ми го даде мајка ти (и му подава едно лифче безврска)и ми рече да го ставиш кај што ви стојат парите:fubar:.
    И после, знаете што следи..:tmi:

Втор случај:
    ...еден пред зграда праи туража со стар 101, а двајца горе ја користат бучавата од туражата па ја обиваат бравата.

Трет случај:
    ....селфи ставале од викенд во Банско, та на раат им влегоа дома.Се им изнесоа.Празен стан оставиле.

На Skorpija25, *Ench@nted*, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    21.244
    Страшни времиња богами. Имаше и по женскиве групи на ФБ пред извесно време, реагираа жениве повеќе како аларм, за свесност, дека им пробуваат по врати, ѕвонат, се обидуваат да обијат...
    Имаше случај пред 10тина години, каде крадецот им влегол на луѓево на спиење у спална и им оперирал по шкафови, жената го сетила и почнала да вика. Избегал, ама женава беше со трауми, особено што претходно и оперирал на ноќното шакфче до нејзината глава. Вика , тогаш ако го сетев и ако викнав, може и немаше да сум жива....
    Страшно.
    Добро утро на сите.
    Добре дојде кој си дојде од одмор, убав помин кој заминува, честитки за сите што имате поводи.
    Понеделнички, малку зорт, особено од ненаспаност, али мора да се изгура.
    @WORRIED.BT честитки за синчето, уште многу успеси да нижи, да биде среќен и да ве прави горди.
    Нешто паметно немам да кажам. Криво ми е шо не успеав све да завршам од проектираните домаќински работи викендов, ама коа има шетња, не може све. И децава си бараат спровод, шта чеш.

На Skorpija25, *Ench@nted*, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Лани летото во зградата кај што работам во Аеродром во една вечер беа пробиени 3 стана,а вкупно цело лето во истата зграда околу 10 стана.
    А зградата нова со шифра на врата се ама ништо не помага.
    Многу се збори кај се оди што се оди а крадците тоа едвај го чекаат.
    Вчера и на телевизија имаше дека во Аеродром имало многу крадења и навистина е така.

На *Ench@nted*, M&M, Bubce38 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    87.130
    Добро утро и од мене!!!
    Со тоа ликерите ме насрвивте да го направам тој со праските други ликерчина имам по дома...сама си ги правам сама си ги пијам ...чиста сметка долга љубов
    Туку око не склопив ноќеска што ми беше појма немам ,а утрово сум свежа како 10 часа да сум спиела...
    А, за крадци и не зборувајте незнам зошто и ова луѓево се чекираат кај и да одат ,за да му остават чист терен на крадците.Кај мајка беа толку смели што на спиење ни влегоа, а лани пак страшна беше глетката кога влеговме кај брат ми ...но здравје луѓе да не фалат другото се заработува...
    Кафе и цеден сок и може да почне денот:coffee:
    Ај убава недела да имаме !!!

На Skorpija25, *Ench@nted*, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.837
    Допаѓања:
    145.578
    Ден друштво! :hai:

Густирам кафето и сладолед додека малиша дреме. :coffee:
    Да стане па ќе прошетаме малку додека не фатиле жештиниве.

Маж ми се занимава или се занимаваше со алармни системи и се што поврзано со тоа. И да ,нема врата или систем кој не е пробиен. Само да не решат...
    Ние као заштитени сме ама колку, ич не се знае.
    Обично доаѓаат група од други градови прават дар -мар неколку денови и ги снемува. И као полицијата не знае и ништо не може да најде. Ма немој! Има снимки на кои јасно се гледат ликовите и пак не се превзема ништо. :worried:
    Маж, ми ми се смее кога заклучувам сите можни брави, ама страв во коски имам. Не дека ќе земат нешто, туку стресот кој ќе ти го приредат. Не дај Боже и да повредат некој.
    А тоа чекирање баш за тоа е направено, да не пратат кој што прави.

Туку си го гледам ангелот како ми расте. :inlove: Од ден на ден е се поголем. Веќе личи на мало човече. Не е она мало бебуле кое не знаеше ништо.
    Сака да се гушка и да се тутка во нас, со поглед не бара мене и татко му. Најсреќен е кога ќе го види татко му, оти нели со мене е нон стоп. :l:

Од ликери вишновача за мене! Тоа редовно се прави и има дома.
    За ракијата дедо ми е задолжен. Вари, сортира, флашира, лепи етикети како од фабрика купено. Со фирма со име, состав , со се.

На Skorpija25, happygirl, *Ench@nted* и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    264.547
    Ракија имам никој жив не пие. Последно најдов едно шише којзнае од кога дреме во кујна. И вишна имам во двор ама отров е кисела никој не ја бере...Се мислам дал домаќинка да се правам :)))) ама и ликерот пак ќе нема кој да го пие.
    Прва тура работа средена од сабајле сеа да смислам што да се руча денес. Накај грашак ми иде памет.
    За крадци што да кажам, кај нас на улица оперираат со години. Без трошка срам на комшиите им влегоа дур спијат на горниот кат. Поголема дрскост, амин.

На Skorpija25, *Ench@nted*, evangelina.ina и 21 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    70.588
    Добар ден! :coffee:

На сите околу мене им викам да не се нервираат кога ми се жалат за нешто, демек не вреди, со нервоза ништо не се постигнува, ама мене веќе пет дена по ред глава ме боли на нервна база и тоа пред малце сфатив, а пред тоа се чудев од што може да биде. Откако сконтав, болката престана. :| Постојат ситуации кои колку и да сакам, не можам да ги контролирам и ме нервираат, изгледа ќе треба да почнам да медитирам, ваљда тоа ќе помогне. :?:

Вода со лимон, зелен чај и смуди од манго за доручек, сега треба и да вежбам. Работа завршена, за денес планирам програмата да ја направам за руски јазик и да го тргнам тоа од глава.

Германската граматика е ко rocket science, толку имам за неа да кажам. :sweat: :D

@Ѕвездички еднаш може да биде случајност, втор пат сигурно не е. Бидете претпазливи.

Тука вакви скамери, лопови и слично ги има со лопата да ги ринеш. Куќава ни е со решетки на тераса, на прозори, влезната врата од куќата е железна со некоја си специјална брава плус и такво за рачно затварање од внатре (не ми текнува како се вика). Оградите тука се покриени со скршено стакло, колци, бодликава жица, струја.. креативни се луѓево овде :D прво ми беше чудно, дури и параноично станав еден период. :D

@WORRIED.BT браво за малиот лепотан! Само успеси да реди и понатака! :hug::hug::hug: Ќерка ти и син ти колку си личат, преубави се и двајцата. :inlove:

Ваква сличност помеѓу браќа и сестри приметувам и ептен убаво ми изгледа кога сличностите меѓу нив се толку очигледни.. може дека јас и брат ми имаме ептен малку заеднички црти, па затоа :?:

Поштарот донесе California Pizza Loyalty card, не знаат они дека ние веќе не сме лојални изгледа :D

Имајте убав и исполнет ден! :f:

На Skorpija25, Thallia, *Ench@nted* и 23 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    :^):^):^)

Па и стара -отстојана.
    Ја крие, не ја кажува:!:

Е, незнам баш(wtf).
    Ти напрај го, па да видиш дали нема кој:call:

На Skorpija25, Bubce38, Ariel и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    264.547
    Може Рефке ќе ве викам на pool party (poolparty):d:или кај @PUPICA на големиот базен ќе идеме со се пијачкиве.

На Skorpija25, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    158.465
    Дoбрo утрo!

Синoќa кo пoкoсени вo 22 си легнaвме a синкo цел чaс претхoднo...
    Рaнo стaнaвме a денoт беше приличнo зaфaтен и не издржaвме дoлгo будни...

Фaлa ви зa убaвите збoрoви..јaс сум пристрaснa (кo и секoјa мaјкa)мoетo ми е нaјубaвo,нaјпaметнo,нaјвреднo и се НАЈ...:) ...aмa синкo привлекувa внимaние сегде кaј ќе oди..."звездaтa"му е тaквa-шo би рекле стaрите...сaмo дa ми е жив и здрaв и среќaтa дa му рaбoти...
    Мoже и не беше некoјa вест зa фaлење aмa ме пoнесе вoзбудaтa,ќе ми прoстите...

Дефинитивнo децaтa ми се вљубеници вo музикa...гoлемaтa сaмo удри туш кoгa се врaтивме oд шетaње вчерa и јa летнa пaк нa нaтпревaрoт(цел ден трaеше -14ч.)...3 чaсa сaмa беше без друштвo ,штo не е вooбичaенo зa неa,и гo дoгледa дo крaј...сегa бaрa и тaa дa тaнцувa...уште тaму не oди...

Сегa нaзaд вo секoјдневни и дoсaдни oбврски..
    И немaм идејa зa ручек?!
    Се се претерa...

На Skorpija25, Thallia, evangelina.ina и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.712
    Добар ден!
    Кај мене работно понеделнички, одамна вака не ми започнал ден... дај Боже и да има!

За грабежи - па нормално дека ќе имаат храброст да влегуваат и кога има луѓе дома, оти никој ништо не им може. Полицијава или е навистина неспособна, или со нив се поврзани, нема друго. Не може до толку да не ги фаќаат воопшто. Од толку грабежи што сум слушнала да се случиле, никогаш не сум слушнала дека ги фатиле разбојниците. Налет се што ќе земат, стресот што ќе го предизвикаат, од фактот што знаеш дека некој друг ти шетал и ти чепкал по интимните работи е голем и траумата тешко се надминува.
    Јас затоа и не се чекирам на фб каде одиме.

За ликери си немам мерак толку, дека благи, јас повеќе сакам нешто горчливо, мада ликер од кафе не би одбила. Бејлис го сакам, ама ретко го пијам, а домашните ликери кога како. Настрана тоа, ракија не пијам, не ја можам, иако сум лизнувала повремено. Сепак, не е мој тип пијачка.

Сакам да се опраи времево... ме нервира што е вакво променливо... се прашувам, што и текна на маглана посабајлечки?!

Убав ден!

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.897
    Убаво кажа страв немаат од никој разбојнициве.
    А ликери обожавам, сега не смеам да ги пијам, ама сепак ќе си направам од вишни, нека има.:)

На Bubce38, ivi1987, CaraMia и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добар ден :sun:
    Не се прибрав дома деновиве,еве сега пак на кафе и сладолед.
    Ајде кој е за
    20180611_105421.jpg
    За доста работи сте збореле деновиве.
    Се прочитав,пола работи заборавив :D
    Во продавница кога одам гледам пристојна да сум,да не уплашам некој :D
    Бубче ме насмеа со случкиве,ми текна кога отидов во школо по влечки :wasntme:
    Јас во Дојран сум поминала најубав одмор пред 2години.
    Мирно гратче,тивко,пешачевме секоја вечер од плажата св.Никола до градот.
    Па и на журки бевме имаше баш за Илинден,супер поминавме.
    Водата не чини и тоа што има комарци,другото беше ок.
    Сега најдовме преубаво место во Берово па следната дестинација ќе ни биде таа (poolparty)
    Веќе долго време го меркам Берово.
    @WORRIED.BT честитки за синчето,само успеси да реди.
    Пресладок е :inlove:

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Времево ме сотре.
    Мислам дека на главата место коса имам облак:wasntme:.
    Што убаво си бев фенирана и пеглана утрово, сега ќе почнат да се плашат луѓето од мене.Некако влага како да има, целата лепам.Многу непријатно.

Вие како преживувате ?

На Thallia, Bubce38, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.